Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

pe 15.10.2021 klo 19:30 · Muska & yhtye feat. Kai Jämsä

Kirka 70 vuotta – “Evening with Kirka”

Lisää kalenteriin Osta liput Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta Uutta - osta liput ja palvelut!

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

22.9.2020 Kirka olisi täyttänyt 70 vuotta. Konsertilla Muska Babitzin yhtyeineen haluaa kunnioittaa veljensä muistoa ja hänen musiikkiaan. Konsertissa muistellaan Kirkan tuotantoa ja elämää pitkän uran varrelta (1967-2007). Muskan lisäksi hänen laulujaan tulkitsee Kai Jämsä.  Mukana muun muassa hitit: Hetki lyö, Leijat, Hengaillaan, Surun Pyyhin ja Anna Käsi.

 

Vuonna 1967 ponkaisi 17-vuotias Kirka Babitzin kertaheitolla listojen kärkeen Hetki lyö -biisillä, joka oli käännösversio yhdysvaltalaisen The McCoys-yhtyeen kappaleesta Beat the Clock. Tätä ennen Kirka oli keikkaillut mm. The Creatures -yhtyeen laulusolistina (rumpalina Remu Aaltonen). Hurjan suosion myötä taustabändiksi vaihtui The Islanders ja hitit seurasivat toisiaan: Leijat, Ehkä suukon antaa saan jne. Keikalla kuultiin toki rankempaakin materiaalia, kuten myös 1969 julkaistulla ensimmäisellä albumilla, joka oli live-taltiointi Kirka Keikalle. Ohjelmistossa oli tuolloin mm. Little Richardia, James Brownia ja Ray Charlesia.

70-luvun suuria hittejä olivat Venus ja Varrella virran ja 80-luvulla listojen kärkeen nousivat mm. Kahden hullun matka ja Soitin vain, kun taas sua kaipaan. Vuonna 1984 Kirka edusti Suomea euroviisuissa sijoittuen yhdeksänneksi kappaleella Hengaillaan. Vuonna 1988 Kirka voitti Syksyn Sävel -laulukilpailun, laululla Surun pyyhit silmistäni. Jättihitti tehtiin myös englanniksi nimellä Sadness in Your Eyes ja se menestyi loistavasti myös muualla Euroopassa.

Koko 90-luku oli suuren suosion ja lukuisten hittien aikaa ja vuosikymmenen loppupuolella Mestarit (Kirka, Hector, Pave Maijanen, Pepe Willberg) rikkoivat katsojaennätyksiä kautta maan. 2000-luvulla 50-vuotiskiertueen myötä sekä vanhat että uudemmat hitit nousivat listoille. Vuonna 2005 julkaistu Elämääni eksynyt -albumi jäi Kirkan viimeiseksi, ja hän menehtyi sairaskohtaukseen tammikuussa 2007.

 

Konsertissa on numeroimattomat paikat. Yleisön turvallisuuden vuoksi paikkamäärää on rajoitettu. Salin paikat sijoittuvat niin, että riittävät turvavälit huomioidaan. Saman seurueen jäsenet voivat halutessaan istua konsertissa vierekkäin. Tampere-talon henkilökunta opastaa paikan valinnassa. Lisätietoja.

Muutokset mahdollisia.

Konsertin kesto n. 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Tuotanto Tampere-talo

Liput 40 €

Lisää Tampere-talossa