Elämysten talo - Tampere-talo kutsuu talvilomalaisia!
Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Elämysten talo

Talvilomalla Tampere-taloon

Tampere-talossa tapahtuu koululaisten talvilomaviikoilla! Tervetuloa viihtymään Taikahuilu-oopperan satumaiseen maailmaan, tutkimusretkelle maailman ainoaan Muumimuseoon ja herkuttelemaan Ravintola Tuhton antimien äärelle.

Talvilomaviikoille ajoittuvat myös monet konsertit ja muut tapahtumat. Tampere-talo onkin niin pienille kuin isoille talvilomalaisille mitä mainioin vierailukohde.

W.A. Mozart: Taikahuilu

Koko perheen satuooppera Taikahuilu saa ensi-iltansa keskiviikkona 2. maaliskuuta 2022 Tampere-talon Isossa salissa. Tampereen Oopperan Taikahuilun tarunomaiset tapahtumat on sijoitettu 1930-luvun värikkääseen ja villiin Las Vegasiin. Oopperan esityskieli on suomi, ja teos sopii yli 5-vuotiaille katsojille.

Taikahuilun päärooleissa laulavat maailman suurimpia oopperalavoja valloittaneet sopraano Tuuli Takala (Pamina) ja tenori Tuomas Katajala (Tamino). Muissa rooleissa laulavat mm. Arttu KatajaSuvi VäyrynenNicholas SöderlundPäivi PylvänäinenVille RusanenJaakko KortekangasJohan Krogius ja Tuukka Haapaniemi. Teoksen ohjaa Tuomas Parkkinen, ja Tampere Filharmonian kapellimestarina toimii Risto Joost.

”Kaikki rakastavat Taikahuilua. Sen magiikkaa ja huumoria. Se on sopiva teos ensikertalaiselle eikä konkarikaan kyllästy siihen koskaan”, ohjaaja Parkkinen kertoo.

Taikahuilun esitykset

Ke 2.3. klo 18.30, ensi-ilta
Pe 4.3. klo 18.30
La 5.3. klo 15
Ke 9.3. klo 18.30
Pe 11.3. klo 18.30
La 12.3. klo 15

Lue lisää Taikahuilu-oopperasta 

Muumimuseo

Tampere-talossa sijaitseva maailman ainoa Muumimuseo tarjoaa kävijöilleen taianomaisen matkan Tove Janssonin (1914–2001) muumitarinoihin alkuperäisten kuvitusten myötä. Elämyksellinen taidemuseo sopii kaikenikäisille kuvataiteen ja muumien ystäville.

Perusnäyttelyn lisäksi museon Observatoriossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Talvilomalaiset pääsevät tutustumaan kuvitustaiteilija Camilla Mickwitzin (1937–1989) värikkäisiin ja nostalgisiin kuvituksin. Mickwitz on suomalaisille tuttu erityisesti Pikku Kakkosen tunnuskuvan piirtäjänä.

Mickwitzin hahmoihin pääsee tutustumaan Muumimuseon Iloinen arki -lastenkierroksilla 18.2.–6.3.2022 välisenä aikana. Kierroksia järjestetään museon aukioloaikojen mukaan joka päivä suomeksi klo 13 ja englanniksi klo 15. Kierroksen jälkeen voi jatkaa mielenkiintoiseen pala-animaatio-työpajaan, jossa pääsee taiteilemaan omia animaatioita. Kierros ja työpaja sisältyvät Muumimuseon pääsylipun hintaan.

Muumimuseon aukioloajat

ti–ke 9–17
to–pe 9–19
la–su 10–17

Museo on maanantaisin suljettu. Tampere-talon lipunmyynti ja Tampere-talo Shop ovat avoinna aina kun museokin on avoinna.

Lue lisää Muumimuseosta

Ravintola Tuhto

Tuhto on lämminhenkinen ja kotoinen ravintola Tampere-talossa. Saaristolaishenkinen muumiravintola tarjoilee skandinaavisia klassikoita unohtamatta laadukkaita tuotteita lähi- ja pientilatuottajilta. Ruoka valmistetaan konstailemattomasti ja nautitaan olohuonemaisessa rennossa miljöössä.

Voit pistäytyä kahville Muumimuseovierailun yhteydessä, nauttia päivittäin vaihtuvasta lounastarjonnasta tai istahtaa illallisen äärelle pidemmäksikin aikaa.

