Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Turvallisia elämyksiä Tampere-talossa

Lue lisää

la 28.11.2020 klo 20:00 · Tampereen Kirjaviikon ohjelmistoa

PERUTTU – Hannu Salama & Vapaat Radikaalit

Lisää kalenteriin Osta liput Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Tapahtuma on peruttu Tampere-talon syysohjelmistosta. Ohjeet lahjakorttivaihtoon ja lippupalautuksiin löydät täältä.

Maamme modernin kirjallisuuden merkittävimpiin hahmoihin lukeutuva Hannu Salama ja monipuolinen saksofonisti/huilisti/säveltäjä Hepa Halme jatkavat yhteistyötään tuoreella Lähtöpassi tulevaan -levyllä. Katso maistiaisia tulevan albumin tunnelmista sivun alalaidassa!

TUM Recordsin julkaisemalla levyllä yhdistyvät jälleen Salaman itsensä lausumat, väkevästi ajan hermolla olevat, ennen julkaisemattomat runot ja niitä valppaasti seuraava ja tukeva improvisaation sävyttämä musiikki. Levyllä esiintyvä kokoonpano, Hannu Salama & Vapaat Radikaalit, juhlistaa uuden kokoelman ilmestymistä useilla esiintymisillä syksyn aikana mm. Tampereen Kirjaviikoilla. Nyt julkaistavalla levyllä jo pitkään toisensa tunteneiden soittajien välinen saumaton kommunikaatio ja kyky heittäytyä vapaaseen improvisaatioon luo Salaman lausunnan alle alati vaihtuvan äänimaton. Mukana on taas vaikutteita monista eri tyylilajeista; maanläheisen bluesin, maailmanmusiikin ja romuluisen svengin elementit luovat raamit levyn persoonalliselle äänikerronnalle.

Hepa Halme toteaa levyn musiikista:

”Halusin tällä levyllä kehittää eteenpäin jo edellisillä julkaisuillamme muotoutunutta ilmaisua, jossa eri tyylikeinojen yhteensovittaminen avaa uusia ulottuvuuksia Salaman vapaamuotoisesti rönsyilevälle tekstille. Rytmikoneen sykkeen tahdittama sähköinen äänimaailma, puhaltimien ja jouhikon rouhea yhteissointi sekä vapaan improvisaation tuoma arvaamattomuus luovat musiikillista synergiaa Salaman kirjalliselle ilmaisulle.”

Hannu Salama puolestaan luonnehtii runojaan näin:

”Monet näitten aikojen teksteistäni ovat alkunsa saaneet tavalla, josta karjalaissyntyinen pirkkalaiskirjailija Aladár Valmari saattaisi käyttää nimitystä ”Väliaikatakin povitaskusta”. Suosittelen välituntikäyttöön niin kouluihin kuin vanhainkoteihinkin – kaavan mukaan: he tekevät sen itse.”

 

Hannu Salama (s.1936) on maamme modernin kirjallisuuden merkittävimpiä hahmoja. Salaman esikoisteos, Se tavallinen tarina, ilmestyi jo 1961, mutta hänen neljäs teoksensa, Juhannustanssit vuodelta 1964, ja sitä seurannut kohu nostivat Salaman varsinaisesti suuren yleisön tietoisuuteen. Salama on julkaissut kaikkiaan yli 30 teosta, joista tunnetuimpiin kuuluvat myös Siinä näkijä missä tekijä (1972) sekä Finlandia-sarjan teokset 1970- ja 1980-luvuilta.

Hepa Halme (s.1955) on 1970-luvulla alkaneella urallaan ehtinyt moneen, bluesista punkiin ja groove-jazzista vapaaseen improvisaatioon. Hänen yhtyeistään muistetaan etenkin suomalaiseen rytmimusiikkiin jälkensä jättäneet Bullworkers, Cool Sheiks ja Fat Beat Sound System sekä vapaampaa ilmaisua suosineet Torvikollektiivi, Bad Ass Brass Band, HIK ja Halme Prospekt. Ensimmäisen oman levynsä (Nine Steps In Line Of Beauty) Halme julkaisi vuonna 2003.

Salaman ja Halmeen yhteistyötä on aiemmin julkaistu TUM recordsin levyillä Prospektrum (2013) ja Auringonnousun talosta helvetin kuuseen (2015).

Hannu Salama ja Vapaat Radikaalit ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2015 alkaen.

 

Vapaat Radikaalit -kokoonpano koostuu Halme Prospekt -yhtyeen jäsenistä:

Hepa Halme saksofoni, huilu
Matti Riikonen, trumpetti
Esa Onttonen, kitara, basso
Arttu Tolonen, syntestisaattorit ja efektit

Hannu Salama & Hepa Halme Facebookissa.

Konsertissa on numeroimattomat paikat. Yleisön turvallisuuden vuoksi paikkamäärää on rajoitettu. Salin paikat sijoittuvat niin, että riittävät turvavälit huomioidaan. Saman seurueen jäsenet voivat halutessaan istua konsertissa vierekkäin. Tampere-talon henkilökunta opastaa paikan valinnassa. Lisätietoja.

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Liput 29 €

Lisää Tampere-talossa