Hyppää sisältöön

SUZI QUATRO (USA)

1970-luvulla läpimurtonsa tehnyt laulaja, basisti, biisintekijä ja näyttelijä on tuttu mm. hiteistä Can the Can sekä Devil Gate Drive.

Aika 08.04.2023 19.00

TilaTampere-talo, Iso sali

Suzi Quatro_Tampere-talo

Tietoa tapahtumasta

Liput 69/59 €

Amerikkalaisen rockin pioneeri Suzi Quatro konsertoi keväällä Tampere-talossa. 1970-luvulla läpimurtonsa tehnyt laulaja, basisti, biisintekijä ja näyttelijä on tuttu muun muassa hiteistä Can the Can, Devil Gate Drive, Wild One sekä 48 Crash.

Suzi Quatro syntyi Detroitissa, Michiganissa vuonna 1950. Hänen isänsä Art Quatro soitti jazzyhtyeessä ja lahjakas Suzi opettelikin jo lapsena pianon, rummut ja pääinstrumentikseen valikoituneen basson. Lauluntekijänä pitkän uran tehnyttä Suzia voidaan pitää todellisena naisrockin tienraivaajana. Hänet ovat nimenneet keskeiseksi esikuvakseen esimerkiksi The Pretendersin Chrissie Hynde sekä The Runawaysin jäsenet; erityisesti Joan Jett.

Elvis Presleyn ja The Beatlesin innoittamana rock’n’rolliin hurahtanut Suzi perusti ensimmäisen yhtyeensä The Pleasure Seekersin vuonna 1964. Bändi konsertoi lähinnä Detroitin alueella ja julkaisi sittemmin keräilyharvinaisuudeksi muodostuneen singlen What A Way to Die. Vuonna 1969 levytuottaja Mickie Most näki Suzin esiintyvän silloisen Cradle-yhtyeensä kanssa ja kiinnostui hänestä sooloartistina. Levytyssopimus RAK Recordsin kanssa sekä tuottajagurut Nicky Chinn ja Mike Chapman lähettivät Suzin uran lentoon menestysalbumeilla Your Mama Won’t Like Me (1975), If You Knew Suzi (1978) ja Rock Hard (1980).

Vuosina 1977–1978 Quatro näytteli Happy Days -sarjassa ja 1980-luvulta alkaen hän on esiintynyt monissa sarjoissa, elokuvissa ja musikaaleissa.

Suzi Quatron yhtyeessä soittavat:
Suzi Quatro, laulu, basso
Gerry Bryant, piano
Tim Smith, kitara
Tim Reyland, rummut
Tommy Schneller, saksofoni
Toby Guklhorn, pasuuna
Dionne Collins, laulu
Lee Vivian, laulu
Louise Hartley, laulu

Konsertin kesto n. 2,5 tuntia, sisältäen väliajan.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Anniskelu, Tampere-talon ravintola
Kuva: Riikka Vaahtera

Tiesitkö, että tässä esityksessä voit nauttia virvokkeita katsomossa!

Esityksessä on K-18 anniskelualue Ison salin aitioissa A ja B. Anniskelualueelle lipun ostanut voi viedä mukanaan katsomoon joko ennen esitystä tai väliajalla ostamansa juoman.

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

TULEVIA TAPAHTUMIA

/
  • Tuulensuun Palatsi
  • Viihdekonsertti

KNIPI

Erinomaisen vastaanoton saanut ”Valoilmiöitä” -albumi on edeltäjäänsä aavistuksen toiveikkaampi paketti erilaisia rakkauslauluja. Tuulensuun Palatsin art deco -puitteet toimivat mahtavana miljöönä