Ravintola Tuhton aukioloajat

Viikolla 8

ti–ke 11–15
to–pe 11–21
la 12–19
su 12–18

Viikoilla 9 ja 10

ma–ti 11–15
ke–pe 11–21
la 12–19
su 12–18

Lue lisää Ravintola Tuhtosta

Konsertteja ja tapahtumia moneen makuun

Tutustu Tampere-talon ohjelmatarjontaan

Zarah L. -musiikkiteatteriesitys

To 10.3.2022 klo 19.30, Tampere-talo, Pieni sali

Hans Peter Gansnerin näytelmä Zarah L. kertoo ruotsalaisen Zarah Leanderin elämästä. Esitys on puheenvuoro vanhenevan diivan taistelusta natsistigmaa vastaan, jossa tulkitaan 1930-luvulta tunnettuja schlagereita ruotsiksi, saksaksi ja suomeksi. Zarah Leanderin roolissa nähdään kukoistava 40-vuotista taiteilijauraa viettävä Tiina Weckström ja pianistina Janne Viitaniemi.

Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band

Pe 11.3.2022 klo 19.30, Tampere-talo, Pieni sali

The Beatlesia et voi kokea, mutta tämän vielä voit! Hyppää mukaan maailman kaikkien aikojen arvostetuimman yhtyeen musiikkiin! Let It Be -juhlakonsertissa Jiri Nikkisen luotsaama The Beatles Tribute Band ylittää Luostarikatua jälleen riemulla, joka näkyy ja kuuluu.

Iskelmä Gaala 2022

La 12.3.2022 klo 19, Nokia Arena, Tampere

Iskelmä Gaala siirtyy Nokia Arenalle suurempana kuin koskaan! Esiintymässä ovat mm. Lauri Tähkä, Juha Tapio, Kaija Koo, Samu Haber, Suvi Teräsniska, Haloo Helsinki!, Erika Vikman, Jonne Aaron ja Neljä Ruusua.

Ikärajat: K-18, paitsi takakatsomo A1/B1 S

Teatteri Siperia: Mieslive

Su–ti 13.3.–7.5.2022, Tampere-talo, Maestro

Komediallinen esitys miehisestä syyllisyydestä, puhumisen vaikeudesta ja sovituksesta. Teos käsittelee raikkaasti miehenä olemista, sukupuolihistorian kahleita, valkoisen miehen ylivaltaa ja miehisyyden meneillään olevaa muutosta. Episodimaisesti etenevän teoksen virtuoosimaisesta näyttelijäntyöstä vastaavat Marika Heiskanen, Pekka Heikkinen ja Tuukka Huttunen.

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone

Tampere-talo on elämysten talo

Elämysten Tampere-talossa nautit kaikilla aisteilla, liikutut ja inspiroidut. Tule herkuttelemaan ravintola Tuhtoon ja tee löytöjä Tampere-talo Shopissa. Nauti Tampere Filharmonian, maailman ainoan Muumimuseon ja Tampere-talon kulttuurielämyksistä.

Meillä voit myös viettää täydellisen kokouspäivän tai järjestää ikimuistoiset yritysjuhlat. Yhteistuumin toivotamme sinut tervetulleeksi elämysten ja makunautintojen ääreen – nähdään pian! ❤️

Tervetuloa Tampere-taloon

Tampere-talossa järjestään yli tuhat tapahtumaa, konserttia ja kokousta vuodessa. Arkea riemastuttavat elämyksemme kuuluvat ihan jokaiselle.

Tutustu tarjontaan

Tampere Filharmonia

Rakastu klassiseen! Tampere Filharmonia on 97 muusikon täysikokoinen sinfoniaorkesteri, jonka taiteellisena johtajana toimii ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali.

Tutustu tuleviin konsertteihin

visit_tampere_muumitalo_moomin_house_moomimuseo_moomin_museum_laura_vanzo

Muumimuseo

Maailman ainoa muumimuseo on elämyksellinen taidemuseo, joka viehättää kaikenikäisiä muumien ja kuvataiteen ystäviä. Muumimuseossa voit uppoutua muumien seikkailuihin.

Tutustu muumien rakastettuihin tarinoihin Tove Janssonin alkuperäisten kuvitusten myötä, astu taikurin hattuun ja koe Muumilaakson taikuutta, tutki yksityiskohtaisia muumikuvaelmia ja näe kimaltelevan pyrstötähden kiitävän avaruudessa!

Tutustu näyttelyihin

Ravintola Tuhto

Maistuuko lasi viiniä tai kaipaatko konstailematonta sesongin ruokaa kulttuurielämyksen rinnalle? Tule Ravintola Tuhtoon!

Menun lähtökohtana toimivat sesongin raaka-aineet sekä lähituottajien upeat tuotteet. Hyödynnämme myös oman kattopuutarhamme antimia mahdollisimman paljon – kattohunajaa unohtamatta.

Tutustu ruokalistaan

Illallinen Tampere-talon Ison salin lavalla

Kokousta tai juhli tyylillä

Tampere-talossa järjestät juhlat, jotka jäävät mieleen! Illallinen Ison salin lavalla tai juhlat omassa porukassa, valittavanasi on 20 erilaista tilaa ja moninkertainen määrä tunnelmaa.

Lue lisää palveluistamme