Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

ti 24.4.2018 klo 17:00 · NÄYTTELYN AVAJAISET

Maria Wolfram: I will see you later bird -näyttely

Lisää kalenteriin 

Tampere-talo, Talvipuutarha - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Maria Wolframin I will see you later bird –näyttely avataan Tampere-talon Talvipuutarhassa 24.4.

Näyttely on avoinna Talvipuutarhassa 24.4.-6.5. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Maria Wolfram on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka tekee maalauksia ja installaatioita. Hän on erityisen kiinnostunut itse maalauksen tekemisprosessista ja eri materiaalien käyttäytymisestä. Wolfram maalaa mm. musteella, akryyli- ja öljyväreillä kankaalle, puulevylle ja paperille.

Wolframia askarruttaa naisten historia, tasa-arvo kysymykset ja näiden taustalla olevat tekijät sekä rakenteet. Naisilla on ollut valtaa ja tärkeitä yhteiskunnallisia tehtäviä muinaisista ajoista lähtien. Kuitenkin naisesikuvia on vaikea löytää. On kuin ihmisen historia olisi vain puoliksi kirjoitettu ja naisten historia olisi piilotettu johonkin. Se että #Metoo ja #Timesup tyyppiset ilmiöt syntyvät on osoitus siitä, että on edelleen tehtävä paljon töitä naisen aseman parantamiseksi nyky-yhteiskunnassamme, jossa olemme uskotelleet tasa-arvon olevan ainakin täällä Pohjoismaissa huomattavasti korkeammalla ja paremmalla tasolla kuin se selkeästi on.

Tällaisten ajatusten siivittämänä Maria Wolfram tekee taidetta. Tähän näyttelyyn hän on tuonut kaksi maalaussarjaa, jotka kumpikin esittävät arjen sankarittaria, arjessa puurtavia naisia. Näyttelyyn kuuluu myös uunituore teos nimeltään Searching. Talvipuutarhassa on ripustettuna kaksi näyttelyä; yksi ulospäin, jossa maalaukset näkyvät ainoastaan ulkoa puistosta katsottuna ja toinen näyttely, joka näkyy Talvipuutarhan sisätiloissa.