Uutisarkisto

Saksalainen huippuorkesteri saapuu, solistina Daniel Müller-Schott

Saksalainen huippuorkesteri saapuu, solistina Daniel Müller-Schott

Ensimmäistä kauttaan soittava saksalainen SWR sinfoniaorkesteri konsertoi Tampere-talossa maanantaina 15. toukokuuta. ”Superorkesteriksi” nimitetty kokoonpano perustettiin viime vuonna, kun Stuttgartin sekä Freiburgin ja Baden-Badenin radio-orkesterit yhdistyivät. Tampereen vierailulla orkesteria johtaa venäläisen koulukunnan mestari Vasili Sinaiski.

Sellosolistina esiintyy maailman huippuihin lukeutuva Daniel Müller-Schott, joka korvaa aiemmin solistiksi nimetyn Sol Gabettan. Gabetta on raskaana ja joutuu jättämään koko kiertueen väliin. Solistin vaihtuminen ei vaikuta ohjelmistoon.

SWR (Südwestrundfunk) sinfoniaorkesterissa yhdistyvät kahden orkesterin 70-vuotinen historia ja vahva keskieurooppalainen musiikkiperinne. Sekä Stuttgartin radio-orkesteri että Freiburgin ja Baden-Badenin radio-orkesteri on perustettu toisen maailmansodan jälkeen. Uuden SWR sinfoniaorkesterin ylikapellimestariksi on valittu kreikkalaissyntyinen, persoonallisella otteellaan hätkähdyttänyt Teodor Currentzis, joka aloittaa tehtävässään ensi kaudella. Orkesterin taiteellinen johtaja on Johannes Bultmann.

Huippusolisti ja venäläismestari

Müller-Schott kuuluu maailman sellonsoittajien kärkinimiin ja hallitsee laajan repertuaarin. New York Timesin mukaan Müller-Schott on ”peloton esiintyjä, jolla on häikäisevä tekniikka”. Eri puolilla maailmaa tunnettu Müller-Schott teki läpimurtonsa Moskovassa vuonna 1992 voittamalla 15-vuotiaana nuorten muusikoiden Tšaikovski-kilpailun. Tämän vuoden huhtikuussa hänelle myönnettiin ICMA-palkinto (International Classical Music Awards) parhaasta kamarimusiikkilevytyksestä yhdessä Julia Fischerin kanssa.

Tampereen konsertissa nähdään myös aikamme tunnetuimpiin venäläiskapellimestareihin lukeutuva Vasili Sinaiski (s. 1947). Sinaiski on Venäjän kapellimestaritradition nimekäs jatkaja ja oli aikoinaan legendaarisen Ilja Musinin oppilas. Sinaiski nähdään säännöllisesti huippuorkestereiden kuten Clevelandin ja Los Angelesin sinfoniaorkestereiden sekä Lontoon filharmonikkojen vieraana.

Suurooppera Veljeni vartija: vuoden 1918 sisällissota sisarusten näkökulmasta

Suurooppera Veljeni vartija: vuoden 1918 sisällissota sisarusten näkökulmasta

Yksi perhe. Kaksi rintamaa. Ooppera vihasta ja armosta. Tampereen Oopperan suurteos saa kantaesityksensä Tampere-talossa 16.2.2018. Pian kymmenen vuotta valmistellun teoksen säveltää Olli Kortekangas. Libretosta ja ohjauksesta vastaa Tuomas Parkkinen. Teos kertoo koskettavasti vuoden 1918 tapahtumista Tampereella - kahden eri puolille ajautuvan sisaruksen tarinan. 

Uuden kotimaisen suuroopperan solisteina ovat maamme ykkösnimet: Tuuli Takala, Ville Rusanen, Tuomas Katajala, Juha Kotilainen, Päivi Nisula, Erica Back, Virpi Räisänen, Suvi Väyrynen ja Tuomas Pursio. 

Muumimuseon avajaiset lähestyvät – kulissien takana uurastetaan

Muumimuseon avajaiset lähestyvät – kulissien takana uurastetaan

Maailman ainoan Muumimuseon avajaisiin on alle kaksi kuukautta! Kulissien takana tehdään – ja on jo tehty – hurjasti töitä, jotta museosta tulee mahdollisimman hieno. Muumimuseo julkaisee videosarjaa We work night and day, jossa päästään näkemään, museon kulissien taakse. Ensimmäisessä osassa kurkistetaan taidekonservaattorin työpaikalle. Videon pääset näkemään tästä.

Muumimuseo avataan Tampere-talossa 17. kesäkuuta. Tapahtumaa juhlitaan koko viikonlopun ajan lauantaina ja sunnuntaina iloisessa kansanjuhlassa. Tiedossa on runsaasti ilmaisohjelmaa: konsertteja, teatteria, askartelua ja yhteislaulua. Tampere-talo ja Muumimuseo ovat avoinna avajaispäivä keskiyöhön saakka.

Lisätiedot:www.tampere-talo.fi/suuriavajaisjuhla

Tulossa monipuolinen konserttisyksy - liput myynnissä nyt!

Tulossa monipuolinen konserttisyksy - liput myynnissä nyt!

Klassista, bluesia, jazzia, rockia, viihdettä, balettia. Tampere-talon syksyn konserttiohjelmistosta löytyy taatusti jokaiselle jotain. 

Syksy tähtiä tulvillaan - katso koko tarjonta tästä ja osta lippusi pian!

Syksyn kiinnostavia nuoria tähtiä ovat mm. kantelepoppari Ida Elina, 13-vuotias viulistilahjakkuus Iidamari Ahonen sekä maakuntaorkesteri Pirkanmaan Nuoret Sinfonikot. Viihdetarjonnasta Minttu Mustakallion ja Ville Virtasen improvisaatioduetto sekä jo kolmatta kertaa järjestettävä suosittu burleski-ilta. Yllätysnimi on legendaarinen punkin ja uuden aallon yhtye SE, joka tekee paluun lavoille keulahahmonsa Yarin kanssa. Koko kansan tuntema Jukka Kuoppamäki konsertoi 75-vuotismerkkipäivänsä kunniaksi. Syyskausi huipentuu Tampereen Oopperan 70-vuotisjuhlavuoden gaalakonsertissa.

Syysohjelmiston huippuhetkiin kuuluu myös kiitetyn venäläisen huippuviulisti Ilja Gringoltsin esiintyminen. Hänet nähdään Tampere-talossa Suomalaisen barokkiorkesterin solistina.
Jazz-ohjelmistossa on sekä uutta sukupolvea että konkareita. Nuori lahjakkuus Olli Soikkeli esiintyy maineikkaan kvartettinsa sekä ranskalaishaitaristi Julien Labron kanssa. Jazzin legendat juhlivat 50-vuotista taivaltaan, mukana Heikki Sarmanto (piano), Juhani Aaltonen (saksofoni, huilu), Reiska Laine (rummut), Pekka Sarmanto (basso), Maija Hapuoja (laulu).

Tampere-talon syksyn isoista tapahtumista on julkaistu jo mm. kansainväliset balettivierailut. Suuri kansainvälinen balettigaala tuo tanssin huippunimet Tampereelle elokuussa, ja Viron kansallisbaletti esittää satubaletti Coppélian marraskuussa.

Syksyn merkittäviin, jo julkaistuihin tapahtumiin kuuluu myös 9.8. pidettävä Suuri avajaisjuhlakonsertti, joka juhlistaa kesäkuussa avautuvaa Muumimuseota ja uudistuvaa Tampere-taloa. Tampere Filharmonia kantaesittää konsertissa Tove Janssonin muumikirjaan pohjautuvan sävellysteoksen Santtu-Matias Rouvalin johdolla. Juhlakonsertin lipunmyynti alkaa tänään keskiviikkona 12.4.

Tampere-talon konserttiohjelmisto täydentyy vielä kevään kuluessa.

Arabialta Muumimuseolle oma nimikkomuki

Arabialta Muumimuseolle oma nimikkomuki

Muumien ystäville ja muumimukien keräilijöille on luvassa iloisia uutisia. Arabian ja Muumimuseon yhteistyönä valmistuu ensimmäinen Muumi-taidemuki. Uuden mukin myynti alkaa yksinoikeudella Tampere-talon myymälässä Tampere-talo Shopissa 9. toukokuuta. Taidemukilla juhlistetaan maailman ainoan Muumimuseon avautumista Tampere-talossa 17. kesäkuuta.

Ensimmäisen Muumi-taidemukin aiheeksi on valittu Tampereen taidemuseon kokoelmasta Tove Janssonin alkuperäiskuvitus, kansikuvapiirros kirjaan Taikurin hattu vuodelta 1950. Uutta on se, että ensimmäistä kertaa Tove Janssonin alkuperäiskuvitus on tuotu mahdollisimman tarkasti sellaisenaan mukiin. Taidemukin pohjassa lukee ”Muumimuseo, Tampere”.

Taidemuki on osa Teema-sarjaa, kuten Arabian muutkin muumimukit. Arabia on valmistanut 1990-luvun alusta alkaen muumiaiheisia mukeja, joiden kuvituksen on Tove Janssonin teosten pohjalta suunnitellut kuvittaja Tove Slotte.

Taikurin hattu -taidemukin kauniissa panoraamakuvassa esiintyy tuttuja Muumilaakson suosikkihahmoja kuten Muumipeikko, Muumipappa, Muumimamma, Niiskuneiti, Nipsu ja hattivatteja. Mukana on myös parivaljakko Tiuhti ja Viuhti, Tove Janssonin ja Vivica Bandlerin alter ego -hahmot, jotka esiteltiin Taikurin hattu -kirjassa ensimmäistä kertaa. Lisäksi mukin kuvassa nähdään tarinan salaperäinen Taikuri ja tämän musta pantteri.

Uusi muumimuki tulee aluksi yksinmyyntiin vain Tampere-taloon. Myynti alkaa tiistaina 9. toukokuuta kello 8.00 Tampere-talo Shopissa.  

Muumimuseon avajaisista kansanjuhla

Muumimuseon rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä Tampere-talossa. Museon perustana on Tampereen taidemuseon hallinnoima kokoelma Tove Janssonin alkuperäisiä muumiaiheisia kuvituspiirroksia ja -maalauksia sekä Janssonin yhdessä elämänkumppaninsa, graafikko Tuulikki Pietilän ja ystävänsä Pentti Eistolan kanssa rakentamat kolmiulotteiset muumikuvaelmat.

Muumimuseon avauksen yhteydessä järjestetään 17.–18.6. kaksipäiväinen koko perheelle suunnattu maksuton kansanjuhla. Avajaisviikonloppuna Tampere-talossa on ilmaista ohjelmaa, nukketeatteria, tanssiteatteria ja yhteislaulutilaisuuksia. Myös Tampere-talon viereisessä Sorsapuistossa järjestetään toimintaa, ja puistoon on mahdollista tulla piknikille koko perheen voimin.

Kuvia mukista: https://www.epressi.com/mediapankki/kuvat.html?mediabank=40&p408=1&category=7225


Lisätiedot:

Muumi-taidemuki, Tampere-talo Shop:
Myynnin projektipäällikkö Saara Nurmi, puh. 03 243 4941, saara.nurmi@tampere-talo.fi

Muumimuseon avajaisten kansanjuhla:
Ohjelmapäällikkö Timo Suomi, puh. 040 537 6280, timo.suomi@tampere-talo.fi
 
www.arabia.fi
www.tampereentaidemuseo.fi
www.muumimuseo.fi

 
Tampere-talo Shopia voi seurata

Facebookissa @tamperetaloshop
Instagramissa @tamperetaloshop
 
Muumimuseota voi seurata

Facebookissa @moominmuseum
Instagramissa @moominmuseum

Lääkäripäivät täyttää Tampere-talon

Lääkäripäivät täyttää Tampere-talon

Kevään suuri koulutustapahtuma Tampereen lääkäripäivät alkaa Tampere-talossa keskiviikkona. Kolmipäiväinen tapahtuma kestää keskiviikosta perjantaihin 22.3.–24.3. ja kokoaa taloon tuhansia osallistujia. Avajaispuheen pitää Tampereen yliopiston rehtori Liisa Laakso.

Lääkäripäivien ohjelma on rakennettu kattamaan laajasti eri erikoisaloja, ja luennoitsijoina kuullaan maamme parhaita käytännön osaajia. Tapahtumassa on myös esillä mittava lääketieteellinen näyttely.

Tampereen lääkäripäivät on Tampereen Lääkäriseuran ja Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin vuosittain järjestämä tapahtuma. Lääkäripäivät järjestetään jo 38. kerran.

www.tampereenlaakaripaivat.fi/

Syksyn balettielämyksen nyt myynnissä

Syksyn balettielämyksen nyt myynnissä

Baletinystäviä hemmotellaan ensi syksynä. Suuri kansainvälinen balettigaala tarjoaa 28. elokuuta klassisen ja nykybaletin parhaat palat huipputanssijoiden tulkitsemina. Syksyn pimeyteen valoa tuo Viron kansallisbaletin ihastuttava satubaletti Coppélia, jonka ensi-ilta on 17. marraskuuta.

Sarjakuvafestivaali Tampere Kuplii 2017 kutsuu Tampere-taloon

Sarjakuvafestivaali Tampere Kuplii 2017 kutsuu Tampere-taloon

Tampere Kuplii 2017-sarjakuvafestivaali täyttää tampere-talon tänä viikonloppuna. Lauantaina ja sunnuntaina pidettävä hyvän mielen festivaali järjestetään jo 11. kerran.

Tampere-talosta löydät runsaan ohjelmatarjonnan lisäksi muun muassa pienlehtimarssin sekä Sorsapuistosalin suuren sarjakuvatorin. Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi hyvän fiiliksen -festivaalin teemana on "Sarjakuvan Suomi".

Monipuolisen sarjakuva-aiheisen ohjelman joukossa nähdään myös uunituoreen Sarjakuva-Finlandian voittaja Janne Kukkosen haastattelu. Teoksellaan Voro - kolmen kuninkaan aarre tunnustuksen voittanutta Kukkosta haastatellaan lauantaina kello 11-12. Haastattelun lisäksi Kukkonen myös signeeraa ja on panelistina kello 15-16 Suomalainen fantasiasarjakuva nyt! -paneelissa.

Sunnuntaina ohjelmassa on puolestaan mukana festivaalien kunniavieras, Mauri Kunnas.

Tutustu koko ohjelmaan Tampere Kuplii-nettisivuilla.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Yllätysnimet Pauli Hanhiniemi ja Mikko Kuustonen mukaan Tampere-talon hyväntekeväisyyskonserttiin

Yllätysnimet Pauli Hanhiniemi ja Mikko Kuustonen mukaan Tampere-talon hyväntekeväisyyskonserttiin

Tampere-talossa 3. huhtikuuta pidettävän Sylissä-konsertin esiintyjäkaarti täydentyy, kun Mikko Kuustonen ja Pauli Hanhiniemi liittyvät jo ennestään nimekkääseen solistijoukkoon. Konsertin tuotto käytetään Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin hyväksi ja ohjataan erityisesti syöpää sairastavien lasten ja heidän vanhempiensa viihtyvyyden lisäämiseen pitkien sairaalahoitojaksojen aikana. Konsertin lipunmyynti käy vilkkaana ja talo on täyttymässä hyvää vauhtia.

‒ Sylissä-suurkonsertti antaa mahdollisuuden elää ihmisiksi ja seistä toistemme tukena. Koen, että olemme artisteina tässä tehtävässä samalla viivalla yleisön kanssa. Uskon, että tämä ilta voi muuttaa monen pienen potilaan ja heidän läheistensä arjen kirkkaammaksi, sanoo laulaja Mikko Kuustonen.

Tampere-talon konsertissa nähdään myös Anna Eriksson, Maarit ja Sami Hurmerinta, Janna Hurmerinta, Petra, Jonne Aaron, Pete Parkkonen, Heikki Hela & Heikki Silvennoinen, Arttu Wiskari, stand up -mestari Riku Suokas ja drag show -taiteilija Jukka K. Sylissä-konsertin juontavat Sami Hintsanen, Minka Kuustonen, Jenni Ahola, Heidi Sohlberg, Varpu Nummela, Kaisa Hela, Satu Kotonen ja Paulina Ahokas. Illan kapellimestarina toimii Ali Ahmaniemi.

Hyvinvointiyrittäjä Jutta Gustafsberg on käynnistänyt tänään haastekampanjan tukeakseen Sylissä-konserttia. Gustafsberg on haastanut Facebookissa kaikki noin 140 000 seuraajaansa sekä yrityksiä mukaan kampanjaan. Haastevideo löytyy Gustafsbergin Facebook-sivulta sekä Youtubesta. Konserttia tukee myös iskelmätähti Anne Mattila, jonka tauluhuutokauppa on meneillään Annen taidekahvilan Facebook-sivulla.

Konsertin järjestävät Tampere-talo ja Tampereen Lastenklinikan Tuki ry. Konsertin yhteistyökumppanit ovat Aamulehti, Radio Classic, Akun Tehdas, Tuotantoyhtiö Legenda, Kreatiivi, Markkinointiosakeyhtiö i2, Syli ry, Salibandy Club Classic, Lippu.fi, Lavem by Muotitalo Tyynelä, Tappara, Ilves, Ravintola.fi ja Live Nation. Artistit esiintyvät konsertissa ilman palkkiota.

KERÄYS
Lahjoitustilit:
FI 85 5730 0820 7462 75 Tampereen Seudun Osuuspankki ja FI 75 1723 3000 0108 41 Nordea.
Lahjoittaa voit myös osoitteessa www.lahjoitalapsille.fi viestikenttään ”Konsertti”.
Keräysluvan numero: RA/2016/736. Keräysaika 7.11.2016 - 6.11.2018. Konsertin aikana lipaskeräys.

WOW Finland juhlii naisia ja tasa-arvoa

WOW Finland juhlii naisia ja tasa-arvoa

Tampere-talo täyttyy lauantaina ja sunnuntaina Women of the World -festivaalin osanottajista. Festivaali on osa kansainvälistä Women of the World -verkostoa, jonka tavoitteena on vahvistaa tasa-arvoa ja naisten välistä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Viikonlopun aikana on mahdollisuus inspiroitua keskusteluista, työpajoista, teatterista, elokuvista ja musiikista. Festivaali antaa myös tilaisuuden verkostoitua ja tavata merkittäviä naisvaikuttajia Suomesta ja ulkomailta.

Lauantain ohjelman päättää Jenni Pääskysaaren emännöimä gaala. Sunnuntaina festivaali päättyy Maria Veitolan juontamaan konserttiin.

Festivaalin lippuja voi ostaa etukäteen verkosta tai Tampere-talossa paikan päällä. Opiskelijat, alle 18-vuotiaat, työttömät ja eläkeläiset saavat liput puoleen hintaan. Sotaveteraaneille on ilmainen sisäänpääsy. 

Suurten kansainvälisten tasa-arvotekojen viikko Tampereella

Suurten kansainvälisten tasa-arvotekojen viikko Tampereella

Tampereella on tehty historiaa tasa-arvoasioissa. Pääministeri Juha Sipilä julkisti hallituksen perustaman kansainvälisen tasa-arvopalkinnon naistenpäivänä 8.3. Tampere-talossa. Palkintoraadin puheenjohtajana toimii Tampere-talon toimitusjohtaja ja WOW Finlandin perustaja Paulina Ahokas. Palkinto jaetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa. Tasa-arvoteot saavat jatkoa talossa viikonloppuna pidettävillä kansainvälisillä WOW Finland -festivaaleilla sekä tämän vuoden aikana Suomen yläkouluissa toteutettavalla ISOT-hankkeella. Kaikki nämä ovat merkittäviä avauksia Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlinnassa ja nostavat tasa-arvokeskustelun ajankohtaisemmaksi kuin koskaan.

Viikonloppuna pelataan läpi yön

Viikonloppuna pelataan läpi yön

Nyt saa kerrankin pelata kyllikseen! Tracon Hitpoint 2017 järjestetään 4.-5.3. Tampere-talossa. Hitpointissa pelataan lauantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään. Ovet ovat auki lauantaiaamusta kello 10 aina sunnuntai-iltaan kello 18:aan.

Tarjolla on pöytäroolipelejä, freeform-roolipelejä, keräilykorttipelejä, figuuripelejä, lautapelejä, sekä luentoja ja muuta pelaamiseen liittyvää asiaa.

Tapahtumassa nostetaan esiin suomalaisia pelejä ja pelisuunnittelua mahdollisimman monipuolisesti. Tämä tarkoittaa sekä luentoja pelien tekemisestä ja julkaisemisesta että suomalaisten pelien pelaamista ja pelitestaamista.

Tapahtumapaikka Tampere-talolla on avoinna koko lauantain ja sunnuntain välisen yön. Tampere-talon tiloissa ei kuitenkaan voi majoittua.

Lisätietoja: https://2017.hitpoint.tracon.fi/fi

Uusia nimityksiä

Uusia nimityksiä

Tampere-talo on uudistanut organisaatiotaan ja nimittää uusia avainhenkilöitä. Yritys- ja kuluttaja-asiakkaita palvellaan 1. maaliskuuta 2017 alkaen omilla liiketoiminta-alueillaan, joita tukevat teknisen tuotannon ja hallinnon yksiköt. 

Yritysasiakasliiketoiminnasta ja tuotannosta vastaavaksi liiketoimintapäälliköksi on nimetty medianomi (AMK) Maria Sahlstedt. Sahlstedtin huhtikuussa alkavan äitiysvapaan sijaiseksi on valittu KTM Eija Vartila. Hän on työskennellyt yli 20 vuotta Stockmann Oyj:llä monipuolisissa johtotehtävissä. Kuluttaja-asiakkaista vastaavan liiketoimintapäällikön tehtävää hoitaa toimitusjohtaja Paulina Ahokas. 

Kuvassa: Maria Sahlstedt ja Eija Vartila.

Tampere-talolla jälleen ennätysvuosi

Tampere-talolla jälleen ennätysvuosi

Tampere-talon liikevaihto kasvoi ja kävijämäärä saavutti uuden ennätyksen viime vuonna.

Vuonna 2016 Tampere-talo Osakeyhtiön liikevaihto kasvoi 15 prosenttia edellisvuodesta ja nousi 9,2 miljoonaan euroon. Vielä vahistamattoman tilinpäätöksen mukaan liikevaihto ja muut tuotot olivat yhteensä 15 miljoonaa. Liikevaihto on ollut voimakkaassa kasvussa jo viimeiset viisi vuotta. Tänä aikana Tampere-talo Osakeyhtiön liikevaihto on kasvanut 60 prosenttia.

Tampere-talossa vieraili viime vuonna ennätykselliset 371 000 kävijää, mikä tekee Tampere-talosta Suomen vetovoimaisimman kulttuuri- ja kongressikeskuksen. Talossa toteutettiin viime vuonna 630 tapahtumaa – samaan aikaan kun talo käy läpi historiansa mittavinta rakennushanketta. Taloon on saatu uusia tapahtuma- ja kokoustiloja, Tampere-talo Shop  ja à la carte -ravintola Tuhto.  Uudistukset huipentuvat kesäkuussa, jolloin Tampere-talossa avataan maailman ainoa Muumimuseo.

Tampere-talon 22 miljoonan euron toiminnallinen uudistushanke on itsenäisyyden juhlavuoden suurin kulttuurihanke Suomessa.

Ravintola Tuhto on auki!

Ravintola Tuhto on auki!

Tampere-talon ikioma à la carte -ravintola Tuhto on avattu. Ravintola saatiin asiakaskäyttöön varta vasten Pohjalaisia-oopperan ensi-iltaan 10. helmikuuta. Ravintola on jatkossa avoinna säännöllisesti maanantaista lauantaihin ja useimmiten sunnuntaisinkin, aina kun talossa tapahtuu.

Tuhton palvelut ovat monipuolisia; ravintolassa voi nauttia lounaan, illallista tai sinne voi tulla palavereihin tai yhteiseen illanviettoon. Lämminhenkinen ja rento ravintola palvelee myös ennen tai jälkeen konserttien sekä lisäksi väliaikatarjoilussa.

Entisen Café Soolon paikalle rakennetussa Tuhtossa on sisällä 92 paikkaa, ja käytettävissä on myös 12-paikkainen looshi. Kesällä käyttöön otetaan 94-paikkainen terassi.  

Tuhto on avoinna maanantaisin lounasaikaan kello 11-14, tiistaista torstaihin kello 11-23 ja perjantaina ja lauantaina kello 11-24. Sunnuntaiaukiolot löytyvät ravintolan verkkosivuilta  www.ravintolatuhto.fi/fi/yhteystiedot.

Tuhtoa ja muuta Tampere-talon ravintolatoimintaa hoitaa Royal Ravintolat.

Uusi lämpiö ja baariTuhton kanssa samaan aikaan Tampere-taloon on avattu kaksi muuta tilaa. Toiseen kerrokseen jatkettu Ison salin lämpiö on nimeltään Majakka. Majakassa on tilaa 104 hengelle. Ravintola Tuhton yläpuolelle, ensimmäisen ja toisen kerroksen väliin, on avattu uusi Haru-baari.

Haru ja Majakka palvelevat erityisesti väliaika-asiakkaita. Haru ja Majakka ovat tarvittaessa auki, aina kun talossa tapahtuu. Majakka palvelee myös kokousasiakkaita ja toimii tilausravintolana, sillä sen voi varata yksityiskäyttöön.

Lisätietoja: www.ravintolatuhto.fi/
Menu: www.ravintolatuhto.fi/fi/menu/
Pöytävaraukset: www.ravintolatuhto.fi/fi/yhteystiedot/poytavaraus/

Ravintola Tuhto Facebookissa.

Vuoden 2018 suuroopperan Veljeni vartijan liput myynnissä nyt

Vuoden 2018 suuroopperan Veljeni vartijan liput myynnissä nyt

Tampereen Oopperan uusi kotimainen tilausteos Veljeni vartija kantaesitetään Tampere-talossa 16.2.2018. Ooppera kuvaa vuoden 1918 Suomea ja sisällissodan dramaattisia tapahtumia Tampereella. Esityksiä on helmi-maaliskuussa kaikkiaan kuusi. 

Ooppera kertoo koskettavasti kahden eri puolille ajautuvan sisaruksen Amanda ja Eemil Rossin tarinan. Päärooleissa nähdään sopraano Tuuli Takala ja baritoni Ville Rusanen. 

Teoksen on säveltänyt Olli Kortekangas. Libretosta ja ohjauksesta vastaa Tuomas Parkkinen. Tampere Filharmoniaa johtaa Santtu-Matias Rouvali. 

 

Tampere-talo hakee liiketoimintapäällikön ja vastaavan tuottajan sijaista

Tampere-talo hakee liiketoimintapäällikön ja vastaavan tuottajan sijaista

Tampere-talo hakee kahta sijaista vuoden kestävään työsuhteeseen. Yritysasiakkaat-liiketoimintayksikköön haetaan liiketoimintapäällikköä ja teknisten tuottajien tiimiin haetaan vastaavaa tuottajaa. Molempien tehtävien hakuaika päättyy maanantaina 6.2.2017. Työsuhteet alkavat 15.3.2017.  

Yritysasiakkaat-liiketoimintayksikkö on yksi talon ydintoiminnoista. Liiketoimintapäällikön vastuualueeseen kuuluu kokous- ja kongressimyynti, näiden ravintolamyynti, markkinointi ja viestintä sekä tekninen myynti. Roolin menestyksekäs hoitaminen edellyttää yritysasiakasmyynnin syvällistä osaamista, myynnin ja markkinoinnin monipuolista työkokemusta, kiinnostusta tapahtumien järjestämiseen sekä catering-tyyppiseen ravintolatoimintaan.

Tehtävään valittavalta edellytetään laajaa asiakaskunnan ja sen piirteiden tuntemusta, tapahtumajärjestämisen prosessien ymmärrystä sekä liikkeenjohdon tuntemusta, suomen kielen taitoa ja vähintään hyvää englannin kielen taitoa, hyviä vuorovaikutus-, neuvottelu- ja esiintymistaitoja, asiakashallintaohjelman ja varausjärjestelmän hallintaa ja kehittämisnäkemystä sekä tavallisimpien tietokoneohjelmien hyvää hallintaa. Tehtävään soveltuva koulutus on yliopistotason tutkinto tai vastaavat tiedot.

Vastaava tuottaja teknisten tuottajien tiimiin


Teknisten tuottajien tiimi on Tampere-taloon perustettava uusi yksikkö. Yksikkö tulee toimimaan vastuullisessa tehtävässä myynnin ja tuotannon rajapinnassa. Tiimi osallistuu aktiivisesti Tampere-talon noin 650 vuosittaisen tapahtuman suunnitteluun, myyntiin, budjetointiin ja tuotantoon.

Vastaavalta tuottajalta odotetaan näkemystä ja osallistumista tuotannon ja myynnin ohjausjärjestelmien sekä muiden työkalujen kehittämiseen. Tehtävässä keskeisiä osa-alueita ovat tuotantoprosessin ja tuotannon laadunvalvonta, johtaminen ja kehittäminen. Keskeisiä tehtäväkokonaisuuksia ovat tuotantojen budjetointi ja kannattavuuden seuranta, tuotantoresurssien kustannustehokas suunnittelu ja käyttö, tiimin osaamisen kehittäminen ja ylläpito, sekä yhteistyön ylläpito ja varmistaminen myynnin ja tuotannon eri tiimien kanssa.
 
