Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

ma 28.8.2017 klo 19:00 · UNOHTUMATON ILTA TÄYNNÄ TANSSIN TAITURUUTTA

Suuri kansainvälinen balettigaala 2017

Lisää kalenteriin Osta liput Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Iso sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Tampere-talo tuo näyttämölleen jälleen herkullisen kattauksen tanssin taituruutta yhdessä Lappeenrannan Balettigaalan kanssa.

Päävieraana on Tšekin kansallisbaletti, joka tulkitsee palkitun israelilaiskoreografin Ohad Naharin hittiteoksien kokoelman Decadance. Kyseessä on Naharin tunnettu nykytanssiteos, josta hän on tehnyt koreografioita balettiryhmille ympäri maailmaa. Nyt Tampereella on vuorossa Tšekin Kansallisbaletin 20 huipputanssijan sykähdyttävä versiointi.

Gaalassa vierailevat myös:

Suomen kansallisbaletin tähtitanssijat Michal Krčmář ja Tiina Myllymäki, jotka tulkitsevat dueton baletista Scheherazade.

Saksalaista taituruutta esittelee Krefeldin ja Mönchengladbachin teatterin balettiryhmä. Balettitaloa luotsaava amerikkalainen Robert North tuo gaalaan teoksensa Death and the Maiden (Tyttö ja Kuolema). Kyseessä on yksi hänen koskettavimmista koreografioistaan, josta nähdään teoksen riipaiseva loppukohtaus. Sen tulkitsevat solistitanssijat Elisa Rossignoli, Victoria Hay ja Alessandro Borghesani. North tuo gaalaan myös pariisilaisiin tunnelmiin ja 1900-luvun vaihteeseen kuljettavan Danse Apachen Victoria Hayn ja Alessandro Borghesanin tulkitsemana.

Romanian Kansallisbaletin neljä tähtitanssijaa tuovat Shakespearen suuren klassikkoteoksen Romeo ja Julian nykyaikaan versiollaan Radio & Juliet. Teoksen koreografia on tarkkaa ja terävää, ja Radioheadin musiikki luo taidokkaasti tunnelmia. Balettigaalalle räätälöity kooste kertoo tanssin ja musiikin kautta riipaisevan rakkaustarinan.

Dresdenin Semper-oopperan baletissa ja Unkarin kansallisbaletissa ensitanssijana työskentelevä unkarilainen István Simon, joka vierailee balettigaalassa partnerinsa Svetlana Gilevan kanssa. He esittävät muun muassa loppukohtauksen Yannick Boguinin koreografioimasta baletista Werther, jonka tarina perustuu Goethen Nuoren Wertherin kärsimyksiin. Lisäksi Simon ja Gileva esittävät Satanellan Grand pas de deux’n, jota kutsutaan myös Venetsian karnevaaliksi. Simon on voittanut useita balettikilpailuja, mm. kultamitalin Helsingin kansainvälisestä balettikilpailusta 2005. Teoksen näyttävät hypyt, nostot ja pyörähdykset saavat yleisön varmasti haukomaan henkeä.

Latvian Kansallisbalettia saapuu edustamaan tanssijatähti Avetik Karapetyan, joka on työskennellyt ensitanssijana mm. Wienin Valtionbaletissa, Ruotsin Kuninkaallisessa Baletissa ja Bostonin Baletissa, jossa hän on tanssinut Joutsenlammen ja Prinsessa Ruususen kaltaisissa balettiklassikoissa. Tampereella Karapetyan esittää Diane et Actéon -variaation baletista Esmeralda sekä Ben van Cauwenberghin koreografioiman flirttailevan Les Bourgeois -numeron.

Veronan Balettikilpailun modernin sarjan voittaja Sofia Cappelli esittää kilpailukoreografiansa nimeltä Poison.

Gaalan juontaa Timo Sokura.

Nauhamusiikki.

Tuotanto Tampere-talo ja Lappeenrannan balettigaala

Liput 68/58/42 €
Opiskelijat, työttömät, lapset 25 €

Lisää Tampere-talossa