Hyppää sisältöön

VALOKUVANÄYTTELY: RAULI VIRTANEN – SAIGONISTA KIOVAAN 1972-2022

Dokumentaarinen valokuvanäyttely kriisialueiden elämästä kattaa 50 vuoden mittaisen aikajanan 1970-luvun Vietnamista nykypäivän Ukrainaan.

Aika 20.07.2022 09.00 - 10.08.2022 09.00

TilaTampere-talo, Duetto

Hyvä tietää

Erikoistarjous Rauli Virtasen Saigonista Kiovaan -valokuva­näyt­telyyn la 6.8.2022: liput vain 10 €

Oletko tulossa lauantaina 6.8.2022 kuuntelemaan Tampere Filharmoniaa Puistokonserttiin? Ennen tai jälkeen konsertin sinulla on loistava tilaisuus vierailla Rauli Virtasen ajankohtaisessa ja koskettavassa Saigonista Kiovaan 1972–2022 -valokuvanäyttelyssä.

Näyttelyn liput ovat Puistokonsertin kunniaksi erikoistarjouksessa 10 € (norm. 15 €). Tarjous on voimassa ainoastaan lauantaina 6.8.2022 Tampere-talon lipunmyynnissä.

Samalla lipulla voi tutustua myös Miltä Suomi kuulostaa? -ääninäyttelyyn. Molemmat näyttelyt ovat konserttipäivänä avoinna pidennetysti klo 10–21.

Verkkokaupassa ongelmia

Huomioithan, että teknisen vian vuoksi Osta liput -linkin takaa ei voi ostaa kuluvalle päivälle lippua, vaikka näyttelyssä on tilaa. Osta saman päivän liput verkosta täältä tai paikan päältä Tampere-talon lipunmyynnistä. Pahoittelut häiriöstä.

Yleistä tietoa

  • Näyttely on maanantaisin suljettu.
  • Osaan ennalta myydyistä lipuista on teknisen virheen vuoksi tulostunut vierailupäivämäärän lisäksi kellonaika (esim. klo 17 tai 19). Kellonaika on virheellinen. Voit käyttää lipun haluamanasi kellonaikana näyttelyn aukioloaikojen puitteissa.
  • Näyttelyssä saa kuvata.

Liput

Aikuiset 15 €
Eläkeläiset, opiskelijat, lapset/nuoret, työttömät 12 €

Näyttelyä suositellaan yli 12-vuotiaille.

VÄLTÄ JONOT JA OSTA PÄIVÄKOHTAINEN LIPPUSI ENNAKKOON

Kun ostat kesänäyttelyn lippusi ennakkoon Tampere-talon lipunmyynnistä tai Lippu.fi-myyntikanavista, varmistat sisäänpääsyn haluamallesi päivälle ja vältät turhan jonotuksen paikan päällä.

Päiväkohtainen lippu kourassasi tai mobiililaitteessasi voit lippuun merkittynä päivänä siirtyä suoraan näyttelyyn kulkematta Tampere-talon lipunmyynnin kautta.  

Päiväkohtainen lippu sisältää näyttelyn sisäänpääsyn yhden ostohetkellä valitun aukiolopäivän ajan. Voit käyttää lipun haluamanasi kellonaikana näyttelyn aukioloaikojen puitteissa.

Avoinna

Ma suljettu
Ti–ke klo 9–17
To–pe klo 9–19
La–su klo 10–17

Näitä tarinoita, et halua jättää väliin! Rauli Virtanen pitää opastetun kierroksen:

Pe 5.8. klo 16 (täynnä)
Ke 10.8. klo 14 (täynnä) ja klo 16 (täynnä)

Opastetuille kierroksille otetaan rajoitettu määrä osallistujia, ilmoittaudu mukaan tästä!

Tietoa tapahtumasta

Valokuvanäyttely:
RAULI VIRTANEN – SAIGONISTA KIOVAAN 1972–2022

Tampere-talon kesänäyttelyssä matkataan pitkän linjan ulkomaantoimittaja Rauli Virtasen kanssa maapallon kriisialueille aina 1970-luvun Vietnamista nykypäivän Ukrainaan asti.

Dokumentaariseen valokuvanäyttelyyn pääsee tutustumaan Tampere-talossa Duetto-saleissa 1.7.2022 alkaen. Ulkomaankirjeenvaihtaja, tietokirjailija, kuvajournalisti ja tv-tuottaja Rauli Virtasen (s. 1948) dokumentaarinen Saigonista Kiovaan 1972–2022 -valokuvanäyttely kattaa puoli vuosisataa maapallon kriisialueiden elämää.

Näyttelyn vanhimmat kuvat ovat syksyltä 1972, jolloin Virtanen matkusti Vietnamiin raportoimaan siellä vallinneesta sodasta. Tuoreimmat kuvat kertovat puolestaan viime kuukausien Ukrainan konfliktin tapahtumista, joita Virtanen on ollut paikan päällä tallentamassa.

”Rauli Virtanen on elävä legenda, ja on suuri kunnia saada hänen puhutteleva ja pysäyttävä valokuvanäyttelynsä Tampere-taloon. Näyttelyn suunnittelu aloitettiin syksyllä, jolloin emme toki arvanneet, kuinka ajankohtaisia sen teemat tämän nopeasti muuttuneen maailmantilanteen vuoksi ovatkaan. Kauhistelun sijaan Virtasen kuvat tarjoavat katsojalle ymmärrystä ja toivon pilkahduksen – jotakin, mitä varmasti moni meistä kaipaa näinä aikoina”, Tampere-talon liiketoimintajohtaja Mika Nevalainen kertoo.

Aina siellä, missä tapahtuu

Rauli Virtanen on tullut suomalaisille tutuksi miehenä, joka on aina siellä, missä tapahtuu. Yli 50 vuotta kattavan uransa aikana Virtanen on raportoinut maailman kipupisteistä sekä freelancerina että pysyvänä kirjeenvaihtajana Suomen tärkeimpien tiedotusvälineiden kautta. Tunnustuksena työstään hän on saanut mm. Valtion tiedonjulkistamispalkinnon, Alfred Kordelin -palkinnon ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon.

Tampere-talon kattavassa uutuusnäyttelyssä on esillä uutiskuvia, joita Virtanen on ottanut reportaasimatkoillaan lukuisilta sotatoimialueilta. Mukaan mahtuu monta historiallista hetkeä Romanian ja Nicaraguan vallankumouksista talibanien hallitsemaan Afganistaniin sekä Virtasen kohtaamia merkkihenkilöitä Nelson Mandelasta ja Muhammad Alista Richard Nixoniin, Fidel Castroon, Titoon ja Jasser Arafatiin.

Näyttelyn pääosassa ovat kuitenkin konfliktien ja kriisien tuntemattomat ja unohdetut uhrit pakolaisista ja lapsityöläisistä lapsisotilaisiin sekä kehittyvien maiden tavalliset ihmiset, joita Virtanen valokuvaa empatialla. Mielialan nostattajina koskettavissa kuvaseinissä ovat monikulttuurisen maailman monet ystävälliset kasvot sekä lasten ilo ja toiveikkuus.

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Yhteistyössä:

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!