Tehtävään valittavalta odotetaan monipuolista ja vankkaa tapahtumamyynnin ja -tuotannon osaamista, prosessien ja ihmisten johtamisen taitoja, toiminnan ja työkalujen kehittämisnäkemystä sekä muutoksen läpivientikykyä. Tehtävä on itsenäinen asiantuntijatehtävä, jossa työskennellään joustavina työaikoina.

Lisätietoja sekä liiketoimintapäällikön että vastaavan tuottajan tehtävistä antaa Katja Konkka, puhelin 050 354 6980.

Työpaikkailmoitus: liiketoimintapäällikkö (sijaisuus)

Työpaikkailmoitus: vastaava tuottaja (sijaisuus)

Häämessut valtaavat Tampere-talon

Häämessut valtaavat Tampere-talon

Perinteiset Tampereen Häämessut järjestetään viikonloppuna 4.2.–5.2. Tampere-talossa. Tapahtuma on avoinna sekä lauantaina että sunnuntaina kello 10–17.

Häämessut kokoaa yhteen peräti 130 näytteilleasettajaa. Häitään suunnittelevilla on mahdollista tutustua mm. hääjuhlapaikkoihin, sormuksiin, juhlameikkeihin ja -kampauksiin ja tietenkin hääpukuihin. Apua saa myös herkullisen menun laadintaan ja hääkakun suunnitteluun.

Ideakujalle katetaan yli kymmenen hääkattausta eri tyyleillä. Alan ammattilaisten tekemästä kattauksesta voivat inspiroitua muutkin kuin hääjuhlia suunnittelevat.

Häämessujen yhteydessä järjestetään Tampere-talon Talvipuutarhassa myös Maahantuojien iltapuku-outlet, jonne ei ole pääsymaksua.   

Monet tarjoukset ovat voimassa vain messujen ajan. Messujärjestäjät kehottavat kävijöitä varaamaan mukaan käteistä rahaa, sillä kaikilla osastoilla ei pankkikortti välttämättä käy maksuvälineenä.

Lisätietoja: www.tampereenhaamessut.com

Suurkonsertti TAYSin lasten syöpäosaston hyväksi 3. huhtikuuta

Suurkonsertti TAYSin lasten syöpäosaston hyväksi 3. huhtikuuta

Sylissä-hyväntekeväisyyskonsertti marssittaa lavalle kotimaisia eturivin tähtiartisteja. Solisteina esiintyvät Jonne Aaron, Arttu Wiskari, Pete Parkkonen, Maarit ja Sami Hurmerinta, Janna Hurmerinta, Anna Eriksson, Heikki Hela & Heikki Silvennoinen sekä Petra. Stand up -komiikkaa tarjoilee Riku Suokas ja huikean drag-show:n Jukka K. Konsertin juontavat Sami Hintsanen, Kaisa Hela, Jutta Gustavsberg, Heidi Sohlberg, Minka Kuustonen, Jenni Ahola, Satu Ketonen, Paulina Ahokas sekä Jukka Kuronen.

Konsertin tuotto ohjataan Tampereen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosaston hyväksi ja käytetään erityisesti syöpää sairastavien lasten viihtyvyyden lisäämiseen sairaalassa. Tuotolla hankitaan mm. leluja, pelejä, kalusteita, lastenkulttuuria ja sairaalaklovnien käyntejä, panostetaan perheiden yhdessäolon mahdollistamiseen paremmilla tilaratkaisuilla, huolehditaan vaativaa työtä tekevän henkilökunnan jaksamisesta ja järjestetään potilaille ja läheisille virkistys- ja vertaistoimintaa.

 

Tampere-talon keväässä mentalismia ja magiaa

Tampere-talon keväässä mentalismia ja magiaa

Maailman tunnetuin mentalisti Uri Geller saapuu esiintymään Suomeen huhtikuussa. Ajatusten lukemisesta, lusikoiden vääntämisistä ja seisahtuneiden kellojen käynnistämisistä 1970-luvulla maailmankuuluksi noussut Geller nähdään Tampere-talossa keskiviikkona 19. huhtikuuta. Esitys tulkataan suomeksi. Geller on lisäksi yleisön tavattavissa esitysten jälkeen.

Uri Geller hämmästytti sadat tuhannet suomalaiset suorassa TV-lähetyksessä tammikuussa 1974, kun hän esitteli ällistyneelle studioyleisölle ja katsojille telepatiaa, lusikoiden taivutusta ja pysähtyneiden kellojen korjaamista. Tästä muodostui legendaarinen esitys, jonka monet yhä muistavat ja joka nosti Uri Gellerin nimen suomalaisten tietoisuuteen. Geller on nykyisin jo 70-vuotias, mutta kiertää yhä ahkerasti ympäri maailman esiintyen ja luennoiden. An Evening With Uri Geller -esitys pitää sisällään Gellerin tunnetuksi tekemää ajatustenlukua, lusikoiden taivutusta ja kellojen käynnistystä, mutta myös keskustelua positiivisesta elämänasenteesta sekä terveydestä ja hyvästä mielenlaadusta.

– Luvassa on interaktiivinen esitys, jossa myös yleisöllä on tärkeä osansa. Katsojat ovat tervetulleita ottamaan mukaansa lusikoita ja rikkinäisiä kelloja ja kokemaan saman tunnelman kuin silloin 1970-luvulla. Nuo ovat olennainen osa ohjelmistoani ja tiedän, että yleisöni niitä odottaa. Mutta ennen kaikkea haluan motivoida ihmisiä ja tuoda heille esitykseni kautta mielenrauhaa, positiivisuutta ja iloa elämään, Uri Geller kertoo.

Geller on saanut lukuisia palkintoja, kuten vuonna 2012 Golden Grollan tunnustuksena taikuuden maailmalle antamastaan inspiraatiosta. Hän on myös saanut brittiläisen Star Foundationin palkinnon tunnustukseksi hyväntekeväisyystyöstään.

Uri Gellerin nettisivut www.urigeller.com
Yle Elävä Arkisto, Uri Geller Suomessa 1974: yle.fi/aihe/artikkeli/2013/07/01/taivu-lusikka-taivu
Ravintola Tuhto avataan helmikuussa - tee pöytävaraus

Ravintola Tuhto avataan helmikuussa - tee pöytävaraus

Ravintola Tuhto avataan Tampere-talossa helmikuussa 2017. Tuhto tulee olemaan sekä talon vierailijoiden että Tuhton omien asiakkaiden kohtaamispaikka. 

Pöytävarauksen voit tehdä jo nyt. Varaa TÄSTÄ.

Tuhtoon voit tulla lounaalle, hengähtämään kokouspäivän lomassa, illalliselle tai drinksuille konsertti-iltana tai viihtymään muuten vaan.

Tutustu ravintolaan

Joulun ja uudenvuoden aukioloajat

Joulun ja uudenvuoden aukioloajat

Tampere-talo on kiinni pe 23.12.2016 - su 8.1.2017 välisenä aikana. Lippuostoksissa palvelevat Lippupisteen ja Tiketin verkkokauppa ja myyntipisteet kautta maan sekä Aplodi-myymälä (Hämeenkatu 14 B, Tampere). 

Toivotamme asiakkaille ja yhteistyökumppaneille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta! 

Tasa-arvokeskustelu tulee ensi vuonna kaikkien huulille

Tasa-arvokeskustelu tulee ensi vuonna kaikkien huulille

Tampere-talossa 11.–12.3.2017 järjestettävä WOW – Women of the World Finland -festivaali, 8.3. järjestettävä Suuri tasa-arvon juhla sekä peruskouluissa toteutettava ISOT-hanke nostavat tasa-arvokeskustelun kaikkien huulille. Nämä tahot tuovat Suomeen itsenäisyyden juhlavuotena kansainvälisiä vaikuttajia ja kampanjoijia, keräävät ihmisiä koko Suomesta tematiikan äärelle ja tekevät tasa-arvokeskustelun tutuksi kaikille Suomen yhdeksäsluokkalaisille.

Liput myynnissä: Sol Gabetta tähdittää SWR sinfoniaorkesteria toukokuussa 2017

Liput myynnissä: Sol Gabetta tähdittää SWR sinfoniaorkesteria toukokuussa 2017

Tampere-talon ensi kevään odotettu kansainvälinen orkesterivieras tulee Saksasta. Ensimmäistä kauttaan soittava SWR sinfoniaorkesteri konsertoi Tampere-talossa 15. toukokuuta. Kokoonpano perustettiin tämän vuoden alussa, kun maineikkaat Stuttgartin sekä Freiburgin ja Baden-Badenin radio-orkesterit yhdistyivät.

Kotimaassaan ”superorkesteriksi” nimettyä orkesteria johtaa Tampere-talossa venäläismaestro Vasili Sinaiski. Solistina kuullaan tämän hetken kysytyintä sellotaiteilijaa Sol Gabettaa, joka tulkitsee Edward Elgarin rakastetun sellokonserton. Lipunmyynti alkaa perjantaina 2. joulukuuta. 

 

Kokous vai juhla? Varaa sopiva paketti keväälle

Kokous vai juhla? Varaa sopiva paketti keväälle

Kylän maukkaimmat kokouspaketit ja paras palvelu pitävät huolen siitä, että sinä pääset kokouspäivän aikana keskittymään olennaiseen. Kevään 2017 kokouspaketit tarjoavat makuja eri vuosikymmeniltä 60-luvulta tähän päivään. Nyt voit varata meiltä myös yritysjuhlapaketin. 

Tampere-talon myyntipalvelu, p. 03 243 4800, myyntipalvelu@tampere-talo.fi

Gluteeniton elämä -messuille odotetaan väkiryntäystä

Gluteeniton elämä -messuille odotetaan väkiryntäystä

Tule herkuttelemaan ja tekemään ostoksia sekä kuulemaan ajankohtaisimmat tiedot keliakiasta ja gluteenittomasta ruokavaliosta. Pe-la 25.-26.11. järjestettävään messutapahtumaan odotetaan jopa 4000 kävijää. 

Paikalla ovat gluteenittomien tuotteiden tuottajat, valmistajat, maahantuojat ja palveluiden tarjoajat. Messuilla järjestetään ensimmäistä kertaa kokkausnäytöksiä Gluteeniton keittiö -tilassa. 

Tampere-talon ravintolan ja kahvilan kaikki tuotteet ovat tapahtumapäivien ajan gluteenittomia. 

Päivälippu ovelta: aikuiset 12 €, Keliakialiiton jäsenkortilla ja opiskelijat 10 €
Kahden päivän lippu ovelta: aikuiset 20 €, Keliakialiiton jäsenkortilla ja opiskelijat 15 €
Alle 15-vuotiaat maksutta

Lue lisää

 

Maailman ainoa Muumimuseo avautuu 17.6.2017

Maailman ainoa Muumimuseo avautuu 17.6.2017

Tampereen taidemuseon Muumilaaksona tunnettu museo muuttaa uusiin tiloihin Tampere-taloon ja muuttuu samalla maailman ainoaksi Muumimuseoksi. Tove Janssonin muumikirjojen maailmaan pääsee tutustumaan ensi kesän lomakauden kynnyksellä 17. kesäkuuta, jolloin uusi Muumimuseo avaa ovensa.

Kuva: Making of Muumimuseo -näyttely Tampere-talon Talvipuutarhassa. 

Kevään 2017 ohjelmisto julki: Karita Mattila palaa Tampereelle

Kevään 2017 ohjelmisto julki: Karita Mattila palaa Tampereelle

Tampere-talon kevään ohjelmistoon tulee 19 uutta konserttia. Myynti alkaa tiistaina 1.11. Odotetuin uutinen on maailmantähti Karita Mattilan vierailu huhtikuussa. Uusi tapahtumakonsepti Oopperailtamat ennakoi Tampereen Oopperan 70-vuotisjuhlavuoden teosta Pohjalaisia. Suuri jazz-kevät tuo neljä kovinta kotimaista kokoonpanoa Tampere-taloon. Muita kevään uusia tapahtumia ovat mm. Iskelmä Gaala, amerikkalaisen aito Elvis-show ja kaksi suurkonserttia lapsille. Kevään 2017 ohjelmisto täydentyy vielä syksyn aikana. 

 

Myymälä ja muuminäyttely avautuvat 1. marraskuuta - kakkukahvit kello 9-12

Myymälä ja muuminäyttely avautuvat 1. marraskuuta - kakkukahvit kello 9-12

Marraskuu käynnistyy Tampere-talossa juhlien merkeissä, kun uusi myymälämme avautuu vihdoin yleisölle. Tampere-talo Shop myy mm. ihania muumituotteita ja kotimaista designia. 

Myymälä vihitään käyttöön tiistaina 1. marraskuuta kello 9. Samalla Talvipuutarhassa avautuu Muumimuseon suunnittelusta ja rakentamisesta kertova Making of Muumimuseo -näyttely. Samana päivänä alkaa talon kevään konserttien lipunmyynti - tule ostamaan parhaat paikat kevään tapahtumiin! 

Juhlan kunniaksi tarjoamme kakkukahvit kello 9-12. Myymälä on auki avajaispäivänä kello 18 saakka. 

Marraskuun ensimmäisen viikon kuluessa avautuu myös Muumimuseon oma lukukirjasto. 

Balettimaistiaisia Koskikeskuksessa 29.10.

Balettimaistiaisia Koskikeskuksessa 29.10.

Brnon kansallisteatterin baletti saapuu Tampere-taloon marraskuussa. Pähkinänsärkijää odotellessa tarjoamme pienen tanssillisen alkupalan Koskikeskuksessa lauantaina 29.10. "Pähkiksessä" mukana olevat Tampereen konservatorion nuoret balettitanssijat esiintyvät kauppakeskuksen keskusaukiolla lauantaina 29.10.! Esitykset klo 12, 12.30 ja 13. Nopeimmille lisäksi jaossa pieniä makeita yllätyksiä.

Nähdään Koskarissa!

 

Avoin työpaikka näyttämötiimissä, hae 14.10. mennessä

Avoin työpaikka näyttämötiimissä, hae 14.10. mennessä

Pysyvätkö vahvoissa käsissäsi raiseripalat, pöydät, tuolit ja tekniikkacaset? Hallitsetko tangostot, ripustukset, lavastukset ja matotukset? Ehkä osaat vielä myös maalata, hitsata tai rakentaa?

Tampere-talon näyttämötiimi vastaa vuosittain lähes 700 erilaisen tilaisuuden näyttämöteknisestä ja kalustuksellisesta suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä talon näyttämökaluston ja kalusteiden huolellisesta ja asianmukaisesta käytöstä, huollosta ja ylläpidosta. Tätä fyysisestikin vaativaa työtä tehdään vaihtelevissa tilanteissa ja päivittäisessä asiakaskontaktissa usein tiiminä, mutta välillä myös itsenäisesti tuotantokohtaisia vastuita kantaen.

Kyseessä on vuorotteluvapaan sijaisuus, joten tehtävään valittavan henkilön tulee täyttää sijaisuudesta asetetut ehdot. Tehtävä alkaa 1.11.2016. 

P-Tampere-taloon graffiteja

P-Tampere-taloon graffiteja

Tampere-talon lähellä sijaitseva parkkitalo P-Tampere-talo saa seinilleen uutta graffititaidetta. Taiteilijat Ville Silvennoinen ja Natalia Pastukhova työstävät parkkitalon seinille graffititeoksiaan. Yleisö pääsee katsomaan graffitityömaata Tampereen päivänä lauantaina 1. lokakuuta. Ohjattu kierros lähtee Tampere-talon pääoven edestä kello 12. Taiteilijat ovat tilaisuudessa läsnä.

Ville ”Färsaaret” Silvennoinen on kulttuuriaktivisti, galleristi ja taiteen moniosaaja Lappeenrannasta. Natalia ”Pepe” Pastukhova  puolestaan tulee Jekaterinburgista Venäjältä. Taiteilijat osallistuvat Tampere-talossa lauantaina järjestettävään seminaariin, jossa puhutaan katu-, graffitti ja muraalitaiteen nykytilasta ja tulevaisuudesta Suomessa ja Venäjällä. Taiteilijoiden lisäksi tilaisuudessa on alustajana kuraattori ja taiteilija Albina Motor Moskovasta. Keskustelussa on mukana myös tamperelaisia taiteilijoita.

Seminaari ja siihen liittyvä graffiti-tapahtuma on osa 17. suomalais-venäläistä kulttuurifoorumia, joka järjestetään tänä vuonna Tampereella 30. syyskuuta – 1. lokakuuta. Maalaushanketta on ollut toteuttamassa Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Tampere-talon, Suomi-Venäjä-Seuran ja Finnparkin kanssa.

Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi

Lastenkulttuuri ja Erin pääosassa Tampereen päivänä

Lastenkulttuuri ja Erin pääosassa Tampereen päivänä

Ensi lauantaina vietetään perinteikästä Tampereen päivää. Ja tapahtumia riittää myös Tampere-talossa. Osana Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin ohjelmaa järjestetään kaksi nukketeatteri Taiga-Maton näytöstä, lasten- ja nuortenkulttuuria luotaava seminaari ja lasten piirustusnäyttely. Illan kruunaa vielä laulajatähti Erinin konsertti.

Nukketeatteri Taiga-Matto tuo menneen maailman tarinat hauskalla tavalla tähän päivään. Tarjolla on osallistavaa teatteria, elävää musiikkia ja monipuolista nukketeatteria aidossa mongolialaisessa jurtassa!

Lumityttö-esitys alkaa Sonaatti 1:ssä kello 13 ja Villisorsan muna kello 15. Molempiin näytöksiin on vapaa pääsy.

Kulttuurifoorumin teemana lapset ja nuoret

Tampere-talo toimii viikonloppuna myös 17. suomalais-venäläinen kulttuurifoorumin päätapahtumapaikkana. Kulttuurifoorumin tämänvuotinen teema on ”Lapset ja nuoret kulttuurin voimavarana”. Osa foorumin ohjelmasta kuuluu myös Tampereen päivän tapahtumiin.

Tampere-talon Pienessä salissa järjestetään kello 9-12 seminaari aiheesta Lasten- ja nuortenkulttuuri Suomessa ja Venäjällä. Teemaseminaariin ovat tervetulleita kaikki lasten- ja nuortenkulttuurista sekä suomalais-venäläisestä yhteistyöstä kiinnostuneet. Seminaarissa on varattu aikaa kysymyksille ja tulevan yhteistyön ideoinnille.

Tampere-talon sisääntulolämpiössä on esillä klo 10-18 pohjoissuomalaisten ja komilaisten lasten piirustuksia. Suomi-Venäjä-Seuran Pudasjärven osasto yhdessä Komin Vylgortin kylän Lasten taidekoulun kanssa järjesti piirustuskilpailun syksyllä 2015. Kilpailun tarkoituksena oli tutustuttaa 5-17 vuotiaat lapset ja nuoret suomalais-ugrilaisiin satuihin. Kilpailuun osallistuivat samanaikaisesti pohjoissuomalaiset lapset ja Venäjän puolella komilaiset lapset.

Kulttuurifoorumin aikana Tampere-talon aulassa on esillä myös Suomalaiset Siperiassa -valokuvanäyttely.

Suomalais-venäläiseen kulttuurifoorumiin odotetaan noin 350 osallistujaa Suomesta ja Venäjältä. Foorumin päätavoitteena on auttaa suomalaisia ja venäläisiä toimijoita löytämään toisensa. Tapahtuman suomalainen pääjärjestäjä on Suomi-Venäjä-Seura.

Erin kruunaa illan

Tampereen päivä päättyy Tampere-talossa hohdokkaasti. Muutaman vuoden tauon jälkeen konserttilavoille palaava Erin saapuu kiertueellaan Tampereelle. Konsertti alkaa Isossa salissa kello 19.


Lasten- ja nuortenkulttuuri Venäjällä
la 1.10. 2016 klo 9-12 Pieni Sali

Lumityttö
Taiga-Matto
la 1.10.2016 klo 13, Sonaatti 1

Villisorsan muna
Taiga-Matto
la 1.10.2016 klo 15, Sonaatti 1

Pohjoissuomalaisten ja komilaisten lasten piirustusnäyttely
la 1.10.2016 klo 10-18, Tampere-talon sisääntulolämpiö

Erin
la 1.10.2016 klo 19 Iso sali

 

Lisätiedot Tampere-talon tapahtumista:

www.tampere-talo.fi/tapahtumakalenteri

 

Muut Tampereen päivän tapahtumat:

www.tampere.fi/tampereenpaiva

 

Lisätiedot Suomalais-venäläisestä kulttuurifoorumista:

Suomalais-venäläinen kulttuurifoorumi www.kultforum.org/

 

Pikkujoulupaketit myynnissä nyt

Pikkujoulupaketit myynnissä nyt

Lumoavaa balettia, burleskin glamouria, lääkettä luulosairaille sekä popin, rockin ja viihteen klassikoita. Tampere-talon pikkujouluvalikoimassa on jälleen tarjolla esityksiä joka makuun! 

Varaa porukallesi kylän parhaat pikkujoulut!

Safety 2016 tuo yli tuhat osallistujaa sadasta eri maasta Tampereelle

Safety 2016 tuo yli tuhat osallistujaa sadasta eri maasta Tampereelle

Yksi suurimmista kansainvälisistä tapaturmien ja väkivallan ehkäisyn konferensseista, 12th World Conference on Injury Prevention and Safety Promotion, Safety 2016, valtaa Tampere-talon 18-21.9.2016.

Ensimmäistä kertaa Suomessa pidettävä Safety 2016 -konferenssi esittelee tapaturmatutkimusta ja tutkimukseen pohjautuvia käytännön ratkaisuja, joilla lisätään turvallisuutta ja vähennetään väkivaltaa, itsemurhia, tapaturmia ja onnettomuuksia.

Tapahtuman teemat liittyvät muun muassa ikääntyvien, lasten ja nuorten turvallisuuteen, lähisuhdeväkivaltaan, työturvallisuuteen, liikenneturvallisuuteen, paloturvallisuuteen, turvalliseen liikuntaan, maatalouden turvallisuuteen ja kestävään kehitykseen.

Konferenssiin on ilmoittautunut yli tuhat osallistujaa sadasta eri maasta. Konferenssissa pidetään yli 400 suullista esitystä ja esitellään 650 posteria. 

 

Syyskuun superviikko lähestyy - valitse suosikkisi

Syyskuun superviikko lähestyy - valitse suosikkisi

Musiikin ystäville on luvassa suorastaan riemukas viikko. Tarjontaa on jokaiseen makuun. Torstaina 22.9. voi valita kahdesta huippuesiintyjästä, sillä Isossa salissa esiintyy country-tähti Kris Kristofferson ja Pienessä salissa voi kokea Roots of Loven tarjoaman ainutlaatuisen Jimi Hendrix -elämyksen. Lauantai 24.9. on puolestaan omistettu lapsille. Ilo irti näppärästi -suurkonsertissa esiintyy Pirkanmaan musiikkiopiston  200-jäseninen puhallinorkesteri sekä yli 200 soittajan ja laulajan Näppäri-orkesteri.

Lippuja vielä saatavilla huippukonserttiin

Lippuja vielä saatavilla huippukonserttiin

Klassisen musiikin ystäviä hemmotellaan harvinaisella Royal Philharmonic Orchestran ja Charles Dutoit'n vierailulla Tampere-talossa 26.9. 70-vuotisjuhlavuottaan viettävä kuninkaallinen lontoolaisorkesteri soittaa maailmankiertueensa ainoan Suomen-konsertin Tampereella. Ohjelmistossa ovat klassikkoteokset Mendelssohninlta, Mozartilta ja Brahmsilta.

Orkesteri ei ole tiettävästi esiintynyt aikaisemmin Suomessa näin laajalla kokoonpanolla. Myös maailman kysytyimpiin orkesterinjohtajiin kuuluva Dutoit, 80, saapuu vuosikymmenten tauon jälkeen Suomeen. Hän on johtanut Helsingin kaupunginorkesteria vuonna 1983 sekä kolmesti 1970-luvun lopulla.

Viisas elämä -messuilta eväitä hyvinvointiin

Viisas elämä -messuilta eväitä hyvinvointiin

Hyvinvoinnin suurtapahtuma Viisas Elämä -messut kokoaa Tampere-taloon viikonloppuna eri alojen asiantuntijoita puhumaan viisaan elämän merkityksestä. Yli 80 esiintyjän joukossa nähdään mm. hyvinvointivalmentajia, ravintoterapeutteja ja kirjailijoita. Tunnetuimpien nimien joukossa  ovat psykoterapeutti Maaret Kallio, psykologi Tony Dunderfelt, sekä Madventures-toimittajat Riku Rantala ja Tunna Milonoff.

Messuilla voi myös osallistua erilaisiin workshopeihin ja kokeilla eri joogatyylejä messulipun hintaan sisältyvillä tutustumistunneilla. Viisas Elämä Oy:n järjestämän tapahtuman tavoite on ohjata ihmiset lähemmäksi elämäniloa, hyvinvointia ja antaa työkaluja merkitykselliseen elämään.

Viisas Elämä –messut järjestetään Tampere-talossa lauantaina ja sunnuntaina 10.-11. syyskuuta. Tapahtuma on avoinna molempina päivinä kello 9.30-18. Luennot alkavat kello 11.

Ohjelma ja lisätietoja: www.viisaselamamessut.fi/

Tracon vauhtiin jo perjantaina

Tracon vauhtiin jo perjantaina

Tampereen roolipeli- ja animetapahtuma Tracon järjestetään ensi viikonloppuna yhdettätoista kertaa. Tänä vuonna varaslähtö tapahtumaan otetaan jo perjantaina 2. syyskuuta, jolloin luvassa on tiukkaa asiaa pelialasta. Peliperjantain esiintyjät ovat pelialan ammattilaisia, jotka avaavat pelisuunnittelun maailmaa siitä kiinnostuneille. Peliperjantain ohjelma on yleisölle maksuton.

Varsinainen Tracon-tapahtuma järjestetään viikonloppuna 3.-4. syyskuuta. Tapahtumassa kohtaavat erilaisten roolipelien harrastajat ja japanilaisen animaation ja sarjakuvan ystävät.

Traconissa järjestetään työpajoja, kilpailuja ja muita ohjelmanumeroita, joihin kävijät voivat itse osallistua.

2016.tracon.fi/ohjelma/peliperjantai

2016.tracon.fi/

Uutta graffiti- ja tekstiilitaidetta Tampere-taloon

Uutta graffiti- ja tekstiilitaidetta Tampere-taloon

Talo on siirtynyt taidetarjonnassaan graffitiaikaan. Taiteilija Octon kädenjälki näkyy Leijonan elämää -teoksessa (kuva). Työpari Wille Klén ja Tomas Regan ovat puolestaan TAM+PERE -graffititaideteoksen takana. Teokset kertovat tarinaa vuosikymmeniä sitten talon tontilla sijainneesta eläintarhasta. Teokset ovat Opus-tiloissa. 

Taiteilija Kaarina Kaikkoselta tilattu tekstiilitaideteos Olen osa tätä laulua kohoaa puolestaan kokoustila Dueton lämpiön seinällä.

Teoksia pääsee ihastelemaan avoimien ovien päivässä lauantaina 27.8.2016. klo 16-19. Tervetuloa! Vapaa pääsy. 

Lue lisää

Kouluttaudu kaupalliseksi tuottajaksi, hae 28.8. mennessä

Kouluttaudu kaupalliseksi tuottajaksi, hae 28.8. mennessä

Haemme Tampere-taloon innokasta ja ulospäinsuuntautunutta kaupallista tuottajaa tapahtumien suunnitteluun, toteuttamiseen ja läpiviemiseen. Tehtävään valittava tulee työskentelemään erityisesti WOW Finland, eli Women of the World Finland -hankkeessa. Tehtävä edellyttää mm. kokemusta tapahtumien tuottamisesta ja projektinhallinnasta sekä suomen- ja englanninkielen taitoa.

Tehtävään haetaan Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutushaun kautta. Koulutuksen toteuttaa CreaMentors Oy yhteistyössä Pirkanmaan ELY-keskuksen ja TE-toimiston kanssa. Koulutus alkaa 26.9.2016 ja päättyy 15.2.2017. Lue tarkemmin koulutuksen sisällöstä CreaMentors Oy:n verkkosivuilta. Katso Tampere-talon rekryilmoitus kokonaisuudessaan täältä.

Koulutusinfo pe 12.8. klo 12–15 
Tule kuulemaan lisää uudesta työllistymismahdollisuudesta Tampereen TE-toimiston kokoushuone Patruunassa (os. Pellavatehtaankatu 25, 2. krs, Tampere). Haku koulutukseen päättyy 28.8.2016. 

