Hyppää sisältöön

VALOSSA MIKKI KUNTTU

Suomen kansainvälisesti menestyneintä valosuunnittelijaa ja visualistia juhlitaan syksyllä 2022. Yleisö pääsee nauttimaan taiteilijoista ja esityksistä, joita Suomessa ei tavallisesti koeta.

Aika 30.09.2022 19.00 - 01.10.2022 19.00

TilaTampere Filharmonia, Tampere-talo, Iso sali

Tietoa festivaalista

Suomen kansainvälisesti menestyneintä valosuunnittelijaa ja visualistia juhlitaan syksyllä 2022, kun Mikki Kunttu saa oman festivaalin Tampere-taloon! VALOSSA MIKKI KUNTTU 27.9.–1.10.2022 tarjoaa sisältöjä, joissa yleisö pääsee nauttimaan taiteilijoista ja esityksistä, joita Suomessa ei tavallisesti koeta.

Festivaali esittelee Kuntun mittavaa uraa ja tarjoaa yleisölle konsertin Tampere Filharmonian kanssa, gaalajuhlan sekä valokuvanäyttelyn.

Mikki Kunttu (s. 1971) on kysytty visualisti maailmalla. Hänen kädenjälkensä näkyy laajasti televisio-, taide- ja musiikkituotannoissa. Kunttu hallitsee suurten areenoiden visualisoinnin sekä taidemuodot oopperasta balettiin ja nykytanssiin. Kunttu on kysytty puhuja alansa kansainvälisissä kärkitapahtumissa ja hän luennoi yliopistoissa Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa.

Kunttu on toiminut mm. Cirque du Soleilin päävisualistina ja -valosuunnittelijana Montrealissa sekä vastaa Kansallisoopperan Ring-sarjan visualisoinnista. Hän on toiminut visualistina myös Euroviisuissa. Kunttu on tehnyt yhteistyötä tunnetun englantilaisen koreografin Akram Khanin kanssa.

Festivaalipaikkana Tampere ja Tampere-talo on Kuntulle erityinen. Hän on työskennellyt Tampere-talossa uransa alkuvuosina ja opiskellut valosuunnittelua Tampereella.

Tuotanto Tampere-talo

Muutokset mahdollisia.

Minulle on merkityksellistä se, että ympyrä ikään kuin sulkeutuu. Talo oli kaikessa monipuolisuudessaan todellinen oppikoulu. On hienoa, että saan esitellä itselleni tärkeitä taitelijoita, joiden kanssa olen tehnyt urani varrella yhteistyötä. Mahdollisuus tuoda heidät samaan tapahtumaan on ikimuistoista ja ainutkertaista. Yhteistyö Tampere Filharmonian kanssa on fantastinen mahdollisuus ja Holstin The Planets illan teoksena täydellinen valinta.”

Mikki Kunttu

LIITTYVIÄ TAPAHTUMIA

/
  • Tampere-talo
  • Näyttelyt, messut

LUCID DREAMS -VALOKUVANÄYTTELY

Valokuvanäyttelyssä esillä paljon kuvia Euroviisuista julkisiin valaisuteoksiin sekä kaikkea siltä väliltä taiteilijan 30 vuoden uran ajalta.

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittu­malla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!