Hyppää sisältöön

LEAD!

Nuorten energiaa ja mentoreiden tyylitietoisuutta yhdistävää musisointia Sibelius-osuudesta Tšaikovskin suurimman sinfonian esitykseen.

Aika 20.09.2022 19.00

TilaTampere-talo, Iso sali

Tietoa tapahtumasta

Liput 30 €
Eläkeläiset 24 €
Opiskelijat ja lapset/nuoret 15 €
 

LEAD!
Jukka-Pekka Saraste, kapellimestari
Alban Gerhardt, sello
Kansainvälinen LEAD! -orkesteri

OHJELMA:
Sibelius: Kuningas Kristian ja Belsassarin pidot – osia
Prokofjev: Sinfonia concertante, op. 125
Tšaikovski: Sinfonia nro 6 ”Pateettinen”

Ikoninen kapellimestari Jukka-Pekka Saraste ja Guardian-lehden aikamme parhaimmaksi sellistiksi nimeämä Alban Gerhardt kääntävät katseemme kohti tulevaisuutta. He tuovat Suomeen muun muassa Wienin, Berliinin ja Lontoon filharmonikoissa ansioituneita mentoreita valmentamaan uuden muusikkosukupolven kansainvälisiä valioita.

LEAD! -orkesterin muodostavat Singaporen kansallisen yliopiston osana toimivan Yong Siew Toh konservatorion, sveitsiläisen Haute École de Musique de Genèven sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian parhaat opiskelijat. Luvassa on nuorten energiaa ja mentoreiden tyylitietoisuutta yhdistävää musisointia. Konsertin aloittaa korkeakoulujen kapellimestariopiskelijoiden johtama Sibelius-osuus. Ilta huipentuu Tšaikovskin suurimman sinfonian esitykseen.

Konsertti on osa kansainvälistä LEAD! -projektia, joka tarjoaa nuorille muusikoille valmennusta ja mentorointia johtajuuden, kommunikaatiotaitojen ja toimialatietoisuuden kehittämiseksi. Projektia johtaa kapellimestari Jukka-Pekka Saraste. Työskentelemällä omien alojensa kansainvälisen parhaimmiston kanssa opiskelijat saavat runsaasti tietoa ja kokemusta tukeakseen taiteellista identiteettiään ja uraansa. Hanketta tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö. Konsertti toteutetaan LEAD-säätiön, korkeakoulujen ja Tampere-talon yhteistyönä.

Jukka-Pekka Saraste ja Guardian-lehden aikamme parhaimmaksi sellistiksi nimeämä Alban Gerhardt tuovat Suomeen mm. Wienin, Berliinin ja Lontoon filharmonikoissa ansioituneita mentoreita valmentamaan uuden muusikkosukupolven kansainvälisiä valioita. LEAD! -orkesterin muodostavat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Singaporen kansallisen yliopiston osana toimivan Yong Siew Toh konservatorion sekä sveitsiläisen Haute École de Musique de Genèven parhaat opiskelijat. Luvassa on nuorten energiaa ja mentoreiden tyylitietoisuutta yhdistävää musisointia.

Konsertin kesto n. 2 tuntia 30 minuuttia, sisältäen väliajan.

Tuotanto Tampere-talo ja Sibelius-Akatemia

Keikalla, Tampere-talo

Varaa liput ryhmällesi

(väh. 10 hlöä)
ryhmamyynti@tampere-talo.fi
tai puh. 03 243 4501 (ma–pe klo 10–16)

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

TULEVIA TAPAHTUMIA