Lisätietoja Tampere-talon puolesta antaa: Pia Mutanen, puh. 040 564 1187 tai pia.mutanen@tampere-talo.fi 

Kolme kovaa nimeä Tampere-talon syksyyn

Kolme kovaa nimeä Tampere-talon syksyyn

Tampere-talon syksyn ohjelmisto on täydentynyt kolmella tähtiesiintyjällä. Grammy-palkittu brittiläinen kitaristilegenda Albert Lee saapuu yllätysvierailulle Suomeen 18. lokakuuta. Kauden kotimaisia kärkinimiä puolestaan edustavat Sanni ja Lauri Tähkä. Sanni nousee ison salin lavalle 23. marraskuuta ja Tähkä 10. joulukuuta.

Grammy-palkittu Albert Lee on yli 50 vuotta kestäneen muusikkouransa aikana esiintynyt mm. Eric Claptonin, The Everly Brothersin, Willie Nelsonin ja Emmylou Harrisin kanssa.

Sanni on kiistatta tämän hetken suosituin naisartisti Suomessa. Nuori nainen säveltää ja sanoittaa itse biisinsä, joista isoimmiksi hiteksi ovat nousseet mm. debyyttisingle Prinsessoja ja astronautteja, Jos mä oon oikee ja 2080-luvulla.

Lauri Tähkän fanit ovat odottaneet vuodenvaihteesta saakka keikkataukoa pitäneen Tähkän paluuta. Uutta levyä valmistellut artisti palkitsee vihdoin odotuksen kiertämällä Suomea loppusyksyllä Vien sut täältä kotiin -kiertueellaan.

- Olen odottanut todella pitkään, että pääsen taas tienpäälle esittämään uusia ja kaikkea minulle rakasta materiaalia. Me ollaan bändin kanssa kovassa iskussa, kertoo Tähkä.Ti 18.10. klo 19 Iso sali
Albert Lee & Band
Albert Lee – kitara, laulu, piano
JT Thomas – koskettimet
Will MacGregor – basso
Jason Smith – rummut

Ke 23.11. klo 19 Iso sali
Sanni

La 10.12. klo 19 Iso sali
Lauri Tähkä

 

 

Talon avaa kasvihuoneensa ovet yleisölle 12.8.

Talon avaa kasvihuoneensa ovet yleisölle 12.8.

Talon katolla kohoavassa kasvihuoneessa itää kesän ajan jos jonkinmoisia syötäviä kukkia, yrttejä ja kasveja. Käytämme niitä raaka-aineina talon ravintoloissa – todellista lähiruokaa siis.

Kasvihuone on herättänyt runsaasti kiinnostusta mm. tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa. Palautteen innostamana järjestämme kasvihuoneella perjantaina 12.8. kymmenen yleisölle avointa ja ilmaista tutustumiskierrosta. Kierrokset pidetään puolen tunnein välein siten, että ensimmäinen alkaa klo 11.00 ja viimeinen klo 15.30. Yhdelle kierrokselle mahtuu kerrallaan enintään 20 osallistujaa.

Kierrokselle ei ole erillistä ilmoittautumista, vaan mukaan pääsee tulojärjestyksessä. Tule jonottamaan ja odottamaan vuoroasi Tampere-talon pääaulaan. Ravintolamme väki toimii oppaana.

Talomme on mukana Tampereen amk:n ja Käymäläseura Huussi ry:n Kivireki-hankkeessa, jossa kehitetään uusia viljelyratkaisuja, kartoitetaan kaupunkiviljelylle soveltuvia tiloja sekä kehitetään viljelyn liiketoimintamahdollisuuksia. Lue lisää hankkeesta.

Kuva: Keittiöpäällikkö Juhana Paturin pitkäaikainen unelma toteutui, kun talon katolle saatiin kasvihuone. Ruukuissa itää munakoisoa, kurkkua, lehtikaalia, pensas- ja köynnöskrassia sekä sametti- ja kehäkukkaa.

Pop up Muumimuseo avattu Helsinki-Vantaalla

Pop up Muumimuseo avattu Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan lentokentällä voi nyt saada ensivaikutelmia Tampere-taloon avattavasta uudesta Muumimuseosta. Pop up Muumimuseo -näyttely on avoinna terminaalissa 2, portin 28 lähellä. Näyttelyssä Muumilaakson tutut hahmot seikkailevat Taikatalven ympäristössä. Mukana on myös salaperäinen muuttolaatikko, jonka osoitetarrassa lukee: Muumimuseo, Tampere-talo, Tampere. Laatikkoon kurkistamalla voi saada vihiä siitä, millainen uudesta museosta tulee.

Helsinki-Vantaan lentokentän näyttely on avoinna syyskuun loppuun asti. Tampereen taidemuseon Muumilaakso puolestaan sulkeutuu 30. lokakuuta. Sen jälkeen aletaan valmistella kokoelman muuttoa Tampere-taloon. Uudistettu Muumimuseo avataan Tampere-talossa 9. toukokuuta 2017.

Pohjalaisia kääntää katseet suomalaiseen naiseen

Pohjalaisia kääntää katseet suomalaiseen naiseen

Tampereen Oopperan 70-vuotisjuhlateoksen ohjaaja Tuomas Parkkinen nostaa Pohjalaisissa jalustalle teoksen naiskolmikon paljon tulkittujen mieskohtaloiden sijaan. Helmikuussa 2017 ensi-iltaan tulevan oopperan pääsolisteina nähdään mm. Tiina-Maija Koskela, Marjukka Tepponen, Päivi Nisula, Ville Rusanen, Jyrki Anttila ja Waltteri Torikka. Lavastajaksi on kiinnitetty Sampo Pyhälä ja puvustajaksi Pirjo Liiri-Majava. 

‒ Leevi Madetojan teosta on tulkittu ja tutkittu pian sata vuotta, mutta kerta toisensa jälkeen Pohjalaisia on kiertynyt miehisen vapaudenkaipuun ympärille. Kun minulle tuli ainutkertainen mahdollisuus valottaa, mistä kaikki alkoi, mistä me tulemme, keitä me olemme ja ketkä tämän maan ovat rakentaneet, nämä kolme naista seisoivat edessäni: kerro meidän tarinamme, ohjaaja Tuomas Parkkinen sanoo.

Huippugerontologit kokoontuvat Tampere-taloon

Huippugerontologit kokoontuvat Tampere-taloon

Maailman johtavat vanhenemistutkijat tapaavat 19. – 22.6. Tampere-talossa järjestettävässä Pohjoismaisessa gerontologikongressissa. Kongressiin odotetaan saapuvan lähes 900 tutkijaa. Pohjoismainen vanhenemistutkimus on maailmalla arvostettua, mistä kertoo sekin, että osanottajia saapuu yli 40 maasta. Kongressi on monitieteinen, joten tarjolla on uusinta tietoa niin dementian ehkäisystä, hoivapalvelujen järjestämisestä, vanhojen ihmisten autoilusta kuin vanhojen muodista.

Lue lisää tapahtumasta: The 23rd Nordic Congress of Gerontology. www.23nkg.fi.

Lipunmyynti siirtyy aulaan, Café Soolo sulkee ovensa

Lipunmyynti siirtyy aulaan, Café Soolo sulkee ovensa

Uudistus- ja laajennustyöt jatkuvat Tampere-talossa kesän aikana ja aiheuttavat muutoksia aulatiloissa, lipunmyynnissä ja kahvilassa.

Talon Lipputoimisto on viimeistä päivää auki keskiviikkona 15.6. Lipunmyynti siirtyy 8.8. alkaen pääaulassa avautuvalle väliaikaiselle palvelutiskille. Lipunmyynti on syyskaudella avoinna ma-pe klo 11-18 sekä puhelimitse ma-pe klo 10-14 (1,98 €/min.+pvm).

Heinäkuussa talossa aletaan rakentaa uutta aula- ja lipunmyyntipistettä sekä Lipputoimiston kohdalle tulevaa myymälää. Niiden avajaisia vietetään marraskuussa. Lipputoimiston henkilökunta kiittää asiakkaitaan ja toivottaa tervetulleeksi väliaikaiseen palvelupisteeseen elokuussa.

Tampere-talon ryhmämyynti palvelee 21.6. asti ja jälleen 3.8. alkaen. Kesällä lippuostoksia voi tehdä Aplodissa Lippupisteen myyntipisteissä sekä verkkopalvelussa lippu.fi sekä puhelimitse.

Koko talo on suljettu yleisötapahtumilta 24.6. – 7.8.2016 välisenä aikana.

Lue lisää lipunmyynnin palveluaikatauluista ja lipunostokanavista. 

Uudet kahvila-ravintolatilat valmistuvat keväällä 2017

Café Soolo sulkee ovensa remontin takia 23.6. Monelle asiakkaalle tutuksi tulleen kahvilan paikalle aletaan rakentaa uusia kahvila- ja ravintolatiloja, joiden on määrä avautua talon 1. ja 2. kerroksessa keväällä 2017. Remontin takia kahvilan läpi ei pääse enää kulkemaan Sorsapuistoon.

Rondo ja Studio ovat käytössä enää juhannusviikolle saakka. Sen jälkeen niitä aletaan remontoida ja uudistaa toukokuussa 2017 avautuvan Muumimuseon käyttöön. Museoon liittyvän pedaopetustilan rakennustyöt käynnistyvät niin ikään kesän aikana.

Kaikki muutokset liittyvät Tampere-talon mittavaan toiminnalliseen uudistushankkeeseen, jonka myötä talo pystyy tarjoamaan kasvavalle asiakaskunnalleen entistä enemmän palveluita, sisältöjä ja tapahtumia. Ensimmäinen uudistusvaihe on jo valmis, kun uudet kokoustilat Maestro, Duetot ja Riffi avautuivat toukokuun lopulla. 

Bisnes & kulttuuri julki, liput myynnissä

Bisnes & kulttuuri julki, liput myynnissä

Suositussa seminaarissa keskustellaan tänä vuonna asiakkaista. Kuinka hyvin yrittäjät tuntevat asiakkaansa? Entä tekevätkö taiteilijat vain itselleen? Talous- ja kulttuurivaikuttajien tapahtumassa 26.9. puhujina ovat mm. Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila, taiteilija A. W. Yrjänä ja kulttuuritoimittaja Anne Välinoro. Seminaarin osallistujat pääsevät myös itse keskustelemaan ja verkottumaan pyöreän pöydän keskusteluissa.

Maestro, Duetot ja Riffi avautuivat yleisölle

Maestro, Duetot ja Riffi avautuivat yleisölle

Kongressi- ja kulttuurikeskus Tampere-talo Oy käy läpi 25-vuotisen historiansa merkittävintä murrosta. Talo hakee tulevina vuosina liikevaihdon ja kävijämäärän kasvua sekä tähtää Suomen kiinnostavimmaksi tapahtumapaikaksi.

Kilpailukykyä vahvistavat 27.5. alkaen käytössä olevat tapahtumatilat, syksyllä valmistuvat ravintolat ja myymälä-aulapiste sekä Muumimuseo, joka avautuu itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi toukokuussa 2017. Kokonaisuudessaan lähes 22 miljoonan euron toiminnallinen uudistushanke tukee Tampereen voimakasta kehitystä ja vetovoimaa.

Kuva: Janne Viinanen

Koko syysohjelmiston lipunmyynti alkanut

Koko syysohjelmiston lipunmyynti alkanut

Tarjolla on jälleen monipuolinen kattaus konsertteja, kaksi kansainvälistä balettivierailua, Royal Philharmonic Orchestran vierailu sekä revyy- ja burleskiesitykset. Kansainvälisiä artistinimiä ovat mm. Eva Dahlgren sekä Kris Kristofferson. 

Marraskuun Pähkinänsärkijä-baletin liput myynnissä

Marraskuun Pähkinänsärkijä-baletin liput myynnissä

Tsekkiläinen Brnon kansallisteatterin baletti tuo Tampere-talon näyttämölle rakastetun klassikon, Tšaikovskin Pähkinänsärkijän, joka on monelle se ainoa oikea joulutunnelman tuoja. Teoksen ensi-ilta on Tampere-talossa perjantaina 18.11.2016 klo 19. Esityksiä on yhteensä viisi.

Lipunmyynti alkaa tiistaina 17.5. Tampere-talon Lipputoimistossa, Lippupisteessä ja Aplodi-myymälässä.

Brno vierailee Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Blalettitalon tähtitanssijoiden rinnalla esiintyy kymmeniä nuoria lupauksia ja tulevaisuuden tähtiä Tampereen konservatoriolta. Satumaisesta musiikista vastaa tuttuun tapaan oma orkesterimme Tampere Filharmonia.

Brno tanssii perinteisestä Pähkinänsärkijästä kanadalaisen mestarikaksikon, koreografilegenda Fernand Nault’n sekä näyttämösovituksen tehneen André Laprise’n version, jota ei ole nähty Suomessa aiemmin. 

Tampereen Oopperan kuoro hakee laulajia Pohjalaisia-oopperaan

Tampereen Oopperan kuoro hakee laulajia Pohjalaisia-oopperaan

Tampereen Ooppera esittää Leevi Madetojan Pohjalaisia-oopperan helmikuussa 2017. Oopperan kuoron säännölliset harjoitukset alkavat syksyllä ja koko produktion harjoitusperiodi alkaa vuodenvaihteen jälkeen. 

Koelaulut oopperan kuoroon järjestetään Tampere-talossa perjantaina 27.5. klo 18-21 sekä lauantaina 28.5. klo 10-16. Jos haluat osallistua koelauluun, ilmoita siitä kuorokoordinaattori Olli Lammille viimeistään 22.5. mennessä osoitteeseen kuorokoordinaattori@tampere-talo.fi. Olli Lammilta saat myös lisätietoja.

Kerro ilmoittautuessasi koelaulun tiedot (säveltäjä, laulun nimi, sävellaji). Halutessasi voit lähettää myös nuotit, mielellään pdf-muodossa. 

Koelauluja pidetään myös syksyllä 9.-11.9.

Lue lisää: Pohjalaisia 

Unelmista totta: Seniorirouvat pääsivät konserttiin

Unelmista totta: Seniorirouvat pääsivät konserttiin

Palvelutalossa asuvat Anja, Irja ja Mailis olivat unelmoineet pääsevänsä vielä joskus konserttiin. Haaveesta tuli totta äitienpäivänä, kun Tampere-talo tarjosi heille liput ja väliaikatarjoilut konserttiin, jossa kuultiin Vladimir Vysotskin lauluja. Gerontologian tutkimuskeskus huolehti puolestaan taksikyydeistä ja järjesti naisille saattajat.

Kuvassa iloiset ja tyytyväiset seniorirouvat, saattajat Yaeko Masuchi, Linda Enroth ja Kirsi Lumme-Sandt sekä Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Arvokkaan ja merkityksellisen työn taustalla on Arvokas vanhuus ARVA ry:n pyörittämä Unelmatehdas. Sen ideana on saada palvelutaloissa asuvien ihmisten unelmat ja niiden toteuttajat kohtaamaan.

Jos sinä haluat toteuttaa unelmia, lue lisää Facebook-sivulta:

Kansainvälinen balettigaala ihastuttaa elokuussa, lipunmyynti alkanut

Kansainvälinen balettigaala ihastuttaa elokuussa, lipunmyynti alkanut

Tampere-talo tuo näyttämölleen maanantaina 29.8. herkullisen kattauksen tanssin taituruutta. Gaala esittelee nimekkäimpiä balettitaloja, kirkkaimpia tähtiä ja koskettavimpia katkelmia.

Mukana ovat Bostonin Baletti, Dortmundin Baletti, Portugalin kansallisbaletti, Brnon kansallisteatterin baletti, Ruotsin kuninkaallinen baletti ja Tsekin kansallisbaletti.

Lisäksi koetaan ainutkertainen, vielä julkaisematon maailmanensi-iltateos, jonka toteuttavat pianovirtuoosi Iiro Rantala, Prahan kansallisbaletin taiteellinen johtaja ja arvostettu koreografi Petr Zuska sekä Prahan kansallisbaletin tanssijat.

Esitys toteutetaan osaksi elävän musiikin säestyksellä ja osaksi nauhamusiikilla. Gaala toteutetaan yhteistyössä Lappeenrannan Balettigaalan kanssa.

Myyntipisteet: Tampere-talon Lipputoimisto, Aplodi-myymälä ja Lippupiste
Soolo hohtaa sinisen sävyissä

Soolo hohtaa sinisen sävyissä

Lauantaina 2.4.2016 vietetään jälleen YK:n julistamaa kansainvälistä autismitietoisuuden päivää. Autismi- ja Aspergerliitto haastoi Tampere-talon mukaan maailmanlaajuiseen Light It Up Blue -kampanjaan, jossa autismitietoutta levitetään valaisemalla tunnettuja rakennuksia siniseksi. Talon Café Soolo hohtaa illalla sinisen sävyssä.

Syksy käyntiin ilmaiskonsertilla Sorsapuistossa

Syksy käyntiin ilmaiskonsertilla Sorsapuistossa

Tampere-talo avaa syyskautensa Puistokonsertilla 13.8. yhdessä Tampere Filharmonian kanssa. Yleisöryntäyksen viime elokuussa aiheuttanut ilmaiskonsertti järjestetään uusintana yleisön pyynnöstä.

Syksyn kotimaisiin tähtihetkiin kuuluvat kahden suuren mestarin 70-vuotisjuhlakonsertit. Ensin marraskuussa nautitaan Pepe Willbergin juhlakiertueesta ja joulukuussa mestaribasso Jaakko Ryhäsen juhlagaalasta.

Keväällä 2017 ihastuttaa Roope Salmisen tähdittämä Rocky Horror Show. 

Lue lisää syksyn ohjelmistosta mediatiedotteesta (31.3.2016). Lipunmyynti nyt julkaistavaan ohjelmistoon alkaa 1.4.

Tampere kuplii 19.-20.3. Tampere-talossa

Tampere kuplii 19.-20.3. Tampere-talossa

Tampere Kuplii on tarkoitettu kaikille sarjakuvasta kiinnostuneille. Vuonna 2016 Tampere Kuplii -tapahtuma järjestetään jo 10. kerran. Juhlavuonna festivaali järjestetään ensimmäisen kerran Tampere-talossa.

Luvassa on runsaasti puheohjelmaa ja sarjakuvien julkistuksia. Lauantaina 19.3. ohjelmassa on lisäksi cosplaykilpailu Pienessä salissa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä.

Talon seitsemäs miljoonas asiakas tulee Turusta

Talon seitsemäs miljoonas asiakas tulee Turusta

Tampere-talossa koettiin historiallinen hetki keskiviikkona 16.3., kun konsertti- ja kongressikeskuksen seitsemäs miljoonas asiakas asteli pääovista sisään kello 10.15. Turkulainen terveyskeskuslääkäri Jutta Peltoniemi, 38, yllättyi iloisesti, kun Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas oli häntä pääaulassa vastassa ennätysuutisen ja onnittelujen kera. Peltoniemi oli tulossa kolmipäiväisille, yli 3000 osallistujaa kerääville Tampereen lääkäripäiville.

Kuvassa Paulina Ahokas, Jutta Peltoniemi ja lääkäripäivien pääsihteeri Jan Valkila. Kuva: Janne Viinanen

 

Earth Hour sammuttaa talon ulkovalot 19.3.

Earth Hour sammuttaa talon ulkovalot 19.3.

Maailman suurin ilmastotapahtuma Earth Hour järjestetään lauantaina 19.3. Tampere-talo osallistuu talkoisiin ilmaston tukemiseksi sammuttamalla ulkovalot tunniksi kello 20.30-21.30.

Earth Hour -tempaukseen voivat osallistua niin yritykset, yhteisöt kuin yksittäiset ihmisetkin ja osoittaa huolensa ympäristön ja ilmaston tilasta. Vinkkejä ja lisätietoja saa kampanjasivulta ‪www.earthhour.fi. Sosiaalisessa mediassa käytetään aihetunnistetta #‎EarthHourSuomi‬. 

Tampere-talo pyrkii kaikessa toiminnassa vastuullisuuteen ja ympäristökuormituksen minimointiin. Tutustu ja lue lisää vihreästä jalanjäljestämme

Lääkärit kokoontuvat jälleen Tampere-talossa

Lääkärit kokoontuvat jälleen Tampere-talossa

Kevään suurimpiin koulutustapahtumiin kuuluva Tampereen Lääkäripäivät kokoaa Tampere-taloon 16.-18.3. jopa 3000 osallistujaa. Tapahtumalla on pitkät perinteet Tampereella, sillä se järjestetään nyt jo 37. kerran. Avajaispuheen pitää sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä. 

Järjestäjinä ovat Tampereen Lääkäriseura ja Suomalainen Lääkäriseura Duodecim.

 

Kotoisa tapahtumauutuus 16.4. Tampere-talossa

Kotoisa tapahtumauutuus 16.4. Tampere-talossa

Kotibileet on jotain, mitä talossa ei ole ennen nähty. Sorsapuistosali sisustetaan lauantaina 16. huhtikuuta oikeaksi kodiksi väliseinien, huonekalujen ja valaistuksen avulla.

Lipunmyynti on alkanut 9.3. Tampere-talon Lipputoimistossa, Aplodi-myymälässä ja Lippupisteessä. Seuraa uutisia ja artistijulkaisuja Facebookissa ja Instagramissa sekä Kotibileiden nettisivuilla.

Kotibileet toivottaa tervetulleeksi erityisesti ne vieraat, joille talo ei ole ennestään tuttu paikka. Tämän kodin kynnys on matalalla.

Liput myynnissä nyt: Maestro Charles Dutoit ja RPO 26.9. Tampere-talossa

Liput myynnissä nyt: Maestro Charles Dutoit ja RPO 26.9. Tampere-talossa

Syksyllä talossa nähdään maailmankuuluja vieraita, kun maailmankiertueella oleva Royal Philharmonic Orchestra (RPO) soittaa ainoan Suomen-konserttinsa Isossa salissa. Lontoon kuninkaallista orkesteria johtaa 80-vuotias kapellimestarilegenda, taiteellinen johtaja Charles Dutoit. RPO juhlii tänä vuonna upeaa 70-vuotista taivaltaan.

Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 9.3 

Kohtalon voima keräsi 8737 katsojaa

Kohtalon voima keräsi 8737 katsojaa

Helmikuussa Tampere-talossa esitetty Kohtalon voima oli menestys. Tampereen Oopperan ensi kertaa esittämä Verdin teos vakuutti kriitikot sekä keräsi kehuja ja kiitosta yleisöltä. Viisi esitystä sekä yksi kenraalinäytös toivat Isoon saliin yhteensä 8737 katsojaa.

"Kohtalon voima saa Kari Heiskasen ohjauksena tulkinnan, joka ei häpeile suurtenkaan oopperatalojen tuotannoille. Loistavien laulajien ohella esitys on Tampereen Oopperan kuoron juhlaa: Näin upeasti laulavaa ja liikkuvaa kuoroa ei liene ennen nähty."
Tamperelainen 

"Tampereen esityksessä oli ennen kaikkea voimaa. Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali oli musiikin kuumeisissa ja kiihkeissä hetkissä kotikentällään, mutta pyhyysvaikutelmia hän ei välittänyt yhtä uskottavasti. Vahva oopperanäyttö silti."
Helsingin Sanomat  

"Tragedia on Verdin väkevimpiä kertomuksia, jota jäntevä musiikkidraama työntää eteenpäin. Kari Heiskanen uskaltaa luottaa tarinan ja musiikin kantovoimaan."
Rondo 

Toisenlaista näkökulmaa tarjosivat oopperaan ensi kertaa tulleet bloggarit Iina ja Noora, joille kokemus oli ikimuistoinen. 

Lue Nooran blogi Curiouser & Curiouser

Lue Iinan blogi MouMou

Pohjaisia ensi-ilta 10.2.2017, liput myynnissä 

Tampereen Oopperan vuoden 2017 teos on Pohjalaisia, joka juhlistaa samalla oopperan 70-vuotisjuhlavuotta. 

Seitsemäs Tampere Beatles Happening 4.-5.3. - kaksi päivää maailman parasta musiikkia

Seitsemäs Tampere Beatles Happening 4.-5.3. - kaksi päivää maailman parasta musiikkia

Koko Tampere-talon maaliskuun alussa täyttävä kaksipäiväinen festivaali lupaa täysipainoista musiikin ja populaarikulttuurin juhlaa viiden erilaisen konserttikokonaisuuden sekä monenlaisten oheisohjelmien voimin. Yhdysvaltalaisen Beatallican ja argentiinalaisen Nube 9:n kaltaisten persoonallisten yhtyeiden lisäksi festivaaleilla päästään Beatles-tietämyksen ytimeen, kun seminaari-iltapäivää tähdittää maailman tunnetuin Beatles-tutkija, englantilainen Mark Lewisohn. Tampereen tuomiokirkossa järjestetään Beatles-kirkko, Tampere-talon aulassa Vinylmania-levymessut ja Vintage-tori sekä Sorsapuistosalissa musiikillinen Beatles-pubivisa. Myös arvostettu korutaiteilija Efva Attling avaa oman Beatles-mallistonsa Popup-myymälän lämpiöön. Tapahtumaan on myynnissä kaikki konsertit käsittävä tapahtumapassi sekä myös yksittäislippuja kuhunkin konserttiin. Koko lauantai-iltapäivän ohjelma on ikärajatonta ja pääsymaksutonta.

Pohjalaisia soi oopperan 70-vuotisjuhlateoksena

Pohjalaisia soi oopperan 70-vuotisjuhlateoksena

Oopperayleisöä hemmotellaan ensi keväänä suurella klassikolla. Pohjalaisia on väkevä kansankuvaus, joka kietoutuu tuttuihin sävelmiin, traagisuuteen ja huumoriin. Teos kunnioittaa ensimmäistä oopperan ensi-iltaa vuonna 1947. Sen ohjaa Tuomas Parkkinen ja Tampere Filharmoniaa johtaa Anna-Maria Helsing. 

Juhlateokseen on kiinnitetty maamme eturivin tähtisolisteja: Ville Rusanen, Marjukka Tepponen, Jyrki Anttila ja Tiina-Maija Koskela.

Pohjalaisia aloittaa kotimaisen oopperan trilogian Parkkisen ohjaamana. Pohjalaisia-oopperan jälkeen hän ohjaa Mannerheim-oopperan Ilmajoelle kesällä 2017 ja Suomen sisällissodan Tampereen taisteluista kertovan tilausteoksen Veljeni vartija Tampereelle talvella 2018. Kolmen oopperan tarinat kietoutuvat erottamattomasti Suomen syntyyn sekä maamme itsenäistymisen ja kasvukipujen ympärille.

 

 

Timo Suomi Tampere-talon ohjelmapäälliköksi

Timo Suomi Tampere-talon ohjelmapäälliköksi

Timo Suomi on valittu kulttuuri- ja kongressikeskuksen uudeksi ohjelmapäälliköksi. Suomi siirtyy Tampere-taloon Yleisradiosta, jossa hän on vastannut yli tuhannen musiikkiohjelman monikameraohjauksesta ja tuottamisesta. Hän on tehnyt lähes 200 suoraa musiikkiohjelmalähetystä, kuten Euroviisujen Suomen karsinta- ja finaalilähetykset 2001‒2007, kehittänyt useita menestyneitä tv-formaatteja sekä saanut niin kotimaisia kuin kansainvälisiäkin tunnustuksia ja palkintoja töistään. Suomi aloittaa tehtävässään 7.3.2016. 

Talo teki historiansa parhaan tuloksen vuonna 2015

Talo teki historiansa parhaan tuloksen vuonna 2015

Tampere-talo Oy:n kävijämäärä, liikevaihto ja tulos olivat viime vuonna talon 25-vuotisen historian parhaimmat. Talossa vieraili lähes 308 000 tapahtumakävijää ja arviolta 355 000 päiväkävijää. Liikevaihto oli 8 miljoonaa euroa ja tulos 400 000 euroa. Koko liikevaihto ja muut tuotot kohosivat 13,5 miljoonaan. Tilinpäätös on vielä vahvistamaton. Vuoden kruunasi kongressitalotutkimus, jossa asiakkaat arvioivat talon jo seitsemännen kerran Suomen kongressikeskusten kärkeen. Talo investoi parhaillaan uusiin palveluihin kaikkiaan 20 miljoonaa euroa.

Tampereen Häämessut 6.2.

Tampereen Häämessut 6.2.

Juhlan lumoa ja ideoiden loistetta nähdään Tampere-talossa lauantaina 6.2. kun jo perinteeksi muodostuneet Tampereen Häämessut järjestetään jälleen! Tapahtuma kokoaa saman katon alle kaiken, mitä hääjuhlastaan haaveilevien parien tulee tietää juhlasuunnittelusta ja kauden kuumimmista trendeistä.

Luvassa on mm. kauden 2016 häätrendit, kokeillaan häävalssin ensiaskeleita ja valitaan Vuoden Hääkuva voittaja. Pääsylippu tapahtumaan maksaa 12 €. 


Valoa pimeyteen -tiedetapahtuma tuo valoa 23.1.

Valoa pimeyteen -tiedetapahtuma tuo valoa 23.1.

Tampere-talon ilmaistapahtumassa la 23.1. pohditaan muistia. Miksi se on niin tärkeä, miten se toimii? Mitä me muistamme, ja miksi me muistamme? Mitä unohdamme? Voiko muistikuvansa valita? Minkälaista elämä on, kun muistin toiminta muuttuu?
 
