Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

pe 1.7.2022 klo 10:00 · 1.7.–12.8.2022 Tampere-talo, Duetto 1

Valokuvanäyttely: Rauli Virtanen – Saigonista Kabuliin

Lisää kalenteriin 

Tampere-talo, Duetto 1 - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Rauli Virtasen dokumentaarisen valokuvanäyttelyn aikajana on 50 vuoden mittainen. Vanhimmat kuvat ovat syksyltä 1972, jolloin hän matkusti Vietnamiin raportoimaan siellä vallinneesta sodasta. Tuoreimmat kuvat taas kertovat talibanien hallitsemasta Afganistanista, missä Virtanen on vuosikymmenien aikana käynyt toistakymmentä kertaa.

Kattavassa näyttelyssä on esillä paljon kuvia, joita Virtanen on reportaasimatkoillaan ottanut lukuisilta sotatoimialueilta. Pääosassa ovat kuitenkin konfliktien ja kriisien tuntemattomat ja unohdetut uhrit pakolaisista ja lapsityöläisistä lapsisotilaisiin, ja kehittyvien maiden tavalliset ihmiset, joita Virtanen valokuvaa empatialla.

Mukaan mahtuu myös monta historiallista hetkeä Romanian ja Nicaraguan vallankumouksista sekä Virtasen kohtaamia henkilöitä Nelson Mandelasta ja Muhammad Alista Richard Nixoniin, Fidel Castroon, Titoon ja Jasser Arafatiin.

Mielialan nostattajina koskettavissa kuvaseinissä ovat monikulttuurisen maailman monet ystävälliset kasvot sekä lasten ilo ja toiveikkuus.

Rauli Virtanen

Rauli Virtanen (s. 1948) on pitkän linjan ulkomaantoimittaja, tietokirjailija, kuvajournalisti ja tv-tuottaja. Virtasen tuorein ohjaustyö on tammikuussa 2022 esitettävä YLE:n Ulkolinja-dokumentti talibanien Afganistanista.

Virtanen opiskeli 1960-luvun lopulla Tampereen yliopiston yhteiskunnallisessa tiedekunnassa ja työskenteli opintojen ohella Aamulehden ulkomaantoimituksessa. Tampereen yliopistolle hän palasi vuonna 2015 journalistiikan vierailijaprofessoriksi.

Kirjeenvaihtajan työt hän aloitti yli 50 vuotta sitten matkatessaan reppu selässä pitkin Etelä- ja Pohjois-Amerikkaa lähes vuoden ajan. Uutiset Vietnamin sodasta olivat Virtasen ensimmäisiä raportteja sotatoimialueilta. Sen jälkeen suomalaiset ovat saaneet seurata hänen juttujaan mm. Lähi-idän, Balkanin, Afrikan, Aasian ja Latinalaisen Amerikan konfliktien vaikutuksista.

Virtanen on toiminut sekä freelancerina että pysyvänä kirjeenvaihtajana eri puolilla maailmaa lähettäen juttuja mm. Uudelle Suomelle, Suomen Kuvalehdelle, Helsingin Sanomille, APU-lehdelle, MTV:lle ja Yleisradiolle. Hänen kuvareportaasejaan on julkaistu myös maailmalla.

”Reissukirja – matkalla kaikissa maailman maissa” (WSOY) on Virtasen tunnetuin teos. Tunnustuksena työstään hän on saanut mm. Kordelin palkinnon, Valtion tiedonjulkistamispalkinnon ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon.

Tapahtumaliput tulevat myyntiin ja aukioloajat julkaistaan lähempänä kesää 2022.

Lue lisää turvallisuuskäytännöistä Tampere-talossa täältä.

Tapahtumamuutokset ovat mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

 

Täydennä elämyksesi majoittumalla saman katon alla

Tampere-talon yhteydessä oleva Courtyard Tampere City -hotelli mahdollistaa täydellisen konserttielämyksen. Kun varaat vierailusi yhteyteen kauttamme majoituksen, saat sen kumppanihintaan. Hinta sisältää aamiaisen ja wifin. Tervetuloa viihtymään!

Varaa hotellihuone tästä!

Liput 14 €
Eläkeläiset, opiskelijat ja lapset 10 €

Lisää Tampere-talossa