Pacho Flores (VE) - Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

ke 3.4.2019 klo 19:00

Pacho Flores (VE)

Lisää kalenteriin Osta liput Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Pacho Flores – trumpetti
Tuomas Turriago – piano

OHJELMA:

T. CHARLIER: Solo de Concours I
P. DE SARASATE: Zigeunerweisen
(Mustalaislaulut) Op.20
J.B. NERUDA: Konsertto Trumpetille
(Corno da Caccia) Es-duuri, osa II Largo
A. PIAZZOLLA: Tangon historiasta
osat 1. Bordel 1900 ja 2. Cafe 1930
T. TURRIAGO: Tangerengue (2019, kantaesitys)

VÄLIAIKA

P. FLORES: Morocota
A. SANCHEZ PEDRO: 1969
S. BAEZ: Bulerías del Guadalquivir
P. DE RIVERA: Danzón
E. CRESPO: Fogo da Mulata
A. BAEZ: A mis hermanos
E. OSCHER: Soledad

Venezuelalainen trumpetistitähti Pacho Flores esiintyy keväällä ensimmäistä kertaa Tampere-talossa! Energisistä tulkinnoistaan tunnettu Flores yhdistelee vaivattomasti klassisia ja populaarisia tyylejä, ja häntä pidetäänkin yhtenä aikamme parhaista klassisista trumpetisteista. Tampere-talossa Pacho Flores esittää resitaalin yhdessä pianisti Tuomas Turriagon ja kahdeksan erilaisen trumpettinsa kanssa. Urallaan monesti palkittu huippulahjakkuus Flores voitti viime vuonna Global Music Awardsien kultamitalin uutuuslevyllään Entropia.

– Trumpetti on hyvin monipuolinen soitin. Se voi kuulostaa ihmisääneltä, viululta, oboelta tai bassohuilulta.  Minulle tärkeintä musiikin tekemisessä on unelmointi, sanoo Pacho Flores.

PACHO FLORES:

Pacho Floresin (s. 1981) muusikkoisä kommentoi aikanaan nuorelle pojalleen: ”Pachito, sinulla on hyvät huulet. Sinusta tulee trumpetisti.” Flores aloittikin soitinopintonsa kahdeksanvuotiaana Venezuelan ylistetyssä El Sistema -koulutusohjelmassa. Sittemmin hän on tehnyt räjähdysmäisen nousun musiikkimaailman huipulle ja on voittanut mm. maailman tunnetuimman trumpettikilpailun, kansainvälisen Maurice André -kilpailun.

Flores on toiminut solistina monien maailman huippuorkestereiden kanssa ja esittänyt resitaaleja mm. New Yorkin Carnegie Hallissa ja Tokion Opera Cityssa. Hän on soittanut ykköstrumpetistina mm. Claudio Abbadon ja Sir Simon Rattlen johtamana.

Flores on myös Latinalaisen Amerikan trumpettiakatemian perustaja ja johtaja. Hän on kiinnostunut nuorten ammattilaisten kouluttamisen lisäksi myös nykymusiikista ja on kantaesittänyt paljon uutta musiikkia. Hän soittaa Stomvin soittimilla, jotka on suunniteltu ja valmistettu yksinoikeudella hänelle.

”Suurimman vaikutuksen konsertissa teki sen solisti Pacho Flores, suvereenisti ja ilman kompromisseja… Yksiosaisen konserton hitaassa jaksossa Flores vaihtoi kornettiin ja valutti soittimestaan puhdasta musiikillista hunajaa.” Lauri Mäntysaari / Turun Sanomat 5.5.2017 (Arvio Turun filharmonisen orkesterin konsertista Keväthuuto)

TUOMAS TURRIAGO:

Säveltäjä, pianisti ja kapellimestari Tuomas Turriago (s. 1979) tunnetaan erityisesti kokeneena kamarimuusikkona, sekä myös kamarimusiikkisäveltäjänä. Hänen työtään kuvastaa paitsi valtava monipuolisuus, niin myös yli lähes kaikkien genrerajojen ulottuva rakkaus musiikkiin. Turriago on yhtä kotonaan soittaessaan Piazzollaa tai elokuvamusiikkia kuin Schubertiakin.

“Turriagon soitossa oli läpimurron makua. Nuori suomalaispianisti lumosi, hurmasi, villitsi ja herkisti yleisön täydellisesti puolelleen. Samalla hurmion rinnalla kulki koko ajan kontrolloiva ja kokonaisuutta hahmottava älyn voima, joka takoi yksityiskohdista vakuuttavaa pitkää linjaa.” Harri Hautala, Aamulehti 20.5.2007.

 

Pressikuvat tästä.

Tuotanto Tampere-talo

Liput 32 €
Eläkeläiset 29 €
Opiskelijat 20 €

Lisää Tampere-talossa