Luennoimassa ovat mm. dosentti Marja-Leena Linne, professori Mikko Lehtonen, professori Pertti Haapala ja tutkija Sari Katajala-Peltomaa.
 
Ohjelmassa on luvassa esim. dokumenttiteatteri, joka tarraa 1940-luvun Suomen juutalaiskysymykseen, robotiikan pohdintaa, nähdään Koukkuniemen vanhainkodin asukkaiden tarinoita lyhytelokuvina sekä LUMATEn tiedekerhojen ohjaajien opastuksella on tiededemoja ja muuta jännittävää lapsille.
 
Rouvali johtaa ensimmäisen oopperansa Tampereella

Rouvali johtaa ensimmäisen oopperansa Tampereella

Tampere-talossa saa 13.2. ensi-iltansa Giuseppe Verdin rakastettua musiikkia ja vahvaa näyttämökerrontaa sisältävä Kohtalon voima. Musiikinjohdosta vastaa Tampereen Oopperassa debytoiva ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Teoksessa on tapahtunut viime hetken solistimuutos: Don Carlo di Vargasin roolin laulaa huimassa nosteessa oleva bulgarialaisbaritoni Kiril Manolov. Päärooleissa nähdään Johanna Rusanen ja Mika Pohjonen.

 

Vuosi vaihtuu juhlakonsertissa

Vuosi vaihtuu juhlakonsertissa

Uusi vuosi otetaan talossa vastaan upeiden artistien kera. Illan orkesterina viihdyttää Riku Niemi Orchestra solisteinaan Laura Voutilainen, Pave Maijanen, Erja Lyytinen ja Jorma Kääriäinen. Naurun tasapainon finalistikaksikko Toni Jyvälä ja Matti Patronen kertovat illan nokkelimmat vitsit. Mukana myös Bmx-pyörätaitureita ja Reggaeton-tanssijoita.

Illan juontavat Salla Paajanen ja Peltsi Peltola sekä karvakuonoista tuttu Riku-koira. Yle televisioi konsertin sekä muutkin Tampereen illan tapahtumat suorana lähetyksenä TV1:llä.

Joulun ja vuodenvaihteen aukioloajat

Joulun ja vuodenvaihteen aukioloajat

Tampere-talon Lipputoimisto palvelee seuraavasti: 

  • suljettu ke 23.12 - su 27.12. 
  • auki ma 28.12. – ke 30.12. klo 11-18 ja to 31.12. klo 11-22. 
  • suljettu on pe 1.1., la 2.1. ja ke 6.1. 
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!
Tepponen korvaa Isokosken

Tepponen korvaa Isokosken

Sunnuntaina 20.12. kuultavassa Messias-oratoriossa tapahtuu solistivaihdos. Soile Isokosken tilalla laulaa Marjukka Tepponen (kuvassa), joka muistetaan mm. roolistaan Tampereen Oopperan Figaron häissä pari vuotta sitten. Isokoski ei voi valitettavasti esiintyä kurkunpääntulehduksen takia.  

 

Messias-oratorio huipentaa joulukuun

Messias-oratorio huipentaa joulukuun

Harjun kamarikuoron 40-vuotisjuhlavuosi huipentuu 20.12. Tampere-talossa, kun kuoro tulkitsee Messias-oratorion maamme ykkössolistien kanssa. Mukana ovat Marjukka Tepponen, Tuuli Takala, Teppo Lampela, Topi Lehtipuu ja Mika Kares Suomalaisen barokkiorkesterin (Fibo) säestyksellä. Oratorion johtaa Heikki Liimola. Adventtiajan tunnelmaan Tampere-talossa vievät myös Frank Sinatran ja Elviksen klassikot sekä ilmaistapahtumista joulumyyjäiset ja joululaulutilaisuus, joka lähetetään suorana verkossa.

Tampere-talo jälleen kongressitalojen ykkönen

Tampere-talo jälleen kongressitalojen ykkönen

Asiakkaat ovat arvioineet talon jo seitsemättä kertaa peräkkäin Suomen parhaaksi kongressitaloksi. Jopa 95 prosenttia asiakkaista on valmis suosittelemaan taloa muille tapahtumajärjestäjille. Tulokset käyvät ilmi tuoreesta tutkimuksesta, jossa selvitettiin kymmenen kokous- ja kongressitalon asiakastyytyväisyyttä sekä talojen toiminnalle asetettuja odotuksia.

 

Keittiöpäällikkö Junana Paturi ehdolla PRO-tunnustuspalkinnon saajaksi

Keittiöpäällikkö Junana Paturi ehdolla PRO-tunnustuspalkinnon saajaksi

Tampere-talon keittiöpäällikkö Juhana Paturi on valittu ehdolle hotelli-, ravintola- ja catering-alan ammattilaisille myönnettävien PRO-tunnustuspalkinnon saajaksi. Palkinnot jaetaan Helsingissä 28. tammikuuta järjestettävässä gaalassa, ja palkittavia on 13 sarjassa. Paturi on ehdolla täysin uudessa Vastuullisuus-sarjassa, jossa palkitaan henkilö tai tiimi, joka tunnetaan eettisyyden, ekologisuuden, kestävän kehityksen sekä luomuraaka-aineiden puolestapuhujana ja edistäjänä. Sarjan muut finalistit ovat HYY Ravintolat ja Kiuruveden kaupungilla ruokapalvelupäällikkönä työskentelevä Helena Laitinen.

Luomutuotteet ovat lähellä Paturin sydäntä, ja hän on lisännyt niiden käyttöä vuosittain. Vuonna 2009 Paturi liitti Tampere-talon Portaat luomuun -ohjelmaan. Muiden keittiöpäällikön tehtävien lisäksi hänen työhönsä kuuluu Joutsenmerkkiin, hiilijalanjälkeen ja Portaat luomuun -ohjelmaan liittyvä raportointi.

Voittajat valitsee tuomaristo, johon kuuluu tänä vuonna ravintola-alan ammattilaisten lisäksi muun muassa ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, kansanedustaja Jaana Pelkonen ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

Avoimet työpaikat: ohjelmapäällikkö, kongressipäällikkö ja myynnin projektipäällikkö

Avoimet työpaikat: ohjelmapäällikkö, kongressipäällikkö ja myynnin projektipäällikkö

Uudistuva Tampere-talo hakee joukkoonsa tapahtumien, kulttuurin ja ihmisten kohtaajia, jotka loistavat ammatissaan ja vakuuttavat asiantuntijuudellaan. Haemme ohjelmapäällikköä sekä myynnin projektipäällikköä vakituiseen työsuhteeseen ja kongressipäällikköä määräaikaiseen sijaisuuteen. Hakuaika kaikkiin tehtäviin päättyy 17.12.2015. 

Lue lisää tehtävistä ja hae paikkoja rekrytointipalvelu Sihdin kautta alla olevista linkeistä:  

 

 

Tampere-talo ja Royal Ravintolat yhteistyöhön: Tampereelle uusia ravintoloita

Tampere-talo ja Royal Ravintolat yhteistyöhön: Tampereelle uusia ravintoloita

Tampere-talo ja ravintola-alan suurin yksityinen yrityskokonaisuus Royal Ravintolat yhdistävät voimansa vuodenvaihteessa. Yritykset ovat tehneet yhteistyösopimuksen ravintolatoiminnan aloittamisesta, minkä seurauksena Tampere-taloon tulee uusia ja laadukkaita ravintola- ja kahvilakonsepteja. Ensimmäinen niistä avataan marraskuussa 2016. Kyseessä on Royal Ravintoloiden ensimmäinen ravintolakokonaisuus Helsingin ulkopuolella. 

Kuvassa Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström ja Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tulossa ennäyksellinen kokousvuosi 2016

Tulossa ennäyksellinen kokousvuosi 2016

Tampere-talo odottaa ensi vuodesta poikkeuksellisen vilkasta kokous- ja kongressivuotta. Kokoustapahtumien ennakoidaan tuovan taloon ennätykselliset 80 000 osallistujaa, sillä talossa järjestetään runsaasti suurtapahtumia. Näiden tapahtumien tulovaikutukset Tampereen alueelle ovat jopa 20 miljoonaa euroa. Toukokuussa 2016 valmistuvat uudet kokoustilat parantavat talon kilpailukykyä entisestään.

Tampere-talo ja Lapland Hotel Tampere aloittavat yhteistyön vuodenvaihteessa

Tampere-talo ja Lapland Hotel Tampere aloittavat yhteistyön vuodenvaihteessa

Tampere-talo ja Lapland Hotel Tampere ovat tehneet sopimuksen yhteistyökumppanuudesta, joka alkaa 1.1.2016. Lapin johtava matkailuyritys Lapland Hotels avasi Tampereella syyskuussa ensimmäisen kaupunkihotellinsa ja toi palveluillaan Lapin mystiikan myös eteläsuomalaisten koettavaksi. Tampere-talo on Pohjoismaiden suurin konsertti- ja kongressikeskus, joka kasvaa ja kehittyy lähivuosina palvelemaan ja vastaanottamaan entistä suurempia joukkoja kulttuuri- ja kongressivieraita.

Yleisömenestys Lumikki ja seitsemän kääpiötä on koko perheen balettielämys

Yleisömenestys Lumikki ja seitsemän kääpiötä on koko perheen balettielämys

Viron kansallisbaletti esittää rakastetun klassikkosadun ensi kertaa Suomessa. Ensi-ilta on 13.11. Tampere-talossa. Musiikista vastaa Tampere Filharmonia Kaspar Mändin johdolla. Lumikki-baletti on Tampere-talon lapsille ja perheille suunnatun syyskauden ohjelmiston kohokohta. Teoksen ensi-ilta Viron kansallisbaletissa oli 2008, minkä jälkeen se on kiertänyt useilla näyttämöillä Euroopassa.

‒ Lumikki on ollut valtava yleisömenestys kaikkialla, ja iloitsemme baletin vierailusta Tampere-talossa. Esitystä on mielekästä seurata, sillä ohjaus ottaa lapset huomioon ja juoni noudattaa alkuperäistä tarinaa. Baletin ammattilaisten taituruuden ansiosta tarinaan pääsee heti ensimetreillä mukaan, kuvailee Tampere-talon tuottaja Suvi Leinonen.

Baletin ohjaaja-koreografi unkarilainen Gyula Harangozó halusi tehdä Lumikista hauskan ja kerronnallisen.

‒ Minulle on tärkeää, että baletissa voi myös näytellä eikä ainoastaan esitellä tanssitekniikkaa. Sen vuoksi tämä baletti muistuttaa musikaalia: näyttämöllä tapahtuu koko ajan, tanssikohtaukset seuraavat toisiaan saumattomasti ja vaihdot tapahtuvat yleisön nähden. Painotan erityisesti liikkuvuutta, jotta lasten keskittyminen ei herpaantuisi, Harangozó on sanonut.

Lue lisää

Konserttikevät 2016: Kotimaisia huippuartisteja, iskelmäklassikoita ja nuoria lahjakkuuksia

Konserttikevät 2016: Kotimaisia huippuartisteja, iskelmäklassikoita ja nuoria lahjakkuuksia

Kevään ohjelmiston mielenkiintoisimpia artistinimiä ovat hittinikkari Anssi Kela ja esikoisalbuminsa julkaiseva näyttelijä Antti Reini. Iskelmämusiikkia tarjoavat mm. Agents & Vesa Haaja ja huippusuosittu Iskelmä Gaala. Harvoin keikkaileva Pulse tulkitsee Pink Floydia ja maailmanvalloittaja Steve ´n´ Seagulls esittää rokkiklassikoita bluegrass-otteella. Pienessä salissa kuullaan sarja nuoria lupauksia menestyksensä kynnyksellä. Muumien tuloa taloon ennakoidaan koko perheen Muumikonsertilla.

Lipunmyynti nyt julkaistavaan ohjelmistoon alkaa maanantaina 2.11. Lisää kevään ohjelmistoa julkaistaan marraskuussa.

Tampere-talo nousi luomuportailla uudelle tasolle

Tampere-talo nousi luomuportailla uudelle tasolle

Tampere-talossa suositaan luomutuotteita päivittäin. Luomunkäyttöprosentti oli viime vuonna kaikista ravintolan ostoista peräti 13 prosenttia, ja tänä vuonna se tulee nousemaan 15 prosenttiin. Tunnustuksena luomutuotteiden käytöstä talolle on myönnetty 21. lokakuuta 2015 Portaat luomuun -ohjelmassa porrastaso 5. 

Talon keittiössä käytetään vähintään kahtakymmentä merkittävää raaka-ainetta pysyvästi luomutuotteina. Lisäksi käytetään muita luomutuotteita mahdollisuuksien mukaan. 

Portaat luomuun -ohjelman tavoitteena on auttaa ammattikeittiöitä lisäämään luomutuotteiden käyttöä sekä kannustaa huomioimaan kestävä kehitys toiminnassaan. Ohjelmassa on kuusi tasoa, eli viisi porrastasoa ja tähtitaso, joita etenemällä keittiöt vähitellen lisäävät luomutuotteiden käyttöä. Vähittäisellä lisäämisellä edesautetaan keittiön oman toiminnan, luomutuotteiden saatavuuden ja asiakkaiden odotusten kehittymistä samaan tahtiin.

Tampere-talo on ollut Portaat luomuun -ohjelmassa vuodesta 2009.

Lisätietoja

Keittiöpäällikkö Juhana Paturi, puh. (03) 243 4456, juhana.paturi@tampere-talo.fi 

Portaat luomuun -ohjelma

Vihreä jalanjälki Tampere-talossa

Verdin Kohtalon voiman Donna Leonora on Johanna Rusaselle unelmien täyttymys

Verdin Kohtalon voiman Donna Leonora on Johanna Rusaselle unelmien täyttymys

Tampere-talossa saa helmikuussa 2016 ensi-iltansa Giuseppe Verdin rakastettua musiikkia ja vahvaa näyttämökerrontaa sisältävä teos. Sopraano Johanna Rusanen tekee odotetun paluun Tampereen Oopperaan Donna Leonoran roolissa, josta hän on jo pitkään haaveillut. Teoksen kuuluisimpia aarioita on Pace, pace mio Dio!, jolla on Rusaselle erityinen merkitys. 

‒ Esitin aarian vuonna 1996, kun voitin Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun. Nyt pääsen viimein laulamaan roolin kokonaisuudessaan. Se on ihanan haastava sekä musiikillisesti että roolityönä, täynnä korvaa hiveleviä melodiankaaria, suuria tunteita, herkkyyttä ja dramatiikkaa.

Tampereen Oopperassa ensimmäistä kertaa työskentelevä ohjaaja Kari Heiskanen vie teoksen tapahtumat 1940-luvun Italiaan, missä vastarintaliike kokoaa voimiansa miehittäjää vastaan. Ohjaaja aikoo tuoda teokseen myös historiallista tunnistettavuutta ja dramaattisia kuvia ajanjaksosta. 

Oopperaan on kiinnitetty kiinnostavia uusia kansainvälisiä ja kotimaisia solistinimiä. 

Tampere Beatles Happening 2016 yllättää monipuolisuudellaan

Tampere Beatles Happening 2016 yllättää monipuolisuudellaan

Lipunmyynti seitsemänteen Tampere Beatles Happeningiin on alkanut 1.10. Tampere-talossa 4.-5. maaliskuuta 2016 järjestettävä tapahtuma yllättää monipuolisuudellaan: Tarjolla on nostalgiaa ja uusia näkökulmia klassiseen teemaan.

Kirkkaana tähtenä tuikkii maailman arvostetuin Beatles-historioitsija Mark Lewisohn, ja lisäksi luvassa on muun muassa Liverpoolin International Beatleweekillä kuulaalla soundillaan hurmannut argentiinalainen Nube 9.

Lavalla nähdään myös venäläinen, musiikkinsa ja nimensä puolesta ehdoton Back from the USSR, jonka laulaja Alyona Yarushina pysäyttää kuulijan taidoillaan.

 

Tampere-talo hakee kokenutta tuottajaa

Tampere-talo hakee kokenutta tuottajaa

Haemme ohjelmaosaston tiimiin määräaikaiseen työsuhteeseen kokenutta klassisen musiikin ja taiteisiin erikoistunutta tuottajaa. 

Tehtävän päätarkoitus on kokonaisvaltaisesti vastata Tampere-talo Osakeyhtiön oopperatuotannosta ja toimia oopperatoimintasäätiön asiamiehenä. Tämän lisäksi tuottajan vastuulla on yhdessä muun ohjelmaosaston tiimin kanssa luoda Tampere-taloon strategian mukaista kulttuuritoimintaa ja tapahtumia sekä kehittää ja ylläpitää alan verkostoja ja palvella kävijäkuntaa. Työskentely tapahtuu ohjelmapäällikön alaisuudessa ja tiiviissä yhteistyössä toimitusjohtajan kanssa.

Tehtävä on klassisen musiikin tai taiteiden avainpaikka ja vaatii vahvaa kokemusta isojen tapahtumien tuottamisesta, varainhankinnasta ja projektinhallinnasta. Tehtävässä menestyvä on hyvä johtamaan ja ohjaamaan sekä verkostoitumaan alan osaajien kanssa. Edellytämme klassisen musiikin sekä oopperan ja baletin tuntemusta ja vankkaa kokemusta työskentelystä näiden parissa, sekä suomen ja englannin kielen taitoa, niin suullista että kirjallistakin. Työskentelyotteen tulee olla itsenäinen, joustava ja ihmisläheinen. Maisteritutkinnon katsomme eduksi.

Sijaisuus alkaa tammikuun 2016 alussa ja kestää lähtökohtaisesti noin vuoden loppuun.

Lisätietoja tehtävästä antaa ohjelmapäällikkö Marko Stenström ke 7.10. klo 9 - 10 ja ke 14.10. klo 9 - 10 puh. 050 579 9226.

Mikäli olet kiinnostunut tehtävästä, lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si palkkatoiveineen sähköpostilla osoitteeseen marko.stenstrom@tampere-talo.fi. Haku päättyy 16.10.2015 klo 15.00 mennessä.

Tampere-talon vihkiäisistä 25 vuotta - "Merkittävä hämäläinen voimannäyttö"

Tampere-talon vihkiäisistä 25 vuotta - "Merkittävä hämäläinen voimannäyttö"

Tampereen kaupunki järjesti talon viralliset avajaiset 29.9.1990. Tasan 25 vuotta sitten pidetyssä juhlavassa vihkiäistilaisuudessa yleisöä viihdytti maailmankuulu musiikkikomiikan legenda, nyt jo edesmennyt Victor Borge. Tanskalais-yhdysvaltalainen taiteilija esiintyi yhdessä Tampereen kaupunginorkesterin ja pianisti Marita Viitasalon kanssa. Konsertissa esiintyi solistina myös koloratuurisopraano Marylyn MulveyPäivän arvovaltaisiin vieraisiin kuului myös presidentti Mauno Koivisto.

Kaikissa juhlapuheissa tuotiin esiin se, millaisia odotuksia taloon oli ladattu kaupungin tulevaisuuden merkittävänä osana ja kansainvälistymisen rakentajana.

- Tampere-talo on merkittävä hämäläinen voimannäyttö. Se on rakennettu tulevaisuutta varten. Kaupungilla on nyt selvästi suurempi vetovoima ja paremmat edellytykset toimia kansainvälisenä kohtauspaikkana, totesi silloinen talon hallintoneuvoston puheenjohtaja, sisäasianministeri Jarmo Rantanen.

Kaupunginvaltuuston silloisen puheenjohtajan Alpo Korkeelan mielestä talolla oli muitakin tehtäviä kuin kulttuuri- ja kongressitarjonnan lisäksi.

- Tärkeänä tehtävänä on osaltaan kasvattaa tamperelaisia ja muita hämäläisiä kommunikoimaan sellaistenkin ihmisten kanssa, jotka eivät tiedä mitään jääkiekosta tai mustasta makkarasta.

Talon ensimmäinen syyskausi oli tapahtumia pullollaan. Kokouksia ja kongresseja järjestettiin 209, ja ohjelmatoimisto tuotti 83 erilaista musiikkitilaisuutta, joihin osallistui yhteensä yli 130 000 vierasta. Talo kiinnosti yleisöä paitsi Tampereella, myös valtakunnallisesti. Opastetuille yleisökierroksille osallistui yli 30 000 ihmistä.

Lähde: Tampere-talon historiikki, Ari Järvelä (2010), 20 vuotta talon tapaan
Kuva: Yle TV2 Antero Tenhunen

Tampere-talon sanomia 2/2015 on ilmestynyt

Tampere-talon sanomia 2/2015 on ilmestynyt

Syksyn asiakaslehdessä välähdyksiä 25-vuotiaan talon juhlatunnelmiin: uudisrakentamista ja muumeja, uskollisia asiakkaita ja uusia yhteistyökumppanuuksia sekä satuoopperoita ja luulosairaita. Lue sähköisesti tai painettuna!

Talo osallistuu pakolaisten tukemiseen SPR:n lipaskeräyksellä ja tarjoamalla kulttuuria

Talo osallistuu pakolaisten tukemiseen SPR:n lipaskeräyksellä ja tarjoamalla kulttuuria

Tampere-talossa järjestetään perjantaina 25.9. Suomen Punaisen Ristin lipaskeräys Suomeen tulevien pakolaisten auttamiseksi. Keräys toteutetaan talon 25-vuotisjuhlaesityksen yhteydessä. 

Jos Tampere päättää perustaa kaupunkiin vastaanottokeskuksen, Tampere-talo tarjoaa turvapaikanhakijoille ilmaisen mahdollisuuden osallistua talon kulttuuritapahtumaan. 

Neuropsykologian konferessiin odotetaan yli 500 kävijää 27 maasta

Neuropsykologian konferessiin odotetaan yli 500 kävijää 27 maasta

Suomen Neuropsykologinen Yhdistys järjestää Tampere-talossa neuropsykologian alan konferenssin 9.-11.9., 5th Conference of the European Societies of NeuropsychologySamassa yhteydessä pidetään Pohjoismainen neuropsykologian alan tapaaminen, 12th Nordic Meeting in NeuropsychologyTapahtumaaan on tulossa jopa 500 alan tutkijaa ja kliinikkoa 27 maasta.

Lisätietoja


Uutista korjattu 9.9.2015 klo 12.30: Osallistujia on 27 maasta, ei 26:sta.

Avoin yleisöluento aivoverenkiertohäiriöistä 8.9.

Avoin yleisöluento aivoverenkiertohäiriöistä 8.9.

Suomen Neuropsykologinen yhdistys ja Aivoliitto järjestävät yleisölle avoimen ja maksuttoman luennon aivoverenkiertohäiriöiden (AVH) hoidosta ja kuntoutuksesta tiistaina 8.9. klo 16.30-18 Tampere-talon Rondo-salissa. Tervetuloa!

Yleisöluento: Kuntoutuvatko aivot?

Avaussanat: puheenjohtaja Terttu Erilä, Aivoliitto ry

AVH:n akuuttihoito: neurologi Jyrki Ollikainen, Tays

AVH-kuntoutus: neurologi Mika Koskinen, Aivoliitto ry

AVH:n neuropsykologinen kuntoutus: dosentti Mervi Jehkonen, TaY

Suosittu messutapahtuma Viisas elämä 12.-13.9.

Suosittu messutapahtuma Viisas elämä 12.-13.9.

Lämminhenkinen viikonlopputapahtuma tarjoaa kokonaisvaltaista kehon ja mielen hyvinvointia ja elämänfilosofiaa. Viisas elämä -messut kokoaa Tampere-taloon ison joukon asiantuntijoita ja alan huippuosaajia. Luvassa on laaja valikoima seminaareja, workshopeja, musiikkia, kirjallisuutta jooga- ja meditaatiotunteja sekä lukuisten kiinnostavien näytteilleasettajien tuotteita ja palveluja.

Liput myynnissä ovella: päivälippu 10 €, viikonloppulippu 15 €, opiskelijille, eläkeläisille ja työttömille päivälippu puoleen hintaan, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. 

Messut ovat avoinna sekä lauantaina että sunnuntaina klo 9.30-18.00. 

Syksyn Aplodi on ilmestynyt!

Syksyn Aplodi on ilmestynyt!

Tervetuloa Tampereen alueen kulttuurisyksyyn! Syksyn 2015 Aplodi-lehti jaettiin pirkanmaalaisiin kotitalouksiin 24.8. Aamulehden välissä sekä erillisjakeluna. Aplodia on saatavissa ilmaiseksi myös Tampereen Työväen Teatterista, Tampereen Teatterista, Tampere-talosta ja Kulttuurimyymälä Aplodista sekä Lippupisteen ja Lippupalvelun myyntipisteistä kautta maan.

Aplodi 2/2015

Tracon jälleen loppuunmyyty, konserttilippuja vielä saatavilla

Tracon jälleen loppuunmyyty, konserttilippuja vielä saatavilla

Tampere-talossa pidettävä huippusuosittu roolipeli- ja animetapahtuma Tracon on aikaisempien vuosien tapaan jo ennakkoon loppuunmyyty. Tapahtuma järjestetään 5.-6.9. jo kymmenettä kertaa. 

Tunnelmaan pääsee kuitenkin yhä mukaan tapahtuman aattona perjantaina 4.9. järjestettävässä pelimusiikkikonsertissa The Super Sound of Videogames 2 sekä viikonlopun aikana Sorsapuiston ilmaistapahtumissa. Iltabileisiin on myös vielä lippuja saatavilla.

Traconiin odotetaan saapuvan jopa 6000 harrastajaa molempina päivinä. Tapahtuma kokoaa yhteen rooli-, lauta-, kortti-, miniatyyri- ja strategiapelaamisesta sekä animesta, mangasta ja muusta japanilaisesta populaarikulttuurista kiinnostuneet. 

Lue lisää


Kuva: Mikko Karisto

Ilmainen puistokonsertti avaa talon syyskauden 15.8.

Ilmainen puistokonsertti avaa talon syyskauden 15.8.

Talon tapahtumakausi käynnistyy Sorsapuistossa Tampere Filharmonian toivotuimpien klassikoiden ulkoilmakonsertilla lauantaina 15.8. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Elokuisen illan ohjelmisto ulottuu slaavilaisromanttisista orkesterihelmistä aina Star Wars -elokuvasäveliin. Välissä on paljon laulumusiikkia vanhoista iskelmistä tarttuvimpiin musikaalinumeroihin. 

Illan aloittaa klo 17.30 Lucretia and the Dumb Stuff Band, ja klo 19 kapellimestari Santtu-Matias Rouvali johdattaa lavalle Tampere Filharmonian. Solistina kuullaan tenori Tero Harjunniemeä

Tilaa suolaisia ja makeita pikkuherkkuja sisältävä picnicpussi 10 €/hlö etukäteen tästä. Eväspussin nouto Café Soolosta. Pussin sisältö: minijuustolautanen, pieni ruissipsipussi, tuc-suolakeksejä, viinirypäleitä, minisalameja, sulkaakonvehteja, suffeli. Café Soolon konserttitarjouksena on kahvi tai tee ja täytetty croissant hintaan 4 €. Kahvikuppi maksaa 1 euron.

Puistossa on konserttin ajan Tampere-talon ja Tampere Filharmonian esittelypiste sekä mahtavia lipputarjouksia syksyn konsertteihin. Katso lipputarjoukset tästä.

Konsertin ajan yleisöä palvelee Tampere-talon Café Soolo. Talon wc-tilat ovat asiakkaiden käytettävissä.

Liity tapahtumaan ja lue lisää Facebookista

Kuva: Tapahtuman lavaa rakennetaan Tampere-talon edustalle.

Oopperan kuoro hakee laulajia Kohtalon voimaan, koelaulut elokuun lopulla

Oopperan kuoro hakee laulajia Kohtalon voimaan, koelaulut elokuun lopulla

Tampereen Ooppera esittää ensi keväänä Verdin vaikuttavan teoksen Kohtalon voima, jota tähdittävät huippulaulajat, mm. Johanna Rusanen-Kartano ja Mika Pohjonen. Ooppera hakee jälleen laulajia kuoroon. Koelaulut järjestetään Tampere-talon Pienessä salissa to 27.8.klo 17, la 29.8. klo 10 ja su 30.8. klo 12 alkaen.

Koelaulu on tarkoitettu erityisesti uusille laulajille, mutta myös vanhat kuorolaiset voivat osallistua sovitun käytännön mukaisesti.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse suvi.leinonen@tampere-talo.fi ja kerro samalla itsellesi sopiva päivä ja kellonaika. Lopullinen kuorokokoonpano selviää syyskuun alussa. 

Partiotyttöjen Maailmanliiton tukijärjestö kokoontuu Tampere-talossa 6.-9.8.

Partiotyttöjen Maailmanliiton tukijärjestö kokoontuu Tampere-talossa 6.-9.8.

Partiotyttöjen Maailmanliiton, World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS), tukijärjestö Olave Baden-Powell Society järjestää kansainvälisen konferenssinsa Tampere-talossa 6.-9. elokuuta. Konferenssin teemana on Guides - Future Leaders, Partiotytöt - tulevaisuuden johtajina. Konferenssiin osallistuu myös järjestön suojelija, HKK Tanskan prinsessa Benedikte.

