Tampere Flute Fest 2022 I JÄÄ//ICE I Tampere-talo
Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

su 24.4.2022

Tampere Flute Fest 2022

Lisää kalenteriin Osta liput

Tampere-talo, - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Tampere Flute Fest 2022 vie matkalle halki lumen ja jään 22.-24. huhtikuuta! Tämän vuoden teema “JÄÄ//ICE” saa inspiraationsa luonnon ihmeistä. Luvassa on musiikillisesti monipuolinen valikoima innovatiivisia tapahtumia, joissa voit kokea huilun ja musiikin mahdollisuudet uusilla tavoilla, paikan päällä tai verkon välityksellä osallistuen.


22.4.2022 kello 10 Rouva Satakieli, Musiikkisali, Kulttuuritalo Laikku

Kuuluisa rouva Satakieli, joka tunnetaan yhtenä metsän kauneimmista laulajista, on kadottanut äänensä. Löytääkseen äänensä hän lähtee jännittävälle matkalle maailman ympäri ja tapaa erilaisia laululintuja viideltä eri mantereelta.
Vapaa pääsy

23.4.2022 kello 10 – 18.40 Nuorten huilistien päivä, Tampereen konservatorio
Tervetuloa osallistumaan huiluntäyteiseen päivään, joka sisältää oppimista, soittoa ja huilistien tapaamista kaikkialta maailmasta.
Katso päivän ohjelma täältä.
Osta liput täältä.

24.4.2022 Pieni sali, Tampere-talo

10.00-12.30 Young Artist 2022 -kilpailun finaali
TFF Young Artist-kilpailun finaalikierroksella kilpailee neljä huilistia eri puolilta maailmaa. Jokainen finalisti esittää 25 minuuttia kestävän ohjelman, joka sisältää laajasti eri musiikkityylejä. Voittajat julkistetaan päätöstilaisuudessa.

13.00-13.40 Resitaali: New Generations – Astrid Bjelland
Vuoden 2021 TFF Young Artist-kilpailun voittaja Astrid Bjellandin resitaali. Ohjelma sisältää Thoresenin With an With an Open Hand or a Clenched Fist soolohuilulle, maailman kantaesityksen Kauppin teoksesta Khonsu and the Shimmering Stars (2022) huilulle ja pianolle sekä Franckin A-duurisonaatin huilulle ja pianolle.
Piano: Viktor Pellia

14.00-15.00 Mestarikurssi: Sébastian Jacot
Kolme kurssille hyväksyttyä huilistia esiintyvät ja oppivat maailmankuulun huilistin, Leipzigin Gewandhaus-orkesterin soolohuilistin Sébastian Jacotin johdolla.

15.15-16.00 Resitaali: La flute enchantée – Sébastian Jacot
Sébastian Jacot on yksi tämän hetken tunnetuimmista huilisteista, jota on kutsuttu myös ”huilun rocktähdeksi”. Moninkertaisesti palkittu, arvostettujen huilukilpailujen voittaja Jacot työskentelee parhaillaan Leipzigin Gewandhaus-orkesterin soolohuilistina. Hänen lumoava resitaaliohjelmansa koostuu sekä tunnetuista että harvinaisemmista teoksista: Messiaenin La Merle Noir, Hindemithin Sonaatti ja Martinin Ballade nro. 2 huilulle ja pianolle sekä Holligerin (é)cri(t) soolohuilulle.
Piano: Viktor Pellia

16.15-17.15 Paneelikeskustelu: Valokeilassa!
Millainen on musiikin tulevaisuus ja kuinka voimme vaikuttaa siihen?
Taiteilijoiden paneelikeskustelu rohkaisee pohtimaan, kuinka voisimme rakentaa paremman tulevaisuuden aikamme taiteilijoille. Kuulijat pääsevät tutustumaan menestyneisiin taiteilijoihin ja heidän ajatuksiinsa musiikkialan tämänhetkisestä tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Keskustelun avaa MiklagårdArts’s Oyn taiteellinen johtaja Ceyda Berk-Söderblom, lopuksi myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Keskustelemassa taiteilijat Sébastian Jacot (Gewandhaus-orkesteri), Alexis Roman (Suomen kansallisooppera ja baletti), Jenny Villanen (Helsingin kaupunginorkesteri) ja Beatriz Macías (TFF:n taiteellinen johtaja).

18.30-20.00 JÄÄ//ICE -Gaalakonsertti
Lähde mukaan matkalle halki lumen ja jään! Luvassa on ainutlaatuinen, ympäristöteemoista ammentava konserttielämys, jossa kuullaan maamme kärkihuilisteja. Annaleena Jämsä, Malla Vivolin, Jenny Villanen ja Johanna Kärkkäinen sekä pianisti Hanna-Leena Savolainen ja kanteelensoittaja Eva Alkula esittävät muun muassa Cecilia Damströmin, Kai Niemisen, Jouni Kaipaisen ja Väinö Hannikaisen musiikkia.
JÄÄ//ICE -konsertissa klassinen ja kokeellinen musiikki kohtaavat kiehtovalla tavalla ja luvassa on kokonaisvaltainen taide-elämys. Hollantilainen säveltäjä ja artisti Samuel Van Dijk luo konserttiin audiovisuaalisen maailman, jonka kuvien ja äänien muotoiluun myös SINÄ yleisössä voit vaikuttaa. Tämä toteutetaan muutamaa päivää ennen varsinaista konserttia. Yleisön osallistumisen mahdollistaa TFF:n ja Tampereen yliopiston yhteistyö ja mukana olevat ohjelmistokehittäjät Eva Wallinvirta, Henri Turunen, Roshan Bist, Samuel Gonçalves, Eliana Junker, Joona Mäkinen ja Samu Salko yliopistosta. Yleisön osallistumisesta tiedotetaan muutamaa päivää ennen konserttia osoitteessa: www.tampereflutefest.com
Konsertissa kerätään varoja sodasta kärsineiden nuorten ukrainalaisten artistien tukemiseksi.

Viikonlopun tapahtumiin myynnissä viikonloppu- ja päiväpasseja, sekä kokonaisuuskohtaisia lippuja.
Tutustu eri lipputyyppeihin.

Voit ostaa myös striimilipun täältä.

Lisää Tampere-talossa