Hyppää sisältöön

TCM-LUENTO: NÄKYVÄN JA NÄKYMÄTTÖMÄN LIIKE

Taiteen tohtori ja intuitiotutkija Asta Raami sekä tanssitaiteilija ja pedagogi Sini Länsivuori tutustuttavat yleisön näkyvän ja näkymättömän liikkeen saloihin.

Aika 28.01.2023 11.00

TilaTampere-talo, Maestro

Tietoa tapahtumasta

Maksuton tapahtuma

Taiteen tohtori ja intuitiotutkija Asta Raami sekä tanssitaiteilija ja pedagogi Sini Länsivuori tutustuttavat yleisön näkyvän ja näkymättömän liikkeen saloihin.

Kesto n. 3 h. Tapahtuma on osa Tampereen Tieteen päiviä ja vuoden 2023 Tampere Chamber Music -festivaalia.

Tuotanto Tampere Chamber Music ja Tampereen korkeakouluyhteisö

Muutokset mahdollisia.

Sisältö

Jokaisella meistä on monenlaisia intuitioita. Ne pohjautuvat erilaisiin tietopohjiin ja ovat siksi eri tavoin luotettavia. Luotettavimpia intuitioita ovat asiantuntijuuteen ja kehollisuuteen pohjautuvat sisäisen tietämisen tavat.

Jokainen meistä havainnoi, käsittelee ja hyödyntää kehollista intuitiivista tietoa hieman eri tavoin. Intuitiivinen tieto on laajin tietovarantomme, vaikka emme sitä tiedostaisi. Suuri osa tiedosta on sanatonta tai vaikeasti sanallistettavaa. Sitä ei kuitenkaan ole tarpeen edes sanallistaa voidakseen silti hyödyntää sitä.

Työpaja avaa osallistujille tilan avautua omaan keholliseen intuitiiviseen tietoon. Työpajassa osallistuja voi pysähtyä rauhassa liikkeen äärelle ja tarkastella oman kehollisen intuition monimuotoisuutta, yksilöllisyyttä ja luotettavuutta. Oman sisäisen tiedon näkyviä, näkymättömiä ja näkyväksi tulevia puolia havainnoidaan asiantuntevassa, turvallisessa ohjauksessa.

Työpaja nivoo yhteen teoriaa, esimerkkejä ja harjoituksia. Kokonaisuus sisältää pieniä alustuksia, tapauskertomuksia ja oman sisäisen tiedon havainnointia. Työpajassa osallistuja saa teoreettista taustaa intuition toiminnalle ja pääsee tutkimaan oman intuition eri ulottuvuuksia kehollisten mielikuvaharjoitteiden avulla.

Kuva: Kirsi Tuura

Taiteen tohtori Asta Raami on intuitiotutkija, kouluttaja ja tietokirjailija. Hän väitteli intuition käytöstä ja kehittämisestä Aalto-yliopiston Medialaboratoriossa ja hänellä on myös tutkinnot designista ja kasvatustieteestä.

Asta Raami on tutkinut luovuuden ja intuition kehittämistä yli 20 vuotta ja kouluttanut eri alojen yliopisto-opiskelijoita ja asiantuntijoita teemoista 15 vuotta. Astan teokset Älykäs intuitio ja miten käytämme sitä (S&S 2016) ja Intuitio3 – yhteys mahdottoman ratkaisuun (Otava 2020) käsittelevät intuition monimuotoisuutta ja hyödyntämistä. Hän on myös kirjoittanut ja ollut osakirjoittajana useissa suomalaisissa ja kansainvälisissä julkaisuissa, jotka käsittelevät intuition hyödyntämistä opetuksessa, koulutuksessa ja johtajuudessa.

Tällä hetkellä Asta toimii yrittäjänä ja kouluttajana innerversity.org-hankkeessa sekä kouluttaa mm. kasvatusalan johtajia intuition ja visionäärisen johtajuuden teemoista yhteistyössä Helsingin Yliopiston kanssa, Opetushallituksen rahoittamassa hankkeessa.

Kuva: Minna Tervamäki

Sini Länsivuori (s. 1967) on palkittu suomalainen tanssitaiteilija ja pedagogi. Länsivuoren ura on sisältänyt lukuisia merkittäviä rooleja niin klassisen ja modernin baletin kuin nykytanssin teoksissa. Tällä hetkellä Länsivuori työskentelee freelance-tanssitaiteilijana.

Länsivuori valmistui 18-vuotiaana vuonna 1985 Kansallisoopperan balettikoulusta ja sai samalla kiinnityksen Suomen Kansallisbalettiin. Myöhemmin Länsivuori opiskeli myös Jyväskylän ammatillisessa korkeakoulussa, josta hän valmistui vuonna 2004 pääaineenaan pedagogiikka. Länsivuorelle luovutettiin Suomi-palkinto vuonna 2007 sekä Suomen teatterijärjestöjen keskusliiton myöntämä Suomen näyttämötaiteen kultainen ansiomerkki vuonna 2014.

Suomen Kansallisbaletissa Länsivuori tanssi monia rooleja, kuten Vladimir Burmeisterin Joutsenlammessa, Rudolf Nurejevin Pähkinänsärkijässä, Sylvie Guillemin Gisellessä sekä Vaslav Nijinskyn Kevätuhrin valittuna neitona Millicent Hodsonin ja Kenneth Archerin tekemässä rekonstruktiossa. Hän työskenteli muiden muassa Carolyn Carlsonin, Marjo Kuuselan, Tommi Kitin, William Forsythen, Kenneth Kvarnstromin, Jiri Kilianin, Ohad Naharinin, Angelin Preljocaj’n, Tero Saarisen ja Jorma Uotisen kanssa.

Länsivuori liittyi Tero Saarinen Companyn tanssijaksi vuonna 1998 ja työskenteli ryhmän taiteellisena kehityspäällikkönä 2014–2018. Länsivuori oli merkittävässä roolissa lukuisissa Saarisen menestysteoksissa ja toimi myös koreografin assistenttina teoksissa Transfigured Night (Göteborg Ballet, 2002), Scheme of Things (NDT1, 2009), Vox Balaenae (2011), Absent Presence (2011), Kullervo (2015), TRAIL (2015) ja Zimmermann Trio (2018).

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

/
  • Tampere-talo
  • Festivaali
  • Klassinen musiikki

TCM: Etelän tuulia

Piazzollan, Nisinmanin ja Paganinin musiikin lämpö, tunne ja virtuoosisuus tuovat Tampere-talon Pieneen saliin aidon tuulahduksen Argentiinasta ja Italiasta.