Talon uudisrakentaminen käynnistyi, pihassa rajallisesti parkkitilaa

Talon uudisrakentaminen käynnistyi, pihassa rajallisesti parkkitilaa

Tampere-talon uudisrakentaminen polkaistiin virallisesti käyntiin kesäkuun lopulla, kun uusien kokous- ja monitoimtitilojen perustustyöt alkoivat talon Kalevantien ja Viinikankadun puoleisessa kulmassa.

Rakentamisen takia talon pihassa on normaalia vähemmän pysäköintipaikkoja aina huhtikuuhun 2017 saakka. Käytössä on ainoastaan Kalevantien suuntaisesti olevat 27 maksullista pysäköintipaikkaa, joista kolme on invapaikkoja. Lisäksi kulku rappusia pitkin Kalevantielle on suljettu.

Uusien tilojen on määrä olla asiakkaiden käytössä toukokuussa 2016. Päätalon ja Sorsapuistosalin väliin tulee 220-paikkainen auditorio sekä 400 hengen tasalattiainen tila, joka voidaan jakaa kahdeksi 200-paikkaiseksi monitoimitilaksi. Rakennustyöt vaiheistetaan siten, että kaikki talon tapahtumat pystytään toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti ilman häiriöitä.

Uusien kokoustilojen valmistuttua alkaa talon tilojen remontointi Tampereen taidemuseon Muumilaakson käyttöön. Muumimuseon avajaiset ovat toukokuussa 2017. 

Rakentaminen vaikuttaa tavarantoimitukseen Sorsapuistosaliin. Kaikkien tavarantoimittajien kannattaa ilmoittautua ensin D-ovella, jotta henkilökunta pystyy ohjeistamaan oikeat purku- tai lastauspaikat tilanteen mukaan. Toimitukset voidaan ohjata tarvittaessa myös pääovesta tai Sorsapuiston puolelta. Lisätietoja saa Tampere-talon puhelinvaihteesta, puhelin 03 243 4111 (vaihde) tai sähköposti puhelinvaihde@tampere-talo.fi.

Lue lisää

 

 

Lasialan asiantuntijat jälleen Tampereella

Lasialan asiantuntijat jälleen Tampereella

Maailman johtava lasialan konferenssi Glass Performance Days (GPD) pidetään Tampere-talossa 24.-26.6. Tapahtuman pääteemoja ovat Business, Innovation ja Design. Yli 120 luennon kokonaisuus tarjoaa jälleen ainutlaatuisen tietopaketin lasirakenteiden suunnittelusta ja käytöstä.

Nyt jo 15. kerran järjestettävä konferenssi tuo yhteen 500 asiantuntijaa. Tapahtuma on uudistunut edellisvuosista ja konferenssissa tullaan hyödyntämään uusia interaktiivisia elementtejä. Konferenssin osallistujien vuorovaikutusmahdollisuuksia on lisätty mm. meeting manager -palvelulla, joka antaa jokaiselle osallistujalle mahdollisuuden tavata ja keskustella lasimaailman huippuasiantuntijoiden kanssa. 

Lue lisää: Glass Performance Days

Mediatiedote (4.6.2015): Tampere-talon kansainvälisten kongressien tulovaikutus Tampereelle jopa 5,8 miljoonaa tänä vuonna 

Aerosolitekniikan ja lasialan konferenssit huipentavat vilkkaan kongerssikesän

Aerosolitekniikan ja lasialan konferenssit huipentavat vilkkaan kongerssikesän

Aerosolitekniikan konferenssi AT2015 kokoaa 15.-17.6. jopa 200 asiantuntijaa 21 eri maasta Tampere-taloon. Mukana on tutkijoita, insinöörejä, johtajia, myynnin, markkinoinnin ja tuotekehityksen asiantuntijoita, suunnittelijoita, opettajia sekä alan opiskelijoita. Konferenssin järjestää Tampereen teknillisen yliopiston fysiikan laitos yhteistyössä alan eurooppalaisen kattojärjestön European Aerosol Assemblyn kanssa.

Tampere-talon kansainvälisten kesäkongressien sarjan päättää maailman johtava lasialan konferenssi Glass Performance Days (GPD) 24.-26.6. Tapahtuma järjestetään jo 15. kerran. Tampere-talossa GPD on pidetty vuodesta 1997. Yli 120 luennon kokonaisuus pureutuu lasirakenteiden suunnitteluun ja käyttöön.

Lue lisää

Anne Berner pääpuhujana Bisnes & kulttuuri -seminaarissa syyskuussa

Anne Berner pääpuhujana Bisnes & kulttuuri -seminaarissa syyskuussa

Kulttuurin ja elinkeinoelämän ykkösvaikuttajat kokoontuvat 21.9. Bisnes ja kulttuuri -seminaarissa, jonka pääpuhujiksi on kiinnitetty huippunimet: ministeri Anne Berner, tietokirjailija Katleena Kortesuo, taiteilija ja kuraattori Irma Optimisti sekä toiminnanjohtaja Iiris Autio. Puheenvuorojen jälkeen käytäviä pöytäkeskusteluita vetävät yritys- ja kulttuurielämän tunnetut vaikuttajat.

Tapahtuman ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Keskusteluluonteen vuoksi osallistujamäärä on rajattu ja mukaan mahtuu vain 160 osallistujaa. Tiedostusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

MPD kokoaa satoja asiantuntijoita 25 maasta Tampere-taloon

MPD kokoaa satoja asiantuntijoita 25 maasta Tampere-taloon

Manufacturing Performance Days 2015 tuo Tampere-taloon 8.-10.6. jopa 630 valmistavan teollisuuden huipputason vaikuttajaa ja asiantuntijaa 25 maasta. Mukana on runsaasti yritysjohtoa ja nimekkäitä osallistujia. Tapahtumassa luennoivat mm. Koneen pääjohtaja Henrik Ehrnrooth ja Siemensin Factory Automationin toimitusjohtaja Ralf-Michael Franke.

Viidennen kerran järjestettävän kansainvälisen kongressin yhteyteen on sovittu 300 tapaamista Mangager meeting -järjestelmän avulla. 

Keskustelua käydään Twitterissä digitalisaation ja teollisen internetin mahdollisuuksista ja haasteista aihetunnisteella #mpdays. 

Lue lisää: Manufacturing Performance Days 2015 

Erinomainen kongressivuosi tuo Tampereelle jopa 5,8 miljoonaa euroa

Erinomainen kongressivuosi tuo Tampereelle jopa 5,8 miljoonaa euroa

Tampere-talossa pidettävillä 14 kansainvälisellä konferenssilla on jälleen merkittävä tulovaikutus talousalueelle. Vuoden 2015 kongresseihin osallistuu arviolta 5700 kävijää, jotka jättävät rahaa kaupunkiin 5,8 miljoonaa euroa. Kesän kongressisesongin suurimmat tapahtumat ovat Manufacturing Performance Days sekä Glass Performance Days, joihin odotetaan yhteensä yli tuhatta kävijää. Vuoden aikana konferensseissa vierailee niin tunnettuja yritysjohtajia kuin kuninkaallisiakin.

‒ Vuosi 2015 näyttää jo tässä vaiheessa kongressien suhteen erinomaiselta. Tapahtumat tuovat talousalueellemme paitsi matkailutuloja, myös valtavasti uutta tietoa, verkostoja ja osaamista. Valtaosa tämän vuoden tapahtumista on tekniikan ja teollisuuden alojen asiantuntijoiden mittavia kongresseja, kertoo kongressipäällikkö Erika Eischer Tampere-talosta.

Lue lisää mediatiedotteesta (4.6.2015)

Koreografi Tero Saarisen ylistetty uutuusteos Morphed syyskuussa Tampere-talossa

Koreografi Tero Saarisen ylistetty uutuusteos Morphed syyskuussa Tampere-talossa

Tero Saarinen Companyn vaikuttava ja koskettava huipputeos nähdään ensi kertaa Tampere-talossa 21.9. Miehisyyden ja ihmisyyden moninaisuutta käsittelevä Morphed on Saarisen uusin koreografia kahdeksalle miestanssijalle.

Syksyn ohjelmisto täydentyy myös Händelin Messias-oratoriolla, jonka solisteina häikäisevät maamme kärkinimistä mm. Soile Isokoski, Topi Lehtipuu ja Mika Kares. Konsertti on 20.12. 

Kahdeksanhenkinen Matti Rousin sello-orkesteri ja huippusopraano Piia Komsi saapuvat 3.11. Tampere-taloon vivahteikkaalla ohjelmistolla. 

Lipunmyynti nyt julkaistuun ohjelmistoon alkaa maanantaina 25.5. Tampere-talon Lipputoimistossa, Aplodissa ja Lippupisteessä. 

Lue lisää syksyn tähtihetkistä:

Tiedote 25.5.2015

Tiedote 22.4.2015

Tampere-talon tekijät kuljettavat mukanaan kulisseihin - katso videot

Tampere-talon tekijät kuljettavat mukanaan kulisseihin - katso videot

Millaista on arki ja juhla 25-vuotiaassa tapahtumien talossa? Välkähdyksiä siitä saa kurkistamalla juhlavuotemme kunniaksi talon tekijöistä tehtyihin videoihin. Eri osastoilla ja tehtävissä toimivat työntekijät vievät katsojat mukanaan monenlaisten tilanteiden, tapahtumien ja kohtaamisten keskipisteeseen. 

Tampere-talon tekijät

Kiinteistöjärjestäjä Villen matkassa (19.5.2015)

Näyttämöjärjestäjä Tanin matkassa (12.5.2015)

Artisti Paulin matkassa (5.5.2015)

Tapahtumatuottaja Marian matkassa (28.4.2015) 

Kokki Jukan matkassa (21.4.2015)

Aulaemäntä Marin seurassa (14.4.2015)

Pasunisti Antin seurassa (7.4.2015)

Projektipäällikkö Miran matkassa (31.3.2015)

Valojärjestäjä Villen matkassa (24.3.2015)

Ohjelmapäällikkö Stenarin matkassa (19.3.2015) 

Videot on toteutettu yhdessä Voionmaan opiston opiskelijoiden kanssa. Opiskelijoiden kirjoittamasta blogista selviää, millaista oli sukeltaa tapahtumien keskelle seuraamaan talon työntekijöitä. 

Blogi: Tekijät valkoisten seinien sisällä (17.3.2015)

Seuraa kanaviamme:

Facebook

YouTube

Twitter

LinkedIn

Kansainvälisten kongressien kesäsesonki käynnistyy hydrauliikan merkeissä

Kansainvälisten kongressien kesäsesonki käynnistyy hydrauliikan merkeissä

Tampere-talon kongressikesän aloittaa 20.-22. toukokuuta Scandinavian International Conference on Fluid Power -konferenssi eli lyhyesti SICFP15. Kyseessä on Skandinavian merkittävin hydrauliikka-alan tekninen konferenssi, jonka järjestäjänä toimii Tampereen teknillisen yliopiston hydrauliikan ja automatiikan laitos.

Konferenssin punaisena lankana ovat hydrauliikalla toteutetut järjestelmät ja niiden komponentit, mutta lisäksi esityksiä on niin pneumatiikasta kuin robotiikastakin. Erityisesti energiatehokkuus sekä erilaiset energian talteenottojärjestelmät nousevat esille monessa esityksessä ajan hengen mukaisesti.

Jo 14. kertaa järjestettävä konferenssi järjestetään kahden vuoden välein: joka toinen kerta Tampereella ja joka toinen Ruotsissa Linköpingin yliopiston toimesta. Osallistujia tämän vuoden konferenssiin odotetaan lähes 200 ja eri maita on edustettuna 21.

Tutustu SICFP15-konferenssin ohjelmaan

Tampere-talo voitti Kestävä julkinen hankkija 2015 -palkinnon

Tampere-talo voitti Kestävä julkinen hankkija 2015 -palkinnon

Hankintatoiminnan pitkäjänteisyys ja vaikuttavuus nostivat Tampere-talon voittoon Kestävä julkinen hankkija -kilpailussa. Kunniamaininnan saivat Vaasan kaupunki ja Espoon kaupunkisuunnittelukeskus. Kolmatta kertaa jaettu palkinto kannustaa julkisia organisaatioita tekemään kestäviä hankintoja. Palkinnon myöntää Motiva Oy.

Tampereen kaupungin omistamassa Tampere-talo Osakeyhtiössä kestävien hankintojen periaatteet ovat läsnä päivittäisessä päätöksenteossa ja ne vaikuttavat talon työtapojen suunnitteluun ja investointeihin. 

Julkishallinnon ja elinkeinoelämän vaikuttajista koostuva palkintoraati piti ansiokkaana Tampere-talon hankintatoiminnan pitkäjänteisyyttä, vaikuttavuutta ja koko toimitusketjun huomioimista.  

– Tampere-talo on hieno esimerkki siitä, miten julkinen toimija voi hankinnoilla vaikuttaa ja sitouttaa myös sopimuskumppanit ympäristöasioiden huomioimiseen, kiittelee tuomaristoon kuulunut Helsingin kaupungin hankintajohtaja Jorma Lamminmäki.  

Vierailijoille Tampere-talon kestävät hankinnat näkyvät parhaiten talon ravintolatoiminnassa, missä elintarvikkeille laskettava hiilijalanjälki ohjaa ruokalistan suunnittelua. Siellä suositaan Reilun kaupan tuotteita sekä lähi- ja luomuruokaa. 

Tampere-talossa luvassa värikäs konserttisyksy

Tampere-talossa luvassa värikäs konserttisyksy

Ohjelmistossa tarjoillaan satuoopperaa ja balettia, valelääkäriä ja burleskia sekä kaikkea klassisesta iskelmään.

Tampere-talon syyskausi pyörähtää käyntiin ilmaiskonsertilla Sorsapuistossa 15. elokuuta, kun Tampere Filharmonia avaa kautensa kera toivotuimpien klassikoiden. Syyskuun lopussa saa Pienessä salissa maailmanensi-iltansa kaksi kotimaista lastenoopperaa ja marraskuun puolivälissä Ison salin valloittaa koko perheen baletti Lumikki ja seitsemän kääpiötä. Syksyn kotimaisista tähtinimistä mainittakoon Paleface, Marion Rung ja Johanna Kurkela. Kansainvälistä loistetta tuovat John Mayall ja The Cavern Beatles. 

Lue lisää sykysn ohjelmistosta: Mediatiedote 22.4.2015

Tampereen Oopperan tilausteos Veljeni vartija kantaesitetään helmikuussa 2018 Tampere-talossa

Tampereen Oopperan tilausteos Veljeni vartija kantaesitetään helmikuussa 2018 Tampere-talossa

Tampereen Ooppera tuottaa historiansa merkittävimmän kotimaisen tilausteoksen, joka kuvaa vuoden 1918 Suomea ja sisällissodan dramaattisia tapahtumia Tampereella. Teoksen kantaesitys on helmikuussa 2018 Tampere-talossa. Kyseessä on Tampereen Oopperan lähes 70-vuotisen historian suurin ja merkittävin tuotanto. Teoksen säveltää Olli Kortekangas. Libretosta ja ohjauksesta vastaa Tuomas Parkkinen. Tampere Filharmoniaa johtaa Santtu-Matias Rouvali. Solisteiksi on jo kiinnitetty mm. Marjukka Tepponen, Ville Rusanen ja Tuomas Katajala.

Tampere-talon vappu tulvii tapahtumia

Tampere-talon vappu tulvii tapahtumia

Tulevana vappuna Tampere-talossa tarjoillaan herkkua mielelle ja kielelle sekä kuplivan klassisesti että villisti viihdyttäen.

Tampere Filharmonian Vappukonserttiperinne käynnistettiin yleisön iloksi uudelleen monen vuoden tauon jälkeen viime kaudella, kun Santtu-Matias Rouvali villitsi yleisön toukokuussa 2014. Tänä vuonna konsertin johtaa toinen Sibelius-Akatemian kasvatti, italialainen Giancarlo Rizzi, joka loihtii kuplivan vapputunnelman yhdessä Tampere Filharmonian kanssa. Konsertissa kuullaan orkesterimusiikin helmiä, rakastetuimpia musikaalisävelmiä ja elokuvamusiikin hienoimpia klassikoita. Vappukonsertin yhteydessä järjestetään myös ohjelmallinen Lapsiparkki teemalla ”biisinikkarityöpaja”.

Tampere-talon Wappu Show tarjoaa hauskaa ja taitavaa viihdettä kaikille vappuihmisille. Luvassa on räväkkää menoa ja meininkiä nauruhermoja kutkuttaen ja kuuloaistia hellien. Samassa konsertissa kuullaan tasaväkisesti sekä perinteisiä työväenlauluja että ruotsalaisia juomalauluja. Myös yleisö saa laulaa mukana. Vappukimarassa esiintyvät Tampereen yliopiston näyttelijäopiskelijat eli Teatteri Kurski sekä Janne Viitaniemi ja Antti Majanlahti. Sama ryhmä on laatinut esityksen käsikirjoituksen. Musiikin johto ja sovitus on Janne Viitaniemen käsialaa, ja esityksen ohjaa Antti Majanlahti. Esityksessä ei ole väliaikaa. Esityslipun hintaan sisältyy kuohujuoma ja villivoileipä, joka on tarjolla elävän musiikin siivittämänä tuntia ennen jokaista esitystä.

Perinteikäs vappubrunssi katetaan ravintola Fuugaan ja lämpiöihin vappupäivänä klo 12-15. Myös Café Soolossa näkyy ja tuoksuu vapputunnelma, sillä munkkeja paistetaan Jean Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi Ainon äidin Elisabeth Järnefeltin reseptillä vappupäivänä klo 11-18.

Tampere-talon Wappu Show:
To 30.4. klo 18 sekä pe 1.5. klo 15 ja klo 18 Pieni sali
Liput alk. 30 € sisältäen tarjoilun

Tampere Filharmonian vappukonsertti: pe 1.5. klo 15 Iso sali
Liput alk. 22 €, eläkeläiset 16 €, opiskelijat 10 €, lapset 6 €

Lapsiparkki: pe 1.5. klo 15 Sonaatti-sali
Hinta 8 €/lapsi

Vappubrunssi:pe 1.5. klo 12-15 Ravintola Fuuga ja 2. kerroksen lämpiöt
Hinta 30 € sisältäen keväisen maljan, 4-12-vuotiaat lapset 15 € (Loppuunmyyty)

Café Soolon vappu pe 1.5. klo 11-18
Munkki ja vappujuoma 8 € 

Kansainvälinen foorumi pohtii Vuoreksen ekokaupungin toimivuutta Tampere-talossa

Kansainvälinen foorumi pohtii Vuoreksen ekokaupungin toimivuutta Tampere-talossa

Mitä tuloksia on saatu vuoden 2012 asuntomessualue Virolaisen energiaseurannasta Tampereella? Miten luonnon ja rakentuvan kaupungin yhdistäminen on onnistunut? Miten aurinkoenergia on onnistuttu yhdistämään osaksi Vuores-talon energiaratkaisua? Mitä ekotehokkuustyökaluja on ollut kaavoituksen suunnittelussa? Millaista ekokaupungissa on asua? Entä miltä Vuores näyttää verrattuna muihin eurooppalaisiin ekokaupunkeihin?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastataan kansainvälisessä, koko päivän kestävässä foorumissa keskiviikkona 25.3. Tampere-talossa. Vuores tänään: Miten ekokaupunki toimii -foorumin puhujia ovat mm. arkkitehti Fred London, John Thompson & Partners toimistosta ja suunnittelujohtaja Rudolf Mager Atelier Dreiseitl toimistosta. Jälkimmäisen toimiston suunnittelema Vuoreksen keskuspuisto hulevesialueineen vihittiin käyttöön kesäkuussa 2014. Tilaisuuteen on tulossa myös delegaatiot Tampereen ystävyyskaupungeista Tartosta, Lodzista ja Chemnitzistä.

Foorumin järjestävät yhteistyössä Tampereen kaupungin ECO2-projekti ja Vuores-projekti. Foorumi on kaksikielinen, tulkkaus suomi-englanti.

Katso tapahtuman koko ohjelma.

Seuraavana päivänä 26.3. järjestetään tutustumiskäynti Vuorekseen. Lisätietoa ja viime hetken ilmoittautumiset kirsi.viertola@tampere.fi.

Lisätietoja:
Projektijohtaja Pertti Tamminen, Vuores-projekti, puh. 0400 638 218
Projektiasiantuntija Elli Kotakorpi, ECO2 projekti, puh. 040 800 7254

Winterreise peruttu, uusi konserttipäivä 24.1.2016

Winterreise peruttu, uusi konserttipäivä 24.1.2016

Sunnuntain 22.3. Winterreise-konsertti joudutaan perumaan sairaustapauksen vuoksi. Uusi ajankohta on 24.1.2016 klo 18. Pahoittelemme muutosta!

Konserttiin jo ostetut liput käyvät sellaisinaan tammikuun konserttiin. Jos uusi päivä ei sovi asiakkaalle, hän saa lipun hinnan takaisin lukuun ottamatta toimitusmaksuja tai mahdollisia muita kuluja, kuten varaus- ja postitusmaksuja. Lippu tulee palauttaa myyntipaikkaan, josta se on ostettu.


Jee jeetä ja kirkonmenoja Tampere Beatles Happeningissa

Jee jeetä ja kirkonmenoja Tampere Beatles Happeningissa

Kuudes Tampere Beatles Happening järjestetään Tampere-talossa 27.-28.3. Luvassa on jälleen viikonloppu täynnä nostalgista, ajatonta musiikkia. Aiempien vuosien tavoin juhlassa kuullaan The Beatles- ja 60's-tulkintoja niin Suomesta kuin ulkomailta. Tampere-taloon saapuvat Liverpoolissa asuva, itävaltalainen MonaLisa Twins, erään rumpalin peilikuva Ringer Star, rakastettu Beatles-tulkitsija Pepe Willberg, rockaava trio Joe Vestich, Erik Valkama & Matthau Mikojan sekä tapahtuman taiteellisen johtajan Mikko Kangasjärven ja kosketinguru Anssi Tikanmäen vetämä Beat Less.

Earth Hour: Äänestä Tamperetta maailman kestävimmäksi kaupungiksi

Earth Hour: Äänestä Tamperetta maailman kestävimmäksi kaupungiksi

Tampere-talo on jälleen mukana Earth Hour -tapahtumassa lauantaina 28.3. ja sammuttaa talon ulkovalot tunniksi kello 20.30. Kyseessä on WWF:n maailmanlaajuinen ilmastotempaus, jolla halutaan osoittaa huoli ilmastonmuutoksesta ja vaaditaan tekoja ilmaston puolesta. 

Tampere on selvinnyt mukaan WWF:n maailmanlaajuiseen Earth Hour City Challence -kilpailuun, jossa se tavoittelee maailman kestävimmän kaupungin titteliä. Tamperetta voi äänestää osoitteessa www.welovecities.org/tampere. Kilpailu päättyy perjantaina 27.3. 

Kilpailuun osallistui yhteensä 163 kaupunkia ympäri maailmaa. Näiden joukosta finaaliin valittiin 44 kaupunkia 16 maasta - mukaan lukien kaikki kolme Suomesta kisaan osallistunutta kaupunkia. Tampereen ohella myös Espoo ja Lahti ovat finalistien joukossa.

Kilpailussa valitaan myös yleisön suosikki. Yleisö voi vaikuttaa äänestämällä, antamalla kaupungeille kehitysehdotuksia tai käyttämällä kaupungin hashtagia #welovetampere Instagramissa tai Twitterissä. Äänet ja parannusehdotukset voi antaa osoitteessa www.welovecities.org/tampere. Sieltä löytyy Tampere ja tuttu maamerkki Näsinneula. Napinpainallus riittää ja Tampere saa pisteen.

Viidettä kertaa järjestettävä Earth Hour City Challenge tarjoaa kaupungeille mahdollisuuden toimia edelläkävijöinä ilmastonmuutoksen vastaisissa toimissa. Kaupunkien rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa on keskeinen, sillä yli 70 prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä aiheutuu kaupungeissa. Kilpailun tarkoituksena on selvittää ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijäkaupungit. Kestävien ratkaisujen saama kansainvälinen huomio edistää niiden käyttöönottoa myös muissa kaupungeissa.

Tampere osallistui kisaan ensimmäistä kertaa. Ulkopuolisen tuomariston valitsema voittaja julkistetaan huhtikuussa 2015 Soulissa.

Jaa omat ympäristötekosi somessa
#Sammutasome
#EarthHourSuomi

Wienin valtionbaletti ensivierailulle Suomeen 14.6.

Wienin valtionbaletti ensivierailulle Suomeen 14.6.

Suosionsa huipulla oleva balettitalo esiintyy Tampere-talossa kesäkuussa. Mukana vierailulla on talon kuuluisa johtaja Manuel Legris. Ryhmän Suomen ensivierailun ohjelmassa on gaala, jossa esiintyy 27 tanssijaa mukanaan baletin huippusolisti Olga Esina. Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 4.3.2015.

Balettiryhmä esittää Isossa salissa katkelmia klassisen ja nykybaletin kauneimmista ja mielenkiintoisimmista teoksista. Tampere-talossa nähdään otteita muiden muassa teoksista Joutsenlampi, Le Corsaire - Merirosvo sekä Balanchinen Allegro Brillantesta ja David Dawsonin teoksesta A Million Kisses to my Skin. Tanssijat ovat Wienin valtionbaletin kärkisolisteja.

Verdin Nabuccon näki helmikuussa 10 000 katsojaa

Verdin Nabuccon näki helmikuussa 10 000 katsojaa

Tampere-talossa helmikuussa esitetty Verdin Nabucco sai kiitosta niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin. Oopperan esitykset olivat loppuun myytyjä. Vilppu Kiljusen tulkinta Nabuccosta kosketti kaikkiaan 10 000:ta katsojaa viidessä varsinaisessa näytöksessä sekä kenraalissa.

"Nabucco kuuluu Tampereen oopperan viime vuosien parhaisiin oopperatuotantoihin. Musiikiltaan ja tulkinnoiltaan se on laadukas ja esillepanokin näyttää hyvältä. Nabuccossa kuoro on erityisen tärkeässä osassa. Heikki Liimolan valmentamassa Tampereen oopperan kuoron soinnissa on ytyä ja suuren kokoonpanon huminaa, joka huipentui Va pensiero -kohtauksessa. Nimiroolissa Nabuccona lauloi Tommi Hakala, jonka baritoni soi komeasti ja vahvasti. Teoksen vaikein rooli on epäilemättä Nabuccon tytär Abigaille, jonka esitti Tampereella väkivahva venäläissopraano Mlada Khudoley. Hänellä on pitkä kokemus Abigaillen roolista, mikä kuului täysipainoisena äänenhallintana vokaalilinjan tiukimmissakin mutkissa."
Samuli Tiikkaja, Helsingin Sanomat, 17.2.2015

"Ohjaaja Vilppu Kiljunen on selvästi innostunut kansoja kuvaavan kuoron roolista. Kuoroa on nyt ohjattu todella monipuolisesti läpi oopperan. Kuoro liikkuu, muuntuu ja eläytyy tilanteisiin erinomaisesti. Kuuluisa Va pensiero -kohtaus, on oopperan musiikillisesti koskettavimpia hetkiä."
Harri Hautala, Aamulehti, 15.2.2015

"Giuseppe Verdin oopperaa Nabucco vie Tampereen Oopperan kuoro, jota ohjaaja Vilppu Kiljunen kuljettaa taiten. Kuorokapellimestari Heikki Liimola saa joukoistaan irti vain parasta, samoin kuin Tampere Filharmoniaa johtava Alberto Hold-Garrido. Tommi Hakala laulaa kuninkaana upeasti ja onnistuu myös fyysesti vaikeissa asemissa tyrmän pakkopaidassa."
Hannu Koskela, Apu 19.2.2015

"Piia Rinne on puvustuksessaan välittänyt epookkia ja nyt tyyli on aito sekatyyli. Tuomas Pursion Zaccaria-ylipappi nousee vahvaksi. Hänen bassonsa soi jylhänä ja hahmona hän on vallassaan näyttävä. Tiina Penttinen tekee Fenenana hyvää työtä ja näyttelee erinomaisesti. Tenori Mati Turin tulkinta on kohdallaan. Antti Mattilan lavastus on kuin hiekka-aavikko, johon on jäänyt romahtaneen talon kellari. Jussi Kamusen valosuunnittelulla lavastukseen saadaan vahvoja värejä."
Katariina Fleming, Tamperelainen 21.2.2015 

Anooshah Golesorkhi laulaa Nabuccon roolin 28.2.

Anooshah Golesorkhi laulaa Nabuccon roolin 28.2.

Baritoni Tommi Hakala ei flunssan vuoksi pysty laulamaan Nabuccon viimeisessä esityksessä lauantaina 28.2. Hakala tulkitsee roolin näyttämöllä, mutta sen laulaa Anooshah Golesorkhi. Persialaissyntyinen Golesorkhi on kokenut baritoni, joka esiintyy parhaillaan Nabuccon roolissa myös Leipzigin oopperassa. Hän on tulkinnut roolin myös mm. Metropolitan-oopperassa. 

Pahoittelemme muutosta. 

