Hyppää sisältöön

John Storgårds – 35 vuotta ensikonsertista

Viulisti-kapellimestari John Storgårds juhlistaa 35-vuotista muusikkouraansa pianisti Jouko Laivuoren kanssa.

Aika 29.04.2023 19.00

TilaTampere-talo, Pieni sali

Tietoa tapahtumasta

La 29.4.2023 klo 19 Tampere-talo, Pieni sali
John Storgårds 35 vuotta ensikonsertista

Perusliput 32 €
Eläkeläiset 25 €
Opiskelijat 10 €

John Storgårds aloitti muusikon uransa viulistina, ja toimi konserttimestarina monissa orkestereissa ennen valmistumistaan kapellimestariksi Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalta. Ja viulistin ura jatkuu yhä kapellimestarin töiden rinnalla sekä solistitehtävien että kamarimusiikin merkeissä monien maailmanluokan taiteilijoiden ja kokoonpanojen kanssa.

Ensikonserttinsa Storgårds piti pianisti Jouko Laivuoren kanssa Helsingissä Temppeliaukion kirkossa keväällä 1988. Ensikonsertista on kulunut 35 vuotta. Tuolloin ohjelmassa oli myös nyt kuultava Nielsenin toinen viulusonaatti. Syksyllä 2023 ilmestyy Alban julkaisema CD-levy jolla Storgårds soittaa omia suosikkisooloviuluteoksiaan.

Konsertti kestää n. 2 tuntia sisältäen yhden väliajan.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Ohjelma

Johann Sebastian Bach: Sonaatti viululle ja cembalolle c-molli BWV 1017
I. Siciliano. Largo
II. Allegro
III. Adagio
IV. Allegro

Witold Lutoslawski: Partita for Violin and Piano (1984)
I Allegro
II Ad libitum
III Largo
IV Ad libitum
V Presto

– Väliaika –

Franz Schubert: Sonatiini a-molli D 385
Allegro moderato
Andante
Menuetto: Allegro
Allegro

Carl Nielsen: Viulusonaatti nro 2 op. 35
Allegro con tiepidézza
Molto adagio
Allegro piacévole

Esiintyjät

John Storgårds (s. 1963) on soittanut monien maailman huippuorkestereiden solistina, mainittakoon Oslon filharmonikot, Frankfurtin ja Kölnin radio-orkesterit, Deutsche Kammerphilharmonie, BBC Philharmonic Orchestra, Torinon RAI-orkesteri ja lähes kaikki Suomen orkesterit.

Monet säveltäjät ovat myös omistaneet hänelle teoksiaan. Näistä mainittakoon Kimmo Hakola (Viulukonsertto ja kaksi sooloviuluteosta), Pehr-Henrik Nordgren (Viulukonsertto nro 4), Sunleif Rasmussen (Viulukonsertto) ja Bent Sørensen (Serenissima). Hänen laajaan konserttolevytysten sarjaansa kuuluu muun muassa Schumannin, Erkki Melartinin, Pehr-Henrik Nordgrenin, Kaija Saariahon ja Peteris Vasksin viulukonserttojen levytykset. Hän on myös kantaesittänyt Jean Sibeliuksen 1929 julkaisukieltoon asettaman Sarjan viululle ja jousiorkesterille op.117 Lahdessa 1990.

Kamarimusiikkia Storgårds soittaa ahkerasti muun muassa Avanti!n, NACOn ja Lapin kamariorkesterin kanssa, sekä monilla festivaaleilla kuten Aspen, Santa Fe, Rolandseck, Affinis ja Kuhmo. Storgårds toimi Korsholman musiikkijuhlien taiteellisena johtajana 2004–2006 sekä LuostoClassicin taiteellisena johtajana 2003–2013.

Storgårdsin viulunsoiton opettajina ovat olleet mm. Esther Raitio, Jouko Ignatius ja tärkeimpänä kaikista Chaim Taub, legendaarinen pedagogi ja Israelin filharmonikkojen konserttimestari, jonka johdolla hän opiskeli useita periodeja 80- ja 90-luvuilla.

Jouko Laivuori (s. 1959) aloitti pianonsoiton Tampereella ja suoritti Sibelius-Akatemian pianodiplomin vuonna 1984. Laivuori soittaa kaikenlaista musiikkia kantrista Fluxukseen. Hänet tunnetaan kuitenkin erityisesti uuden musiikin esittäjänä: Laivuori on kantaesittänyt muun muassa Eero Hämeenniemen ja Magnus Lindbergin sooloteoksia sekä Kirmo Lintisen pianokonserton viime keväänä. Laivuori on Avanti!-kamariorkesterin perustajajäsen. Nykyisin Laivuori toimii Radion Sinfoniaorkesterin kosketinsoittajana ja on siten Suomen ainoa virassa toimiva orkesteripianisti.

TULEVIA TAPAHTUMIA

/
  • Tampere-talo
  • Klassinen musiikki
  • Konserttisalit ja tapahtumatalot
  • Orkesterit

KAIKKI SOITTAA! -ORKESTERIKONSERTTI

Koko perheen orkesterikonsertti, jossa soittavat yhdessä ja erikseen niin nuoremmat kuin vanhemmat orkesterimuusikot. Mukana on yhteensä lähes 600 soittajaa!

/
  • Tampere Filharmonia
  • Klassinen musiikki
  • Konserttisalit ja tapahtumatalot
  • Orkesterit

OI IHMISYYS

To 27.4. klo 19, Iso saliOi ihmisyysJohn Storgårds, kapellimestariMika Kares, bassoViron kansallinen mieskuoroArvo Pärt: De profundisValentin Silverstrov: Meta WaltzDmitri Šostakovitš: