Hyppää sisältöön

TOTAL CELLO ENSEMBLE

Tuliset tangot ja tunteikkaat ooppera-aariat taipuvat näiden huippumuusikoiden käsittelyssä sykähdyttävään muotoon.

Aika 17.09.2022 18.00

TilaTampere-talo, Pieni sali

Tietoa tapahtumasta

Liput 27 €
Eläkeläiset 22 €
Opiskelijat ja lapset (16-v. asti) 15 €
Perhelippu kolmelle (sis. 2 aikuista + 1 lapsi) 60 €
Perhelippu neljälle (sis. 2 aikuista + 2 lasta) 70 €

Total Cello Ensemblen sellistit:

Hannu Kiiski, Primus motor
Lauri Kankkunen
Tuomas Lehto
Tomas Nunez
Samuli Peltonen
Jussi Vähälä

”Selloja säästämättä, laadusta tinkimättä.”

Hulvaton Total Cello Ensemble esittelee suomalaista maabrändiä Sibeliuksen Jääkärinmarssista Lapin erämaajärven äänimaisemaan. Tuliset tangot ja tunteikkaat ooppera-aariat taipuvat näiden huippumuusikoiden käsittelyssä sykähdyttävään muotoon. Kirsikkana kakun päällä kuullaan ikivihreitä säveliä Lasse Mårtensonista Leonard Coheniin.

Total Cello Ensemble on ainutlaatuinen kuuden huippusellistin yhtye, jossa klassisen musiikin osaaminen yhdistyy rohkeaan asenteeseen kaataen musiikillisia raja-aitoja. Kokoonpano on sovittanut sekä klassista että viihdemusiikkia kokonaisuudeksi, jossa sellon ilmaisuasteikko ja sointimaailma laajenevat ennennäkemättömiin mittoihin. Ryhmä voi vaikkapa näyttää, kuinka kuudella sellolla käydään formulakisoja tai heittäydytään huumaavien tangosovitusten vietäväksi.

Yhtyeen Primus Motor Hannu Kiiski toimii Sibelius-Akatemian sellonsoiton lehtorina. Lauri Kankkunen on Helsingin kaupunginorkesterin soolosellisti. Tuomas Lehto ja Tomas Nuñez-Garcés ovat Radion sinfoniaorkesterin soolosellistejä. Samuli Peltonen ja Jussi Vähälä ovat Suomen Kansallisoopperan orkesterin soolosellistejä.

Tutustu yhtyeeseen tarkemmin!

Konsertti on osa uutta SELLOPIRKANMAA-festivaalia, jota vietetään perjantaista sunnuntaihin 16.–18.9.2022 ympäri Pirkanmaata.

Konsertin soiva kesto on noin 1 h 30 min. Konsertissa on väliaika.

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo ja SELLOPIRKANMAA-festivaali

