Lumiukko - Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tampere-talo, Iso sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Rakastettu animaatioelokuva Lumiukko (The Snowman, 1982) kertoo pienen James-pojan ja Lumiukon yhdessä kokeman jouluisen seikkailun. Livemusiikista vastaa Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO johtajanaan Kimmo Tullila.

Rakastettu klassikko animaatioelokuva on jo yli kolmen vuosikymmenen ajan aloittanut monien lasten joulunvieton. Pienen James-pojan ja Lumiukon jouluyön seikkailuista kertova animaatio perustuu Raymond Briggsin samannimiseen kuvakirjaan ja sen alkuperäiseen kuvitukseen. Kirjalle uskollisesti elokuva kertoo Lumiukon tarinan ilman sanoja. Animaation taianomaista tunnelmaa luovan musiikin on säveltänyt pianistina ja kapellimestarinakin tunnettu Howard Blake, jonka laajaan tuotantoon mahtuu niin elokuvamusiikkia kuin orkesteri- ja näyttämömusiikkiakin. Lumiukko-animaation musiikki on hänen tunnetuin teoksensa ja sen koskettavaa tunnusmelodiaa ”Walking in the Air” ovat esittäneet useat artistit erilaisina sovituksina. Tässä konsertissa sen laulaa poikasopraano Pirkanpojista.

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO on aktiivisten musiikinharrastajien ylläpitämä sinfoniaorkesteri. TASOn juuret ovat Tampereen yliopiston jousiorkesterissa, josta se laajeni sinfoniaorkesteriksi vuonna 2003. TASO onkin tullut tutuksi myös Tampereen yliopiston edustusorkesterina. TASO tekee aktiivisesti yhteistyötä pirkanmaalaisten kulttuuritoimijoiden sekä suomalaisen musiikkimaailman kärkinimien kanssa aina solistiuraa luoneista taiteilijoista tulevaisuuden lupauksiin. Tavoitteellisella toiminnallaan ja taiteellisesti korkeatasoisilla toteutuksillaan TASO on noussut vuosien varrella merkittäväksi musiikkielämän vaikuttajaksi kotikaupungissaan Tampereella.

Seinäjoelta lähtöisin oleva viulisti-kapellimestari Kimmo Tullila opiskeli Sibelius-Akatemiassa viulunsoittoa ja orkesterinjohtoa. Viuludiplomin hän teki vuonna 1998 Igor Bezrodnyin johdolla ja jatkoi opintojaan kapellimestariluokalla opettajinaan muun muassa Leif Segerstam, Atso Almila ja Jorma Panula. Tullila suoritti kapellimestaridiplomin syksyllä 2009 ja on johtanut lukuisia suomalaisia sinfoniaorkestereita. Hän on johtanut myös oopperaa, operettia ja musikaalia (Pohjalaisia, Ryöstö Seraljista, Kreivitär Mariza, Sound of music). Tullila työskentelee Tampere Filharmonian II-viulun äänenjohtajana ja on Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin TASOn taiteellinen johtaja.

Suositusikäraja yli 3 v.
Konsertin kesto n. 30 min, ei väliaikaa.

© Snowman Enterprises Limited “The Snowman” by Raymond Briggs is published by Puffin.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Varaa hotellihuone

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen kulttuurielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

Liput 15 €
Lapset/nuoret (16v. asti), opiskelijat 10 €
Perhelippu (sisältää enintään 2 aikuista) 40 €

Lisää Tampere-talossa