Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

su 19.12.2021 klo 15:00 · Andalusialainen elegia kitaralle ja kertojalle

Petri Kumela & Vesa Vierikko: Harmo ja minä

Lisää kalenteriin Osta liput Istumapaikkakartta Uutta - osta liput ja palvelut!

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Katso Tampere-talon ajankohtaiset turvallisuustiedot täältä.

Vesa Vierikon ja Petri Kumelan esitys on kerronnan ja kitaransoiton ylistys ihmisen, eläimen ja luonnon yhteiselolle.   

Juan Ramón Jiménezin runollista proosaa ”Harmo ja minä – Andalusialainen elegia” pidetään espanjalaisen Nobel-kirjailijan pääteoksena. Alkuperäisessä teoksessa ”Platero y yo” (plata y oro, hopeaa ja kultaa) vuodelta 1914 kirjailija Jiménez uskoo aasilleen Plateron (Harmon) mietteensä, tunteensa ja huomionsa elämästä pienessä Moguerin kotikylässään eteläisessä Andalusiassa. Kirja on lämmin ja rakastava puheenvuoro jokaisen elämän tärkeydestä ja ihmisen syvemmästä olemuksesta. Kirjan upea Tyyni Tuulion suomennos julkaistiin 1957 nimellä ”Harmo ja minä”.  

Italialainen säveltäjä Mario Castelnuovo-Tedesco ihastui kirjan tarinoihin ja viisauteen ja sävelsi 28 kirjan tarinaa kertojalle ja kitaralle, ”Platero y yo, Op 190” (1960). Illan esitykseen on valikoitu kappaleita tästä kokoelmasta. Sävellykset seuraavat tarkasti tarinoiden kulkua, vahvistavat ja täydellistävät Jiménezin proosaa ja mukautuvat sen vaihteleviin tunnelmiin.

Petri Kumela on maamme monipuolisimpia ja kansainvälisesti menestyneimpiä klassisia kitaristeja, joka tunnetaan ennakkoluulottomuudestaan ja muuntautumiskyvystään, oli kyse sitten resitaali Kolkatassa, kitaroiden motorisointi Meksikossa tai kamarimusiikki Japanissa. Kumela on julkaissut kymmenen levyä ja tehnyt useita nauhoituksia Yleisradiolle ja muille kansainvälisille radio- ja televisioyhtiöille. 

Vesa Vierikko on maamme arvostetuimpia näyttelijöitä, joka on esiintynyt lukuisissa näytelmissä mm. Ryhmäteatterin ja Kansallisteatterin lavoilla sekä useissa tv-tuotannoissa ja elokuvissa kuten Talvisota, Pohjanmaa, Tabu, Kaverille ei jätetä ja Team Ahma. Vierikko on palkittu mm. Jussi-palkinnolla, Näyttämötaiteen Valtionpalkinnolla ja Pro Finlandia -palkinnolla. 

Teksti: Juan Rámon Jiménez
Suomennos: Tyyni Tuulio
Sävellys: Mario Castelnuovo-Tedesco
Kitaristi: Petri Kumela
Kertoja: Vesa Vierikko
Dramaturgia: Työryhmä
Tuotanto: Pekka Nuru/Produmo

Konsertissa ei ole väliaikaa, kesto noin 1 h.

Tuotanto Tampere-talo

Tilaisuudessa on numeroidut paikat. Muutokset paikkajärjestelyissä ovat mahdollisia koronatilanteesta riippuen. Lue lisää turvallisuusratkaisuista Tampere-talossa täältä.

Muutokset mahdollisia.

 

Varaa hotellihuone

Tampere-talon yhteydessä oleva upouusi Courtyard Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

Liput 29 €
Eläkeläiset 25 €
Opiskelijat 15 €

Lisää Tampere-talossa