Hyppää sisältöön

BAROKKIYHTYE BACCANO 20 VUOTTA: VIVALDISSIMO

Konsertissa vuorottelevat kauneudellaan ja hengästyttävällä virtuoosisuudellaan hämmästyttävät Vivaldin ooppera-aariat ja soitinmusiikki.

Aika 23.04.2023 15.00

TilaTampere-talo, Pieni sali

Tietoa tapahtumasta

Liput 29 €, eläkeläiset 24 €, opiskelijat 12 €

BAROKKIYHTYE BACCANO
Tuuli Lindeberg, sopraano
Essi Luttinen, mezzosopraano
Hanna Haapamäki, nokkahuilu
Susanne Helasvuo, viulu
Mervi Kinnarinen, viulu
Tiila Kangas, alttoviulu
Jussi Seppänen, sello
Anna Rinta-Rahko, kontrabasso
Eero Palviainen, luuttu ja kitara
Marianna Henriksson, cembalo

20-vuotisjuhliaan viettävän Baccano-barokkiyhtyeen konsertissa vuorottelevat henkeäsalpaavalla kauneudellaan ja hengästyttävällä virtuoosisuudellaan hämmästyttävät Vivaldin ooppera-aariat ja soitinmusiikki.

Luvassa on juhlavaa, virtuoosista ja riipaisevan kaunista barokkimusiikkia ja roolihahmojen koskettavia kohtalonkäänteitä. Lähes demonisen tuottelias Vivaldi on innoittanut ehtymättömällä tunneskaalallaan monia myöhempiä̈ säveltäjiä̈.

Vivaldissimo-ohjelmassa esiintyy barokkiyhtye Baccano solisteinaan sopraano Tuuli Lindeberg, mezzosopraano Essi Luttinen sekä nokkahuilisti Hanna Haapamäki.

Suomen Kulttuurirahasto on tukenut konsertin järjestämistä.

Konsertin kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Esiintyjät

Kuva: Ville Paul Paasimaa

Barokkiyhtye Baccano on maamme eturivin barokkimuusikoista koostuva 20-vuotias yhtye, jonka jäsenet ovat yhdessä ja erikseen esiintyneet merkittävimmillä kotimaisilla musiikkijuhlilla, konsertoivat eri yhtyeiden jäseninä ympäri Eurooppaa ja soittavat mm. maamme vanhan musiikin orkestereiden soolosoittajina.

Baccanoa on kuultu Suomessa mm. Sastamala Gregorianassa, Lahden Urkuviikoilla, Rauma Festivossa, Hauhon musiikkijuhlilla, Oulaisten musiikkiviikoilla, Kirkko soikoon -festivaalilla Helsingissä, Uudenkaupungin Crusell-viikolla, Oulunsalo Soi -musiikkijuhlilla, Vantaan Barokissa, Paraisten Urkupäivillä, Sysmän Suvisoitossa, Kymijoen Lohisoitossa, Helsingin Musiikkitalossa, Tampere-talossa ja Espoon Sellosalissa.

Baccanon napolilaista barokkimusiikkia sisältävä ensilevy julkaistiin Alba-levymerkillä vuonna 2011.
Suomen Kulttuurirahasto sekä Alfred Kordelinin säätiö ovat tukeneet Baccanon toimintaa.

Kuva: Sakari Röyskö

Sopraano Tuuli Lindeberg on vakiinnuttanut asemansa maamme eturivin erityisesti barokkiajan ja oman aikamme laulumusiikin esittäjänä. Hän on saanut lehdistössä taajaan kiitosta puhtaasta ja ilmaisuvoimaisesta lauluäänestään sekä monipuolisesta muusikkoudestaan. Tuuli tekee säännöllisesti yhteistyötä Suomen parhaiden orkesterien ja kamariyhtyeiden kanssa esiintyen ahkerasti klassisen musiikin näyttämöillä, konserttisarjoissa ja festivaaleilla. Tuuli tekee taajaan yhteistyötä erityisesti suomalaisten säveltäjien kanssa, ja hän on kantaesittänyt kymmeniä vokaaliteoksia. Näyttämörooleja Tuuli on esittänyt vuosien varrella mm. Suomen kansallisoopperassa, Ilmajoen musiikkijuhlilla, Suomen Kansallisteatterissa sekä lukuisissa vapaan kentän kamarioopperaproduktioissa. 

