Coppélia on yksi maailman rakastetuimmista baleteista – ja nyt se koetaan viimein myös Tampereella! Teos perustuu E.T.A. Hoffmannin satuun, jossa nuori mies ihastuu leluntekijän kauniiseen Coppélia-nukkeen. Koreografia on Ronald Hyndin käsialaa ja pohjautuu Marius Petipan versioon. Musiikin on säveltänyt Léo Delibes.
Elävästä musiikista vastaa Tampere Filharmonia kapellimestarinaan Jüri Alperten. Balettiesityksen Tampereelle tuo Viron kansallisbaletti.
Coppélia maailman ensi-ilta nähtiin vuonna 1870 Pariisissa. Siitä lähtien tämä humoristinen teos on kuulunut balettitalojen klassikko-ohjelmistoon.
Musiikinjohto Jüri Alperten (Viro)
Ohjaus ja koreografia Ronald Hynd (Englanti)
Lavastus ja puvut Roberta Guidi di Bagno (Italia)
Valosuunnittelu Tiit Urvik (Viro)
Baletissa on kaksi väliaikaa. Väliaikatarjoilut voit tilata etukäteen ensimmäiselle väliajalle. Toisella palvelevat myyntipisteet.
Esityksen kesto väliaikoineen noin 2h 45min.
Esitykset
Pe 17.11. klo 18, ensi-ilta
La 18.11. klo 13 ja 18
Su 19.11. klo 13
Teokset tutuksi Aulaklubilla
Tampere-talo järjestää Viro-Suomi 200-vuotisjuhlallisuuksien ja Viron kansallisoopperan vierailun yhteydessä maksuttomia Teokset tutuksi -tilaisuuksia, joissa tarjotaan matalan kynnyksen kurkistuksia Viron kansallisbaletin vierailuun ja balettitaiteeseen.
Tilaisuudet ovat pääosin englanniksi, mutta avainasioita käännetään suomeksi, ja kysymyksiä saa esittää myös suomen kielellä. Conversation mostly in English, but key parts of it will be translated into Finnish.
Teokset tutuksi Aulaklubilla:
Pe 17.11. klo 16.45–17.15 Aivar Mäe (Viron kansallisoopperan ja -baletin johtaja)
La 18.11. klo 17.00–17.30 Eve Andre-Tuga ja Sergei Upkin (Coppélian tanssijatähdet)
Su 19.11. klo 12.00–12.30 Anna Angervo ja Janne Pesonen (Tampere Filharmonia)
Pressikuvat löydät täältä
Tuotanto Tampere-talo
Musiikkia ja makuja -paketin menu
Ruokailu klo 15-18 (klo 13 ja klo 18 esitysten välissä)
Tillipestomarinoitua lohta, artisokkaa ja vihreitä soijapapuja
Katkarapu-krassileipiä
Paahdettua kananpoikaa ja rakuunadijonsinappikastiketta
Salaattia chorizosta ja luomupastasta
Salaattia mozzarellajuustosta ja paahdetuista paprikoista
Fenkolicoleslaw
Punamangoldi-zuccinisalaattia ja balsamicokastiketta
Talon luomujyväleipää ja kukkaisyrttituorejuustoa
***
Vadelmapannacotta
Luomukahvia, luomuteetä