Hyppää sisältöön

KORIA TÄTI – MONOLOGIOOPPERA

Väkevän monologioopperan päähenkilö on eteläpohjalainen dementoituva emäntä, joka on eristetty muusta perheestä. Koria tätin roolissa sopraano Päivi Nisula.

Aika 26.11.2022 19.30

TilaTampere-talo, Pieni sali

Tietoa tapahtumasta

LIPUT 39 €

KORIA TÄTI

Koria täti – Päivi Nisula
Musiikin johto/piano – Jukka Nykänen
Klarinetti – Henna Jämsä
Lyömäsoittimet – Aino Nisula

Kantaesitys Saaristo-ooppera (2021)
Sävellys Olli Kortekangas
Libretto Tommi Kinnunen
Ohjaus Pertti Sveholm
Lavastus Jani Uljas
Puvustus Tiina Valkama
Valosuunnittelu Timo Alhanen
Kiertuetuotanto Teatro Productions

”Ette voi unohtaa, nimi on niin helppo: Olen Koria täti!”
Koria täti on 1960-luvun lopun jouluviikolle eteläpohjalaiseen taloon sijoittuva monologiooppera. Päähenkilö on hitaasti dementoituva vanha emäntä, joka on eristetty muusta perheestä ja suljettu omaan kamariinsa. Hän ei ymmärrä, miksi on tullut suljetuksi oven taakse yksinäisyyteen, eikä hän enää tiedä, millaista on elämä sen toisella puolen.

Koria täti on Saaristo-oopperan tuotanto, joka sai kantaesityksensä Turun kaupunginteatterissa 17.12.2021. Väkevän monologioopperan libretosta vastaa kolme kertaa Finlandia-palkintoehdokkaana ollut kirjailija Tommi Kinnunen. Aihe on henkilökohtainen sekä hänelle, että sopraano Päivi Nisulalle. Oopperan hahmo perustuu Kinnusen oman tädin naapurissa eläneeseen dementoituneeseen emäntään, joka eli lukittuna huoneeseensa perheensä toimesta. Naisen arki kului lähinnä hukattuja tavaroitaan etsien taskulampun valossa. Päivi Nisulan oma äiti oli sairastanut Alzheimeria yli kymmenen vuotta ennen kuolemaansa, joten Kinnusen ehdottaessa oopperan aiheeksi muistisairauden ja yksinäisyyden teemaa, se kävi Päiville samantien. Sävellyksestä vastaa Olli Kortekangas. Teoksen on ohjannut näyttelijä-ohjaaja Pertti Sveholm.

Suuren kysynnän myötä Koria täti -tuotanto suuntaa kiertueelle eri puolelle Suomea muun muassa teattereihin, festivaaleille ja epätavanomaisiinkin tiloihin, sillä teos on helposti liikuteltavissa. Koria täti -oopperan musiikillinen kokoonpano on kevyt, mutta tarkoin harkittu ja tehokas – sävellys on tehty pianolle, klarinetille, lyömäsoittimille ja laululle.

Soiva kesto on n. 50min.
Esityksessä ei ole väliaikaa.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

Tulevia tapahtumia