Esteettömän taiteen ja kulttuurin kansainvälinen suurtapahtuma Tampere-talossa 11.-14.3.

Esteettömän taiteen ja kulttuurin kansainvälinen suurtapahtuma Tampere-talossa 11.-14.3.

Kuinka taidetta voi käyttää kommunikaation välineenä tai hyvinvoinnin edistämiseen? Entä mitä on sosiaalinen sirkus? Kuinka teatterin keinoja hyödynnetään mielenterveystyössä? Muiden muassa tällaisia aiheita nostaa esiin Tampereella 11.-14. maaliskuuta nyt ensimmäistä kertaa pidettävä ACCAC, kansainvälinen saavutettavan taiteen ja kulttuuri huipputapahtuma.

Päivien kantavina teemoina ovat esimerkiksi soveltava liikunta ja taide, vammaisurheilu, taiteen monimuotoisuus ja innovatiiviset muodot sekä esteettömyyskoulutus, taiteilijoiden liikkuvuus. 

Keskiviikkona olevan avajaispäivän ohjelma on avointa ja maksutonta kaikille kiinnostuneille. Sorsapuistossa järjestetään kaikille avoin talviliikuntapäivä, jossa osallistujat pääsevät kokeilemaan erilaisia liikkumisen apuvälineitä. Sorsapuistosalissa voi vierailla messuilla ja seurata monenlaisia esityksiä. Muiden päivien ohjelmiin ja esityksiin on pieni pääsymaksu. 

Tapahtuma huipentuu päätöspäivän juhlallisuuksiin Isossa salissa, jossa lavalle nousevat mm. suomalainen rapartisti Signmark sekä korealainen pyörätuolitanssiryhmä Light Sound Friend’s Company.

Tapahtuman järjestää Esteetön Taide ja Kulttuuri ry. Sen tavoitteena on parantaa taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta sekä ihmisten tasavertaista osallistumista kulttuuritapahtumiin. Kansainvälisellä tasolla yhdistys edistää esitys- ja koulutusvaihtoa sekä taiteilijoiden työllistymistä.


Kuva: Light Sound Friends on korealainen ammattitanssijoista koostuva ryhmä, joka esiintyy tapahtumassa. Kokoonpanossa on sekä pyörätuoli- että pystytanssijoita. Ryhmä tekee työtä kolmella sektorilla: nykytanssi, perinteinen korealainen tanssi ja perinteinen korealainen musiikki.

Juice Leskinen esiintyi talon ensimmäisessä konsertissa 25 vuotta sitten

Juice Leskinen esiintyi talon ensimmäisessä konsertissa 25 vuotta sitten

Tampere-talon Isossa salissa pidetiin ensimmäinen konsertti 25 vuotta sitten 19.2.1990. Esiintyjänä oli samana päivänä 40-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt Juice Leskinen. Hän palasi Grand Slam Open -konserttinsa myötä lavalle pitkän tauon jälkeen. Täysi Iso sali lauloi Juicelle onnittelulaulun, jota johti Pate Mustajärvi

Samalla talossa päästiin testaamaan myös ensi kertaa upouuden salin akustiikkaa yleisön ollessa salissa. Tampere-talon rakentaminen oli vielä monilta muilta osin kesken. 

- Juicen kanssa saatiin sovittua, että tehdään jälkikaiuntamittaus kesken konsertin. Jossain vaiheessa konserttia hän kuulutti, että nyt Alpo Halme, joka muuten on pirun hyvä akustikko, tekee tällaisen mittauksen ja te pidätte turpanne kiinni siellä katsomossa. Yleisön oli aivan hiljaa ja meillä oli magnetofonit pitkin salia ja kaiuttimilla pistettiin tulemaan se meidän testi. Sitten Juice jatkoi konserttia. Tähän testiin suostuminen oli valtavan hieno veto häneltä, kertoo arkkitehti ja akustikko Alpo Halme.

Juicen yleisönä oli kutsuvierasjoukko, joka nautti kuulemastaan ja osoitti sen myös esiintyjälle. Parvekkeelta konserttia seurasi myös juuri uudessa työssään aloittanut Pekka Mäkisalo, joka toimii nykyisin talon asiakaspalvelupäällikkönä. 

- Vaikuttavin musiikkikokemus mitä tässä talossa olen saanut, on 19.2.1990 Juicen konsertissa esittämä kappale Viidestoista yö. Olin parvekkeella ja katossa loisti tähtitaivas. Kylmät väreet kulkivat selkäpiissä. Se oli minulle jotain unohtumatonta. Jos joku ihminen täällä joskus kokee samalla tavalla, tämä talo on täyttänyt tehtävänsä. Olin aloittanut juuri työni täällä ja yhtäkkiä tuli sellainen tunne, että tästä voi seurata vielä jotain hyvää, Mäkisalo muistelee. 

Kuva: Tampere-talon kuva-arkisto

Lähde: Tampere-talon historiikki: 20 vuotta talon tapaan (Ari Järvelä, 2010)

Kevään uutta ohjelmistoa: Olli Lindholm Trio sekä Wappu Show

Kevään uutta ohjelmistoa: Olli Lindholm Trio sekä Wappu Show

Yö-yhtyeen keulakuva Olli Lindholm esittää Kansainvälisen naistenpäivän konsertissa 8. maaliskuuta sekä bändin että soolouransa kappaleita. Mukana triossa ovat Mikko Kangasjärvi ja Jari Latomaa. Kaksikko Antti Majanlahti ja Janne Viitaniemi taikovat puolestaan Wappu Show’n yhdessä näyttelijäopiskelijoiden kanssa. Kolme näytöstä sisältää komiikkaa, tanssia ja laulua. Lipunmyynti on alkanut tänään maanantaina 16. helmikuuta.

Verdin Kohtalon voima Tampereen Oopperassa 2016

Verdin Kohtalon voima Tampereen Oopperassa 2016

Ohjaaja Kari Heiskanen ja kapellimestari Santtu-Matias Rouvali työskentelevät Tampereen Oopperassa ensi keväänä ensimmäistä kertaa, kun Tampere-talossa kuullaan Verdin vaikuttavimpia musiikkiosuuksia ja vahvaa näyttämökerrontaa sisältävä teos. Ensi-ilta on 13.2.2016. Heiskasen tulkinta Verdin Kohtalon voimasta pureutuu traagiseen tarinaan vihasta ja rakkaudesta sekä kohtaloon alistumisesta. Pääsolisteina häikäisevät sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja tenori Mika Pohjonen.

Parhaat vinkit unelmiesi juhlaan

Parhaat vinkit unelmiesi juhlaan

Tule hakemaan parhaat ideat häiden järjestelyyn häämessuilta la-su 7.-8.2 klo 10-17. Tarjolla on mm. morsiuspukunäytöksiä, pukusuunnittelua, hääkirppis, tietoiskuja, paljon erilaisia näytteilleasettajia, laadukasta ohjelmaa sekä messuhintaisia löytöjä heti mukaan ostettavaksi. Liput 12 euroa.

Minkälaiset 25-vuotissynttärit sinä järjestäisit talossa?

Minkälaiset 25-vuotissynttärit sinä järjestäisit talossa?

Jos olet noin 25-vuotias, hae mukaan tiimiin toteuttamaan talomme synttäritapahtuma. Haku alkaa lauantaina 31.1. Koskikeskuksessa juhlavuoden avaustapahtumassa. Tule moikkaamaan meitä ja kuulemaan lisää. Tiimi tarvitsee erilaisia tyyppejä ja monenlaista osaamista. Rekrytoinnista vastaa Sihti.

The Paladins pistää bileet pystyyn Sorsapuistosalissa

The Paladins pistää bileet pystyyn Sorsapuistosalissa

Lämpötila nousee kattoon Tampere-talossa perjantaina 30.1., kun San Diegosta ponnistava The Paladins esiintyy lämmittelijöinään Swing Team ja Mr Breathless. Luvassa on rehellistä rock ’n’ rollia, tanssia ja asialleen omistautuneita ihmisiä. Keikka on ikärajaton.

Valoa pimeyteen -tiedetapahtuma kurkistaa tulevaisuuteen

Valoa pimeyteen -tiedetapahtuma kurkistaa tulevaisuuteen

Lauantaina 17.1. klo 10-15 talo täyttyy taas viisaista ajatuksista. Kaikille avoimessa tiedetapahtumassa pohditaan muun muassa näitä kysymyksiä: Millaisen tulevaisuuden teemme? Onko teknologia maailman tulevaisuus? Minkälaisia perheet ja lähikaupat ovat tulevaisuudessa? Millaisia ovat kestävän ja vastuullisen maailman reseptit?

Vuosi vaihtuu juhlakonsertissa

Vuosi vaihtuu juhlakonsertissa

Tule ottamaan uusi vuosi vastaan Tampere-talossa upeiden artistien kanssa 31.12. klo 22. Konsertissa esiintyvät Tampere Filharmonia johtajanaan Santtu-Matias Rouvali sekä Suomen eturivin muusikot Diandra, Timo Kotipelto, Sani Aartela ja Anssi Kela. Taikuutta iltaan tuo Sorin sirkus. Ennen konserttia tarjolla on juhlava buffet.

Joulun ja vuodenvaihteen aukioloajat

Joulun ja vuodenvaihteen aukioloajat

Jos olet tulossa ostoksille Tampere-talon Lipputoimistoon, ota huomioon poikkeavat aukioloajat loppuvuoden aikana. Lippuasioissa palvelee myös Lippupiste ja Tiketti. Toivotamme kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Suositun Sibelius-konsertin kenraaliharjoituksen liput myynnissä

Suositun Sibelius-konsertin kenraaliharjoituksen liput myynnissä

Haluatko erilaisen konserttielämyksen? Suositun Jean Sibelius 150 vuotta -juhlakonsertin kenraaliharjoituksen liput ovat nyt myynnissä Tampere-talon Lipputoimistossa ja Lippupisteessä! Kenraaliharjoituksena soitettava konsertti Tampere-talon Isossa salissa su 11.1. klo 12.

Ystävänpäivänä keikalla Manna & Aino Venna

Ystävänpäivänä keikalla Manna & Aino Venna

Kevään ohjelmisto täydentyi kiinnostavan kaksikon Mannan & Aino Vennan esiintymisellä 14.2. Pienessä salissa. Lisäksi maaliskuun lopulla Tampere Beatles Happening yhteydessä pidetään jälleen suosittu Beatles-kirkko. Hyväntekeväisyysjumalanpalvelus pidetään Aleksanterin kirkossa.

Blues-legenda John Mayall saapuu syksyllä Suomeen

Blues-legenda John Mayall saapuu syksyllä Suomeen

The Bluesbreakersin keulahahmona tutuksi tullut veteraani John Mayall saapuu yhtyeineen konsertoimaan Tampere-taloon 10.9. Pitkällä urallaan yhteistyötä esimerkiksi Eric Claptonin, Mick Taylorin ja Mick Fleetwoodin kanssa tehneen John Mayallin nykyisessä yhtyeessä vaikuttavat kitaristi Rocky Athas, basisti Greg Rzab ja rumpali Jay Davenport. 81-vuotias britti-bluesin kummisetä julkaisi keväällä uuden albumin ja on yhä elämänsä vedossa.

Iskelmä Gaalan liput tulivat myyntiin

Iskelmä Gaalan liput tulivat myyntiin

Nyt niitä viimeinkin saa, nimittäin lippuja Iskelmä Gaalaan! Supersuosittu tapahtuma tuo 16. helmikuuta Tampere-taloon loisteliaita esiintymisiä, viihdetaivaan kuumimpia tähtiä ja Iskelmän tuttua aurinkoista tunnelmaa. Lavalla nähdään Juha Tapio, Olli Lindholm, Virve Rosti, Janna, Pauli Hanhiniemi, Pate Mustajärvi, Stina Girs ja Jonne Aaron. Lisää esiintyjiä julkaistaan myöhemmin.

Laula joululauluja kotisohvaltasi

Laula joululauluja kotisohvaltasi

Koko perheen joululaulut kajahtavat jälleen talossa torstaina 11.12. kello 18. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Voit yhtyä yhteislauluun nyt vaikka kotona, sillä tilaisuus lähetetään ilmaiseksi internetissä talon MUKANA-konserttina. 

Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaisiin vapaa pääsy

Lasten itsenäisyyspäivän tanssiaisiin vapaa pääsy

Lasten ikioma juhla järjestetään lauantaina 6.12. kello 14-17 Sorsapuistosalissa. Pieniä vieraita viihdyttää kansanmusiikista inspiraatiota ammentava, televisiostakin tuttu Mimmit. Luvassa myös mm. tanssiesityksiä ja tanssinopetusta. Tapahtuma sopii 4‒12-vuotiaille. Päivän aikana voi ostaa naposteltavaa buffetista.

Talolle esteettämyyspalkinto

Talolle esteettämyyspalkinto

Tampereen kaupungin vammaisneuvosto on valinnut Tampere-talon vuoden 2014 esteettömyyspalkinnon saajaksi. Talo saa kiitosta erilaisten yleisöjen huomioimisesta, asiakaslähtöisestä toimintatavastaan ja hyvästä palvelustaan.

Soile Jääskeläisen näyttely Talvipuutarhassa

Soile Jääskeläisen näyttely Talvipuutarhassa

Taitelija Soile Jääskeläisen näyttelyä Maaginen puutarha voi käydä ihastelemassa talossa 29.11.-7.1. Kyseessä on Tampereen taiteilijaseuran stipendinäyttely. Tervetuloa!

Ota uusivuosi vastaan upeassa juhlakonsertissa

Ota uusivuosi vastaan upeassa juhlakonsertissa

Tampere on vuodenvaihteen päänäyttämö, kun Tampere-talon juhlakonsertissa estradille astuvat Tampere Filharmonia johtajanaan Santtu-Matias Rouvali. Solisteina ovat Diandra, Timo Kotipelto, Sani Aartela ja Anssi Kela. Taikuutta juhlaan tuo Sorin Sirkus. Juontajaparina nähdään Salla Paajanen ja Peltsi Peltola. #Vuosivaihtuu

Tervetuloa leikkimään Sorsanpesään

Tervetuloa leikkimään Sorsanpesään

Café Sooloon on valmistunut lasten puuhanurkka Sorsanpesä, jonka avajaisia vietämme Lasten oikeuksien päivänä torstaina 20.11. kello 9‒10. Kutsumme vanhempia lapsineen testaamaan uutta leikkipaikkaa. Tarjolla ilmainen aamupuuro. Samalla kuulemme mielellämme ideoita ja ehdotuksia lapsille ja perheille suunnattujen palveluiden kehittämisestä.

Tampere Klubin yleisöluento arabikeväästä

Tampere Klubin yleisöluento arabikeväästä

Tampere Klubi järjestää torstaina 13.11. klo 18 Pienessä salissa avoimen ja ilmaisen yleisöluennon. Puhujana on Helsingin yliopiston professori Hannu Juusola. Hänen aiheenaan on, miksi arabikevät tuotti pettymyksen. Tervetuloa!

Kevät tuo taloon kansainvälisiä ja kotimaisia tähtiä

Kevät tuo taloon kansainvälisiä ja kotimaisia tähtiä

Armenian filharmonikot jatkaa Tampere-talon kansainvälisten orkesterivierailujen sarjaa 11.4. solistinaan viulisti Isabelle Faust. Keväällä keinahdellaan myös jazzyhtye Oddarrangin tahdissa sekä ihastellaan elokuvaklassikko Chaplinin poikaa, jota säestää Tampere Chamber. Vai onko sinun juttusi sittenkin Irina Björklund, Miljoonasade tai Club for Five & UMO? Lipunmyynti alkaa ke 12.11.

Nits? -40-vuotisjuhlakonsertti siirtyy toukokuulle!

Nits? -40-vuotisjuhlakonsertti siirtyy toukokuulle!

Hollantilaisyhtye Nitsin ensi viikon 40-vuotisjuhlakonsertit Helsingissä, Tampereella ja Turussa on jouduttu force majeure -esteen takia siirtämään ensi vuoden toukokuulle. Äkillinen vakava tilanne muusikon perhepiirissä estää yhtyeen matkustamisen Suomeen.

Konserttiin ostetut liput käyvät sellaisinaan toukokuun konserttiin. Jos uusi konserttipäivä ei asiakkaalle sovi, palautetaan asiakkaalle lipun hinta, lukuun ottamatta toimitusmaksuja tai mahdollisia muita kuluja kuten varaus- ja postitusmaksuja. Lippu tulee palauttaa lipunmyyntipaikkaan viimeistään 19.12.2014.

Tampere Beatles Happeningin ohjelma täydentyi

Tampere Beatles Happeningin ohjelma täydentyi

Uusia kiinnityksiä ovat itävaltalaisduo MonaLisa Twins sekä uutta musiikillista kevättään elävä Pepe Willberg. Lisäksi nähdään erään rumpalin peilikuva Ringer Star, rockaava trio Joe Vestich, Erik Valkama & Matthau Mikojan sekä tapahtuman taiteellisen johtajan Mikko Kangasjärven ja kosketinguru Anssi Tikanmäen vetämä Beat Less. Tapahtuma järjestetään Tampere-talossa 27.-28.3.2015

Lapsen oikeuksien tapahtuma lauantaina 8.11. klo 13-16

Lapsen oikeuksien tapahtuma lauantaina 8.11. klo 13-16

Seminaarin aiheena Rokotukset - lapsen oikeus ja vanhempien velvollisuus? Puhujina MLL:n pääsihteeri Mirjam Kalland, Tampereen yliopiston professori Timo Vesikari ja nuorisolääkäri Elina Hermanson. Vapaa pääsy!

Iltapäivää voi vielä jatkaa Tampere Filharmonian maksullisessa lastenkonsertissa, jossa esitetään Astrid Lindgrenin satuun perustuva Mio, poikani Mio.

Trikkausryhmä Unito sykähdyttää huhtikuussa

Trikkausryhmä Unito sykähdyttää huhtikuussa

Tampere-talon kevätohjelmiston uutudet nostavat nuoret esiin. Unito esittää trikkaamalla 4.-5.4. Parsifalin tarinan, jossa yhdistellään videotaidetta, fyysistä teatteria, sirkusta, tanssia ja musiikkia. Santtu-Matias Rouvali johtaa nuorten sinfoniaorkesteria Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden avauksessa 11.1. Lipunmyynti alkaa ke 29.10, kanta-asiakkaiden ennakkomyynti 27.-28.10.

Upeat solistit ja muusikot tulkitsevat klassikoita

Upeat solistit ja muusikot tulkitsevat klassikoita

Uusi viihdeorkesteri Tampere Pops debytoi Tampere-talossa 4. marraskuuta solisteinaan Saara Aalto ja Pentti Hietanen. Orkesterissa soittavat Pirkanmaalla vaikuttavat musiikin ammattilaiset. Jousisoittajat ovat Tampere Filharmonian muusikoita. Luvassa on Hollywoodin helmiä ja klassikkokappaleita.

Lost In Music soi Pienessä salissa

Lost In Music soi Pienessä salissa

Kaupunkifestari Lost In Musicin keikalla torstaina 16.10. esiintyvät Vadelmavene-hitistään tunnettu Kasmir, kotimaisen popin tuoreimpiin suosikkeihin kuuluva Satin Circus sekä valloittava Jukka Ässä. Perjantaina 17.10. lavalle nousevat Felix Zenger, yksi maailman huikeimmista beatbox-taiteilijoista, perkussionisti Samuli "Teho" Majamäki sekä duo Tuomo & Markus. 

Ukulele tulkitsee klassikot ja listahitit

Ukulele tulkitsee klassikot ja listahitit

Rockin ja popin klassikoita nelikielisillä ukuleleillä tulkitseva The Ukulele Orchestra of Great Britain soittaa 20. helmikuuta 2015 Tampere-talossa. Kyseessä on musiikillista neroutta ja terävää brittihuumoria yhdistävä 8-henkinen orkesteri. Lipunmyynti alkaa 29.10., kanta-asiakkaille jo 27.10.

Soiva Suomi -lastenkonsertti su 12.10. klo 15

Soiva Suomi -lastenkonsertti su 12.10. klo 15

Iloa ja haikeutta, lapin taikaa, pohjolaista uhoa, lännen hienostunutta kepeyttä, idän tunteellisuutta, etelän nopeita rytmejä - ja paljon muuta! Tamperelaisten musiikki- ja tanssikoulujen oppilaat valloittavat jälleen kerran Tampere-talon riemastuttavalla esityksellään.

Lasten piirustuskilpailun palkittuja Talvipuutarhassa

Lasten piirustuskilpailun palkittuja Talvipuutarhassa

Lasten Tampere ry, Tampereen taidemuseo, Tampereen taideyhdistys ja Tampereen kaupunki järjestivät tänä syksynä tamperelaisille lapsille piirustuskilpailun "Tove 100 vuotta" -tunnelmissa. Kilpailun aiheena oli Tove Janssonin ”Kuka lohduttaisi Nyytiä” -teos, joka käsittelee tärkeitä teemoja: yksinäisyyttä, rohkeutta ja yhteisöllisyyttä. Talvipuutarhassa on esillä kilpailun palkittuja töitä 3.-27.10.

Tervetuloa kylään Tampereen päivänä klo 12-15

Tervetuloa kylään Tampereen päivänä klo 12-15

Talossa on avoimet ovet sunnuntaina 5.10. Tarjolla on ilmaisia opastettuja talokierroksia saleissa ja takatiloissa. Kierrokset alkavat tasatunnein klo 12, 13 ja 14 infotiskiltä. Café Soolossa järjestetään kirpputori Tampereen Oopperan puvustamon vaatteista. Tule tekemään löytöjä! Arvid Nordquist tarjoaa Reilun kaupan luomukahvit. Lipputoimistossamme lisäksi huikeita lipputarjouksia.

Tampere Beatles Happeningin ennakkomyynti alkoi

Tampere Beatles Happeningin ennakkomyynti alkoi

Tampere-talossa 27.-28.3.2015 esiintyvät mm. italialainen Brothel Creepers, brittiyhtye Hamburg Beat, brasilialaisduo Gleison Tulio ja Keilla Jovi, yhdysvaltalainen Jay Goeppner, John Lennonin The Quarrymen -yhtyeen alkuperäisjäsen, britti Len Garry. Festivaalipassit (75 euroa) ja hotellipaketit ovat nyt myynnissä. Päiväliput sekä yksittäiset konserttilippuja tulevat myyntiin myöhemmin.

Rajoja ylittävää nykysirkusta

Rajoja ylittävää nykysirkusta

Pimenevä varasto Prahassa. Yötyöläisillä on jälleen edessään tylsä ja raskas vuoro. Raapaise pintaa – ties mitä sieltä löytyykään?

Cirk La Putykan esitys Slapstick Sonata on yhdistelmä musiikkia ja slapstick-huumoria mykkäelokuvien ajalta. Perjantaina 3.10. Ison salin lavalla taiteilevat monilahjakkuudet tanssijoista ja näyttelijöistä aina miimikkoihin ja komedienneihin.

Mlada Khudoley tulkitsee vaativan roolin Nabuccossa

Mlada Khudoley tulkitsee vaativan roolin Nabuccossa

Helmikuussa Tampereen Oopperassa nähtävä Nabucco käsittelee uskon ja vallan teemoja, joita tulkitsevat kotimaiset ja kansainväliset solistivieraat. Nimiroolin laulaa baritoni Tommi Hakala ja Abigaillena nähdään kiinnostava nimi, Moskovassa syntynyt ja Yhdysvalloissa asuva sopraano Mlada Khudoley. Vaikuttavat, lähes satahenkisen kuoron osuudet ja yksilöiden väliset draamat luovat puhuttelevan elämyksen. Ensi-ilta on 14.2.2015.

Rôtisseurs-kilpi kertoo laadusta

Rôtisseurs-kilpi kertoo laadusta

Tampere-talolle on luovutettu Rôtisseurs-kilpi, joka on tunnustus talon ravintolan laadusta sekä ruoka- ja palvelutuotteen korkeasta tasosta. Kilpiravintolassa ruoan pitää olla hyvän makuista ja rakenteellisesti sekä ulkonäöllisesti onnistunutta sekä puhdasta, hygieenisesti valmistettua ja turvallista. Raaka-aineiden ja valmistusmenetelmien pitää olla monipuolisia.  

Tarjolla tanssin hurmaa

Tarjolla tanssin hurmaa

Sorsapuistosalin Konserttitanssiaisissa lauantaina 27.9. on lupa hurmaantua! Lavalla viihdyttää Tampere Filharmonia solisteinaan Johanna Rusanen-Kartano ja Jyrki Anttila. Tanssimaan pääsee oman tai lainatun Hurmurin seurassa. Ja toki konsertista voi nauttia myös mukavasti tuolilla istuen.

Pohjoismaiden neuvosto koolla Tampere-talossa

Pohjoismaiden neuvosto koolla Tampere-talossa

Noin 200 pohjoismaista parlamentaarikkoa osallistuu 22.-23.9. järjestettävään Pohjoismaiden neuvoston kokoukseen. Puheenjohtajiston ja valiokuntien kokouksissa käsitellään poliittisia yhteistyöasioita ja viimeistellään eri aloitteiden pohjalta laadittavia mietintöjä, joita käsitellään neuvoston istunnossa Tukholmassa lokakuussa. 

RSB:n keikka vasta kello 20

RSB:n keikka vasta kello 20

Tänään tiistaina 16.9. oleva Royal Southern Brotherhoodin keikka alkaa tunnin ilmoitettua myöhemmin, eli kello 20. Syynä on Euroopan lentoliikennettä haittaavat lakot, jotka vaikuttavat valitettavasti bändin saapumiseen Tampereelle. Pahoittelemme viivästystä. 

Valinnan paikka: rock vai blues?

Valinnan paikka: rock vai blues?

Saisiko olla rockia Britanniasta vai bluesia Amerikasta? Tiistaina 16. syyskuuta Tampere-talon Isossa salissa hurmaa The Hollies, lauluharmonioistaan tunnettu rockin pioneeri, kun taas Pienessä salissa svengaa Royal Southern Brotherhood, New Orleansin soundilla soittava huippukokoonpano.

Tracon täyttää jälleen talon

Tracon täyttää jälleen talon

Roolipeli- ja animetapahtuman teema on Ritarit - kunnian tai kuoleman tiellä. Se alkaa lauantaina 13.9. klo 10 jatkuen yön yli aina sunnuntaihin 14.9. klo 18 asti. Tapahtuma on loppuunmyyty, mutta Sorsapuistossa on tarjolla ilmaisohjelmaa koko viikonlopun. Tunnettuista nimistä ovat tänä vuonna mukana mm. amerikkalainen käsikirjoittaja, pelinsuunnittelija Darrell Hardy sekä japanilainen mangaka Rino Mizuho.

Tampere-talon sanomia 2/2014

Tampere-talon sanomia 2/2014

Kuka on Sorsa Sordiino? Miten mitokondriot liittyvät taloon ja kesään? Mitä kuuluu 50 vuottaan Tampere-talossa syyskuun lopussa juhlivalle Kimmo Pohjoselle? Nämä asiat ja talon muita ajankohtaisia kuulumisia löytyy taas asiakaslehtemme sivuilta.

Tule kurkistamaan kulisseihin lauantaina 30.8.

Tule kurkistamaan kulisseihin lauantaina 30.8.

Tampere Filharmonian yleisöpäivänä pääset testaamaan konserttiflyygeliä, seuraamaan orkesteriharjoituksia tai tutustumaan vaikkapa nuotiston ihmeelliseen maailmaan. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja ovet ovat auki klo 12-15. Tutustu samalla syksyllä kuudessa konsertissa olevaan Lapsiparkkiin ja osta kotiinviemisiksi maskotti Sorsa Sordiino. 

Hyvinvointia keholle ja mielelle

Hyvinvointia keholle ja mielelle

Viisas elämä -messut 6.-7.9. tuovat yhteen mindfulnessista, henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista sekä joogasta kiinnostuneet. Tapahtumassa esiintyvät  mm. muusikko Jukka Kuoppamäki, näyttelijä ja juontaja Lorenz Backman, muusikko Eero Hämeenniemi sekä Jaakko ja Virpi Hämeen-Anttila. 

Syksyn Aplodi on ilmestynyt!

Syksyn Aplodi on ilmestynyt!

Lauantaina ilmestynyt Aplodi-lehti on jälleen pullollaan konsertteja, teatteria ja syksyn muuta kulttuuritarjontaa. Tervetuloa syyskauden tapahtumiin!

Jaossa 500 lippua Soundbreaker-elokuvan näytökseen

Jaossa 500 lippua Soundbreaker-elokuvan näytökseen

Tampere-talo näyttää harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosesta kertovan elokuvan Soundbreaker torstaina 18.9. kello 19. Kyseessä on ilmaisnäytös. Lippuja saa 21.8. alkaen Tampere-talon Lipputoimistosta ja Kulttuurimyymälä Aplodista. Taiteilijan juhlavuoden show, Kimmo Pohjonen 50 vuotta SPECIAL, nähdään talossa 26.9.

