Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tietoa koronaviruksen vaikutuksesta Tampere-talon toimintaan.

Lue lisää

la 28.11.2020 klo 19:30 · Tampereen Kirjamessut - Kirjafestarit 2020

TKF: Hannu Salama & Vapaat Radikaalit

Lisää kalenteriin Osta liput Tilaa tarjoilu Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Osana Tampereen Kirjamessujen – Kirjafestareiden 2020 -kulttuuritapahtuman ohjelmistoa Hannu Salama ja Vapaat Radikaalit esiintyvät päivän päätteeksi Tampere-talon Pienessä salissa.

Hannu Salama (s.1936) on maamme modernin kirjallisuuden merkittävimpiä hahmoja. Salaman esikoisteos, Se tavallinen tarina, ilmestyi jo 1961, mutta hänen neljäs teoksensa, Juhannustanssit vuodelta 1964, ja sitä seurannut kohu nostivat Salaman varsinaisesti suuren yleisön tietoisuuteen. Salama on julkaissut kaikkiaan yli 30 teosta, joista tunnetuimpiin kuuluvat myös Siinä näkijä missä tekijä (1972) sekä Finlandia-sarjan teokset 1970- ja 1980-luvuilta.

Hepa Halme (s.1955) on 1970-luvulla alkaneella urallaan ehtinyt moneen, bluesista punkiin ja groove-jazzista vapaaseen improvisaatioon. Hänen yhtyeistään muistetaan etenkin suomalaiseen rytmimusiikkiin jälkensä jättäneet Bullworkers, Cool Sheiks ja Fat Beat Sound System sekä vapaampaa ilmaisua suosineet Torvikollektiivi, Bad Ass Brass Band, HIK ja Halme Prospekt. Ensimmäisen oman levynsä (Nine Steps In Line Of Beauty) Halme julkaisi vuonna 2003.

Salaman ja Halmeen yhteistyötä on aiemmin julkaistu TUM recordsin levyillä Prospektrum (2013) ja Auringonnousun talosta helvetin kuuseen (2015).

Hannu Salama ja Vapaat Radikaalit ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2015 alkaen.

Vapaat Radikaalit -kokoonpano koostuu Halme Prospekt -yhtyeen jäsenistä:

Hepa Halme saksofoni, huilu
Matti Riikonen, trumpetti
Esa Onttonen, kitara, basso
Arttu Tolonen, syntestisaattorit ja efektit

Matti Riikonen muistetaan parhaiten Edward Vesalan Sound and Fury -yhtyeen trumpetistina, muista mainittakoon Hugry Tribal Marching Band ja Tapiola Big Band. Esa Onttonen on säveltäjä, sovittaja ja kitaristi. Yhtyeistään tunnetuin on Gourmet, jonka lisäksi hänen musiikkiaan ovat esittäneet muiden muassa UMO ja Jukka Gustavson. Arttu Tolonen on soittanut mm Giant Robot, Fat Beat Sound System ja Them Bird Things -yhtyeissä.

Huom! Esityksessä on K-18 anniskelualue permannon riveillä 12-17. Anniskelualueelle lipun ostanut voi viedä mukanaan katsomoon joko ennen esitystä tai väliajalla ostamansa juoman.
Lue lisää salianniskelustamme täältä!

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Liput 29 €

Lisää Tampere-talossa