Hyppää sisältöön

TCM-LUENTO: TYÖHYVIN­VOINNIN TUTKIMINEN JA KEHITTÄMINEN MUUSIKKOJEN TYÖYHTEI­SÖISSÄ

Psykologi ja viulisti Helmi Kuusi johdattaa yleisön muusikkojen työhyvinvoinnin äärelle.

Aika 28.01.2023 14.00

TilaTampere-talo, Duetto 1 & 2

Tietoa tapahtumasta

Maksuton tapahtuma

Helmi Kuusi on psykologi ja viulisti, jolla on pitkä kokemus muun muassa orkesterimuusikon työstä. Luennolla käydään läpi työhyvinvoinnin tutkimista ja kehittämistä muusikkojen työyhteisöissä.

Kesto n. 1 h. Tapahtuma on osa Tampereen Tieteen päiviä ja vuoden 2023 Tampere Chamber Music -festivaalia.

Tuotanto Tampere Chamber Music, Suomen Musiikkilääketieteen yhdistys ja Tampereen korkeakouluyhteisö

Sisältö

Miten muusikoiden työhyvinvointia on tutkittu ja minkälaisia asioita tutkimuksissa on noussut esille? Miten vuorovaikutuskokemukset työyhteisössä ovat yhteydessä työhyvinvointiin? Mitä erilaisten muusikkoyhteisöjen työskentelykulttuurin kehittämistyössä olisi hyvä huomioida tulevaisuudessa?

Luennossa tarkastellaan, miten muusikon työhön liittyviä kokemuksia on tutkittu tieteellisesti ja minkälaisia asioita tutkimuksissa on havaittu. Luennossa käsitellään esimerkiksi sitä, miten erilaiset vuorovaikutuskokemukset työpaikalla ovat yhteydessä muusikoiden hyvinvointiin.

Onko työyhteisön vuorovaikutuskulttuurilla väliä? Miten kokemus psykologisesta turvallisuudesta ja arvostuksesta työpaikalla on yhteydessä muusikon kokemaan työn imuun ja työuupumukseen? Luennon lopussa tarkastellaan, millaisia tekijöitä tutkimuksen näkökulmasta voisi olla hyvä huomioida erilaisten muusikkoyhteisöjen hyvinvoinnin kehittämistyössä.

Helmi Kuusi on psykologi (PsM) ja viulisti (MuM). Pitkä kokemus ammattimuusikkona yhdistettynä psykologian alan asiantuntijuuteen luo pohjan hänen työskentelylleen taiteilijoiden hyvinvoinnin kehittämiseksi.

Kuusi haluaa olla mukana kehittämässä entistäkin avoimempaa keskustelukulttuuria ja ymmärrystä liittyen muusikon työn erityispiirteisiin. Etenkin työhyvinvoinnin tutkiminen ja kehittäminen muusikkojen työyhteisöissä on Kuusen suuria kiinnostuksen kohteita.

Hän luennoi ja kouluttaa sekä on suunnittelijana ja asiantuntijana erilaisten muusikko-organisaatioiden kehittämishankkeissa. Kuusi on myös tehnyt vuonna 2021 laajan työhyvinvointiaiheisen kyselytutkimuksen, johon osallistui 424 muusikkoa 15 suomalaisesta sinfoniaorkesterista.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS

/
  • Tampere-talo
  • Festivaali
  • Klassinen musiikki

TCM: Etelän tuulia

Piazzollan, Nisinmanin ja Paganinin musiikin lämpö, tunne ja virtuoosisuus tuovat Tampere-talon Pieneen saliin aidon tuulahduksen Argentiinasta ja Italiasta.