Hyppää sisältöön

JOUTSENLAULU

Musikaali Ollista, Jussista ja heidän legendaarisesta bändistään. Kunnianosoitus Jussi Hakulisen ja Olli Lindholmin mittavalle elämäntyölle.

Aika 03.02.2023 19.00 - 18.02.2023 19.00

TilaTampere-talo, Pieni sali

Tietoa tapahtumasta

Liput 47 €
Eläkeläiset 43 €
Opiskelijat, lapset ja nuoret (16 v. asti) ja työttömät 37 €

Esitykset

Pe 3.2.2023 klo 19
La 4.2.2023 klo 14
La 4.2.2023 klo 19
Pe 17.2.2023 klo 19
La 18.2.2023 klo 14
La 18.2.2023 klo 19

Musikaali Ollista, Jussista ja heidän legendaarisesta bändistään.

Musiikki: Jussi Hakulinen
Käsikirjoitus: Katariina Leino

Rooleissa

Olli Lindholm: Matthau Mikojan
Jussi Hakulinen: Erik Kraemer
Muissa rooleissa: Elisa Lairikko, Mirjam Paaso, Simo Pirttimaa, Petri Lairikko, Simo Stenman, Jussi Ojanen

Olli Lindholm oli Yö-yhtyeen laulaja, säveltäjä ja sanoittaja sen perustamisesta lähtien aina kuolemaansa asti. Jussi Hakulinen toimi Yössä aluksi kosketinsoittajana, laulajana ja erityisesti säveltäjänä ja sanoittajana.

Bändin tarina alkoi, kun Olli ihastui Jussin omintakeiseen musiikkiin, ja heidän ystävyytensä synnytti Yö-yhtyeen Porissa vuonna 1981. Pian perustamisen jälkeen Yö voitti rockin SM-kisojen Porin karsinnat ja sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi. Yö kohosi Suomen suosituimpien yhtyeiden joukkoon vuonna 1983 Jussi Hakulisen säveltämillä kappaleilla Likaiset legendat ja Särkynyt enkeli.

Olli Lindholm arvosti erityisen paljon Hakulista muusikkona ja säveltäjänä. Hakulinen on luonut useita suomalaisia klassikkokappaleita kuten Joutsenlaulu, Rakkaus on lumivalkoinen, Kiitos ja kunnia, Hän tanssii kanssa enkeleiden ja monia muita. Musikaalin kappaleet ovatkin pääosin juuri Jussi Hakulisen säveltämiä.

Yöllä on takanaan useita menestyslevyjä ja se on kiertänyt vuosikymmeniä kaikkialla Suomessa. Yön vaiheet sisältävät paljon onnea ja menestymisen hetkiä, mutta myös pettymyksiä ja surua. Yö kuuluu pitkäaikaisimpiin ja rakastetuimpiin rock-yhtyeisiin Suomessa.

Talvella 2022 sovimme Jussi Hakulisen kanssa Joutsenlaulu-musikaalin tekemisestä. Hän oli todella innoissaan musikaalin syntymisestä ja oli sen hengessä mukana. Olemme äärimmäisen surullisia hänen äkillisestä menehtymisestään. Musikaali on kunnianosoitus hänen ja Olli Lindholmin mittavalle elämäntyölle, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen suomalaisten sydämiin.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Suomen Musiikkiteatteri Oy

TULEVIA TAPAHTUMIA

/
  • Tuulensuun Palatsi
  • Viihdekonsertti

KNIPI

Erinomaisen vastaanoton saanut ”Valoilmiöitä” -albumi on edeltäjäänsä aavistuksen toiveikkaampi paketti erilaisia rakkauslauluja. Tuulensuun Palatsin art deco -puitteet toimivat mahtavana miljöönä

/
  • Tampere-talo
  • Viihdekonsertti

BIG COUNTRY

Konsertti on peruttu tapahtumajärjestäjä RH Entertainmentin hakeuduttua konkurssiin.

/
  • Nokia Arena
  • Iskelmä- ja tanssimusiikki
  • Viihdekonsertti

ISKELMÄ GAALA 2023

Tästä gaalasta ei tähtisadetta puutu! Esiintyjinä mm. JVG, Juha Tapio, Lauri Tähkä, Jannika B, Arttu Wiskari, Erin, Samu Haber ja Bess.