Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

ke 27.10.2021 klo 17:00

Aulaklubi: Sanomisen paikka – keskusteluja vastuullisuudesta

Lisää kalenteriin 

Tampere-talo, Pääaula - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Sanomisen paikka nostaa räväkästi keskusteluun kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemat. Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto, Tampere-talo ja YLE ovat yhdessä suunnitelleet kestävän kehityksen ja vastuullisuuden teemoihin keskittyviä Sanomisen paikka -keskustelutilaisuuksia Tampere-talon Aulaklubille ja ensimmäinen kaikille avoin keskustelutilaisuus järjestetään 27.10. Tampere-talon pääaulassa klo 17:00 alkaen.

Sanomisen paikka -keskusteluissa etsitään ratkaisuja ympäristökysymyksiin.

–Tarkoituksena on houkutella mukaan keskusteluihin paikallisia henkilöitä, joiden kanssa yritämme löytää yhdessä ratkaisuja siihen, miten tulisimme paremmin toimeen ilmastomuutoksen kanssa ja osaisimme noudattaa kestävän kehityksen mukaista elämäntapaa. Mukana on keskustelijoita korkeakouluyhteisöstä sekä vaihtuvia kutsuvieraita. Projekti päätettiin tuottaa nyt, sillä kestävä kehitys on koko korkeakouluyhteisöä yhdistävä aihe, Ari Koivumäki TAMKista kertoo.

–Haluamme herättää niin pk-yritysten kuin kuluttajien kiinnostuksen vastuullisuuskysymyksiin helposti lähestyttävässä muodossa. Siksi valitsimme Tampere-talon Aulaklubin, joka on maksuton, hyvin saavutettavissa oleva tapahtuma-areena, joka soveltuu erinomaisesti tämän kaltaisten keskustelutilaisuuksien pitopaikaksi, Marko Koivisto Tampere-talolta täsmentää.

–Olemme lähteneet kunnianhimoisesti liikkeelle ajatuksella, että nyt pelastetaan maailma! Yritämme saada aikaan räväkkää keskustelua, emmekä kaihda asettaa kitkaa keskustelijoiden välille. Tuotamme Aulaklubille tapahtumia, joihin on suorastaan pakko osallistua, Koivumäki lisää.

Matka vastuulliseen yhteiskuntaan alkaa pienistä teoista ja oivalluksista.

–Sanomisen paikka -tilaisuuksien tavoitteena on innostaa niin kuluttajat kuin yrityspäättäjätkin heräämään ympäristökysymyksiin viimeistään tänään ja kiinnittämään huomionsa vastuullisuustekoihin. Matka vähähiiliseen, vastuulliseen yhteiskuntaan alkaa joskus pienistä teoista ja oivalluksista. Tärkeintä on lähteä matkalle mukaan, Koivisto muistuttaa.

Keskustelutilaisuuksien kohderyhmään ja yhteistyökumppaneihin lukeutuvat kaikki tulevaisuudesta ja vastuullisuusteemasta kiinnostuneet henkilöt ja tahot, kuten esimerkiksi asiantuntijat, nuoriso sekä myös organisaatiot, jotka miettivät ratkaisuja ympäristökysymyksiin.

–On oikea hetki kehittää ekologisesti kestäviä ja vastuullisia toimintamalleja, palveluita ja tuotantotapoja yritysten ja julkisten toimijoiden kanssa, Koivumäki huomauttaa.

Ensimmäinen Sanomisen paikka järjestetään keskiviikkona 27.10. klo 17–18.00 Tampere-talossa, jolloin teemana on vastuullinen, kestävä matkailu. TAMKin hankkeista esillä on tuolloin virtuaalimatkailu.

Aulaklubin tilaisuuksiin on kaikilla vapaa pääsy.

Lisää Tampere-talossa