TCM: Avajaiskonsertti - Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

to 2.6.2022 klo 19:30 · Tampere-talo, Pieni sali

TCM: Avajaiskonsertti

Lisää kalenteriin Osta liput Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Kuudennen Tampere Chamber Music -festivaalin aloittaa Dimitri Shostakovitsin Pianotrio nro 2 e-molli. Tämä valtava teos kirjoitettiin toisen maailmansodan aikoihin vuonna 1944 syvän surun kohdatessa säveltäjän. Hän menetti hyvin läheisen ystävänsä yllättäen. Teos jättää kuulijaan jäljet; maaninen, makaaberi, juutalaisvaikutteinen, järkyttävyydessään ja surun ja ääritunteiden ulottuvuudessaan mittaamaton teos on yksi merkittävimmistä kamarimusiikkiteoksista. Ernest Blochin Rukous linkittyy saumattomasti trion loppuun. Vetoomus rauhan aikaansaamiseksi on sydäntäsärkevän ajankohtainen.

Aikasillalla mennään kaikkiin suuntiin, kun synnymme, jotkut meistä ovat vanhoja ja viisaita jo silloin, jotkut meistä pysyvät lapsenmielisinä koko elämänsä, jotkut löytävät luovuutensa vasta sillan loppupäässä, jotkut muuttuvat lapsiksi jälleen.

Meillä on taide, musiikki, sadut ja tarinat, taikamaailma, joiden sisällä voimme kokea hetken haltioitumisen. Voisimmepa säilyttää parhaat asiat lapsuudesta ja kuunnella viisautta, mistä se aikasillalla milloinkin kumpuaa. Unet ja rukoukset kertovat tarinaa ehkäpä aikasillan ympäriltä tai takaa, missä viisaus ja puhtaus ovat jatkuvasti läsnä, taianomaisena.

Anton Arenskyn Pianotrio on valloittavan lämmin, energinen, tuore ja intohimoinen teos. Siinä yhdistyy kiehtovasti ihmiselämän eri vaiheet toisiinsa kietoutuen.

 

Ohjelma ja esiintyjät

Dimitri Shostakovits: Pianotrio nro 2, Op. 67 e-molli
Christel Lee, viulu
Robert Cohen, sello
Heini Kärkkäinen, piano

Ernest Bloch: From Jewish Life, 2. Supplication
Robert Cohen, sello
Heini Kärkkäinen, piano

Väliaika

Anton Arensky: Pianotrio nro 1, d-molli
Priya Mitchell, viulu
Marko Ylönen, sello
Heini Kärkkäinen, piano

Konsertin kesto n. 1,5 h, sisältäen väliajan.

 

Opiskelijoilla on ilmainen sisäänpääsy tuntia ennen konserttia, mikäli salissa on tilaa.  

Konsertti on osa Tampere Chamber Music -festivaalin ohjelmistoa.

Tampere Chamber Music pidättää kaikki oikeudet muutoksiin.

Tuotanto Tampere Chamber Music ja Tampere-talo

Tampere Chamber Music -festivaali 1.–5.6.2022

Kuudetta kertaa järjestettävä Tampere Chamber Music -festivaali levittäytyy Tampereelle kesäkuussa 2022. Tämän vuoden teema on Aikasillalla – Taikaa ja tarinoita. Lämpimästi tervetuloa elähdyttävän ja ilahduttavan kamarimusiikin pariin! 

Festivaalipassilla (140 €) pääset nauttimaan tapahtuman tarjonnasta mahdollisimman monipuolisesti. Voit myös hankkia yksittäisiä lippuja haluamiisi konsertteihin. Huomioithan, että festivaalipassi ei sisällä Muumimuseon ja G Livelab Tampereen yhteistyökonsertteja. 

Lue lisää Tampere Chamber Music ry:n toiminnasta.

Liput 28 €
Eläkeläiset 24 €
Opiskelijat (ennakkoon) 10 €

Lisää Tampere-talossa