Lasten Tampere-talossa viihtyy koko perhe

Lasten Tampere-talossa viihtyy koko perhe

Lasten Tampere-talo tarjoaa lapsille ja nuorille suunnattuja sisältöjä: konsertteja, tapahtumia ja monenlaisia palveluita. Maskottina häärää Sorsa Sordiino. Syksyllä kuuden konsertin yhteydessä järjestetään 3-12-vuotiaile tarkoitettu Lapsiparkki. Café Soolon on lisäksi tulossa arkkitehti-
opiskelijoiden suunnittelema leikkinurkkaus.

Harrastustorilta ideoita ja tekemistä

Harrastustorilta ideoita ja tekemistä

Alkusyksy on tekemisen ja uusien harrastusten aikaa. La 16.8. Sorsapuistosalissa järjestettävällä Harrastustorilla sadat ideat ja porukat kutsuvat mukaansa kaikenikäisiä tamperelaisia. Mukana on runsaasti paikallisia kulttuuri- ja harrastustoimijoita. Yli 80 näytteilleasettajan pöydistä löytää vinkkejä vauvamuskareista eläkeläiskerhoihin ja laskuvarjohyppäämisestä runokirjoihin. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Aplodi avasi ovensa Keskustorin kupeeseen ma 11.8.

Aplodi avasi ovensa Keskustorin kupeeseen ma 11.8.

Uusi kulttuurimyymälä ja matkailuneuvonta Aplodi löytyy osoitteesta Hämeenkatu 14B. Palvelupiste on Tampere-talon, TT:n, TTT:n, Komediateatterin ja Tredean Visit Tampere -matkailuneuvonnan yhteinen myymälä, josta saa lippuja ilman palvelumaksua kaikkien kulttuuritalojen esityksiin. TT:n Lipari siirtyy kokonaisuudessaan uuteen tilaan, mutta muiden talojen omat lipputoimistot palvelevat edelleen myös entisissä tiloissaan. Aukiolot: liput ma–la klo 10–18, TT:n esitysiltoina klo 19 asti. Matkailuneuvonta ma–pe klo 9-18, la–su klo 10–15. 

Muumit ovat pääosassa Tampereella elokuussa

Muumit ovat pääosassa Tampereella elokuussa

Tampereella on tarjolla runsaasti muumiaiheista ohjelmaa elo- ja syyskuussa Tove Janssonin 100-vuotisjuhlan kunniaksi. On puistojuhlaa, luentosarjoja Metsossa ja monenlaisia esityksiä ja tapahtumia. Viktor Janssonin veistosnäyttely on Tampere-talossa 17.8. asti. Sorsapuiston teoksissa mallina on toiminut itse Tove.

Ekoenergiaa Näsijärvestä

Ekoenergiaa Näsijärvestä

Tampere-talon jäähdytystekniikka on uudistettu kesän aikana ja nyt iso talo saadaan pysymään viileänä Näsijärvestä virtaavalla vedellä. Tällainen kaukokylmäksi kutsuttava jäähdytysmuoto on edullinen, energiatehokas ja äänetön tapa ilmastoinnin viilentämiseen.

Kulttuurintutkijat päättävät Tampere-talon kongressikesän

Kulttuurintutkijat päättävät Tampere-talon kongressikesän

Jo 10. kerran pidettävään kulttuurintutkijoiden maailmankonferenssiin saapuu 550 osallistujaa 55 maasta, pääasiassa yliopistojen opettajia ja tutkijoita. Tampereen yliopisto isännöi saa kunnian isännöidä kongressia neljännen kerran. Teema on kulttuuri ja sen tutkimus nyt: globaalistuminen, muuttoliikkeet, paikallisuuksien rakentuminen globaalissa maailmassa, uudet kulttuurin muodot, kuten tietokonepelit, tutkimuksen metodologia.

EdMedia tuo kulttuurien kirjon Tampere-taloon

EdMedia tuo kulttuurien kirjon Tampere-taloon

Tampereen yliopiston isännöimään kongressiin saapuu 700 alansa asiantuntijaa jopa 70 maasta. Akateemista maailmaa edustavat osallistujat pohtivat mm. verkko-oppimista, informaatiolukutaitoa, oppimisanalyytiikkaa ja etäoppimisympäristöjä. Konferenssin pääluennot järjestetään Tampere-talolla ja rinnakkaiset luennot Tampereen yliopistolla, joka isännöi kongressia nyt jo toistamiseen.

Tampere-talon kesän aukioloajat

Tampere-talon kesän aukioloajat

Lipputoimisto on suljettu 16.6. - 3.8. Tällä välin lippuasioissa palvelevat Lippupiste ja Tiketti. Koko talo on suljettu 7.7. - 3.8. välisenä aikana. Ovet aukeavat jälleen 4.8. ja samalla myös Lipputoimiston aukioloajat muuttuvat. Lipunmyynti on avoinna jatkossa klo 11-18 ja ryhmämyynti klo 10-16.

Mikko Kangasjärvi valittu TBH:n johtajaksi

Mikko Kangasjärvi valittu TBH:n johtajaksi

Tampere Beatles Happeningin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi on valittu tamperelainen muusikko ja tuottaja Mikko Kangasjärvi. Supersuosittu tapahtuma järjestetään 27.-28.3.2015 Tampere-talossa jo kuudetta kertaa. Ohjelma julkaistaan ja liput tulevat myyntiin 1.10.

Uudistunut Bisnes ja kulttuuri -seminaari 17. syyskuuta

Uudistunut Bisnes ja kulttuuri -seminaari 17. syyskuuta

Kuinka tehdä huomisen bisnestä jo tänään? Tähän kysymykseen pureutuu uudistunut Bisnes ja kulttuuri -seminaari Tampere-talossa 17. syyskuuta. Entistä vuorovaikutteisempi ja osallistavampi tapahtuma tuo yhteen kulttuurialan ja liike-elämän vaikuttajat. Mukana ovat mm. Mikko Kuitunen, Santtu-Matias Rouvali, Mikko Alatalo ja Rosa Meriläinen. 

Tervetuloa kuvanveistäjä Viktor Janssonin näyttelyyn

Tervetuloa kuvanveistäjä Viktor Janssonin näyttelyyn

Tampereen taidemuseon Muumilaakso kunnioittaa Tove Janssonin juhlavuotta kuvanveistäjä Viktor Janssonin veistosnäyttelyllä. Tampere-talon Talvipuutarhassa ja Sorsapuistossa on esillä veistoksia, joiden mallina oli taiteilijan tytär, rakastettu muumien luoja Tove Jansson. Näyttelyä voi käydä ihailemassa 17. elokuuta asti.

Euromit 2014: yleisöluento geeniteknologiasta

Euromit 2014: yleisöluento geeniteknologiasta

Euromit 2014 tuo yli 700 mitokondriotutkijaa kansainväliseen konferenssiin Tampere-taloon 15.-19.6. Ke 18.6. järjestetään avoin yleisöluento, joka käsittelee geeniteknologian hyödyntämistä mitokondrioiden geenivirheiden periytymisen estämiseksi. Puhujana arvostettu lisääntymisbiologian tutkija, professori Mary Herbert Newcastlen yliopistosta. Luento ja paneelikeskustelu tulkataan englannista suomeen.

Paperi- ja selluteollisuuden asiantuntijat koolla talossa

Paperi- ja selluteollisuuden asiantuntijat koolla talossa

Jopa 250 paperi- ja selluteollisuuden asiantuntijaa, tutkijaa ja tehdasväkeä 18 eri maasta osallistuu parhaillaan kansainväliseen kongressiin. 2014 International Chemical Recovery Conference (ICRC) on alansa johtava tapahtuma kemikaalien talteenotosta paperi- ja selluteollisuudessa. Perjantaihin 13.6. kestävän kongressin järjestäjä on Suomen Soodakattilayhdistys, joka juhlii samalla 50-vuotistaivaltaan.

Tampere-talossa jälleen vilkas kongressikesä

Tampere-talossa jälleen vilkas kongressikesä

Kansainväliset kongressit tuovat kesä-heinäkuussa lähes 3000 eri alojen asiantuntijaa Tampere-taloon. Kongressien aiheet vaihtelevat kemianteollisuudesta mitokondriotutkimukseen ja etäoppimisesta kulttuurintutkimukseen.

Presidentti Halonen puhuu tänään seminaarissa

Presidentti Halonen puhuu tänään seminaarissa

Tampere-taloon saapuu tänään tiistaina 3.6. arvovaltainen vieras, kun presidentti Tarja Halonen puhuu Global Health -seminaarissa iltapäivällä. Seminaariin osallistuu globaaleista terveyskysymyksistä kiinnostuneita terveydenhuollon ammattilaisia, poliittisia päättäjiä sekä kehityshankkeiden parissa työskenteleviä kansalaisjärjestöjä. Seminaarin järjestävät lääkäriseura Duodecim ja Tampereen yliopisto.

Liput pian kätevästi myös Keskustorin kupeesta

Liput pian kätevästi myös Keskustorin kupeesta

Lippuostokset hoituvat kesästä alkaen myös aivan Tampereen ytimessä, kun Tampere-talo, Tampereen Teatteri, Tampereen Työväen Teatteri, Komediateatteri ja Tredean Visit Tampere -matkailuneuvonta avaavat yhteisen lippumyymälän ja palvelupisteen Keskustorin kupeeseen Teatteritaloon. Uusi lipunmyyntipiste avautuu 11.8. 

Avoin työpaikka EU-rahoitteisessa hankkeessa

Avoin työpaikka EU-rahoitteisessa hankkeessa

Oletko EU-hankehallinnon osaava, täsmällinen ja tehokas ammattilainen tai tunnetko sellaisen? Etsimme tekijää Tampere-taloon hankkeen suunnitteluun ja mahdolliseen toteutukseen. Hakuaika päättyy 3.6.2014.

Nobel-palkitun professorin yleisöluento perjantaina

Nobel-palkitun professorin yleisöluento perjantaina

Japanilaisprofessori Shinya Yamanak luennoi Tampere-talossa pe 30.5. yleisölle avoimessa tilaisuudessa ja kertoo ihmisen varaosatutkimukseen kehittämästään menetelmästä. Se tuottaa monikykyisiä kantasoluja käyttämättä alkion kantasoluja. Teknologiasta haetaan apua uusien kudosten kasvatukseen tai vakavien sairauksien hoitoon. Luentokieli on englanti, taustamateriaali saatavilla suomeksi.

IPO tulkitsee mestariteoksia

IPO tulkitsee mestariteoksia

Tampere-talossa 17. syyskuuta esiintyvän Israelin filharmonisen orkesterin (IPO) ohjelmisto on vahvistunut. Konsertissa kuullaan musiikillisen johtajan Zubin Mehtan johdolla kolme teosta, jotka ovat Beethovenin Egmont-alkusoitto, Mozartin sinfonia nro 40 ja Straussin Ein Heldenleben (Sankarin elämä). Liput tälle kansainvälisen huippuorkesterin vierailulle ovat myynnissä Tampere-talon Lipputoimistossa ja Lippupisteessä.

Viittomakieliset rikkovat rajoja

Viittomakieliset rikkovat rajoja

Tampere-talo muuttuu viikonloppuna viittomakieliseksi, kun jopa tuhat osallistujaa saapuu kuurojen valtakunnallisille kulttuuripäiville, viittomakielisen yhteisön suurimpaan tapahtumaan. Teema Riko rajoja! viestii tapahtuman muuttumisesta nykyaikaisempaan suuntaan ja kannustaa kilpailijoita ja yleisöä rikkomaan omia rajojaan. Osallistujat kisaavat mm. erilaisissa soolo- ja ryhmäesityksissä sekä kädentaidoissa. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille.

Tampere-talo sai Joutsenmerkin

Tampere-talo sai Joutsenmerkin

Talolle on myönnetty Joutsenmerkki ensimmäisenä kongressikeskuksena Pohjoismaissa 2. toukokuuta 2014. Talo oli pilotoimassa Pohjoismaista kehitystyötä, jossa hotelleille, ravintoloille ja kongressikeskuksille laadittiin yhtenäinen Joutsenmerkki-kriteeristö. Merkki kertoo kuluttajalle tuotteen ja palveluiden olevan ympäristön kannalta parhaiden joukossa.

Youssou N'Dour Pakkahuoneella heinäkuussa

Youssou N'Dour Pakkahuoneella heinäkuussa

Senegalilainen Youssou N'Dour ja Le Super Etoile De Dakar -yhtye esiintyvät Tampereen Pakkahuoneella 16. heinäkuuta. Kyseessä on Tampere-talon ja Tampereen Kulttuurikamarin ensimmäinen yhteistuotanto, joka vie talon keikan ensi kertaa talon ulkopuolelle. Lipunmyynti alkaa ke 7.5. Tampere-talon lipputoimistossa, Lippupisteessä ja Tiketissä. 

Maksa narikka puhelinsoitolla

Maksa narikka puhelinsoitolla

Tampere-talossa voit nyt maksaa vaatesäilytyksen MobiiliNarikkapalvelulla. Maksu hoituu kätevästi yhdellä puhelinsoitolla. Saat puhelimeesi tekstiviestin, jota näyttämällä voit jättää vaatteesi narikaan. Palvelun hinta on 3,58 € + mpm. Palvelu ei vaadi rekisteröitymistä ja maksu veloitetaan puhelinlaskussa. Maksamisesta saat lisätietoja vahtimestareilta ja naulakonhoitajilta.

Kotimaiset tähdet virittävät kevätfiilikseen

Kotimaiset tähdet virittävät kevätfiilikseen

Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna Tampere-talon valtaavat kotimaiset tähtiesiintyjät. La 3.5. on omistettu legendaarisen Love Records -levy-yhtiön tuotannolle ja esiintyjinä nähdään mm. Tuure Kilpeläinen, Maarit, Aija Puurtinen, Pepe Willberg, Kuningasidea ja Mirkka Paajanen. Su 4.5. pop-ilmiö Antti Tuisku päättää kiertueensa Isossa salissa ja jää sen jälkeen keikkatauolle. 

Hengen ja Tiedon messut viikonloppuna

Hengen ja Tiedon messut viikonloppuna

Rajatietoa käsittelevä messutapahtuma järjestetään la-su 26.-27.4. Messut tarjoavat monipuolisesti poikkileikkauksen koko rajatiedon kentästä. Päivälippu 7 euroa, miniseminaarilippu 15 euroa. Lauantaina lisäksi Äiti maan juhlaa 2014 -konsertti klo 18.30 Pienessä salissa. Tervetuloa!

Muumit muuttavat Tampere-taloon vuonna 2016

Muumit muuttavat Tampere-taloon vuonna 2016

Tampereen taidemuseon Muumilaaksolle on löytynyt uusi koti Tampere-talosta. Talossa tehtävän remontti- ja laajennushankkeen myötä muuminäyttely saa noin kolminkertaisen tilan nykyisiin väliaikaisiin tiloihinsa verrattuna. Samalla Tampere-talon muitakin tiloja uudistetaan ja näyttelyn käyttöön tuleville tiloille tehdään korvaavat tilat.

Burleskitaivaan tähdet tarjoavat glamouria syksyyn

Burleskitaivaan tähdet tarjoavat glamouria syksyyn

Upea burleski-show, An Evening of Burlesque, tuo pilkettä Tampere-talon marraskuuhun. Konserttitanssiaisissa syyskuussa voi puolestaan pyörähdellä Tampere Filharmonian tahdissa. Kansainvälisiä nimiä juuri julkaistussa ohjelmistossa ovat mm. Nits, Dana Fuchs ja Royal Southern Brotherhood. Kotimaisen musiikkitaivaan tähdistä esiintyvät mm. Yö, Pauli Hanhiniemi, Olli Mustonen ja Jorma Uotinen.

Pohjosen näyttävä retrospektiivi syksyllä vain Tampere-talossa

Pohjosen näyttävä retrospektiivi syksyllä vain Tampere-talossa

Harmonikkataiteilija Kimmo Pohjonen esiintyy 50-vuotisjuhlavuotenaan yhdessä vierailevien taiteilijoiden kanssa. Mukana ovat mm. Minna Tervamäki, Ismo Alanko, Reijo Kela, Helsingin Nelsonin painijoita ja Rämsöön moottorimiehet. 26. syyskuuta oleva kokonaisuus käy läpi Pohjosen uraa ja poikkitaiteellisia yhteistyöprojekteja. Lipunmyynti alkaa tiistaina 22. huhtikuuta.

Pääsiäisen aukioloajat

Pääsiäisen aukioloajat

Lipputoimisto on auki to 17.4. klo 10-19 ja la 19.4. klo 17-19, muina pääsiäispäivinä suljettu. Pe 18.4. - ma 21.4. välisenä aikana taloon pääsee Sorsapuistosalin ovesta klo 12-18. Lisäksi la 19.4. pääovi on auki klo 17 alkaen. Iloista pääsiäistä!

MUKANA tuo konsertit ja kokoukset lähelle

MUKANA tuo konsertit ja kokoukset lähelle

Talon Etäeventinä tunnetuksi tulleelle palvelulle haettiin uutta nimeä Facebookissa olleella kilpailulla. Lähes 70 ehdotuksesta valittiin sekä suomen- että englanninkielinen termi: tamperelaisen Terhi Oksamo-Alatalon ehdottama MUKANA sekä tamperelaisen Meeri Pyrstöjärven ja lempääläläisen Elina Bergin ehdottama Event Online. Kuvassa hymyilevät Meeri ja Terhi. Kiitos kaikille kisaan osallistuneille!

Talossa ennätysmäärä tapahtumia viime vuonna

Talossa ennätysmäärä tapahtumia viime vuonna

Tampere-talossa järjestettiin yhteensä ennätykselliset 689 konserttia, tapahtumaa ja tilaisuutta vuonna 2013. Myös kokonaiskävijämäärä 272 848 oli aikaisempiin vuosiin verrattuna keskimääräistä korkeampi. Talo teki uusia avauksia sekä Etäevent-hankkeen pilotoinnissa että ympäristöasioissa ja sijoittui jälleen kärkeen kongressitalotutkimuksessa.

The Hollies konsertoi syksyllä Tampere-talossa

The Hollies konsertoi syksyllä Tampere-talossa

Yksi maineikkaimmista 1960-luvun brittiyhtyeistä, Manchesterista kotoisin oleva The Hollies esiintyy Tampere-talossa 16. syyskuuta. Rock’ n’ rollin pioneeri tunnetaan erityisesti lauluharmonioistaan. Lipunmyynti käynnistyy tiistaina 8. huhtikuuta.  

Mörköooppera houkutteli Tampere-taloon 2450 katsojaa

Mörköooppera houkutteli Tampere-taloon 2450 katsojaa

Pienessä salissa esitetty koko perheen Mörköooppera saavutti suuren suosion. Esityksen näki 2450 katsojaa. Ensi-ilta oli torstaina 27. maaliskuuta. Liput olivat niin kysyttyjä, että Mörköoopperasta päätettiin tehdä vielä kuudes lisänäytös. Esityksen tuottivat yhteistyössä Pirkanmaan musiikkiopisto ja Tampere-talo. Kiitos yleisölle! 

Earth Hour sammuttaa talon ulkovalaistuksen

Earth Hour sammuttaa talon ulkovalaistuksen

Ekoteot ovat osa Tampere-talon arkea. Pyrimme jatkuvasti minimoimaan toimintamme aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Talo onkin mukana lauantaina 29.3. Earth Hour -kampanjassa ja sammuttaa ulkovalaistuksen tunniksi klo 20.30. Osallistu sinäkin tempaukseen ilmaston puolesta! 

Let it be - tule mukaan Beatlesin tunnelmaan

Let it be - tule mukaan Beatlesin tunnelmaan

Jo viidettä kertaa järjestettävä Tampere Beatles Happening tarjoaa monipuolisen ja viihdyttävän paketin nostalgista, ajatonta musiikkia pe-la 28.-29.3. Tampere-talossa. Esiintyjiä saapuu Suomen lisäksi Yhdysvalloista, Saksasta, Venäjältä, Englannista ja Ruotsista. Erikoisvieraana nähdään The Rolling Stones. 

Tanskalainen BLAM! tuo äijäenergiaa Tampere-taloon

Tanskalainen BLAM! tuo äijäenergiaa Tampere-taloon

Tampereen Teatterikesässä esiintyy 8.-9. elokuuta tanskalainen Neander-ryhmä, jonka Isossa salissa nähtävä esitys BLAM! avaa toimistotyölle uuden näkökulman. Tavallisen harmaa toimisto muuntuu monen toimintaelokuvan näyttämöksi, kun neljä miestä päättää päihittää arjen tylsyyden ja testosteronitaso kohoaa. Lipunmyynti alkaa torstaina 27. maaliskuuta.

Professori Elise Kosuselle Pro Congress 2013 -palkinto

Professori Elise Kosuselle Pro Congress 2013 -palkinto

Tampereen yliopiston Lääketieteen yksikön professori Elise Kosunen on palkittu 25. maaliskuuta Pro Congress 2013 -palkinnolla. Hän toimi järjestelytoimikunnan puheenjohtajana yleislääkäreiden 18th Nordic Congress of General Practice -konferenssissa, joka pidettiin viime elokuussa Tampere-talossa. Konferenssi houkutteli taloon lähes 1200 osallistujaa ja oli suurin viime vuonna Tampereella järjestetty tieteellinen kokous. 

Elvis Costellon soolokeikka syyskuussa

Elvis Costellon soolokeikka syyskuussa

Brittirokkari Elvis Costello saapuu Tampere-taloon 25. syyskuuta soolona. Ison salin lavalle Costello ottaa mukaansa ainoastaan kitaran ja pianon. Costello esittää kappaleita koko pitkän uransa varrelta. Liput tulevat myyntiin to 27. maaliskuuta, kanta-asiakkaille jo 25.-26. maaliskuuta.

Kokousasiakkaat toivat 14,5 miljoonaa Tampereelle

Kokousasiakkaat toivat 14,5 miljoonaa Tampereelle

Tampere-talossa järjestettiin vuonna 2013 yhteensä 324 kotimasta ja kansainvälistä kokousta, ja niihin osallistui 69 400 kävijää. Tämä joukko käytti yhteensä 14,5 miljoonaa euroa hotelleihin, ravintoloihin, oheispalveluihin ja ostoksiin Tampereen alueella, ilmenee tuoreesta tutkimuksesta.

Tuhannet lääkärit jälleen koolla Tampere-talossa

Tuhannet lääkärit jälleen koolla Tampere-talossa

Yli kolme tuhatta lääkäriä on kokoontunut jo 35:ttä kertaa järjestettäville lääkäripäiville Tampere-taloon. Avajaispuheen piti kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Avajaisissa luovutettiin arvostettu arkkiatri Risto Pelkosen palkinto, jonka sai diabeteksen hyvää hoitoa edistänyt dosentti, sisätautien ja endokrinologian erikoislääkäri Timo Sane Hyksistä. Tapahtumassa järjestetään myös lääketeollisuuden ja terveydenhuollon näyttely.

Klassisen musiikin huippunimet syksyn ohjelmistossa

Klassisen musiikin huippunimet syksyn ohjelmistossa

Tampere-talo tarjoaa ensi syksynä kaksi klassisen musiikin kansainvälistä huippukonserttia. Israelin filharmoninen orkesteri (IPO) esiintyy kuuluisan musiikillisen johtajansa Zubin Mehtan johdolla 17. syyskuuta. Arvostettu sopraano Kiri Te Kanawa konsertoi puolestaan 8. lokakuuta pianisti Gary Matthewmanin kanssa. Lipunmyynti alkaa maanantaina 24. maaliskuuta. 

Suosittuun Mörköoopperaan lisänäytös

Suosittuun Mörköoopperaan lisänäytös

Mörköoopperaan on saatu yksi lisänäytös sunnuntaille 30.3. klo 13 suuren kysynnän vuoksi. Esitys perustuu Marjatta Pokelan säveltämiin ja sanoittamiin musiikkisatuihin sekä klassikkokappaleisiin, kuten Mörri-Möykky tanssii ja Korpikuusen kannon alla on Mörri-Möykyn kolo. Musiikista vastaa Pirkanmaan musiikkiopiston orkesteri sekä laulava ja näyttelevä solistikatras. Esityksiä on kuusi ja ensi-ilta on to 27.3. klo 18.

Emma-palkittu Dalindèo maaliskuussa Tampere-talossa

Emma-palkittu Dalindèo maaliskuussa Tampere-talossa

Tämän hetken jazztapauksiin lukeutuva Dalindèo voitti Kallio-levyllään vuoden parhaan jazz-albumin Emman. Tampere-talossa 22. maaliskuuta esiintyvä yhtye on kerännyt kehuja energisestä esiintymisestään. Dalindèon musiikille olennaista ovat tanssittavuus, vahvat melodiat ja elokuvalliset tunnelmat.

Keksi osuvampi nimi etäeventille

Keksi osuvampi nimi etäeventille

Mikä olisi kuvailevampi nimi Tampere-talon suorana verkossa lähetettäville etäevent-konserteille? Oikeastihan etäevent tuo konserttielämyksen lähelle sellaisia yleisöjä, jotka eivät voi syystä tai toisesta tulla keikalle taloon. Kaikille avoin nimikilpailu on nyt käynnissä Facebookissa ja osallistumisaikaa on vielä 16.3. saakka. Uusi nimi julkaistaan 1.4. yleisölle ja medialle avoimessa etäevent-seminaarissa.

Voita fanitapaaminen Apocalyptican kanssa

Voita fanitapaaminen Apocalyptican kanssa

Millainen oli sinun tuomiopäiväsi, kun Apocalyptica ensi kertaa järisytti maailmaasi? Kerro se meille ja voit voittaa itsellesi ja kaverillesi keikkaliput sekä tapaamisen bändin kanssa tiistaina 11.3. Tampere-talossa. Kilpailuaikaa on pe 7.3. kello 12 asti.

Kysy taiteilijoilta teoksesta ja musiikista

Kysy taiteilijoilta teoksesta ja musiikista

Odotettu Tero Saarinen Companyn nykytanssiteos Borrowed Light nähdään Tampere-talossa 9. maaliskuuta yhdessä shakers-musiikkia soittavan The Boston Cameratan kanssa. Ilta jatkuu esityksen jälkeen taiteilijatapaamisella, jossa yleisö pääsee esittämään kysymyksiä työryhmälle. Tilaisuus kestää noin puoli tuntia. Paikalla ovat koreografi Tero Saarinen, TSC:n toiminnanjohtaja Iiris Autio, The Boston Cameratan muusikkoja sekä muutama muu teoksessa esiintyvä taiteilija.

Figaron häät kosketti 8900 katsojaa

Figaron häät kosketti 8900 katsojaa

Tampere-talossa helmikuussa esitetty W.A. Mozartin Figaron häät vetosi niin yleisöön kuin kriitikoihinkin. Oopperan kuudessa esityksessä kävi 8900 katsojaa. Tuomas Parkkisen ohjaaman oopperan tulkintaa luonnehdittiin viihdyttäväksi ja korkeatasoiseksi klassikoksi, jossa tarina etenee sutjakkaasti ja saa yleisön nauramaan. Ohjausta pidettiin notkeana ja raikkaana.  

Legenda tarjoaa ikimuistoisen elämyksen lokakuussa

Legenda tarjoaa ikimuistoisen elämyksen lokakuussa

Eteläafrikkalainen afrobeatin ja jazzin legenda Hugh Masekela yhtyeineen esiintyy Tampere-talossa 20. lokakuuta. Trumpetisti-laulaja julkaisi ensimmäisen albuminsa jo vuonna 1963 ja kiertää nyt maailmaa juhlistaen 75 vuoden ikäänsä. Keikka on osa World Tour '75 -kokonaisuutta.

Marriott-hotelli nousemassa Tampere-talon kylkeen

Marriott-hotelli nousemassa Tampere-talon kylkeen

Talon yhteyteen suunnitteilla olevan hotellin tontiluovutuskilpailun voittajaksi on valittu työryhmä, jossa hotelliketju on kansainvälisesti tunnettu Marriott, suunnittelija arkkitehtitoimisto ALA ja rakentaja SRV Rakennus. Hotelli palvelee Tampereen ja Tampere-talon kasvavaa vierailija- ja asiakaskuntaa, lisää talon kilpailukykyä, tuo alueelle lisää laadukasta arkkitehtuuria ja kasvattaa sen kansainvälistä kiinnostavuutta. 

Nabuccon nimiroolissa baritoni Tommi Hakala

Nabuccon nimiroolissa baritoni Tommi Hakala

Tampereen Oopperan kevään 2015 teos on Giuseppe Verdin Nabucco, jonka nimiroolin laulaa baritoni Tommi Hakala ja ohjaa Vilppu Kiljunen. Nabucco on iätön tarina vallanhimosta ja vapaudesta. Kiihkeä tunnelma ja puhutteleva toteutus pitävät tiukasti otteessaan loppuun asti. Ensi-ilta on 14.2.2015.

Täydellisen oopperan huumaa Tampere-talossa

Täydellisen oopperan huumaa Tampere-talossa

Sukkela, ilkikurinen ja pakahduttava. Maailman rakastetuin ooppera. Huumaava Mozartin musiikki. Figaron häät on ylistetty teos, joka valloittaa katsojansa yhä uudelleen. Täydelliseksi luonnehditun oopperan ensi-ilta Tampere-talossa on 15.2. ja esitykset jatkuvat aina 1.3. saakka. 

