Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

su 31.10.2021 klo 19:00

PERUTTU: Procol Harum

Lisää kalenteriin Osta liput Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Iso sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Konsertti on peruttu. Ostetuista lipuista voi hakea hyvitystä 31.8.21 asti.

Lue lisää lippujen hyvityskäytännöistä tästä.

Toukokuussa 75 vuotta täyttänyt Procol Harum –yhtyeen perustajajäsen, kosketinsoittaja, laulaja ja lauluntekijä Gary Brooker toi yhtyeensä ensimmäistä kertaa Suomeen jo kesällä 1974. Tuolloin yhtye esiintyi Ruisrockissa, Turussa.

Suomi on aikojen kuluessa tullut Procol Harum -yhtyeelle tutuksi. Historiallisen ensivierailun jälkeen se on konsertoinut maassamme toistakymmentä kertaa. Lisäksi ahkerasti keikkaileva Gary Brooker on nähty suomalaisestradeilla muun muassa Eric Claptonin rinnalla ja Ringo Starr’s All-Starr Bandin vahvistuksena. Maailmaa hän on kiertänyt muun muassa George Harrisonin, Bill Wymanin ja Kate Bushin kiertuekokoonpanoissa.

”Jos joku Teistä paikalla olevan yleisön joukosta sattuisi muistamaan vuoden 1967, niin ehkä Te sitten satutte muistamaan myös biisin nimeltä A Whiter Shade of Pale?” -Näin kuuluu monissa Procol Harumin konserteissa sympaattisen, yleisön kanssa välittömästi kommunikoivan Gary Brookerin juonto. Yhtyeen ikoninen superhitti ”A Whiter Shade of Pale” nimittäin julkaistiin toukokuussa 1967 eli noin 53 vuotta sitten. Kyseessä on Procol Harumin melankolinen, Bachin musiikista vaikutteita ottanut debyyttisingle, jota on maailmanlaajuisesti myyty ennätykselliset yli 10 miljoonaa kappaletta.

Ikimuistoisten Procol Harum -klassikkojen joukkoon kuuluvat tietysti myös ”Homburg”, ”Conquistador”, ”A Salty Dog”, ”Grand Hotel”, ”As Strong as Samson” ja ”Pandora’s Box”.

Omien hittien lisäksi Procol Harumin konserteissa on kuultu myös The Beatles –yhtyeen musiikkia, perinteisiä rock-kappaleita ja jopa Jean Sibeliuksen ”Karelia Suite”

Konsertissa on lisäkatsomo.

Muutokset mahdollisia.

 

Tuotanto RH Entertainment Oy

Liput 79,90/69/59 €

Lisää Tampere-talossa