Hyppää sisältöön

YONA & TAMPERE FILHARMONIA: UNI JOHON HERÄÄN

Yona saapuu Tampere Filharmonian vieraaksi syyskuussa! Konsertin kapellimestarina toimii Jonas Rannila.

Aika 14.09.2022 19.00

TilaTampere-talo, Iso sali

Tietoa tapahtumasta

Liput 59 €

Yona & Tampere Filharmonia
Jonas Rannila, kapellimestari

Emma- ja Teosto-palkitun Yonan taianomainen ’Uni johon herään’ -konsertti saa jatkoa – Yona saapuu Tampere Filharmonian vieraaksi syyskuussa!
Konsertissa kuullaan myös muutamia valittuja paloja artistin muusta tuotannosta. Konsertin kapellimestarina toimii Jonas Rannila.

Tampere-talon konsertti on kolmas kerta, kun artisti esittää ’Uni johon herään’-albumin livenä sinfoniaorkesterin kanssa. Hurmiollinen ensiesitys nähtiin marraskuussa 2021 loppuunmyydyllä Musiikkitalolla.

”Koko loppuunmyyty Musiikkitalo osoitti seisoen suosiotaan, kun oli viimeisten aplodien aika. Selvää on, että Yonan uusi aluevaltaus on menestys.” – Venla Kuokkanen / Helsingin Sanomat 23.11.2021

Yona on todellinen oman tiensä kulkija. Valovoimaisen laulaja-lauluntekijän debyyttialbumi ’Pilvet liikkuu, minä en’ ilmestyi vuonna 2010 ja toi hänelle Vuoden tulokkaan Emma-palkinnon. Yhteensä kahdeksan studioalbumia julkaissut ja lukuisten muiden artistien levyillä vieraillut kameleonttimainen artisti leikittelee taidokkaasti musiikin ja lyriikan eri genreillä luoden ajatonta, eklektistä poptaidetta.

Tulevalla Vain elämää -kaudella nähtävä monilahjakas Yona palkittiin toukokuussa Emma Gaalassa ’Kriitikoiden valinta’ -pystillä sekä arvostetulla Teosto-palkinnolla. Teosto-palkinnon tarkoituksena on antaa vuosittain tunnustusta rohkeille, omaperäisille ja innovatiivisille sävelteoksille tai sävelteoskokonaisuuksille.


Uni johon herään on erityisen tunnelmallinen teos, joka on vaatinut toteuttajiltaan vahvan vision, rohkeutta ja luovaa hulluutta. Vahva tarina välittyy kuulijalleen poikkeuksellisen avoimina ja riisuttuina sanoituksina. Yonan herkkyys, sielukkuus, intohimo ja taiteilijuus puhkeavat ennenkuulumattomiin ulottuvuuksiin Tapiola Sinfonietan kanssa: osapuolet kommunikoivat ja kietoutuvat toisiinsa ilmiömäisellä tavalla. Lopputuloksena on henkeäsalpaavan voimakas ja elokuvallinen kokonaisuus.

Kriitikoiden valinta, Emma-gaala 2022

Yonan kahdeksas studioalbumi on pitkäaikaisen unelman toteuma – ”Uni johon herään” on tehty yhdessä Espoon kaupunginorkesterin Tapiola Sinfoniettan kanssa. Orkesterisovituksista vastaavat Jarkko Riihimäki, Anssi Växby, Sami Baldauf, Antti Kujanpää ja Kalevi Louhivuori. Yonan ja Mauri Syrjälän tuottama tinkimätön popalbumi on artistin mukaan ”levy rajatiloilta”. Yhtä aikaa massiivinen ja intiimi kokonaisuus ei peittele mitään. Peräti neljä Emma-ehdokkuutta poikinut albumi on ollut todellinen arvostelumenestys.

★★★★★ / ★★★★★ ”Yona ja sinfoniaorkesteri on järisyttävä yhdistelmä – Uni johon herään -albumin biisikymmenikkö tulee alati iholle”. – Tomi Nordlund / Soundi 3/2021

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo, Tampere Filharmonia & All Day Agency

Courtyard by Marriott Tampere City, Visit Tampere Laura Vanzo
Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard by Marriott Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!