Sata vuotta suomalaista viihdettä - Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

ma 25.9.2017 klo 19:00 · Rakastetuimpia lauluja

Sata vuotta suomalaista viihdettä

Lisää kalenteriin Osta liput Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Iso sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Suomalaisen viihteen konkarit Arja Koriseva ja Hannu Lehtonen tulkitsevat suomalaisen viihdemusiikin rakastetuimpia lauluja Suomen itsenäisyyden 100 vuoden ajalta. Sovitukset suurelle orkesterille on tehnyt Markku Johansson, joka johtaa kapellimestarina Tampereen akateemista sinfoniaorkesteria.

Illan aikana kuullaan mm. Jean Sibeliuksen, Oskari Merikannon, Georg Malmsténin, Georg Godzinskyn, Reino Helismaan, Toivo Kärjen, Rauno Lehtisen, Kaj Chydeniuksen, Juha Vainion, Jukka Kuoppamäen ja Juice Leskisen musiikkia.

Konsertin kesto 2 x 45 min, väliaika n. 30 min.

Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri 

Keväällä 2003 perustettu Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri TASO on Tampereen ensimmäinen opiskelijasinfoniaorkesteri. Orkesteri syntyi jatkumona vuonna 1998 perustetulle yliopiston jousiorkesterille (TYVI) ja toimi vuoteen 2008 asti nimellä Tampereen yliopiston sinfoniaorkesteri. TASO on esiintynyt kotikaupunkinsa lisäksi mm. Helsingissä, Turussa, Uppsalassa, Tallinnassa, Jyväskylässä ja Seinäjoella. Orkesteri järjestää vuosittain vähintään kaksi sinfoniaorkesterikonserttia, joiden lisäksi toimintaan kuuluvat viihde- ja joulukonsertit, tilausesiintymiset ja juhlatanssiaiset. TASO konsertoi myös kamariorkesterina, ja orkesterin jäsenten perustamat kamarimusiikkiyhtyeet esiintyvät aktiivisesti.

TASO:n perustamisesta lähtien orkesterin taiteellisena johtajana on toiminut kapellimestari Kimmo Tullila, jonka johdolla orkesteri on menestyksekkäästi esittänyt useita orkesterikirjallisuuden suurteoksia. Vuonna 2009 Tampereen yliopiston ylioppilaskunta myönsi orkesterille Vappulakki-palkinnon tunnustuksena monivuotisesta työstä opiskelijakulttuurin hyväksi, ja keväällä 2014 orkesterin konsertti P-Hämpin pysäköintiluolassa sai osakseen laajaa huomiota. TASO on tehnyt yhteistyötä maamme eturivin taiteilijoiden kanssa, joista mainittakoon pianisti Antti Siirala, basso Jaakko Ryhänen, sellistit Samuli Peltonen ja Joona Pulkkinen, viihdetaiteilija Simo Frangén ja näyttelijä Eila Roine. Korkeista taiteellisista päämääristä huolimatta aito innostus ja rento tekemisen meininki ovat edelleen TASO:n vahvuus ja käyttövoima.

 

Tuotanto Tampere-talo

Liput 39 €
Eläkeläiset, opiskelijat ja lapset alle 16v 34 €

Lisää Tampere-talossa