Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet

Tietoa koronaviruksen vaikutuksesta Tampere-talon toimintaan.

Lue lisää

su 26.1.2020 klo 10:30 · Miikka Peltomaa, dosentti, vastuulääkäri

Luento: Uni ja musiikki – ihmeelliset lääkkeet

Lisää kalenteriin Osta liput Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Uni ei ole vierasta musiikissa eikä musiikki unessa. Pelkästään tästä ei ole kuitenkaan kyse, kun unilääkäri ja musiikkilääkäri Miikka Peltomaa avaa Tampere Chamber Music-festivaalilla kahta ihmisen elämän, terveyden ja hyvinvoinnin peruspilaria: unta ja musiikkia. Yhtä tiivisti kuin uni liittyy kaikkeen elämään kiinnittyy musiikki ihmiseen esihistorian hämäristä alkaen ja kaikissa kulttuureissa.

Uni on ihmiselle välttämätöntä kuin happi tai vesi, vaikka emme lopulta aivan tarkasti tiedä miksi. Vaikka ihmisten suhde musiikkiin vaihtelee on sen merkitys ihmiselle kiistämättömän tärkeä. Lääketiede on auttanut meitä vähitellen ymmärtämään, miksi musiikki koskettaa tai miksi hakeudumme musiikin äärelle. Uni paras lääke on. Ja niin on musiikkikin.

Miikka Peltomaa
dosentti, vastuulääkäri

Tampereella syntynyttä Miikka Peltomaata on pikkumiehestä alkaen kuljettanut vahvasti musiikki. Johann Sebastian Bachin Johannes-passio tarttui jo poikasopraanona Pirkanpojissa lähtemättömästi tajuntaan ja taisi lauluharrastus vaikuttaa ammatinvalintaan korva-, nenä- ja kurkkusairauksien erikoislääkäriksi.

Kiinnostus muusikon terveyteen teki Peltomaasta musiikkilääkärin ja hän on ollut perustamassa Suomen Musiikkilääketieteen Yhdistystä ja johtaa Helsingin Musiikkitalon muusikkopoliklinikkaa. Peltomaa on valtakunnallisen Coronaria Uniklinikka-ketjun vastuulääkäri, Helsingin yliopiston korva-, nenä- ja kurkkutautiopin dosentti ja hänellä on musiikkilääketieteen erityispätevyys. Amatöörilaulu kuorossa on edelleen Peltomaalle parhaita herkkuja.

Tilaisuuden kesto n. 1 tunti.

Luento on osa Tampere Chamber Music -festivaalin ohjelmistoa.
Tutustu festivaalin koko ohjelmistoon täältä!

Tuotanto Tampere Chamber Music ja Tampere-talo

Liput 15 €
Opiskelijat ja lapset 10 €

Lisää Tampere-talossa