Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

la 2.4.2022 klo 18:00

Uusi Helsinki –kvartetti

Lisää kalenteriin Osta liput Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Uusi Helsinki- kvartetti on uransa aikana esittänyt teoksia monipuolisesti vanhasta musiikista tämän päivän uusimpiin teoksiin asti.
Kvartetin 40-vuotis juhlakauteen olemme koonneet kappaleita, joilla on hyvin tärkeä merkitys yhtyeen historiassa. Erittäin tärkeä asema ohjelmistossamme on ollut kotimaisella musiikilla ja uusien teosten tilaamisella ja kantaesittämisellä.
Tässä konsertissamme on tunnelmia kolmelta eri aikakaudelta. Konsertin otsikko voisikin hyvin olla ” Täältä menneisyyteen”
Riippumatta aikakaudesta, kaikki teokset ovat erittäin ajankohtaisia ja luovat uskoa tulevaan!

Petri Aarnio

 

Ohjelma:

Seppo Pohjola: Kvartetto no 5 (n.25min)
Anton Webern Fünf Sätze (13min)

—————
Ludwig van Beethoven: Kvartetto op.132 (50min)

Esiintyjät:
Petri Aarnio, viulu
Taija Angervo, viulu
Ilari Angervo, alttoviulu
Tuomas Lehti, sello

Konsertissa on väliaika.
Soivakesto n. 1h30min

Uusi Helsinki -kvartetti perustettiin vuonna 1982. Jo kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 1984, kvartetti voitti kaksi kvartettikilpailua, Viitasaaren Kvartettikilpailun ja Concertino Praga -kilpailun Prahassa. Voitot olivat ponnahduslauta nuoren kokoonpanon uralle. Huhtikuussa 1994 Uusi Helsinki -kvartetti sijoittui toiseksi Lontoon kansainvälisessä jousikvartettikilpailussa. Se palkittiin myös yleisöpalkinnolla sekä palkinnolla parhaasta tilausteoksen esityksestä. Vuonna 1997 Uusi Helsinki -kvartetille myönnettiin Nuori Suomi -palkinto.

Onnistuneet vierailut muun muassa Wigmore Hallissa Lontoossa sekä lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla ovat vakiinnuttaneet kvartetin aseman kansainvälisessä musiikkielämässä. Kvartetti on konsertoinut tunnetuissa Berliinin Konzerthausissa, Zürichin Tonhallessa ja Amsterdamin Concertgebowssa. Euroopan lisäksi kvartetti on esiintynyt Japanissa, Yhdysvalloissa, Australiassa ja Israelissa. Vuonna 1997 Uusi Helsinki -kvartetti aloitti työskentelyn Tampereen Konservatoriossa konsertoiden ja opettaen säännöllisesti Tampereella. Kvartetti jatkaa edelleen toimintaansa Tampereella Tampereen ammattikorkeakoulun residenssikvartettina.

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Liput 26 €
Eläkeläiset 24 €
Opiskelijat 20 €

Lisää Tampere-talossa