Hyppää sisältöön

A NIGHT OF LIGHT – MIKKI KUNTTU 50TH GALA EVENING

Visuaalisesti näyttävä yhdistelmä musiikkia, tanssia ja sirkusta niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltäkin taiteilijoilta.

Aika 01.10.2022 19.00

TilaTampere-talo, Iso sali

Tietoa tapahtumasta

Liput 69/59/49 €


Valossa Mikki Kunttu -festivaalin
 gaalailta, jonka valot ja visuaalisuus on suunniteltu yhteistyössä nuoren valosuunnittelijan Alex Hautamäen kanssa.

Ilta on visuaalisesti näyttävä yhdistelmä musiikkia, tanssia ja sirkusta niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltäkin taiteilijoilta ja esiintyjiltä. Tällaista ei ole ennen Suomessa koettu!

Esitys kestää n. 2 tuntia sisältäen yhden väliajan. Esityksessä käytetään vilkkuvia valoefektejä.

Tuotanto Tampere-talo

Muutokset mahdollisia.

Esiintyjät

Westward Ho! – Tero Saarinen Company (FIN)

Westward Ho! aloitti yhteistyömme Tero Saarisen kanssa vuonna 1996. Tanssi monissa muodoissaan on aina ollut hyvin keskeinen osa työtäni, ja se on pitkälti muokannut tapaani nähdä ja kokea näyttämö ja tila. Tänä erityisenä iltana Westward HO! teoksen tanssii sen alkuperäinen kokoonpano Tero Saarinen, Yuval Pick ja Henrikki Heikkilä.

Chisu (FIN)

Chisu on maamme eturivin laulaja-lauluntekijä-tuottaja. Hän on maaginen live-esiintyjä, ja on aivan erityistä saada hänet esiintymään A Night of Lightissa.

Michael Monroe (FIN)

Michael on instituutio ja tärkeä osa rock’n rollin maailmanperintöä. Olen seurannut Michaelin uraa aivan alusta saakka ja on mieletön kunnia saada hänet mukaan illan esiintyjäjoukkoon.

Alexis Vigneault (CAN)

Vuonna 2017 Alexis esitti huimaavan aerial lamp -teoksensa Cirque Du Soleil -produktiossa “Stelar” Andorrassa. Aerial lamp on todellinen masterpiece. Yhteistyö Alexisin kanssa oli unohtumaton ja olen todella iloinen, että hän on mukana gaalan ohjelmassa.

Boston Ballet – 月夜Tsukiyo” (USA)

Keväällä 2020 työstimme Jorma Elon “Carmenia” Boston Balletille, kun pandemia iski ja ensi-ilta peruttiin. Minulla on ollut ilo työskennellä Mikko Nissisen johtaman Boston Balletin kanssa useita kertoja ja on suuri kunnia saada heidät lavalle A Night of Lightissa.

月夜Tsukiyo 
Koreografia: Helen Pickett 
Musiikki: Arvo Pärt 
Pukusuunnittelu: Charles Heightchew  
Valosuunnittelu: John Cuff
Tanssijat: Chyrstyn Fentroy ja Paul Craig

Kimmo Pohjonen (FIN)

Olen aina ihaillut Kimmon pelotonta luomisenhalua ja taiteellista vapautta. Kimmon live-esiintymiset ovat aina odottamattomuuden rajamailla ja hän on yksi taiteilijoista, joita ihailen eniten.

Mizuki Shinagawa (JPN)

Mizukin energia ja taito ovat aivan uskomattomia, out of this world. Mizuki esitti nyt nähtävän tajunnanräjäyttävän ilmasilkkinumeronsa Cirque Du Soleilin “Vitori”-produktiossa, jossa olimme molemmat mukana. Hänessä on kaunista viileää eleganssia, runollisuutta lähes agressiivisella tavalla ja absoluuttista kauneutta vastakohtana pelottomalle terävyydelle.

Adam Read (AU)

Tapasin myös Adamin vuonna 2017 Cirque Du Soleil “Stelar” tuotannossa Andorrassa. Adam on karismaattinen esiintyjä, ja hänen hahmonsa on illan protagonisti, joka opastaa meitä läpi taikuuden.

Nina Hyvärinen (FIN)

Nina Hyvärinen työskentelee vapaana taiteilijana, tanssijana, koreografina ja opettajana. Kesällä 2021 Nina palasi Suomeen lähes kymmenen vuoden jälkeen Japanista ja Taiwanista, jossa hän opetti ja perehtyi itäisiin tanssin traditioihin sekä aasialaiseen nykytanssiin. Japanissa asuessaan Nina keskittyi erityisesti omaan taiteellisen työhön, oman liikekielen ja ilmaisun kehittämiseen.

Uransa alussa Nina toimi solistitanssijana Suomen kansallisbaletissa tanssien keskeiset klassisen baletin pääroolit. 1990-luvun lopulla Nina muutti Pariisiin Ranskaan ja keskittyi eurooppalaiseen nykytanssiin. Pariisissa hän tanssi mm. maailmankuulun nykytanssin koreografin Carolyn Carlsonin ryhmässä.

Duo EmYo (FRA)

Emeline ja Yoann ovat kaksi ranskalaisartistia, jotka muodostavat Duo EmYon. Tampereella nämä entiset huippuvoimistelijat esittävät trapetsitanssiduettonsa, joka paljastaa yleisölle heidän tarinansa ja tunteensa.

Lue lisää Valossa Mikki Kunttu -festivaalista!

LIITTYVIÄ TAPAHTUMIA

/
  • Tampere-talo
  • Näyttelyt, messut

LUCID DREAMS -VALOKUVANÄYTTELY

Valokuvanäyttelyssä esillä paljon kuvia Euroviisuista julkisiin valaisuteoksiin sekä kaikkea siltä väliltä taiteilijan 30 vuoden uran ajalta.

/
  • Nokia Arena
  • Baletti
  • Show
  • Tanssi

LUMIKUNINGATAR

Nyt ensimmäistä kertaa jäällä kotimaisten ja kansainvälisten huipputähtien esittämänä H.C. Andersenin rakastettu tarina Lumikuningatar!

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

Keikalla, Tampere-talo

Varaa liput ryhmällesi

(väh. 10 hlöä)
ryhmamyynti@tampere-talo.fi
tai puh. 03 243 4501 (ma–pe klo 10–16)