Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

ti 17.5.2022 klo 19:00

Francis Goya (BEL)

Lisää kalenteriin Osta liput Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Konsertti on siirretty koronapandemian aiheuttaman epävarmuuden vuoksi.

Uusi esityspäivä on ti 17.5.2022 klo 19, Tampere-talo Pieni sali.

Pieneen saliin numeroiduille paikoille 20.4.20 klo 19 ja 13.2.21 klo 13 tilaisuuksiin päivätyt liput käyvät uuteen esityspäivään sellaisenaan, lippuvaihtoa ei tarvitse tehdä.

Sorsapuistosaliin numeroimattomille paikoille 25.8.21 klo 19 tilaisuuteen päivätyt liput tulee vaihtaa uuteen esityspäivään Pienen salin numeroiduille paikoille.

Vaihdon voi tehdä etukäteen pyytämällä lippuvaihtoa sähköpostitse osoitteessa: lipputoimisto@tampere-talo.fi tai asioimalla suoraan Tampere-talon lipunmyynnissä.  Tampere-talon lipunmyynti pyrkii lähettämään loppuvuodesta vaihtolipun pdf-lippuna niille, jotka eivät ole tehneet vaihtoa etukäteen tai eivät ole hakeneet hyvitystä lipusta ja joiden sähköpostiosoite löytyy lipputilauksesta.

Mikäli uusi ajankohta ei sovi, ohjeet lippupalautuksiin löydät täältä.

Lippujen palautuspyynnöt 30.9.2021 mennessä.

 

Sympaattinen Francis Goya ei ole esiintynyt Suomessa yli kymmeneen vuoteen, jollei mukaan lasketa syyskuussa 2018 Kangasniemellä järjestettyä hyväntekeväisyystapahtumaa, jossa hän käväisi soittamassa suomalaisten ystäviensä kutsusta.

Francis Goyan suosion suuruudesta Suomessa todistavat muun muassa kaksi platinalevymyyntiin yltänyttä albumia: ”Summernight Moods” vuodelta 1979 ja ”Pohjolan yössä” vuodelta 1983. Kummatkin albumit kuuluvat niiden monien levyjen joukkoon, jotka Goya levytti suomalaiselle levy-yhtiölle, ensin Fazer-Finnlevylle ja sen jälkeen musiikkivaikuttaja Osmo Ruuskasen johtamalle Bluebird-yhtiölle.

Suomessa levytetyillä albumeilla on kuultu hänen taiturimaisia instrumentaalitulkintojaan suomalaisille tutuista ikivihreistä kuten ”Paratiisi”, ”Satulinna”, ”Sininen ja valkoinen”, ”Surun pyyhit silmistäni”, ”Akselin ja Elinan häävalssi”, ”Myrskyluodon Maija”, ”Rantakoivun alla”, ”Hopeinen kuu”, ”Pohjolan yö” ja ”Ihmisen ikävä toisen luo”.

Samoin kuin Suomessa myös muualla maailmassa Francis Goya on usein tehnyt yhteistyötä paikallisten musiikkivaikuttajien ja levy-yhtiöiden kanssa. Hänellä on poikkeuksellinen taito valita esitettäväkseen kunkin maan tai maanosan suosituimmista ikivihreistä ja listahiteistä juuri ne koskettavimmat ja ajattomimmat, jotka ilman sanojakin vetoavat yleisöön. Instrumentaalimusiikki ei tunne kielirajoja!

Esimerkkinä Francis Goyan levyttämistä latinalaisen musiikin suosikeista mainittakoon ”Besame mucho”, ”Perfidia”, ”Amor, amor, amor”, ”Quando Sali de Cuba”, ”Vaya con Dios” ja ”La Playa”. Slaavilaisuutta hänen runsaassa tuotannossaan edustavat ”Mandshurian kukkuloilla” ja ”Uralin pihlaja”, ruotsalaista ”Ack Värmeland, du sköna” ja ranskalaista ”Emmanuelle” ja ”Kuolleeet lehdet (Les Feuilles mortes)”.

Konsertissa ei ole väliaikaa.

Konsertissa on numeroimattomat paikat. Yleisön turvallisuuden vuoksi paikkamäärää on rajoitettu. Salin paikat sijoittuvat niin, että riittävät turvavälit huomioidaan. Saman seurueen jäsenet voivat halutessaan istua konsertissa vierekkäin. Tampere-talon henkilökunta opastaa paikan valinnassa. Lisätietoja.

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto RH Entertainment

Liput 39,90 e

Lisää Tampere-talossa