Mieli 2014 kokoaa satoja asiantuntijoita Tampere-taloon

Mieli 2014 kokoaa satoja asiantuntijoita Tampere-taloon

Kuinka voivat lapset, nuoret ja perheet? Tätä pohditaan 12.-13.2. Tampere-talossa järjestettävillä mielenterveyspäivillä, Mieli 2014. Tapahtumassa kuullaan alan asiantuntijoita, ja tarjolla on runsaasti uusia menetelmiä nuorten ja perheiden tukemiseen. Päivillä pohditaan, millaista apua esimerkiksi uudet verkkosovellukset voivat tarjota ja miten itseään voi auttaa. Seuraa tapahtumaa Twitterissä #Mieli2014. 

Hotellihankkeesta tiedotustilaisuus medialle - tervetuloa!

Hotellihankkeesta tiedotustilaisuus medialle - tervetuloa!

Tampere-talon viereen suunnitellun hotellin tontinluovutuskilpailu on ratkennut. Kilpailun tuloksista, voittaneen työryhmän valinnasta ja hotellin rakentamisen aikataulusta järjestetään medialle tiedotustilaisuus maanantaina 17.2. kello 11.00 Tampere-talossa. 

Karismaattinen Mariza toukokuussa Tampere-taloon

Karismaattinen Mariza toukokuussa Tampere-taloon

Upeaääninen portugalilainen fadolaulaja ja -lauluntekijä Mariza esiintyy 19. toukokuuta Tampere-talossa. Kanadalainen nykysirkusryhmä 7 Fingers valloittaa talon 11. toukokuuta. Traces-show yhdistelee akrobatiaa, katutanssia, skeittausta, teatteria ja modernia tanssia. 

Tahdon, tahdon!

Tahdon, tahdon!

Jotain uutta, vanhaa, sinistä ja lainattua? Tampereen Häämessuilta saat parhaimmat ideat elämäsi tärkeimmän päivän suunnitteluun. Messuilla on luvassa mm. uudenlainen, tanssiva morsiuspukunäytös ja toista kertaa järjestettävä käytettyjen hääpukujen myyntitapahtuma. Erilaiset tietoiskut ja lukuisat näytteilleasettajat antavat vinkkejä niin pienen kuin ison budjetin häihin.

 

Talolle tunnustusta tapahtumapaikkana Evento Awards -kisassa

Talolle tunnustusta tapahtumapaikkana Evento Awards -kisassa

Tampere-talo sai jälleen tunnustusta monipuolisuudestaan palvelevana tilaisuuksien ja tapahtumien talona, kun se sijoittui kolmen kärkeen Evento Awards -kilpailussa. Evento-lehden lukijoilta tullut tunnustus on mieluisa huomionosoitus koko Tampere-talon henkilökunnalle. 

Kaisu Liuhala sai tunnustusta elämäntyöstään

Kaisu Liuhala sai tunnustusta elämäntyöstään

Tampere-talossa yli 20 vuotta työskennellyt tuottaja Kaisu Liuhala on saanut ansaitun tunnustuspalkinnon 26.1. olleessa Iskelmägaalassa. Liuhalalle myönnettiin erikoispalkinto, jolla häntä muistettiin paitsi työstään Iskelmägaalan vastaavana tuottajana, myös elämäntyöstään musiikkialalla. 

Tampere-talo kisaa parhaan tapahtumapaikan palkinnosta

Tampere-talo kisaa parhaan tapahtumapaikan palkinnosta

Tampere-talo on ehdolla parhaaksi tapahtumapaikaksi Evento Awards -kilpailussa. Evento-lehden lukijat ovat äänestäneet talon kolmen kärkeen, josta tuomaristo valitsee lopullisen voittajan 30. tammikuuta Helsingissä. Tunnustuspalkintoja jaetaan useissa kategorioissa. Lehden lukijat ovat tapahtumien ja toimistojen ammattilaisia.

Lue lisää 

Tampere-talo mukana kehittämässä Tullin aluetta

Tampere-talo mukana kehittämässä Tullin aluetta

Tampereen kaupunki on ryhtynyt kehittämään Tullin ympäristöä yhdessä alueen toimijoiden kanssa. Tampere-talo on mukana kehitystyössä, jolla alue halutaan liittää tiiviimmin osaksi elävää ydinkeskustaa. Visioissa on mainittu esimerkiksi katettu jalankulkuyhteys rautatieasemalta Tampere-talolle.

Tampereen kaupungin tiedote 15.1.2014

 

Valoa pimeyteen - tiede arjen parantajana

Valoa pimeyteen - tiede arjen parantajana

Arkielämään, liikkumiseen, kouluun, työhön ja vapaa-aikaan sisältyy paljon asioita ja ilmiöitä, jotka ovat myös tieteen tutkimuskohteita. Kuinka tiede tekee jokaisesta päivästä paremman? Sitä pohditaan Valoa pimeyteen -tiedetapahtumassa 18. tammikuuta klo 10-15 Tampere-talossa. Tapahtumaan on vapaa pääsy - tervetuloa! 

Aurinkoenergiaa voisi käyttää sähkön tuotantoon

Aurinkoenergiaa voisi käyttää sähkön tuotantoon

Tuoreen selvityksen mukaan Tampere-talon sähköstä jopa kymmenesosa voitaisiin tuottaa aurinkoenergialla. Talo haluaa parantaa jatkuvasti ympäristötehokkuuttaan, selvittää erilaisia uusiutuvan energian käytön mahdollisuuksia ja pyrkii vähentämään myös tuottamaansa hiilijalanjälkeä.

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta!

Tampere-talo kiittää asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta sekä toivottaa tunnelmallista joulunaikaa ja menestystä vuodelle 2014. Lipputoimisto palvelee pyhien aikana normaalista poikkeavin aukioloin. Talon uusi vuosi pyörähtää käyntiin Mieskuoro Huutajien konsertilla 4.1.

Kokousvieraanamme pääset matkalle halki Euroopan

Kokousvieraanamme pääset matkalle halki Euroopan

Tampere-talon kevään 2014 kokouspaketit vievät Tampere Filharmonian soittajien matkassa halki Euroopan. Hemmottelemme kokousvieraitamme eri maiden ruokakulttuurista vaikutteita saaneilla menuilla. Tarjolla on Sveitsi, Venäjä, Suomi, Unkari ja Ranska.

Angélique Kidjon konsertti aikaistuu maaliskuulle

Angélique Kidjon konsertti aikaistuu maaliskuulle

Tampere-talossa ensi keväänä esiintyvän Angélique Kidjon konserttipäivä on muuttunut kiertueteknisistä syistä. Konsertti on jo 12. maaliskuuta, kun sen alun perin piti olla toukokuussa. Lipputoimisto ottaa yhteyttä kaikkiin jo lipun ostaneisiin. Pahoittelemme muutoksesta aiheutunutta vaivaa.

Koko perheen joululaulut virittävät joulutunnelmaan

Koko perheen joululaulut virittävät joulutunnelmaan

Joululaulut kaikuvat jälleen Tampere-talossa, kun Isossa salissa järjestetään jo perinteeksi muodostunut yhteislaulutilaisuus perjantaina 13.12. klo 19. Laulattajina ovat Matti Heinivaho, Elina Vettenranta, poikasopraanot Lauri Liuko ja Aapo Savisaari sekä Viihdekuoro Sauriat. Säestyksestä vastaa Risto Hiltusen orkesteri. Kaikille avoimeen tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

 

Musiikki- ja kulttuuritarjonnan saavutettavuus paranee

Musiikki- ja kulttuuritarjonnan saavutettavuus paranee

Tampere-talossa vierailevat vammaiset asiakkaat saavat avustajansa ilmaiseksi mukaan talon oman tuotannon esityksiin  2.12. alkaen. Muutoksella halutaan lisätä erilaisten yleisöjen mahdollisuutta päästä nauttimaan talon monipuolisesta musiikki- ja kulttuuritarjonnasta sekä edistää matalan kynnyksen osallistumista.

Itsenäisyyspäivän konsertti on matka suomalaiseen mielenmaisemaan

Itsenäisyyspäivän konsertti on matka suomalaiseen mielenmaisemaan

Tasavallan presidentti isännöi itsenäisyyspäivän konserttia ja vastaanottoa Tampere-talossa 6. joulukuuta. Konsertti on matka suomalaiseen mielenmaisemaan musiikin ja kirjallisuuden siivin. Orkesterina on Tampere Filharmonia kapellimestarinaan Santtu-Matias Rouvali. Juhlaruokien raaka-aineina on käytetty pirkanmaalaisten pientuottajien lähi- ja luomutuotteita. Tarjottavat valmistetaan Tampere-talon ja Pirkanmaan Keittiömestariyhdistyksen yhteistyönä.

Tampere-talo jälleen kongressitalojen ykkönen

Tampere-talo jälleen kongressitalojen ykkönen

Tampere-talo onnistuu pitämään kokousasiakkaansa tyytyväisinä vuodesta toiseen. Se arvioitiin jo viidettä kertaa parhaaksi taloksi juuri julkaistussa kongressitalotutkimuksessa. Tampere-talon vahvuuksia ovat myyntipalvelun toimivuus, henkilökunnan ammattitaito ja palveluhalukkuus, tarjouspyyntöihin vastaaminen sekä palvelun joustavuus.

Juhlabrunssi ja lasten tanssiaiset Tampere-talossa

Juhlabrunssi ja lasten tanssiaiset Tampere-talossa

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen on haastanut koko kaupungin mukaan itsenäisyyspäivän juhlahumuun. Kaikki kaupunkilaiset, yritykset ja yhteisöt on kutsuttu osallistumaan Suomen Tampere -kampanjaan. Myös Tampere-talo on liittynyt juhlajoukkoihin ja tarjoaa lauantaina 7. joulukuuta maukkaan juhlabrunssin sekä lasten itsenäisyyspäivän tanssiaiset.

Tervetuloa lapsen oikeuksien päivän perhetapahtumaan

Tervetuloa lapsen oikeuksien päivän perhetapahtumaan

Lasten ja nuorten parissa toimivat tamperelaiset yhdistykset ja muut tahot ovat yhdistäneet voimansa ja järjestävät lauantaina 23.11. Mun oikeudet -tapahtuman Tampere-talossa. Luvassa on hauska koko perheen tapahtumapäivä, jossa lapset ja aikuiset voivat leikkiä yhdessä. Päivän aikana pidettävässä seminaarissa käsitellään puolestaan laajasti lasten oikeuksia. Tapahtumaan on esteetön ja vapaa pääsy.

Konserttilippuja myynnissä nyt myös Tiketissä

Konserttilippuja myynnissä nyt myös Tiketissä

Tampere-talon konserttilippujen saatavuus laajenee, kun osa lipuista on myynnissä nyt myös Tiketissä, joka on talon uusi yhteistyökumppani. Kevään 2014 ohjelmistosta liput voi ostaa Tiketistä kolmelle keikalle: Radiopuhelimet, Kumma Heppu & Lopunajan Voidellut sekä Erja Lyytinen. Koko monipuoliseen konsertti- ja ohjelmatarjontaan lippuja saa edelleen tuttuun tapaan Tampere-talon lipputoimistosta sekä Lippupisteestä.

Lisää kansainvälisiä tähtiä kevään ohjelmistoon

Lisää kansainvälisiä tähtiä kevään ohjelmistoon

Afromusiikin kuningatar Angélique Kidjo vahvistaa Tampere-talon jo ennestään kansainvälisesti korkeatasoista kevään ohjelmatarjontaa. Kidjon kiertue perustuu hänen uudelle levylleen Eve. Kevään uusia kotimaisia nimiä ovat puolestaan mm. blueskitaristi Erja Lyytinen, Radiopuhelimet sekä Kumma Heppu ja Lopunajan Voidellut.

Illalla konserttiin? Lippulan luukulta liput huokeaan hintaan

Illalla konserttiin? Lippulan luukulta liput huokeaan hintaan

Tampere-talo on aloittanut yhteistyön paikallisiin kulttuuritapahtumiin viime hetken alennuslippuja myyvän Lippulan kanssa. Tampere-talo antaa lippukaupan myytäväksi lippuja valitsemiinsa saman tai seuraavan päivän konsertteihin. Ensimmäinen tarjous on 7.11. olevasta Orquestra Buena Vista Social Clubin keikasta. Lippula sijaitsee Tampereen Kauppahallissa.

Huippuvierailuja luvassa keväällä Tampere-talossa

Huippuvierailuja luvassa keväällä Tampere-talossa

Tanssija-koreografi Tero Saarisen teos Borrowed Light kuuluu kevään kohokohtiin. Tanssijaryhmän rinnalla esiintyy Shakers-musiikillaan The Boston Camerata. Alkuvuodesta Tampere-talossa nähdään myös Mieskuoro Huutajat, Schönbrunnin linnaorkesteri, musiikkikomedia Neljä pientä annosta, Davina & The Vagabonds, Sonata Arctica ja Bravade & Co.

Poikkea ihailemaan slovakialaista nykytaidetta

Poikkea ihailemaan slovakialaista nykytaidetta

Maalauksia, veistoksia, koruja, keramiikkaa ja valokuvia. Muun muassa tällaista taidetta voit ihailla Tampere-talossa aina 3. marraskuuta asti, kun maailmallakin kiertänyt korkeatasoinen slovakialainen nykytaidenäyttely on esillä Talvipuutarhassamme.

Paikallisia herkkuja Pirkanmaalta

Paikallisia herkkuja Pirkanmaalta

Lähi- ja luomuruokatapahtuma Parasta pöytään Pirkanmaalta valtaa Tampere-talon Sorsapuistosalin lauantaina 26.10. Tapahtuma on avoin kaikille paikallisesta ruoasta kiinnostuneille kuluttajille sekä ravintola- ja kaupan alan ammattilaisille. Tervetuloa tutustumaan paikallisiin tuottajiin, nauttimaan luomulounasta ja ostamaan herkkuja kotiin vietäväksi!

Tampere-talossa nautit reilun kaupan kahvia ja teetä

Tampere-talossa nautit reilun kaupan kahvia ja teetä

Reilun kaupan viikkoa vietetään 21.-27.10. Myös Tampere-talo on mukana kannattamassa reilua kauppaa: Kaikki konsertti- ja kokousvieraillemme tarjottava kahvi ja tee on reilun kaupan tuotteita.

Etäevent – uutta Tampere-talossa syksyllä 2013

Etäevent – uutta Tampere-talossa syksyllä 2013

Etäevent on Tampere-talon uusi palvelu konsertti- ja kokouspuolelle. Palvelun pilotointi on parhaillaan käynnissä ja tavoitteena on, että etäeventit vakiintuvat osaksi talon palveluvalikoimaa syksyllä 2014. Etäeventit mahdollistavat Tampere-talon elämykset myös niille, joiden ei ole fyysisesti mahdollista saapua taloon.

Basware Experience 2013 -käyttäjäpäivät

Basware Experience 2013 -käyttäjäpäivät

Tampere-talossa vietetään 19.-20.9. Baswaren käyttäjäpäiviä. Tapahtumassa on esillä Baswaren ratkaisujen uusimmat hitit. Osallistujia on liki 300.

Sorsapuisto eilen ja tänään - Syystapahtuma Tampereen päivänä 29.9.

Sorsapuisto eilen ja tänään - Syystapahtuma Tampereen päivänä 29.9.

Sunnuntaina 29.9. klo 11-15 Tampere-talossa ja Sorsapuistossa tapahtuu. Ohjelmassa mm. Jukka Rintalan juhlapukunäyttely ja Pop up -myymälä, teemabrunssi jazzin siivittämänä, lasten kuvataidepaja, suurkanoottimelontaa Sorsalammella sekä talon katolta laskeutumista.

Tampere-klubi - Avoin luento

Tampere-klubi - Avoin luento

Kansainvälisistä huipputiedemiehistä koostuva Tampere Klubi kokoontuu Tampere-talossa 16.-17.9. jo 12. kerran. Kokouksen teema on "Media ja demokratia". Ohjelmaan sisältyy kaikille avoin Tampere-luento, jonka pitää Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVA:n johtaja Matti Apunen otsikolla Vallan pirstaleet: mitä demokratia aikoo tehdä voitollaan?.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tracon 8 Tampere-talossa 14.–15.9.

Tracon 8 Tampere-talossa 14.–15.9.

Tänä vuonna anime- ja roolipeliharrastajien ykköstapahtuman ohjelmassa on sekä syväluotaavia puheenvuoroja, uusia näkökulmia että hauskaa seuraa. Tracon 8:n roolipelipuolen kunniavieraana nähdään pelialan moniosaaja Ross Watson, joka tunnetaan muun muassa pelistä Warhammer 40 000.

Tampere-talossa pureudutaan kansainvälisen maahanmuuton kysymyksiin

Tampere-talossa pureudutaan kansainvälisen maahanmuuton kysymyksiin

Kansainvälistä muuttoliikettä ja maahanmuuttoa käsittelevä Metropolis International -konferenssi alkaa tiistaina 10.9. Tampere-talossa. Konferenssiin osallistuu noin 500 osallistujaa yli 30 eri maasta ympäri maailmaa.

Etsimme vahvistusta markkinointiviestintätiimiin

Etsimme vahvistusta markkinointiviestintätiimiin

Haemme kokenutta tiedotuksen ja markkinoinnin osaajaa Tampere-talon myyntitiimiin määräaikaiseen työsuhteeseen. Tutustu hakuilmoitukseen oheisen linkin kautta.

Kalapatologit koolla Tampere-talossa

Kalapatologit koolla Tampere-talossa

Kansainvälisten kongressien sarjassa seuraavana on eurooppalaisten kalapatologien kokoontuminen Tampere-talossa 1.-5.9. Päivien aikana noin 400 asiantuntijaa vaihtavat tietoa kalojen ja äyriäisten sairauksista.

London Symphony Orchestra vierailulle Tampere-taloon toukokuussa 2014

London Symphony Orchestra vierailulle Tampere-taloon toukokuussa 2014

Tampere-talon kevään 2014 ohjelmisto huipentuu Lontoon sinfoniaorkesterin (LSO) vierailuun toukokuun 26. päivä. Maailman kärkeen kuuluva sinfoniaorkesteri hemmottelee yleisöä rakastetuilla klassikoilla esittäen Schubertin sinfonian nro 7 Keskeneräinen ja Mahlerin sinfonian nro 1 Titaani. Konsertin johtaa LSO:n vieraileva ylikapellimestari ja Ruotsin radion sinfoniaorkesterin musiikillinen johtaja, karismaattinen Daniel Harding.

18th Nordic Congress of General Practice

18th Nordic Congress of General Practice

Tampere-talon kansainväliset vierailut jatkuvat yleislääketieteen merkeissä. Vaikka kongressi on nimetty Pohjoismaiseksi, siihen osallistuu runsaat 1100 asiantuntijaa yli 20 maasta.

Nordic Dermatology Congress

Nordic Dermatology Congress

Ihotautien, allergologian ja sukupuolitautien huippuasiantuntijat ovat ensimmäistä kertaa Tampereella. Nordic Dermatology Congressissa on koolla n. 300  pohjoismaista, eurooppalaista ja amerikkalaista ihotautien, allergologian ja sukupuolitautien lääkäriä ja kliinistä huippututkijaa.

Musiikki yhdistää kulttuuritalon ja pesulan

Musiikki yhdistää kulttuuritalon ja pesulan

Tampereen Logistiikka kilpailutti Tampere-talon toimeksiannosta talon ravintolatekstiilien vuokraus- ja pesulapalvelut. Tarjouskilpailun voitti Vistan Pesula Oy Paimiosta. Etelä-Suomen alueella toimivalla notkealla  perheyrityksellä on huippuunsa järjestelty kuljetuslogistiikka ympäristöystävällisellä ajokalustolla. Pesulatekniikassa hiilijalanjälkeä pienentää hiljan uudistettu vedenpehmennyslaitteisto, joka vähentää ympäristön kuormitusta. Vedenpehmennyksen tuomat pesuaine- ja vedenkulutussäästöt ovat vuodessa noin 30 prosenttia. Toimitusjohtaja Jari Mäkeläinen on myös ansioitunut rumpali: viime vuonna hän löi tahtia Lordi-yhtyeen rumpalina nimellä ”The Drummer”.

Bisnes&kulttuuri-seminaari 16.9.2013

Bisnes&kulttuuri-seminaari 16.9.2013

Tänä vuonna keskustellaan aiheesta Sparraus ja benchmarking - Uudet näkökulmat ja silmien avaaminen. Pirkanmaan kulttuurivaikuttajat ja elinkeinoelämä kohtaavat jälleen: tapahtuman avaa pormestari Anna-Kaisa Ikonen, puhujina mm. Sirkka Hämäläinen, Jouni Auramo/Pirkanmaan musiikkiopisto, Mirja Tukiainen/Taidekeskus Purnu, Tanu-Matti Tuominen/Visionplus, Panu Raipia/Tampereen Komediateatteri.

Etäevent-hanke ehdolla kansainvälisen innovaatiopalkinnon saajaksi

Etäevent-hanke ehdolla kansainvälisen innovaatiopalkinnon saajaksi

Tampere-talo on valittu 14 finalistin joukkoon tavoittelemaan kongressitalojen merkittävimmän kansainvälisen yhteistyöjärjestö AIPC:n jakamaa innovaatiopalkintoa. Tampere-talo on käynnistänyt Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella Etäevent-hankkeen, jonka tavoitteena on luoda toimiva ja kustannustehokas malli sosiaalisten etätapahtumien tuottamisesta.

Kongressikesä on ovella

Kongressikesä on ovella

Tampere-talon kongressikesä tuo jälleen tuhansia eri alojen asiantuntijoita Tampereelle. Kongressien aiheet vaihtelevat tänä vuonna kestävästä kasvusta iho- ja sukupuolitauteihin, lasialasta kalatauteihin sekä kansainväliseen muuttoliikkeeseen ja maahanmuuttoon.

Hotellihanke käynnistynyt

Hotellihanke käynnistynyt

Tampereen Kiinteistötoimi ja Tilakeskus Liikelaitos järjestävät yhdessä Tampere-talo Osakeyhtiön kanssa kilpailun, jolla etsitään kaupunkikuvallisesti hallittua ja arkkitehtonisesti korkeatasoista hotelliratkaisua Tampere-talon yhteyteen. Tavoitteena on rakentaa hotelli vuosien 2015-2017 aikana palvelemaan Tampereen ja Tampere-talon kasvavaa vierailijakuntaa.

Kehityspäällikkö Tampere-taloon

Kehityspäällikkö Tampere-taloon

Tampere-talo hakee kehityspäällikköä vastaamaan HR- ja IT-järjestelmien kehittämisestä ja johtamisesta. Hakemukset 14.6. mennessä:

Miellyttikö konserttivierailu, kerro!

Miellyttikö konserttivierailu, kerro!

Haluamme palvella konserttivieraitamme entistäkin paremmin. Käytä muutama minuutti ajastasi ja vastaa asiakaskyselyymme, palautteesi on meille arvokas. Arvomme kaikkien 7.6. mennessä vastanneiden kesken kaksi lippupakettia, jotka sisältävät konserttiliput ja väliaikatarjoilun kahdelle johonkin Tampere-talon syksyn oman tuotannon konserttiin.

Paperinkeräys mukana Tampere-talon ympäristöohjelmassa

Paperinkeräys mukana Tampere-talon ympäristöohjelmassa

Tampere-talo tuottaa vuodessa keskimäärin lähes 40 tonnia energiana hyödynnettävää jätettä, noin 34 tonnia biojätettä ja lähes 12 tonnia pahvia ja paperia. Kaikki talossa syntyvä jäte lajitellaan. Tällä hetkellä 98,8 % kokonaisjätemäärästä saadaan kierrätys- ja hyötykäyttöön. Kierrätyskelvoton jäte hyödynnetään jätteenpolttolaitoksessa lämmöksi ja sähköksi. Paperinkeräys vastaa talossa syntyvien jätteiden keräämisestä, kuljettamisesta, raportoinnista ja toiminnan kehittämisestä.

Tampere-talo ja Linnainmaan koulu kummikouluyhteistyöhön

Tampere-talo ja Linnainmaan koulu kummikouluyhteistyöhön

Tampere-talo ja Linnainmaan koulu solmivat keskiviikkona toukokuun 29. päivä sopimuksen  kummikouluyhteistyöstä. Tavoitteena  on innostaa oppilaita aktiivisiksi kulttuurin harrastajiksi ja tuoda heidät osaksi Tampere- talon aktiivista toimintajoukkoa. 

Keliakia 2013 -messut 17.-18.5.

Keliakia 2013 -messut 17.-18.5.

Tänä vuonna messuille on ilmoittautunut ennätysmäärä yrityksiä: mm. gluteenittomia leivonnaisia valmistavat leipomot, isoimmat tuotevalmistajat, palveluiden tuottajat sekä yhdistykset ja järjestöt ovat mukana. Tampere-talon kaikki kahvila- ja ravintolapalvelut toimivat messujen ajan gluteenittomasti.

Tampere-talo panostaa kokonaiselämyksiin

Tampere-talo panostaa kokonaiselämyksiin

Yhdistämme ravintolatoiminnan osaksi omia ydintoimintojamme. Näin hiomme edelleen asiakaspalvelua sekä asiakkaan kokemaa kokonaiselämystä. Samalla kasvatamme luomu- ja lähiruuan merkitystä ravintoloissamme sekä jalostamme toimintaa yhä ympäristöystävällisempään suuntaan.

 

Pyörät pyörimään 11.-19.5.2013

Pyörät pyörimään 11.-19.5.2013

Pannaanpa pyörät pyörimään! Toivomme jokaisen kynnelle kykenevän kokous- ja konserttivieraan saapuvan polkupyörän selässä Tampere-talolle pyöräilyviikolla 11.-19.5. Tampere-talon väki pyöräilee vuorostaan aamukahville Tammelantorille ma 13.11.

 

Svengaava Vappu Tampere-talon tapaan 1.5.

Svengaava Vappu Tampere-talon tapaan 1.5.

Vappupäivää vietetään Tampere-talossa herkuttelun ja musiikin pyörteissä! Keväinen Vappulounas on katettuna klo 12 alkaen ravintola Fuugassa, jonka ikkunat avautuvat vihertyvään Sorsapuistoon. Lounaan jälkeen klo 15 Isossa salissa konsertoi Tampereen Musiikkiakatemian Big Band tähtisolistinaan Sami Pitkämö.

Syksyn lipunmyynti käynnistyi

Syksyn lipunmyynti käynnistyi

Syksyn ohjelmiston ensimmäiset tuotannot on avattu lipunmyyntiin. Musiikillisesti monimuotoisen kattauksen ohella tarjontaan sisältyy myös sirkusta, lastenoopperaa, revyytä ja balettia. Kevään ja kesän mittaan julkaistaan syksylle vielä runsaasti lisää ohjelmaa.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän konsertti ja vastaanotto Tampere-talossa

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän konsertti ja vastaanotto Tampere-talossa

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto 6.12.2013 järjestetään Tampereella Tampere-talossa, jossa tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi puolisonsa Jenni Haukion kanssa juhlakonsertin ja vastaanoton. Tilaisuuteen kutsutaan tänä vuonna erityisesti maakuntien edustajia.

Vuoden 2012 toimintakertomus on valmistunut

Vuoden 2012 toimintakertomus on valmistunut

Tampere-talon vilkas viime vuosi piti sisällään monenlaisia konsertteja, kokouksia ja näyttelyitä sekä myös ilmaistapahtumia kaupunkilaisille.  

Tampere kongressikaupunkien kärkikolmikossa

Tampere kongressikaupunkien kärkikolmikossa

Finland Convention Bureaun tuoreen kongressitilaston mukaan Suomessa järjestettiin vuoden 2012 aikana 635 kansainvälistä kon­gres­sia, jotka keräsivät yhteensä 77 222 osanottajaa. Tampere sijoittui vertailussa kolmanneksi Helsingin ja Espoon jälkeen. Tampereella järjestettiin 73 kongressia ja niihin osallistui 7 300 osallistujaa.

Figaron häät soi Tampereen Oopperassa keväällä 2014

Figaron häät soi Tampereen Oopperassa keväällä 2014

W.A. Mozartin Figaron häät on ohjaaja Tuomas Parkkisen mukaan täydellinen ooppera: sukkela, ilkikurinen ja pakahduttava. Tampereen Oopperan kevään 2014 ensi-ilta on Tampere-talossa 15. helmikuuta. Liput ovat jo myynnissä!

Café Soolon kahvilakonsertit kutsuvat kuuntelemaan!

Café Soolon kahvilakonsertit kutsuvat kuuntelemaan!

Pirkanmaan musiikkiopiston opiskelijoiden kahvilakonsertit jatkuvat taas Café Soolossa arki-iltaisin klo 18.30. Kevään teemat ja soittimet kulkevat eurooppalaisen musiikkikulttuurin pyörteissä, poiketen välillä Huilusirkuksessa ja yhteislaulutunnelmissa. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, tervetuloa mukaan!


Tulevia tapahtumia
Sivua viimeksi muokattu 24.06.2013