Hyppää sisältöön

PUISTOKONSERTTI 2022

Puistokonsertti tarjoilee tuttuun tapaan klassisen musiikin helmiä ja rentoa piknik-tunnelmaa Sorsapuistossa.

Aika 06.08.2022 18.00

TilaTampere Filharmonia, Sorsapuisto

Tietoa tapahtumasta

La 6.8. klo 18 Sorsapuisto
Puistokonsertti 2022

Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari
Ville Rusanen, baritoni

Vapaa pääsy

Puistokonsertti tarjoilee tuttuun tapaan klassisen musiikin helmiä ja rentoa piknik-tunnelmaa Sorsapuistossa.

Tampere Filharmonia, Tampere-talo ja Tampereen Sähkölaitos järjestävät loppukesän perinteisen Puistokonsertin Tampereen Sorsapuistossa lauantaina 6. elokuuta. Maksuton koko perheen konsertti on tavannut kerätä tuhansia ihmisiä nauttimaan sinfoniaorkesterin soinnista rennosti omalta viltiltä käsin. Tampere Filharmoniaa johtaa ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali, ja solistina loistaa baritoni Ville Rusanen.

Tampere-talo, Tampere Filharmonia ja Tampereen Sähkölaitos järjestävät perinteisen Puistokonsertin Tampereen Sorsapuistossa lauantaina 6. elokuuta klo 18. Tampereen kulttuurisyksyn avaava koko perheen maksuton puistotapahtuma tarjoilee yleisölle orkesteriklassikoita ja suomalaisia yksinlauluja. Konsertin johtaa tuttuun tapaan Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali, jolle Puistokonsertti avaa hänen viimeisen ja samalla 10. kautensa Tampere Filharmonian ylikapellimestarina.

On hienoa, että pääsemme taas nauttimaan yhdessä ja täysillä klassisesta musiikista Sorsapuistossa järjestettävässä konsertissa. Ja on ollut hienoa huomata, miten tamperelaisyleisö on ollut mukana koko kauteni ajan.

Santtu-Matias Rouvali

Konsertin solistina esiintyy monipuolisista oopperarooleistaan tunnettu ja merkittävää kansainvälistä uraa luova baritoni Ville Rusanen. Rusanen johdattaa kuulijat kesäisten suomalaisten yksinlaulujen pariin muiden muassa Leevi MadetojanToivo Kuulan ja Erkki Melartinin tutuin sävelin.

”Tampereen Sähkölaitoksella on ollut ilo ja kunnia tukea Puistokonserttia jo usean vuoden ajan. Tapahtumapaikkana Tampere-talon kupeessa sijaitseva Sorsapuisto on aivan lyömätön, ja kyllä se on sanottava, että kukaan muu ei voisi loihtia puistoon yhtä musiikillisen yhteisöllistä ja korkeatasoista tunnelmaa kuin kaupunkimme oma Tampere Filharmonia”, Tampereen Sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen kertoo.

Ennen Tampere Filharmonian esiintymistä DJ Juissi viihdyttää puiston kuulijoita jo klo 15 alkaen. Yleisradio televisioi Puistokonsertin Yle Areenassa suorana klo 18 ja Yle Teema -kanavalla viivästettynä suorana klo 20. Lähetyksen juontaa musiikkitoimittaja ja laulaja Ahti Paunu.

Puistokonsertti toteutetaan konserttiajankohdan mukaisia mahdollisia aluehallintoviraston yleisörajoituksia noudattaen. Järjestäjät noudattavat viranomaisten ohjeita ja suosituksia ja huolehtivat yleisön, esiintyjien sekä työntekijöiden turvallisuudesta.

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere Filharmonia, Tampere-talo ja Tampereen Sähkölaitos

Yhteistyössä Yle

Ohjelma

Klo 15 S-Wings by DJ Juissi

Luvassa tuttuja pop- ja rockhittejä svengaavina swingeinä ja jouhevina jazzversioina.

Klo 17.30 Tampere Filharmonian ja Tampere-talon tervehdykset

Klo 18 Tampere Filharmonia

Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari

Ville Rusanen, baritoni

Sergei Prokofjev: Osia musiikista balettiin Romeo ja Julia: Aamutanssi – Nuori Julia – Tanssi – Romeo ja Julia ennen eroamista

Erkki Melartin: Sirkan häämatka

Oskar Merikanto: Kullan murunen

Oskar Merikanto: Laatokka

Erkki Melartin: Osia musiikista näytelmään Prinsessa Ruusunen: Perhosvalssi – Juhlamarssi

Toivo Kuula: Aamulaulu

Leevi Madetoja: Itkisit joskus illoin

Leevi Madetoja: Yrtit tummat

Pjotr Tšaikovski: Osia musiikista balettiin Pähkinänsärkijä: Marssi – Makeishaltijattaren tanssi – Trépak – Kiinalainen tanssi – Mirlitonien tanssi (Huilujen tanssi) – Pas des deux – Kukkaisvalssi

Info

Katso Tampere-talon aukioloajat.

Sorsapuiston tapahtuma-alueella on myynnissä kylmää ja kuumaa juotavaa sekä suolaista ja makeaa syötävää klo 12–21.

Ravintola Tuhto palvelee konserttipäivänä klo 12–22 ja tarjoilee tavallisen ruokalistan lisäksi pientä purtavaa, jota voi viedä myös puiston puolelle. Keittiö sulkeutuu klo 19.

Puiston alueella voi nauttia omia eväitä ja juomia. Myös piknikviltit ja retkituolit ovat tervetulleita.

Jätäthän sateenvarjot kotiin, jotta näkyvyys lavalle säilyy. Sateen sattuessa suosi sadetakkeja ja -viittoja. Tampere-talo Shop myy kertakäyttöisiä sadeviittoja.

Tarjousliput

Lipputarjoukset la–su 6.–7.8.2022

Sisältä Tampere-talon lipunmyynnistä voi Puistokonserttiviikonloppuna ostaa tarjoushintaisia lippuja Tampere Filharmonian ja Tampere-talon syksyn konsertteihin.

Lipunmyynti on avoinna la 6.8. klo 10–21 sekä su 7.8. klo 10–17. Katso tarjoukset alta.

Huomioithan, että ulkona puistossa ei edellisistä vuosista poiketen ole erillistä tarjouslippujen myyntipistettä.

Erikoistarjous Rauli Virtasen Saigonista Kiovaan -valokuvanäyttelyyn la 6.8.2022: liput vain 10 €

Ennen tai jälkeen Puistokonsertin sinulla on loistava tilaisuus vierailla Rauli Virtasen ajankohtaisessa ja koskettavassa Saigonista Kiovaan 1972–2022 -valokuvanäyttelyssä.

Näyttelyn liput ovat Puistokonsertin kunniaksi erikoistarjouksessa 10 € (norm. 15 €). Tarjous on voimassa ainoastaan lauantaina 6.8.2022 Tampere-talon lipunmyynnissä.

Samalla lipulla voi tutustua myös Miltä Suomi kuulostaa? -ääninäyttelyyn. Molemmat näyttelyt ovat konserttipäivänä avoinna pidennetysti klo 10–21.

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

TULEVIA TAPAHTUMIA

/
  • Tampere Filharmonia
  • Viihdekonsertti

VALOSSA MIKKI KUNTTU

Suomen kansainvälisesti menestyneintä valosuunnittelijaa ja visualistia juhlitaan syksyllä 2022. Yleisö pääsee nauttimaan taiteilijoista ja esityksistä, joita Suomessa ei tavallisesti koeta.