Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Andy Warhol (1928–1987) Posters -näyttely

Näyttelyn aukioloajat:

Näyttely avoinna elokuussa myös maanantaisin!

Ma-ke 9-17
To-pe 9-19
La-su 10-17

Lisäksi näyttely on avoinna:
pe 9.8. 9-21.30 ja la 10.8. 10-21.30.

Maailman suurin Andy Warhol -julistenäyttely nähdään Tampere-talon Sorsapuistosalissa 18.6.–25.8. Andy Warhol (1928–1987) Posters -näyttely sisältää noin 120 Warholin kehystettyä ja museolaatuista alkuperäisjulistetta 1960–1980-luvuilta, kirjojen, lehtien ja äänitteiden kansia, harvinaisia keräilyesineitä sekä kymmeniä Warholin julkaiseman Interview-lehden numeroita. Teokset ovat lainassa Hampurin taideteollisuusmuseosta (Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg).

Näyttelyn on suunnitellut näyttelyarkkitehti Taina Väisänen, joka on vastannut myös Muumimuseon ja Kansallismuseon Barbie-näyttelyn rakentamisesta. Näyttelystä on Warholin taidetta kunnioittava, omaperäinen ja moniaistillinen kokonaisuus, jossa visuaalisuus ja musiikki kulkevat rinta rinnan. Andy Warhol lienee maailman tunnetuin kuvataiteilija, jonka provokatiivinen ja auktoriteetit kyseenalaistava pop-taide on tänä päivänä vähintään yhtä merkityksellistä kuin hänen elinaikanaan.

Tampere-talo järjesti Andy Warhol -julistenäyttelynsä kunniaksi myös taidekilpailun. Siinä kotimaiset kuvataiteilijat pääsivät tekemään oman tulkintansa Andy Warholin taideperinnöstä tämän päivän Suomessa. Parhaista kilpailutöistä on rakennettu oma myyntikokoelma Andy Warhol -näyttelyn yhteyteen. Lue lisää Pinnallinen Suomi 2019 -myyntinäyttelystä täältä. Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy.

Näyttelyiden teosluettelot

Tutustu Andy Warhol -julistenäyttelyn teosluetteloon tästä: Andy Warhol (1928-1987) Posters -julistenäyttelyn teosluettelo

Tutustu Pinnallinen Suomi -myyntinäyttelyn teosluetteloon tästä: Pinnallinen Suomi -myyntinäyttelyn teosluettelo

“Olen pinnallinen henkilö” – Taiteilija, jonka työt eivät vanhene

Andy Warhol (1928–1987) on yksi maailman tunnetuimpia taiteilijoita, jonka teokset tuntuvat edelleen hämmästyttävän ajankohtaisilta. Hän oli kuvataiteilija, piirtäjä, valokuvaaja ja elokuvantekijä, jota pidetään yhtenä pop-taiteen perustajahahmoista. Warholilla oli sormensa pelissä lähes kaikessa 1960–80-lukujen New Yorkissa syntyneessä taiteessa.

Andy Warhol aloitti itsenäisen taiteilijan työt 1960-luvun alussa maalaamalla kuvia mainoksien ja tabloidilehdistön käyttämistä yksityiskohdista. Vuosina 1964–65 koittaneen kansainvälisen läpimurtonsa jälkeen hän alkoi tulostaa julisteitaan taidegallerioiden pyynnöstä. Kuten Warholin maalaukset ja graafiset printit, myös hänen ikoniset julisteensa esittävät tähtiä Elizabeth Taylorista Mick Jaggeriin ja käsittelevät kulutusyhteiskunnan banaalisuutta teemojen vaihdellessa säilykepurkeista lehmiin.

Warhol itse väitti, ettei hänessä tai hänen teoksissaan ole mitään syvällistä. Päättely jää katsojalle – kertovatko kuvat jostain meitä suuremmasta vai ovatko ne pelkkää pintaa?

Liity näyttelyn Facebook-tapahtumaan

Liput

Peruslippu 13 €
Eläkeläiset, opiskelijat ja lapset sekä museokortilla 10 €
Yhteislippu Muumimuseoon ja Andy Warhol -julistenäyttelyyn, aikuiset 20 €
Yhteislippu Muumimuseoon ja Andy Warhol -julistenäyttelyyn, lapset (3-17 v.), lapset 12 €
Perhelippu (2 aikuista + max 4 lasta) 40 €
Osta liput täältä!

Tammerfest-rannekkeella 10 € (Huom! liput myynnissä vain Tampere-talon pääaulan lipunmyynnistä)

Media

Lisätietoja pressilipuista ja käytännöistä

Tuotanto Tampere-talo