Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tapahtumien siirrot ja peruutukset

Lue lisää

to 27.5.2021 klo 17:00

Tampereen pormestariehdokkaiden kuntavaalipaneeli

Lisää kalenteriin 

Tampere-talo, Maestro - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Voit seurata Tampereen pormestariehdokkaiden kuntavaalipaneelia 27.5. klo 17 alkaen verkossa tai radio FUN Tampereen kanavalta (taajuus Tampereen seudulla 89,0 MHz).

Katso kuntavaalipaneeli 27.5. klo 17 alkaen täältä.

Tamperelaiset tapahtumatoimijat kutsuvat koolle kulttuurin kuntavaalipaneelin torstaina 27.5. Paneeliin osallistuvat kuuden puolueen pormestariehdokkaat Lauri Lyly (SDP), Minna Minkkinen (Vas.), Jouni Ovaska (Kesk.), Jaakko Stenhäll (Vihr.), Kalervo Kummola (Kok.) sekä jaetulla osallistujapaikalla Lassi Kaleva (PS) ja Veikko Vallin (PS). Keskustelua moderoivat Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas ja muusikko sekä Tullikamarin ja Telakan ohjelmapäällikkö Janne Laurila.

Kulttuuripaneeli järjestetään Tampere-talossa torstaina 27.5. klo 17.00–18.30. Tilaisuutta voi seurata ja kommentoida suorana lähetyksenä verkossa. Verkkolähetystä pystyy seuraamaan tämän tapahtumasivun kautta.

Paneelikeskustelun tavoitteena on arvioida kulttuurin osuutta eri puolueiden vaaliohjelmissa sekä aktivoida kulttuuripoliittista keskustelua Tampereella. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Tampere-talo ja Pirkanmaan festivaalit ry, jotka toivovat kuulevansa ehdokkaiden näkemyksiä erityisesti kulttuurin ja kulttuuritapahtumien merkityksestä ja kaupungin roolista niiden kehittämisessä.

– Kulttuuri on tärkeää tuoda julkiseen keskusteluun erityisesti nyt, kun Tampere ja Pirkanmaa ovat mukana Euroopan kulttuuripääkaupunkihaussa ja toisaalta koronapandemia on vaikeuttanut ankarasti taiteilijoiden ja kulttuuritoimijoiden työskentelymahdollisuuksia. Uskomme, että sekä kulttuurialan ammattilaisia että kaupunkilaisia kiinnostaa, miten merkityksellisenä eri puolueiden ehdokkaat näkevät kulttuurialan painoarvon Tampereella tulevalla valtuustokaudella, kommentoi Pirkanmaan festivaalit ry:n toiminnanjohtaja Tiina Kuusisto.

– Kun katsomme eri tutkimuslaitosten ja median tutkimuksia tulevien kuntavaalien tärkeimmistä teemoista, on kulttuuri joko elimellinen osa niitä kaikkia tai niiden keskiössä. Hyvinvointi, terveys, työllisyys, talous. Pääkaupunkiseudulla ja muissakin Suomen suurissa kunnissa useat näkyvät poliitikot ja jopa pormestariehdokkaat ovat nostaneet kulttuurin ja sen kentän toimintaedellytykset keskeiseksi kuntavaaliteemakseen. Erittäin mielenkiintoista päästä kuulemaan tulevilta pormestariehdokkailta, miten he aikovat ihan konkreettisesti kulttuuriin panostaa, sanoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Tapahtuma Facebookissa.

Kuntavaalipaneeli katsottavissa 27.5. klo 17 alkaen tämän linkin kautta.

Tilaisuuden järjestävät Tampere-talo ja Pirkanmaan festivaalit ry., yhteistyössä mukana FUN Tampere.

Lisää Tampere-talossa