Hyppää sisältöön

Dinosaurukset-kesänäyttely

Koko perheen interaktiivinen kesänäyttely sisältää liikkuvia ja äänteleviä dinosaurushahmoja, toiminnallisia puuhapaikkoja ja uusinta VR-teknologiaa.

Aika 01.07.2023 10.00 - 13.08.2023 16.00

TilaTampere-talo, Sorsapuistosali

Tietoa tapahtumasta

Dinosaurukset
1.7.–13.8.2023
Tampere-talo, Sorsapuistosali

Näyttely on avoinna 1.7.–13.8.2023 seuraavin aukioloajoin:

Ma suljettu
Ti–ke 9–17
To 9–19
Pe 9–17
La–su 10–17

Lipunmyynti loppuu tuntia ennen sulkemisaikaa. 

Ne hallitsivat maailmaa miljoonia vuosia sitten – nyt ne saapuvat Tampereelle!

Koko perheen interaktiivinen Dinosaurukset-näyttely valloittaa Tampere-talon 1.7.–13.8.2023. Herätä sisäinen paleontologisi, kulje dinosaurusten jalanjäljissä ja tutustu näiden suurimpien planeetallamme koskaan vaeltaneiden matelijoiden kiehtovaan elämään.

Tampere-talon kesänäyttely sisältää parikymmentä liikkuvaa ja ääntelevää dinosaurushahmoa, jotka on valmistettu esihistoriallisten esikuviensa näköisiksi ja kokoisiksi pienintä yksityiskohtaa myöten. Mukana ovat dinosaurusten kuningas tyrannosaurus rex, jättimäinen diplodocus, lentolisko pteranodon, viekas velociraptor sekä monet muut vanhat ja uudet tuttavuudet!

Jännittävä aikamatka

Dinosaurukset-kesänäyttely raottaa salaperäisyyden saniaisverhoa ja kurkistaa hurjien hirmuliskojen ja kekseliäiden kasvissyöjien asuttamiin valtakuntiin mesotsooisella maailmankaudella. Tutustumiskierros alkaa triaskaudelta noin 230 miljoonan vuoden takaa ja kulkee jurakauden halki aina myöhäiselle liitukaudelle noin 65 miljoonan vuoden taakse, jolloin dinosaurusten aika päättyi.

Sorsapuistosalin näyttävät lavastukset kuljettavat vierailijat keskelle vehreitä viidakkomaisemia. Immersiivisellä kierroksella voit uppoutua uusinta teknologiaa ja tutkittua tietoa sisältäviin VR-maailmoihin, jotka saavat dinosaurukset ja niiden elinympäristöt heräämään henkiin hauskalla ja opettavaisella tavalla.

Perheen pienimmille paleontologeille näyttely sisältää toiminnallisia puuhapaikkoja, joissa lapset voivat muun muassa kaivaa hiekan peitosta fossiileja. Näyttelyvieraat pääsevät nauttimaan virvokkeita tunnelmallisessa Dino Café -teemakahvilassa, ja yhteinen kesäpäivä huipentuu Dino Shop -puodissa, jossa on myynnissä dinosaurusaiheisia leluja, pelejä ja tuotteita moneen makuun.

Yli miljoona vierailijaa

Korkeatasoista animatroniikkaa hyödyntävä näyttely on valmistettu Italiassa, jossa sen on nähnyt yli miljoona vierailijaa. Kansainvälisellä Dinosaur Invasion -nimellä kiertänyt näyttely sai suuren suosion Roomassa, Milanossa, Napolissa ja Firenzessä.

Ennen Tampereelle tuloa näyttely on esillä Sveitsissä. Näyttelyn takana on eurooppalainen World Touring Exhibitions -näyttelyjärjestäjä, jonka Tähtien sota -keräilyesineitä sisältävä Unofficial Galaxies -näyttely toi Tampere-taloon 30 000 vierailijaa kesällä 2022.

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Liput

Suosittelemme ostamaan näyttelyn liput ennakkoon verkosta. Näin vältät ylimääräisen odottelun paikan päällä Tampere-talossa. Etenkin ruuhkaisina päivinä lipunmyynnissämme saattaa olla jonoja.

Valikoimassamme on kahdenlaisia lippuja. Jos tiedät jo nyt, milloin haluat vierailla näyttelyssä, sinun kannattaa valita edullisempi päiväkohtainen lippu. Jos haluat vielä miettiä vierailupäivääsi, voit tehdä sen avoimen päivän lipulla.

