Hyppää sisältöön

MANUEL DUNKEL: TENOR MADNESS

Tenor Madness konsertin ohjelmistoon Manuel Dunkel ja orkesteri ovat valinneet useita legendaarisen tenorisaksofonistin Sonny Rollinsin tunnetuksi tekemää kappaletta.

Aika 08.03.2023 19.30

TilaTampere-talo, Pieni sali

Tietoa tapahtumasta

Liput 29 €

“Tenor Madness albumi (v. 1956) on ainut tiedossa oleva tallenne, jossa legendaariset tenorisaksofonistit Sonny Rollins ja John Coltrane soittavat samalla levyllä”.

Illan tähtisolisti tenorisaksofonisti Manuel Dunkel (s. 1971, Vantaa) on yksi tämän hetken arvostetuimmista suomalaisista jazz-muusikoista. Hänet tunnetaan soittimensa vivahteikkaasta soundista, virtuositeetista ja vahvasta post-bop tyylisestä ilmaisustaan. Dunkel valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian Jazzmusiikin koulutusohjelmasta vuonna 2004. Hän on soittanut vakituisesti UMO:ssa vuodesta 1994 lähtien. Hän on julkaissut 7 sooloalbumia ja on mukana yli 60:llä albumilla. Dunkel on esiintynyt yli 30:ssä maassa. Hän on konsertoinut useiden kansanvälisesti merkittävien jazz-muusikoiden kanssa. Suomen Jazzliitto myönsi Dunkelille Yrjö-palkinnon vuonna 2011.

HT Combo (v. 2012 Tampere) on 10-soittajan svengaavaan jazziin suuntautunut mini Big Band. Orkesteri on Suomessa harvinainen 6-puhaltajan ja komppiryhmän kokoonpano. Tällainen kokoonpano on kuitenkin hyvin yleinen ja suosittu erityisesti Yhdysvaltain länsirannikolla. HT Combo on toteuttanut eri puolilla Suomea lähes 100 teemakonserttia, joissa solisteina ovat olleet monet tunnetut kotimaiset artistit ja jazz-muusikot.

Tenor Madness konsertin ohjelmistoon Manuel Dunkel ja orkesteri ovat valinneet useita legendaarisen tenorisaksofonistin Sonny Rollinsin säveltämää ja tunnetuksi tekemää kappaletta. Joista ehkä menestyneimpiä ovat Tenor Madnesin lisäksi, Doxy ja St.Thomas. Muita kuultavia kappaleita ovat mm. Shiny Stockings, Sugar, Just Friends ja Beatles kappale Here There & Everywhere.

Tapahtuman kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Anniskelu, Tampere-talon ravintola
Kuva: Riikka Vaahtera

Tiesitkö, että tässä esityksessä voit nauttia virvokkeita katsomossa!

Esityksessä on K-18 anniskelualue Pienen salin riveillä 12–17. Anniskelualueelle lipun ostanut voi viedä mukanaan katsomoon joko ennen esitystä tai väliajalla ostamansa juoman.

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

TULEVIA TAPAHTUMIA

/
  • Tampere-talo
  • Viihdekonsertti

TOVE-FESTIVAALI

Muumihahmojen luoja Tove Jansson on tämän ihastuttavan festivaalin juhlasankari. Pienessä salissa ja Muumimuseossa on mukana huippuesiintyjiä ja -ohjelmaa.