Hyppää sisältöön

HELI LAAKSONEN JA KYÖSTI MÄKIMATTILA

Runoja ja lauluja järjissään pysymisestä. Runoilija Heli Laaksonen ja muusikko Kyösti Mäkimattila tarjoavat yleisölle tervettä hulluutta ja elämän juhlaa.

Aika 04.05.2023 19.00

TilaTampere-talo, Iso sali

Tietoa tapahtumasta

Heli Laaksonen ja Kyösti Mäkimattila
Runoja ja lauluja järjissään pysymisestä

Liput 35,50 €

Runoilija Heli Laaksonen ja muusikko Kyösti Mäkimattila tarjoavat yleisöilleen tervettä hulluutta ja elämän valoisan puolen juhlaa runoin ja lauluin. Runoja ja lauluja järjissään pysymisestä -konsertti ilahduttaa Tampere-talossa toukokuussa 2023.

Runoilija, taiteilija, luonto-ohjaaja Heli Laaksonen ja laulaja-lauluntekijä Kyösti Mäkimattila ovat sanoineen ja lauluineen peruskysymysten äärellä. Punaposkinen säestäjä Juha Maunu loihtii kosketinsoittimellaan ihmeellisiä säveliä. Miten pysyä järjissään outoinakin aikoina, raskainakin päivinä? Heli ja Kyösti puhuvat lavalla sammaleista, kesähousuista, väreistä, rakkaudesta ja karavaanareista. Kun Kyösti laulaa, Heli on hiljaa. Surraan vähän menetyksiä: äitejä, muistoja, maailmanmenoa, tullaan pian takaisin hyvälle päälle, pysytään tolkuissamme ja itsevalaisevina. Ainakin puolitoista tuntia runoja, lauluja, nauruja, sanailuja ja vaatteiden vaihtoja.

Heli iloitsee yhteiskeikkojen odottamattomista käänteistä:

”Näis runollisis laulukeikois Kyästin ja soittajapoik Jullen kans ollaan ain koitettu säilyttä piän arvaamattomuus – välil me hämmästytä ittekki, et kuin kuis tämä tämmöseks meni. Viimeks noi pualhullut pojat ol harjotellu mul synttärylläriks Herreysin poikie Diggi-loo, diggi-leyn. Arvatka pyärtysink mää? Mitä nyy mahta tulla?”

Kyöstillä on kämmenillään kymmeniä klassikoita ja uutta musiikkia:

”Runot soljuvat lauluiksi näin kevään korvalla vinhasti kuin ekaluokkalainen koulusta kotiin uudella pyörällään. Maitopurkista tehty prätkytin on ekologinen ja ajaton, tasainen käynti on polkijasta kiinni”.

Järjissään pysymisen runot ja laulut juhlivat kaikkia pitämättä jääneitä juhlia. Nostetaan mielikuvitusmalja menneille ja tuleville kirjajulkkareille, levynjulkistajaisille, valmistujaisille ja uusille aluille. Hurrataan Kyöstin tuoreelle Kullervo Linna -palkinnolle ja vaikka Helin saamalle kylähullujen killan kunniadiplomin kymmenvuotisjuhlalle. Säestäjä Juhalla on tänä vuonna taas syntymäpäivä! Tilaisuuksissa juhlitaan takautuvasti myös kaikkien paikalla olijoiden nimipäivät. 

Lavalla kuullaan sekä kaunista suomen yleiskieltä että lounaismurretta, eli Laaksosen runoista tuttua lyhkäst suame. Ja hei: Ruovesi mainittu! Tiedetään sieltä muutakin Gallen-Kallelan erämaa-ateljee ja Vinhan kirjakauppa – sävelviihdyttäjä Juha Maunu. Keikan jälkeen taiteilijat ovat tavattavissa levy- ja kirjatiskien äärellä.

Hyvästellään viimein taakse jäänyt kylmä talvi, avataan hartaasti odotettu kevät kuin metsästä löytynyt ovi, keksitään uudet onnen tavat uteliaina, hyväntuulisina ja rohkeina.

Konsertin kesto n. 1h 30 min, ei väliaikaa.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo ja A Duuri Oy

TULEVIA TAPAHTUMIA

/
  • Tuulensuun Palatsi
  • Viihdekonsertti

KNIPI

Erinomaisen vastaanoton saanut ”Valoilmiöitä” -albumi on edeltäjäänsä aavistuksen toiveikkaampi paketti erilaisia rakkauslauluja. Tuulensuun Palatsin art deco -puitteet toimivat mahtavana miljöönä

/
  • Tampere-talo
  • Viihdekonsertti

BIG COUNTRY

Konsertti on peruttu tapahtumajärjestäjä RH Entertainmentin hakeuduttua konkurssiin.

/
  • Nokia Arena
  • Iskelmä- ja tanssimusiikki
  • Viihdekonsertti

ISKELMÄ GAALA 2023

Tästä gaalasta ei tähtisadetta puutu! Esiintyjinä mm. JVG, Juha Tapio, Lauri Tähkä, Jannika B, Arttu Wiskari, Erin, Samu Haber ja Bess.