Hyppää sisältöön

MILTÄ SUOMI KUULOSTAA?

Viisi maamme eturivin modernia säveltäjää esittelee äänitaidenäyttelyssä heille merkityksellisen paikan ja kertoo äänen avulla Suomen identiteetistä.

Aika 02.08.2022 09.00 - 10.08.2022 09.00

TilaTampere-talo, Maestro

Liput

10 €
Liput ovat myynnissä vain Tampere-talon lipunmyynnissä. Saman päivän Rauli Virtanen: Saigonista Kiovaan 1972–2022 -valokuvanäyttelyn lipulla pääsee tutustumaan ilmaiseksi Miltä Suomi kuulostaa? -äänitaidenäyttelyyn.

Äänitaidenäyttely on kuultavissa Maestro-salissa 2.–10.8.2022 Tampere-talon aukioloaikojen mukaisesti.

Aukioloajat

Ma suljettu
Ti–ke klo 9–17
To–pe klo 9–19
La–su klo 10–17

Tietoa tapahtumasta

Tampere-talossa avautuu elokuussa uusi Miltä Suomi kuulostaa? -äänitaidenäyttely, joka kuljettaa kuulijan mukaan Suomen maisemiin ilman visuaalisuuden painolastia. Kirjailija ja tuottaja Konsta Klemetin kuratoimassa näyttelyssä Suomen eturivin säveltäjät ja muusikot pääsevät esittelemään heille merkityksellisen paikan Suomesta.

Tampere-talon Maestro-salissa tiistaina 2. elokuuta 2022 avautuvassa äänitaidenäyttelyssä kävijä saa nauttia Sasu Ripatin, Ringa Mannerin, Lau Naun, Elia Lombardinin sekä Timo Lassy & Marko Nyberg -duon tätä kokonaisuutta varten säveltämistä, uusista teoksista, joihin kävijä kuljetetaan pelkästään äänien avulla.

“Lähtökohtana on ajatus Suomi-kuvan muokkaamisesta ja päivittämisestä. Suomea on kuvattu lukuisin eri tavoin maalaustaiteessa, valokuvataiteessa ja elokuvataiteessa viimeisen 150 vuoden aikana. Kultakauden tunnetut maalarit rakensivat Suomi-kuvaa esittämällä romantisoituja maisemia ja rauhaisia luontokuvaelmia; suomalaisten luontosuhdetta ylistettiin. Tämä sopi kansallisromantiikan silloiseen ohjelmaan. Tänä päivänä keskustelu oikeanlaisesta

Suomesta ja Suomen identiteetistä jatkuu laajempana kuin koskaan”, näyttelyn kuraattori Konsta Klemetti kertoo.

“Haluan nostaa esiin äänen ja äänimaisemien merkityksen ihmisen elinympäristössä ja kuvata Suomea auditiivisen kokemuksen kautta. On kiinnostavaa kuulla millaisia maisemia ja tunnelmia modernit säveltäjät haluavat Suomestaan esitellä. Samalla kun kysymme, mitkä ovat heille merkityksellisiä äänimaisemia, muistoja, todellisuuksia, tulemme kysyneeksi olemmeko kuulijoina tietoisia ääniympäristöstämme ja miten sen esiin nostaminen vaikuttaa taidekokemukseen ja siihen, miten ylipäänsä miellämme nykyisen Suomen”, Klemetti jatkaa.

Lisätiedot: https://suomikuulostaa.fi/

Teosesittelyt

Sasu Ripatti
Sasu Ripatti vie kuulijan kotipiiriinsä, pihalta suoraan jäätyneelle merelle, Oulun edustalla sijaitsevan Hailuodon ankariin olosuhteisiin.

Ringa Manner
Ruusut- ja Pintandwefall-yhtyeistä tutun Ringa Mannerin teos on syntynyt syksyisissä tunnelmissa, roudan ja lehdettömien puunrankojen ympäröimänä suvun mökkimaisemissa Eurassa.

Timo Lassy & Marko Nyberg
Lukioajoista toisensa tunteneiden muusikkoystävysten ensimmäinen yhteisteos sijoittuu urbaanille matkalle pääkaupunkiin. Se kaivertaa esiin sykkivän taipaleen Jollaksen merellisistä maisemista kuumana hehkuvaan Ullanlinnaan, jossa ääniraitaan sekoittuvat Ukrainan sotaa vastustavasta mielenosoituksesta tallentuneet äänet.

Elia Lombardini
Toukokuussa 2022 esikoisalbuminsa julkaisseen Elia Lombardinin teos esittelee kuulijalleen öisen Saimaan rannassa äänteleviä joutsenia ja helteisen kesäyön tunnelmia.

Lau Nau
Kemiön saarelle sijoittuvan historiallisen Kiilan kylän tunnelma välittyy kesäisenä pörräävien hyönteisten ja autereisen toimettomuuden hypnoottisessa tanssissa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Konsta Klemetti
Tuottaja
Puh. 050 527 3057
konsta.klemetti@gmail.com

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!