Valitsetpa kumman lipputyypin vaan, vältät turhan jonotuksen Tampere-talossa ja voit keskittyä vierailullasi hauskanpitoon. Varauduthan tarvittaessa esittämään alennuslippuun oikeuttavan todistuksen (esim. opiskelijakortti) Tampere-talon henkilökunnalle.

Säästä ja osta päiväkohtainen lippusi ennakkoon

Kun ostat kesänäyttelyn päiväkohtaisen lipun ennakkoon, varmistat sisäänpääsyn juuri haluamallesi päivälle ja saat lippusi aina edullisimpaan hintaan. Päiväkohtainen lippu kourassasi tai mobiililaitteessasi sinun ei tarvitse jonottaa Tampere-talon lipunmyynnissä vaan voit lippuun merkittynä päivänä siirtyä suoraan sisälle näyttelyyn.

Päiväkohtainen lippu sisältää näyttelyn sisäänpääsyn yhden ostohetkellä valitun aukiolopäivän ajan. Voit käyttää lipun haluamanasi kellonaikana näyttelypäivän aukioloaikojen puitteissa.

Päiväkohtaiset liput

Aikuiset 20 €
Lapset ja nuoret (2–16-vuotiaat), eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 18 €
Perhelippu (2 aikuista + 2–4 lasta) 65 €
Alle 2-vuotiaat 0 € (erillistä lippua ei tarvita)

Joustoa vierailuun avoimen päivän lipulla

Etkö vielä tiedä, minä päivänä haluat vierailla kesänäyttelyssä? Valitse avoimen päivän lippu ja voit tehdä päätöksen vierailuajankohdasta myöhemmin. Avoimen päivän lippu Tampere-talon kesänäyttelyyn on myös ilahduttava ja persoonallinen lahja vaikkapa kesän päivänsankareille tai valmistuville koululaisille.

Avoimen päivän lippu kourassasi tai mobiililaitteessasi sinun ei tarvitse jonottaa Tampere-talon lipunmyynnissä vaan voit siirtyä suoraan sisälle näyttelyyn. Voit käyttää avoimen päivän lipun haluamanasi päivänä näyttelyn aukioloaikojen mukaisesti.

Avoimen päivän liput

Aikuiset 22 €
Lapset ja nuoret (2–16-vuotiaat), eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 20 €
Alle 2-vuotiaat 0 € (erillistä lippua ei tarvita)

Huomioithan, että perhelippu on ostettavissa ainoastaan päiväkohtaisena lippupakettina.

Hyvä tietää

  • Näyttely sopii koko perheelle, mutta hurjat dinosaurushahmot saattavat tuntua nuorimmista vierailijoista jännittäviltä. Virtuaalitodellisuuspisteitä suositellaan yli 6-vuotiaille lapsille.
  • Suosittelemme aistiherkkiä asiakkaita ottamaan vierailulle mukaan kuulosuojaimet, sillä dinosaurukset ääntelevät paikoitellen voimakkaasti. Tampere-talo Shop ja Dino Shop myyvät kertakäyttöisiä korvatulppia. 
  • Näyttelyyn on esteetön pääsy. 
  • Näyttelyn kiertämiseen kannattaa varata aikaa ainakin tunti, mutta dinosaurusten maailmaan ja virtuaalitodellisuuteen tutustumiseen saa helposti kulumaan kauemminkin. 
  • Voit ottaa näyttelyalueelle mukaan oman vesipullon, mutta jätäthän muut eväät kotiin tai narikkaan. Dino Café ja Ravintola Tuhto myyvät virvokkeita sekä makeaa ja suolaista purtavaa.
  • Näyttelyssä saa kuvata. Voit jakaa elämyksesi kanssamme: @tamperetalo #DinosauruksetTampere
  • Näyttelyn opasteet ovat suomeksi ja englanniksi. 
  • Näyttelyyn ei pääsee Museokortilla tai etukorteilla (esim. Kaikukortti). 
  • Voit maksaa näyttelyn pääsylipun liikunta- ja kulttuurieduilla. Lue lisää!
Keikalla, Tampere-talo

Varaa liput ryhmällesi

(väh. 10 hlöä)
ryhmamyynti@tampere-talo.fi
tai puh. 03 243 4501 (ma–pe klo 10–16)

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!