Hyppää sisältöön

PUISTOKONSERTTI 2022

Puistokonsertti tarjoilee tuttuun tapaan klassisen musiikin helmiä ja rentoa piknik-tunnelmaa Sorsapuistossa.

Aika 06.08.2022 18.00

TilaTampere Filharmonia, Sorsapuisto

Tietoa tapahtumasta

La 6.8. klo 18 Sorsapuisto
Puistokonsertti 2022

Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari
Ville Rusanen, baritoni

Puistokonsertti tarjoilee tuttuun tapaan klassisen musiikin helmiä ja rentoa piknik-tunnelmaa Sorsapuistossa.

Tampere Filharmonia, Tampere-talo ja Tampereen Sähkölaitos järjestävät loppukesän perinteisen Puistokonsertin Tampereen Sorsapuistossa lauantaina 6. elokuuta. Maksuton koko perheen konsertti on tavannut kerätä tuhansia ihmisiä nauttimaan sinfoniaorkesterin soinnista rennosti omalta viltiltä käsin. Tampere Filharmoniaa johtaa ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali, ja solistina loistaa baritoni Ville Rusanen.

Tampere-talo, Tampere Filharmonia ja Tampereen Sähkölaitos järjestävät perinteisen Puistokonsertin Tampereen Sorsapuistossa lauantaina 6. elokuuta klo 18. Tampereen kulttuurisyksyn avaava koko perheen maksuton puistotapahtuma tarjoilee yleisölle orkesteriklassikoita ja suomalaisia yksinlauluja. Konsertin johtaa tuttuun tapaan Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali, jolle Puistokonsertti avaa hänen viimeisen ja samalla 10. kautensa Tampere Filharmonian ylikapellimestarina.

On hienoa, että pääsemme taas nauttimaan yhdessä ja täysillä klassisesta musiikista Sorsapuistossa järjestettävässä konsertissa. Ja on ollut hienoa huomata, miten tamperelaisyleisö on ollut mukana koko kauteni ajan.

Santtu-Matias Rouvali

Konsertin solistina esiintyy monipuolisista oopperarooleistaan tunnettu ja merkittävää kansainvälistä uraa luova baritoni Ville Rusanen. Rusanen johdattaa kuulijat kesäisten suomalaisten yksinlaulujen pariin muiden muassa Leevi MadetojanToivo Kuulan ja Erkki Melartinin tutuin sävelin.

”Tampereen Sähkölaitoksella on ollut ilo ja kunnia tukea Puistokonserttia jo usean vuoden ajan. Tapahtumapaikkana Tampere-talon kupeessa sijaitseva Sorsapuisto on aivan lyömätön, ja kyllä se on sanottava, että kukaan muu ei voisi loihtia puistoon yhtä musiikillisen yhteisöllistä ja korkeatasoista tunnelmaa kuin kaupunkimme oma Tampere Filharmonia”, Tampereen Sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen kertoo.

Sorsapuiston tapahtuma-alueella on myynnissä kylmää ja kuumaa juotavaa sekä suolaista ja makeaa syötävää klo 21 asti. Ravintola Tuhto palvelee konserttipäivänä klo 12–22 ja tarjoilee tavallisen ruokalistan lisäksi pientä purtavaa, jota voi viedä myös puiston puolelle. Tampere-talon lipunmyynnistä voi konserttipäivänä ostaa tarjoushintaisia lippuja syksyn konsertteihin.

Ennen Tampere Filharmonian esiintymistä DJ Juissi viihdyttää puiston kuulijoita jo klo 15 alkaen. Yleisradio televisioi Puistokonsertin Yle Areenassa suorana klo 18 ja Yle Teema -kanavalla viivästettynä suorana klo 20. Lähetyksen juontaa musiikkitoimittaja ja laulaja Ahti Paunu.

Puistokonsertti toteutetaan konserttiajankohdan mukaisia mahdollisia aluehallintoviraston yleisörajoituksia noudattaen. Järjestäjät noudattavat viranomaisten ohjeita ja suosituksia ja huolehtivat yleisön, esiintyjien sekä työntekijöiden turvallisuudesta.

Muutokset mahdollisia.

Vapaa pääsy.

Tuotanto Tampere Filharmonia, Tampere-talo ja Tampereen Sähkölaitos

Yhteistyössä Yle Areena ja Yle Teema

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

TULEVIA TAPAHTUMIA

/
  • Tampere Filharmonia
  • Klassinen musiikki

ROMANTIIKAN HELMIÄ

Santtu-Matias Rouvali johtaa Mahlerin rakastetun viidennen sinfonian ja Tšaikovskin suositun pianokonserton, jonka tulkitsee klassisen musiikin nuoriin vaikuttajiin lukeutuva Conrad Tao.

/
  • Tampere Filharmonia
  • Klassinen musiikki

SOIVIA SATUKUVIA

Mahler-kilpailun tuore voittaja Finnegan Downie Dear vie kuulijat Tampere Filharmonian kanssa matkalle Ravelin, Knussenin ja Musorgskin tarinoiden maailmaan.

/
  • Tampere Filharmonia
  • Viihdekonsertti

VALOSSA MIKKI KUNTTU

Suomen kansainvälisesti menestyneintä valosuunnittelijaa ja visualistia juhlitaan syksyllä 2022. Yleisö pääsee nauttimaan taiteilijoista ja esityksistä, joita Suomessa ei tavallisesti koeta.