Aulikki Oksanen & Vuokko Hovatta - Villit peurat - Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

to 27.10.2022 klo 19:30

Aulikki Oksanen & Vuokko Hovatta – Villit peurat

Lisää kalenteriin  Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta Uutta - osta liput ja palvelut!

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

avec Jarmo Saari & Panu Savolainen     
Ystävät yhdessä – kiertue
15 vuotta runoutta & musiikkia

Aulikki Oksanen ja Vuokko Hovatta aloittavat syksyllä 2022 kiertueen 15-vuotisen taiteilijaystävyytensä merkeissä. Molemmat ovat lahjakkaita, monipuolisia taiteilijoita, joitten konserteissa korostuu suomen kielen erityinen ilmaisuvoima ja yhteys musiikkiin. Yhdessä huippumuusikoitten kanssa he luovat näkyjä ja elämyksiä, jotka koskettavat laajaa, eri-ikäistä yleisöä.

Esityksessä on mukana kaksi muusikkoa, kitaravirtuoosi Jarmo Saari ja vibrafonisti Panu Savolainen. Heidän vahva ammattitaitonsa, runouden ymmärrys ja elämänilo ovat saumaton osa kokonaisuutta. Kitaran ja vibrafonin rikkaudet ja löytöretket ovat monelle kuulijalle hämmästyttävä kokemus.

Esityksessä kuullaan Oksasen runoutta Hovatan laulamana ja runoiljan itse lausumana. Runojen ja laulujen kantavia teemoja ovat rakkaus, aika ja maailmantila, metsät, myytit ja villieläimet.

Aulikki Oksanen on kirjailija ja kuvataiteilija, jonka mittavaan kirjalliseen tuotantoon kuuluu romaaneja, novelleja ja runokokoelmia, näytelmiä, sarjakuvia ja taiteilijan itsensä kuvittamia lastenkirjoja. Oksanen tunnetaan myös esiintyjänä ja näyttelijänä (Elokuva jalostavasta rakkaudesta ja Lapualaismorsian) ja hänen kirjoittamansa tv-näytelmä Aliisa palkittiin aikanaan Pohjoismaisella näytelmäkirjailijapalkinnolla. Oksanen on tunnettu paitsi yhteiskunnallisesti kantaaottavista teksteistään myös herkistä rakkausrunoistaan, joista suosituin lienee Chydeniuksen säveltämä Sinua, sinua rakastan. Romaanistaan Henkivartija Oksanen sai Runeberg-palkinnon v 1991. Oksanen palkittiin Pro Finlandialla v. 2020.

“Kutsun Vuokkoa nimellä helmiäiskurkku, hän laulaa runojani ajatuksella ja älyllä”. – Aulikki Oksanen

Vuokko Hovatta on näyttelijä ja laulaja, jonka sooloura on Ultra Bra -yhtyeen jälkeen jatkunut intohimoisena runouden ja musiikin yhdistämisenä. Hän on jatkanut yhteistyötä Kerkko Koskisen kanssa hänen Kollektiivissaan ja julkaissut 3 soololevyä. Näyttelijänä Hovatta on tehnyt suuria päärooleja Helsingin kaupunginteatterissa ja Suomen Kansallisteatterissa. Hän lukee äänikirjoja ja näytteli pääroolin tv-sarjassa Kevyttä yläpilveä vuonna 2020. Lähivuosina hän on kiertänyt Suomea Vuokko Hovatta Kolmisin -yhtyeen solistina. Vuonna 2015 Oksanen ja Hovatta julkaisivat yhdessä Zarkus Poussan kanssa albumin “Voi kuinka myrsky rauhoittaa”.

 “Olen oppinut Aulikilta, että jokainen esiintyminen on juhla.” – Vuokko Hovatta

Jarmo Saari on kitaristi, säveltäjä ja tuottaja. Hän on muun muassa soittanut Jarmo Saari Republic, XL-, ZetaBoo-, Anna-Mari Kähärän orkesteri ja Jukka Perko Avara -yhtyeissä sekä julkaissut kolme soololevyä Solu-projektinsa tiimoilta. Saarelle myönnettiin Suomi-palkinto vuonna 2012 taiteellisesta toiminnasta. Lähivuosina hän on säveltänyt musiikkia elokuviin, kamarikokoonpanoille, teatteriin ja nykytanssiin.

”Olen Vuokon lapsuudenystävä Tapiolan kuorosta. Yhtyeeni Trubamolli on esittänyt Aulikin ruonihin pohjautuvia sävellyksiä”. – Jarmo Saari

Panu Savolainen on vibrafonisti ja säveltäjä, joka tunnetaan parhaiten omasta, European Jazz Competition -kilpailun voittaneesta Herd-yhtyeestään sekä yhteistyöstä mm. Aili Ikosen sekä JPP-kansanmusiikkiyhtyeen kanssa. Pori Jazzin Vuoden taiteilijaksi vuonna 2010 valitun Savolaisen tuorein sooloalbumi Soiva julkaistiin helmikuussa 2021. Vuokko Hovatan kanssa Panu Savolainen on tehnyt tiivistä yhteistyötä jo useiden vuosien ajan Vuokko Hovatta Kolmisin -yhtyeen parissa.

“Vuokon pyynnöstä aloin säveltämään runoja muutamia vuosia sitten ja olen löytänyt uusia inspiroivia polkuja sävellystyöhöni.” – Panu Savolainen

Konsertin kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Huom! Esityksessä on K-18 anniskelualue riveillä 12–17. Anniskelualueelle lipun ostanut voi viedä mukanaan katsomoon joko ennen esitystä tai väliajalla ostamansa juoman.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

 

Varaa hotellihuone

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen kulttuurielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

Liput 32 €
Opiskelijat 27 €

Lisää Tampere-talossa