Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

la 5.6.2021 klo 14:00

TCM luento: Kipu – hoitokeinot muutoksessa

Lisää kalenteriin Osta liput Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Luennolle on myynnissä pieni erä normaaleja lippuja. Luento myös striimataan ja se on katsottavissa Aamulehden tilaajille.

Luennoitsija: Jukka Pekka Kouri, Fysiatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri, kivun hoidon ja kuntoutuksen erityispätevyys

Kivun hoidossa eletään muutosten ja kehityksen aikaa. Avoimuus on lisääntynyt, kipua ei tarvitse piilotella, siitä saa puhua. Toisaalta kivun hoitoon ei vieläkään panosteta tarpeeksi , resurssit ovat niukat. Väestön ikääntyminen johtaa kivun yleistymiseen. Miten lääkkeitä kannattaa käyttää, että niillä saavutetaan tuloksia kivun hoidossa?

Samalla kuitenkin perinteisiä hoitokeinoja ravistellaan. Lääkehoito auttaa vain osaa kipu- potilaista, perinteiset lääkkeet eivät auta riittävästi.  Uudet tutkimustulokset puoltavat myös kivun ei-lääkkeellisiä hoitoja kuten akupunktiota, fysioterapiaa ja kuntoutusta. Myös psykologisilla hoitokeinoilla, rentoutumisella ja vaikkapa mindfullness-harjoitteilla on paikkansa kivun hoidossa. Voiko musiikki auttaa kipuun ja miten muusikon kipuja hoidetaan?

Jukka Pekka Kouri on erikoistunut Tampereella käydyn lääkärikoulutuksen jälkeen ensin yleislääketieteeseen ja sitten fysiatriaan Helsingissä. Hän on työskennellyt Helsingissä Sairaala Ortonissa kipuklinikan ylilääkärinä vuodesta 1993.  Erityisenä kiinnostuksen kohteena hänellä ovat olleet vaikean kivun hoitaminen ja kivun monet eri hoitokeinot.  Hän on perehtynyt muun muassa akupunktioon, manuaaliseen terapian käyttöön ja moniin vaativiin lääketieteellisiin kiputoimenpiteisiin. Kouri on tunnettu aktiivisena luennoitsijana ja myös vuosien ajan YLE TV1:n aamutohtorina.

Luennon kesto n. 1 tunnin.

Luennolle on myytävissä pieni erä numeroimattomia lippuja. Pandemiatilanteen yleisörajoituksista johtuen paikkamäärää on rajoitettu. Salin paikat sijoittuvat niin, että riittävät turvavälit huomioidaan. Tampere-talon henkilökunta opastaa paikan valinnassa. Lisätietoja.

Tapahtuma on osa Tampere Chamber Music -festivaalin ohjelmistoa.
Tutustu koko ohjelmistoon täältä!

Tampere Chamber Music pidättää kaikki oikeudet muutoksiin.
Tilaisuudessa kuvataan.

Tuotanto Tampere Chamber Music ja Tampere-talo

Liput 15€
Opiskelijat, varusmiehet ja työttömät 10€

Lisää Tampere-talossa