Hyppää sisältöön

Sanomisen paikka: tekoäly ja vastuullisuus

Marraskuun Sanomisen paikka käsittelee tekoälyä ja vastuullisuutta. Tervetuloa kuuntelemaan kiehtovaa ajankohtaista aihetta!

Aika 29.11.2023 17.30

TilaTampere-talo, Pääaula, Aulaklubi

Tietoa tapahtumasta

Tervetuloa seuraamaan keskustelua Tampere-talon pääaulan Aulaklubille klo 17.30-18.30.
 

Vastuullisuus näkyy oikeanlaisen digitaalisen datan saatavuutena, sen käsittelyssä ja tietoturvallisessa säilytyksessä eettinen näkökulma huomioiden. Tekoälyn käytön lisääntyessä näistä aiheista on huolehdittava entistä tarkemmin mm. sote-palveluiden digitalisoitumisen yhteydessä.

Keskustelun teemoja ovat datan hallinnan ja jatkojalostamisen käytänteet sekä tekoälyn käyttö, koska digitaalisen muutoksen menestyminen vaatii teknisen infrastruktuurin lisäksi eettisten näkökohtien huomioimista, erityisesti datan hallinnassa ja yksityisyydessä.

Keskustelijoina tilaisuudessa Katri Salminen, projektipäällikkö hankkeessa FairDatAct – Building a competitive edge in a fair data economy for higher education, Taru Manner, hankepäällikkö, PirSOTE-hanke, Pirkanmaan hyvinvointialue ja Antti Vuento, lehtori, AI-lähettiläs-hankkeessa, joka tukee yritysten avainhenkilöiden kehittymistä tekoälyn ja data-analytiikan osaajiksi. Juontajana toimii lehtori Eveliina Asikainen.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto TAMK ja Tampere-talo

Tapahtuma striimataan Yle Areenassa

”Sanomisen paikka” haluaa pelastaa maailman

Ilmastonmuutos etenee kovaa vauhtia. Mitä voimme tehdä asian estämiseksi? Tampereen ammattikorkeakouluTampereen yliopisto ja Tampere-talo ovat yhdessä suunnitelleet kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemoihin keskittyviä ”Sanomisen paikka” -keskustelutilaisuuksia Tampere-talon Aulaklubien yhteyteen.

tulevia tapahtumia