Hyppää sisältöön

WINTERREISE – TOMMI HAKALA & KRISTIAN ATTILA

Yksi Lied-kirjallisuuden kulmakivistä, Franz Schubertin teos Winterreise – Talvinen matka on Wilhelm Müllerin melankolisen elegisiin runoihin sävelletty 24 laulun kokonaisuus.

Aika 08.12.2022 19.30

TilaTampere-talo, Pieni sali

Tietoa tapahtumasta

Liput 35 €
Eläkeläiset 30 €, opiskelijat 15 €

Lied-duo baritoni Tommi Hakalan ja pianisti Kristian Attilan yhteistyö alkoi jo vuonna 1992 heidän opiskellessaan Sibelius-Akatemiassa. Yhteinen syvä kiinnostus laajaan kansainväliseen laulumusiikkiohjelmistoon vei heidät syventämään musisoinnin intensiteettiä mestarikursseille ja kilpailuihin, joista Taidekeskus Salmelan Oskar Merikanto -kilpailun voitto vuonna 2001 toi heidät laajempaan valtakunnalliseen tietoisuuteen.

Attila oli myös vuonna 2003 Hakalan virallisena pianistina Cardiffin Singer of the World -kilpailun Song-Prize osiossa, mikä osaltaan oli mahdollistamassa onnistunutta kokonaissuoritusta tuoden Hakalalle tuolloin hyvin merkittävän kilpailuvoiton.

He ovat konsertoineet yhdessä aktiivisesti kaiken kaikkiaan jo yli 25 vuoden ajan sekä Suomessa että ulkomailla saaden esityksistään runsaasti kiitosta sekä yleisöltä että asiantuntijoilta. He ovat julkaisseet yhdessä Toivo Kuulan ja Jean Sibeliuksen lauluja CD:llä, tehneet useita radioäänityksiä YLElle ja kantaesittäneet mm. Mikko Heiniön, Olli Kortekankaan ja Juha Lehmuksen laulusarjoja.

Heidän uusin ohjelmakokonaisuutensa on yksi Lied-kirjallisuuden kulmakivistä, Franz Schubertin teos WinterreiseTalvinen matka, joka on Wilhelm Müllerin melankolisen elegisiin runoihin sävelletty 24 laulun kokonaisuus. Se kertoo morsiamensa jättävästä miehestä, joka talven hyytävään viimaan paetessaan ajautuu kohtaamaan ongelmiaan ja kipupisteitään, porautuen yhä syvemmälle olemassaolon ja ihmisenä elämisen suuriin kysymyksiin ja merkityksiin.

Tampere-talon Pieneen saliin Hakala ja Attila tulevat esiintymään nyt toista kertaa. Edellinen vierailu koettiin vuonna 2016.

Konsertin kesto n. 1,5 tuntia, ei väliaikaa.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Keikalla, Tampere-talo

Varaa liput ryhmällesi

(väh. 10 hlöä)
ryhmamyynti@tampere-talo.fi
tai puh. 03 243 4501 (ma–pe klo 10–16)

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

Tulevia tapahtumia