Esiintymistyönsä ohella Tuuli nauttii opettamisesta, unohdetun vokaaliohjelmiston esiin kaivelusta ja ohjelmistosuunnittelusta. Hän opettaa omien erikoistumisalojensa laulumusiikkia Sibelius-Akatemiassa sekä toimii Musica nova Helsinki -nykymusiikkifestivaalin taiteellisena johtajana.

Kuva: Alejandro Lorenzo

Essi Luttinen on poikkeuksellisen monialainen ja ilmaisuvoimainen mezzosopraano. Hänen ohjelmistonsa on laaja ulottuen varhaisesta barokista nykymusiikkiin, ja hän on yhtä kysytty esiintyjä niin konserttilaulajana kuin musiikkiteatterin eri muodoissa.

Artistina Essi Luttinen pyrkii etsimään myös epätavallisia ja perinteitä rikkovia ilmaisutapoja. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu paljon nykyteoksien kantaesityksiä, ja Ooppera Skaalan, nykyoopperaan keskittyvän ensemblen taiteellisena johtajana hän on ollut mukana luomassa ja toteuttamassa kokonaan uusia musiikillisia ja esityksellisiä innovatiivisia konsepteja.

Oopperatehtävissä Essi Luttinen on vieraillut mm. Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, Bergen Nasjionale Operassa, Oulun, Turun, Jyväskylän, Tampereen ja Vaasan oopperoissa sekä Ilmajoen musiikkijuhlilla.

Essi Luttinen on voittanut ensimmäisen palkinnon Taidekeskus Salmelan Merikanto- laulukilpailussa sekä toisen palkinnon Lappeenrannan Valtakunnalisissa Laulukilpailuissa. Lisäksi hänelle on myönnetty Karita Mattila -palkinto.

Kuva: Markku Pihlaja

Nokkahuilisti-traversisti Hanna Haapamäki tunnetaan aktiivisena muusikkona, joka on esiintynyt sekä solistina että kamarimuusikkona lukuisissa vanhan musiikin yhtyeissä ja orkestereissa. Hannaa on kuultu mm. Kymi Sinfoniettan sekä Suomalaisen barokkiorkesterin solistina. Hanna on barokkiyhtye Baccanon sekä Bravade-nokkahuilukvartetin jäsen. Hän soittaa nokkahuilua ja traversoa lisäksi Helsingin Barokkiorkesterissa, Suomalaisessa barokkiorkesterissa sekä Espoon barokissa ja on toiminut myös näiden orkesterien solistina.

Hanna on konsertoinut lukuisilla musiikkijuhlilla niin koti- kuin ulkomailla mm. eri puolilla Eurooppaa sekä Japanissa. Solisti- ja kamarimuusikon tehtävien lisäksi hänen sydäntään lähellä ovat lastenkonsertit , ikäihmisten palvelutalo- ja laitoskonsertit sekä musiikkioppilaitoskoulutusprojektit. Hanna työskentelee Collegium ry -yleisötyöryhmän jäsenenä sekä Konserttikeskus ry.n palveluksessa. Hanna onkin kiertänyt laajalti kotimaamme kouluissa, päiväkodeissa, palvelutaloissa ja musiikkiopistoissa vieden nokkahuilun ja traverson sekä barokkimusiikin ilosanomaa maamme lapsille ja vanhuksille.

Hanna Haapamäen taiteellista toimintaa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Alfred Kordelinin säätiö.

Keikalla, Tampere-talo

Varaa liput ryhmällesi

(väh. 10 hlöä)
ryhmamyynti@tampere-talo.fi
tai puh. 03 243 4501 (ma–pe klo 10–16)

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

TULEVIA TAPAHTUMIA

/
  • Tampere-talo
  • Konserttisalit ja tapahtumatalot
  • Maailmanmusiikki

CARMINHO (POR)

Portugalin lämpimät tuulet puhaltavat, kun fado-musiikin tähti Carminho esiintyy Pienessä salissa uuden albumin Portuguesa kanssa.

/
  • Tampere-talo
  • Ooppera, operetti

LA TRAVIATA

Tampereen Oopperan säihkyvän suurtuotannon ohjaa Samuel Harjanne. Tampere Filharmoniaa johtaa Giancarlo Andretta.