Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

su 3.12.2017 klo 15:00 · LAULUJA JA KERTOMUKSIA SOTA-AJALTA JA KARJALASTA

Ilta Kannaksella

Lisää kalenteriin Osta liput Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Rakastettu näyttelijä Esko Roine johdattaa yleisön nostalgiselle matkalle tässä muistojen täyttämässä konsertissa Kannaksen poikien laulujen ja musiikin kuljettamana. “Kirje sieltä jostakin”, “Lili Marleen”, “Elämää juoksuhaudoissa” ovat sota-ajan tunnettuja sävelmiä. Muistoja Karjalasta tuovat “Laps olen Karjalan”, “Muistatko Monrepos’n” ja “Karjalan kunnailla”, sekä monet muut tutut klassikkolaulut.

Kannaksen pojat

Juha Repo – laulu/puhaltimet
Tuiki Latvala – laulu/viulu
Marian Petrescu – piano

Tuiki Latvala (s. 1991) on kokkolalainen muusikko. Hän on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta viulistiksi ja opiskelee laulua Tampereen konservatoriossa. Latvala laulaa sekä Kamarikuoro Näsissä että ammattilaiskuoro Tampere Cappellassa. Hän ollut mukana kahdella Tenso Europe Chamber Choir -kiertueella.

Juha Repo (s. 1952) on Kannaksen pojat ryhmän perustaja. Hän aloitti musiikkiopinnot 8-vuotiaana; aluksi soitin oli trumpetti, myöhemmin käyrätorvi. Porin sinfoniaorkesterista järjestyi  sivutoiminen työpaikka 16-vuotiaana. Sibelius-Akatemiassa vuosina 1972–74 Repo soitti käyrätorvea Holger Fransmanin oppilaana Esa-Pekka Salosen kanssa. Repo on soittanut käyrätorvea Jyväskylän, Vaasan ja Tampereen kaupunginorkestereissa. Hänen nimettiin Tampereen kaupunginorkesterin äänenjohtajaksi vuonna 1976. Repo on tunnettu myös laulajana. Hän opiskeli laulua Tampereen konservatoriossa 1980-luvulla ja on laulanut mm. Merikannon lauluja Tampere-seuran sinfoniaorkesterin solistina.

Marian Petrescu on (s. 1970) on romanialainen, Grammy-palkittu pianisti. Neljävuotiaana pianonsoiton aloittanut Petrescu on opiskellut klassista musiikkia ja jazzia Ruotsissa, sekä Sibelius-Akatemian jazzlinjalla. Hän on voittanut uransa aikana palkintoja, mm. Martial Sola – pianokilpailussa Ranskassa tuli toinen sija vuonna 1989 ja Bukarestin jazzfestvaaleilla vuonna 1992 voitto.Vuonna 2010 Petrescu pääsi osalliseksi kansainvälistä tunnustuksesta soittaessaan Resonance Big Bandin levyn ”Tribute to Oscar Peterson” pianosolistina, jolloin levyn kappale ”West Side Story” palkittiin parhaana instrumentaalisovituksena Grammy-palkinnolla.

Tuotanto Tampere-talo

Lippu 25 €

Lisää Tampere-talossa