Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

pe 4.6.2021 klo 10:00

TCM: Muusikkoklinikka: Virtaavaa liikettä pienillä harjoituksilla

Lisää kalenteriin 

Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

TAMK Musiikin striimaus. Maksuton tapahtuma. Klikkaa itsesi mukaan tapahtumaan täältä.
Ohjaaja: Erja Kouri, Fysioterapeutti, PhysioPilates ohjaaja, musiikkifysioterapeutti

Tule seuraamaan maksuttoman striimin äärelle, kun musiikkifysioterapeutti Erja Kouri vie kuulijansa mukaan liikkeen matkaan. Yhteisessä hetkessä haetaan liikkeiden virtaavuutta ja tekemisen tietoisuutta, liike-energiaa. Tunnin aikana kokeillaan tapoja tehdä liikkeitä ilman suorittamisen tuntua, vain sillä energialla mitä juuri siihen liikkeeseen tarvitaan sekä pysähdytään tuntemaan hengitystä ja sen vaikutusta liikkeeseen. Osa harjoituksista perustuu kiinalaiseen Qigong perinteeseen. Harjoitukset tehdään istuen ja seisten, joten ne sopivat kaikille. Tunti sisältää myös ideoita keskittymiseen ja palautumiseen muusikon työssä.

 

 

Erja Kouri on tuki- ja liikuntaelinten fysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti ja PhysioPilates-ohjaaja. Musiikkifysioterapeutin nimikkeen hän sai Musiikkilääketieteen yhdistykseltä 2020.
Erjaa kiinnostaa ihmisen omia voimavaroja tukeva fysioterapia ja harjoittelu. Ydinalue on liikkeen ja liikkumisen analysointi sekä syyn löytyminen asiakkaan ongelman tai toiminnan häiriön taustalle. Ihmisen tarina on tärkeä.  Musiikki on kuulunut aktiivisesti Erjan elämään lapsuudesta asti kuunnellen ja soittaen. Muusikkojen fysioterapiaan perehtymisen hän aloitti 1990-luvun alkupuolella viulistien kanssa;  Päivyt Mellerin  viulunsoiton opiskelijoiden soittoasentoja ja- tapoja analysoitiin yhdessä opettajan kanssa. Myöhemmin Erja on pitänyt Sibelius-Akatemialla opetusta mm. viulistin ergonomiasta, lämmittävästä ja palauttavasta harjoittelusta sekä hengityksestä. Tämä antoisa toiminta jatkuu edelleen Sibelius-Akatemialla tuntiopettajana. Erja toimii myös Sibelius-Akatemian konsultoivana fysioterapeuttina ja on siten tutustunut myös muihin instrumentteihin ja soittajiin. Päätyönään Erja toimii fysioterapeuttina Espoossa ME-Fysiotiimi Oy.ssä.

 

Tapahtuma on osa Tampere Chamber Music -festivaalin ohjelmistoa.
Tutustu koko ohjelmistoon täältä!

 

Tampere Chamber Music pidättää kaikki oikeudet muutoksiin.
Tuotanto Tampere Chamber Music ja Tampere-talo

Lisää Tampere-talossa