Ohjelma

E. Grieg (sov. W. Thomas-Mifune): Sarja Holbergin ajoilta: Prelude, Sarabande ja Gavotte

P. Tshaikovski (sov. T. Honkanen): Lenskin aaria oopperasta Jevgeni Onegin

J. Sibelius (sov. H. Kiiski): Jääkärien marssi 

J. Sibelius: Impromptu

A. Hatshaturjan (sov. H. Kiiski): Sapelitanssi

L. Mårtensson (sov. J. Lehmus): Nocturne

L . Mårtensson (sov. A. Salmi): Myrskyluodon Maija

K. Chydenius (sov. P. Grans): Sinua, sinua rakastan

L. Cohen (sov. A. Kiiski Touizrar): Hallelujah

A. Piazzolla (sov. T. Honkanen): Libertango

VÄLIAIKA

G. Dinicu: Leivonen

H. Kiiski: Pohjoinen ulottuvuus

S. Sihvo (sov. T. Laine): Muistoja Pohjolasta

T. Rautavaara (sov. H. Kiiski): Juokse sinä humma

T. Kärki (sov. E. Toppinen) : Siks´oon mä suruinen

J. Belmonte (sov. T. Honkanen): Tango Hurmio

Adele (sov. A. Kiiski Touizrar): Skyfall

A. Piazzolla (sov. P. Grans): Maria de Buenos Aires

H. Kiiski: Formula Uno

M. Toivanen (sov. T. Honkanen): Mun aika mennä on

Esiintyjät

Lempääläislähtöinen Lauri Kankkunen on vuodesta 2018 toiminut Helsingin kaupunginorkesterissa, ensin 2. soolosellistinä ja vuodesta 2019 lähtien 1. soolosellistinä. Tamperelaisyleisölle hän on tullut tutuksi Tampere Filharmonian äänenjohtajana (2015–2018). Lauri on opiskellut mm. Martti Rousin ja Truls Mørkin luokalla. Lauri on kysytty kamarimuusikko ja onpa hänet voinut bongata myös Apocalyptican riveissä!

Tuomas Lehto toimii Radion sinfoniaorkesterin 1. soolosellistinä; aikaisemmin hän on työskennellyt myös Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellistinä (2010–2013). Tuomas myös opettaa sellonsoittoa ja kamarimusiikkia Sibelius-Akatemiassa. Hänen omiin opettajiinsa lukeutuvat mm. Hannu Kiiski, Marko Ylönen ja Torleif Thedéen. Tuomas on Uusi Helsinki -kvartetin jäsen ja luotsaa KuruFest-festivaalia.

Tomas Nuñez-Garcés on vuodesta 2010 alkaen toiminut soolosellistinä pääkaupunkiseudun orkestereissa, ensin Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, sitten Helsingin kaupunginorkesterissa (2015–2018) ja nykyään Radion sinfoniaorkesterissa (2017–). Tomas on opiskellut mm. Hannu Kiiskin ja Marko Ylösen johdolla. Vuonna 2010 Tomas voitti Turun XI sellokilpailun 1. palkinnon ja yleisöpalkinnon.

Samuli Peltonen on Suomen Kansallisoopperan soolosellisti. Hän on toiminut myös Tanskassa Den Kongelige Operan (kevätkausi 2015) ja Australiassa Opera Australian soolosellistinä (syyskaudet 2016, 2017 ja 2018). Lisäksi hän opettaa sellonsoittoa ja kamarimusiikkia Sibelius-Akatemiassa. Samulin opettajia ovat olleet mm. Timo Hanhinen ja Arto Noras. Vuonna 2006 Samuli voitti 1. palkinnon Turun X sellokilpailussa ja vuonna 2008 Krzysztof Penderecki -kilpailun Puolassa.

Jussi Vähälä toimii soolosellistinä Suomen Kansallisoopperan orkesterissa. Aikaisemmin hän on soittanut Helsingin kaupunginorkesterin riveissä (2006–2012). Jussi on opiskellut sellonsoittoa Jouko Paavolan ja Arto Noraksen johdolla. Hän on myös ahkera kamarimuusikko, jonka soittoa voi kuulla paitsi kamarimusiikkifestivaaleilla, myös esim. Kerkko Koskinen Kollektiivin levyllä.

Total Cello Ensemblen primus motor Hannu Kiiski on toiminut sellonsoiton opettajana Sibelius-Akatemiassa jo vuodesta 1977 ja lehtorina vuodesta 1995. Hän kuuluukin Suomen arvostetuimpiin sellopedagogeihin. Hannu Kiiski opiskeli Erkki Raution, Arto Noraksen ja Oliver Edelin johdolla. Opetustyön ohella Kiiski konsertoi aktiivisesti eri kokoonpanoissa ja toimii KesäVirrat Soi -festivaalin taiteellisena johtajana.

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

TULEVIA TAPAHTUMIA

/
  • Tampere-talo
  • Musiikki
  • Ooppera, operetti
  • Viihdekonsertti

KORIA TÄTI – MONOLOGIOOPPERA

Väkevän monologioopperan päähenkilö on eteläpohjalainen dementoituva emäntä, joka on eristetty muusta perheestä. Koria tätin roolissa sopraano Päivi Nisula.