Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tapahtumien siirrot ja peruutukset

Lue lisää

ti 11.12.2018 klo 19:30 · Kansanmusiikkiyhtye julkaisee joululevyn ja lähtee Suomen kiertueelle!

Friggin Folkkijoulu vierainaan Johanna Försti ja Timo Rautiainen

Lisää kalenteriin Osta liput Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Maamme kansainvälisesti tunnetuin uuden kansanmusiikin superyhtye Frigg julkaisee yhdeksännen albuminsa marraskuussa 2018 ja lähtee 8 paikkakunnan joulukiertueelle laulusolisteinaan Johanna Försti ja Timo Rautiainen. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen folk-kokoonpano esiintyy kansanmusiikkijoulukiertueella tässä laajuudessa. Uudesta albumista saatiin esimakua jo ensisinkullaWhen the Land is White with Snow, joka kuvaa talven tuloa, kiireettömyyttä ja rauhaa.

Konsertti-illan aikana kuullaan koko kansan rakastamia tunnettuja joululauluja kuten Tonttu ja En Etsi Valtaa Loistoa, jotka saavat uuden muodon Friggin sovituksissa. Lisäksi ohjelmaan kuuluu erityisesti tätä kiertuetta varten Friggin jäsenten säveltämiä uusia joululauluja, joiden lyriikat ovat kirjoittaneet nuoren kirjailijapolven kärkinimiin kuuluva Juha Itkonen ja Kaustiselta kotoisin oleva runoilija Antti Huntus.

”Projekti alkoi palavasta halusta tuoda aidosti kotoinen, lämmin ja sävykäs vaihtoehto nykyisen joulumusiikkitarjonnan rinnalle. Halusimme vangita projektiin todellista ja maanläheistä joulua – kaikkia niitä tunnelmia, joita omiin, kansanmusiikin täyteisiin joulumuistoihimme liittyy. Johannalla ja Timolla on molemmilla vahvat kytkökset kansanmusiikkiin ja he olivat luontevia valintoja projektin solisteiksi. Kiertue on meille erityinen tietysti myös siinä mielessä, että emme ole Friggin kanssa koskaan tehneet Suomessa näin mittavia kiertueita!”, kuvailee Friggin viulisti Esko Järvelä.

Frigg on valloittanut maailmaa vahvasti pohjoismaiseen pelimannimusiikkiin nojaavalla, länsimaisten kansanmusiikkityylien fuusiolla, jota kuvaamaan maailmanmusiikkimedia on kehittänyt termin nordgrass viitaten yhtyeen bluegrass-vaikutteisiin. Neljän viulun, kielisoitinten ja kontrabasson huippuunsa hiottu yhteissoitto ryyditettynä pirskahtelevalla ja humoristisella live-energialla on tehnyt vaikutuksen kuulijoihin ympäri maailmaa.

Johanna Försti muistetaan ennen kaikkea Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin laulajana, Jo Stance -yhtyeen räväkkänä solistina sekä 2016 Tähdet tähdet -ohjelman tähtikilpailijana. Mestaripelimanni Kaisu Förstin tyttärenä kansanmusiikki näkyy kuitenkin vahvasti hänen taustassaan: hän aloitti musiikkiopinnot 10-vuotiaana soittimenaan viulu sekä opiskeli Kaustisen musiikkilukiossa ja myöhemmin Jyväskylän yliopistossa musiikkikasvatuksen laitoksella.

Timo Rautiainen on muusikko ja näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus -yhtyeen laulajana ja kitaristina. Soolouransa myötä Rautiainen on tehnyt aluevaltauksen myös kansanmusiikin pariin, jota hän on opiskellut Kaustisella Ala-Könni -kansanmusiikkilinjalla. Vaikutteet kuuluvat Rautiaisen ohjelmistossa tarkoin valittuina suomalaisen kansanmusiikin helminä, mutta myös hänen omana tuotantonaan. Elokuussa 2017 julkaistiin akustinen Timo Rautiainen & Kansanmiehet-albumi.

Kokoonpano:

Johanna Försti – laulu ja viulu
Timo Rautiainen – laulu ja mandoliini
Alina Järvelä – viulu
Esko Järvelä – viulu
Tommi Asplund – viulu
Tero Hyväluoma – viulu
Petri Prauda – mandoliini, säkkipillit ja cittern
Anssi Salminen – kitara
Juho Kivivuori – basso

Konsertin kesto noin kaksi tuntia, konsertissa on väliaika.

Pressikuvat tästä.

Tuotanto Tampere-talo

Liput 29 €
Opiskelijat, eläkeläiset 24 €

Lisää Tampere-talossa