Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

su 24.3.2019 klo 15:00

Minna Canth – Naisen muotokuva

Lisää kalenteriin Osta liput Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Naissäveltäjien juhlakonsertti kunnioittaa Minna Canthin elämäntyötä!

Minna Canth – Naisen muotokuva -konsertissa kuullaan kolmen kotimaan kärkisäveltäjän musiikkia. Cecilia Damströmin, Lotta Wennäkosken ja Minna Leinosen sävellyksiä tulkitsee TampereRaw kapellimestarinaan Maria Itkonen. Konsertissa kuullaan Lotta Wennäkosken Hele-teoksen Suomen kantaesitys! Los Angelesin filharmonikoiden LA Phil New Music Group kantaesitti teoksen marraskuussa 2018 Susanna Mälkin johdolla. Konsertin dramaturgi ja kertoja on vuoden 2018 Minna Canth -palkinnon voittanut vapaa kirjailija Kaarina Hazard.

Yleisradio taltioi konsertin.

Ennen konserttia klo 14 Aulaklubilla säveltäjien, kapellimestarin ja Kaarina Hazardin haastattelut.
Haastattelutuokio on maksuton!

Tamperelaissyntyisen kirjailijan ja yhdenvertaisuuden esitaistelijan Minna Canthin syntymästä tulee 19.3.2019 kuluneeksi 175 vuotta. Kirjailijana ja toimittajana tunnettu Canth otti aikanaan kantaa yhteiskunnallisiin epäkohtiin, erityisesti tyttöjen ja naisten asemaan. Monet hänen esille tuomistaan aiheista ovat edelleen ajankohtaisia. Kolmen upean naissäveltäjän juhlakonsertti kunnioittaa Minna Canthin elämäntyötä sekä muistuttaa vahvan suomalaisnaisen asemasta nykypäivän muuttuvassa maailmassa. Haluamme ravistella pinttyneitä konserttiperinteitä, avata konserttilavojen ovet naisille sekä tehdä osamme siitä työstä, jonka voimme tasa-arvon edistämiseksi musiikin alalla tehdä. Minnan sanoin: ”Naisen työala tulevaisuudessa on laaja, hänen tehtävänsä tärkeä. Mitä vuosisadat, vuosituhannet ovat rikkoneet ja laiminlyöneet, se kaikki tulee hänen korjata ja parantaa.” – Maria Itkonen, kapellimestari

OHJELMA

Cecilia Damström: “Minna”
Lotta Wennäkoski: “Hele” (Suomen kantaesitys!)
Minna Leinonen: “Naisen muotokuva”

ESIINTYJÄT

TampereRaw
Kapellimestari Maria Itkonen
Dramaturgi ja kertoja Kaarina Hazard

Lisätietoja säveltäjistä ja esiintyjistä:
Cecilia Damström
Lotta Wennäkoski
Minna Leinonen
Maria Itkonen
TampereRaw

Tuotanto: Tampere-talo ja TampereRaw

Konserttia ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskuksen Pirkanmaan taidetoimikunta ja Tampereen kaupunki. Konsertin sponsorina toimivat Mokkamestarit Oy ja Kopioniini.

 

 

Liput 25 €
Eläkeläiset 21,50 €
Opiskelijat 15 €

Lisää Tampere-talossa