Tampere-talo
  • englanti
  • Suomi

Sat 23.11.2019 at 19:00 · Huippupianisti harvinaisella Suomen keikalla

Antti Siirala, piano

Add to calendar Buy tickets Buy snacks Seating plan

Tampere Hall, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Yksi kotimaan menestyneimmistä pianisteista, Antti Siirala, nähdään marraskuussa 2019 harvinaisella Suomen keikalla Tampere-talossa. Pianokonsertissa kuullaan Schubertin Sonaatti D-duuri D 850 ja Rahmaninovin 10 preludia op. 23.

Siirala on voittanut urallaan mm. Leedsin pianokilpailun ja Wienin Beethoven-kilpailun. Häntä on ylistetty äänivärien rikkaudesta, erittelevästä laulumaisesta fraseerauksesta ja älykkäästä ilmaisusta. Etenkin levytysten Beethovenin kolmesta viimeisestä sonaatista ja kolmoiskonsertosta on nähty tuovan esiin Siiralan mestarillisuuden tulkitsijana. Lisäksi Siirala on levyttänyt mm. Schubertin ja Brahmsin musiikkia. Hänen levytyksiään on palkinnut esimerkiksi Gramophone-lehti.

Antti Siirala on urallaan soittanut tunnettujen kapellimestarien, kuten Herbert Blomstedtin, Sakari Oramon, François-Xavier Rothin ja Esa-Pekka Salosen johdolla. Hän on esiintynyt esimerkiksi Bambergerin sinfonikkojen, Budapestin festivaaliorkesterin, Birminghamin sinfoniaorkesterin, Lontoon filharmonisen orkesterin, Radion sinfoniaorkesterin ja Wienin sinfonikkojen kanssa.

“A pianist who really has something to say”
– FonoForum

“Siirala’s polished and intelligent pianism can hold its own in a catalogue overloaded with excellence.”
– Gramophone

Konsertissa on väliaika

Konsertin jälkeen Pienessä salissa on luvassa taiteilijahaastattelu, jossa Antti Siiralaa haastattelee Tampere-talon taidemusiikin ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen.

Festivaalin osana Münchenin musiikkikorkeakoulussa professorina toimiva Siirala pitää mestarikurssin Pyynikkisalissa Tampereen Musiikkiakatemialla su 24.11. klo 10–16. Mestarikurssi on yleisölle avoin ja pääsymaksuton tilaisuus.

Tuotanto Tampere-talo ja Tampereen Pianoseura
Konsertti on osa Pirkanmaan pianofestivaalia

Liput 32 €
Eläkeläiset 27 €
Opiskelijat 20 €

More to see at Tampere Hall