Meillä on synttärit – kuinka juhlittaisiin?

Minkälainen tapahtuma Tampere-talossa pitäisi järjestää, jotta se vetäisi tuvan täyteen nuoria?  Tätä ajatusta pyörittelimme viime syksynä, kun aloimme miettiä, miten talo juhlisi 25-vuotisjuhlavuottaan. Olimme päättäneet, että haluamme synttäreidemme kunniaksi tavoittaa nuoria, jotka ovat syntyneet suunnilleen samoihin aikoihin kuin Tampere-talokin 90-luvun taitteessa. Halusimme juhlia rennosti ikäistemme kanssa.

Tiesimme toki jo ainakin sen, että esimerkiksi Cheekin tai Jenni Vartiaisen keikat talossa vetoavat moneen nuoreen satavarmasti, mutta mikä muu saisi heidät ryntäämään Sorsapuiston laidalla kohoavaan isoon valkoiseen taloon?

Sitten välähti – mehän kysymmekin sitä tietenkin suoraan nuorilta itseltään. Kokoamme innostuneen tiimin, annamme poppoolle talon tilat käyttöön ja tehtäväksi suunnitella ja toteuttaa Tampere-talon 25-vuotissynttärit.

Viime syksynä käynnistynyt nuorten tiimin rekrytoinnin suunnittelu huipentuu viimeinkin tulevana lauantaina 31.1., kun järjestämme Tampereen Koskikeskuksessa juhlavuoden avaustapahtuman. Siellä alamme hakea nuoria mukaan juhlatiimiin. Rekrytoinnista vastaa yhteistyökumppanimme Sihti.

Olemme paikalla Koskikeskuksen keskusaukiolla kello 10-17. Rekrytointia koskevat tietoiskut järjestetään klo 11.00, 12.15 ja 13.30. Tapahtumassa esiintyy myös nuorten trikkausryhmä Unito. Tule siis Koskariin kuulemaan lisää, vetämään meitä hihasta ja esittäytymään! Paikkaa voit myös jo hakea saman tien. Haku jatkuu 25.2. asti, jolloin tiimin pitäisi olla selvillä. Kannattaa olla nopea, sillä Sihti kutsuu hakijoita haastatteluun jo hakuaikana. Ilmoitus on jo verkossa ja hakulomake avautuu ensimmäisena hakupäivänä.

Hakemuksen laatimisessa voi olla apua vaikka tästä rekrytointivideostamme. Kannattaa myös alkaa seurata meitä FacebookissaTwitterissäInstagramissa ja YouTubessa.

Käydäänpä vielä hieman tarkemmin läpi, millaisia nuoria haetaan ja mitä on tarjolla. Noin 25 vuoden iän lisäksi ei ole muita tiettyjä vaatimuksia. Toivomme saavamme runsaasti hakemuksia erilaisista taustoista ja eri osaamista hallitsevilta nuorilta. Hyvä tiimi on aina erilaisten vahvuuksien summa. Ikäkin on lopulta vain numeroita. Paljonko yli tai alle 25 sitten oletkin, on meille melko samantekevää. Tiettyä työkokemusta, -taustaa tai -koulutusta emme edellytetä, mutta sitäkin enemmän toivomme, että sinulla on intohimoa, ideoita ja innostusta, tiimityö- ja viestintätaitoja ja aikaansaava asenne.

Tiimi saa tapahtuman mahdollisen tuoton itsellensä ja pääsee mukaan talon tapahtumiin ja konsertteihin. Emme aseta omille synttäreillemme tässä vaiheessa mitään raameja. Tiimi pääsee rakentamaan sisällöt ja vastaamaan tuotannon kannattavuuden suunnittelusta talomme avustuksella. Tiesitkö muuten, että Tampere-talo pyörii lähes sadan asiantuntijan ja alansa ammattilaisen voimin? Tiimi saa sparrausta esimerkiksi tuotannossa, markkinoinnissa ja tekniikassa. Annamme tuen sekä arvokasta työkokemusta kulttuurin ja tapahtumatuottamisen parissa.

Tämä on älyttömän hieno mahdollisuus myös meille Tampere-talossa. Meillä on vuosien varrella järjestetty jos jonkinmoista konserttia, kongressia, kokousta ja muuta tapahtumaa ja juhlaa. Kuitenkin on vielä varmasti paljon sellaisia tapahtumamuotoja, jotka tarvitsevat toteutuakseen ehkäpä vain pienen sysäyksen oikeanlaisilta tyypeiltä.

Olisivatko siis nuorten toteuttamat 25-vuotissynttärimme sellainen juttu, josta syntyisi joku ihan uusi konsepti Tampere-taloon?

Nähdään lauantaina 31.1. Koskikeskuksessa! 

 

Anne Sivula
Kirjoittaja on Tampere-talon tiedottaja