Hyppää sisältöön

WIMME & RINNE

Maamme kansainvälisesti tunnetuin nykyjoikaaja Wimme Saari ja arvostettu saksofonisti ja klarinetisti Tapani Rinne ovat tehneet yhteistyötä jo yli 30 vuotta.

Aika 02.02.2023 19.30

TilaTampere-talo, Pieni sali

Tietoa tapahtumasta

Liput 34 €

Maamme kansainvälisesti tunnetuin nykyjoikaaja Wimme Saari ja kokeellisella jazzilla uransa aloittanut arvostettu saksofonisti ja klarinetisti Tapani Rinne ovat tehneet yhteistyötä jo yli 30 vuotta. Wimme vieraili jo RinneRadion Joik -albumilla 1992 ja Tapani on puolestaan toiminut muusikkona ja tuottajana Wimmen kolmella ensimmäisellä bändilevyllä Wimme (1995), Gierran (1997) ja Cugu (2000). Levytys- ja keikkayhteistyö ovat jatkuneet jälleen 2009 julkaistusta, erinomaisesti mm. World Music Charts Europen listoilla menestyneestä ja jopa Kiinassa lisenssillä ilmestyneestä Mun -albumista alkaen.

Vuonna 2013 Wimme Saari ja Tapani Rinne julkaisivat yhteisen Soabbi-albumin, joka sinetöi jo pari vuotta kestäneen duona toimimisen. Soabbin lähtökohtana olivat saamenkieliset virret, mutta sen virsissä on improvisaatiota, joikua ja sähköistä arktista maisemaa, pohjoisen bluesia ja gospelia.

Duon seuraava levy Human julkaistiin 2017 ja tuolloin duon nimeksi oli jo muotoutunut Wimme & Rinne. Human on ollut kansainvälinen menestys, joka on kantanut duon uraa jo viisi vuotta. Wimme & Rinne on esiintynyt konserttisaleissa ja festivaaleilla ympäri maailmaa jäämeren rannoilta Gambian pääkaupungin Banjulin stadionille. Loppuvuodesta 2022 Wimme & Rinne on esiintynyt mm. Porta Festivalilla Latviassa ja Riksscenen-konserttisalissa Oslossa.

Wimme & Rinne -duon musiikin ainoat äänilähteet ovat ihmisääni ja bassoklarinetti. Kokonaisuus voisi periaatteessa olla minimalistinen, karu ja arkaainen, ja musiikin elementit niukkoja, mutta ne ovat rikkaita. Musiikissa on herkkyyttä, mutta myös kiihkoa, dark ambientin sävyjä ja elektronista tulikiveä.

Konsertin kesto n. 1 h 30 minuuttia, ei väliaikaa.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo Oy

Anniskelu, Tampere-talon ravintola
Kuva: Riikka Vaahtera

Tiesitkö, että tässä esityksessä voit nauttia virvokkeita katsomossa!

Esityksessä on K-18 anniskelualue Pienen salin riveillä 12–17. Anniskelualueelle lipun ostanut voi viedä mukanaan katsomoon joko ennen esitystä tai väliajalla ostamansa juoman.

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

TULEVIA TAPAHTUMIA

No posts found.