Tampere-talo | Konsertit, tapahtumat ja yritystilaisuudet
  • englanti
  • Suomi

la 2.4.2022 klo 18:00

Uusi Helsinki –kvartetti

Lisää kalenteriin Osta liput Istumapaikkakartta

Tampere-talo, Pieni sali - Yliopistonkatu 55, 33100
Tampere, Finland

Elämme hyvin erikoista aikaa ja ympärillämme on paljon tapahtumia, jotka saavat meidät pohtimaan asioiden todellisia vaikutuksia ja arvoja. Maailma on hyvin turbulenssissa tilanteessa ja roolimme esittävinä taiteilijoina on tuoda oma käsityksemme ja lohtumme kuulijoille musiikin kautta. Elämä ja kuolema ovat ikuisesti aiheita, jotka niin inspiroivat kuin pelottavatkin.

Jouni Kaipainen oli pitkäaikainen ystävämme ja kollegamme, jonka poistuminen keskuudestamme oli suuri suru ja menetys. Haluamme pitää hänen musiikkinsa elossa sekä konserteissa että tallenteilla.
Schubertin teos puolestaan on suuri klassikko, jota ilman yhtyeen kasvu ja kehitys ei olisi mahdollista.

Yhdessä nämä teokset muodostavat maailman, joka kaikessa dramaattisuudessaankin tuo kuitenkin lohtua, toivoa ja inhimillisyyttä sydämiimme.

Petri Aarnio

 

Ohjelma:
Jouni Kaipainen: Jousikvartetto nro 3 Op.25 (kesto 24 min)
Franz Schubert: Jousikvartetto nro 14 d- molli Tyttö ja Kuolema (kesto 42 min)

Esiintyjät:
Petri Aarnio, viulu
Taija Angervo, viulu
Ilari Angervo, alttoviulu
Tuomas Lehti, sello

Konsertissa ei ole väliaikaa.
Soiva kesto n. 1h 15 min.

Uusi Helsinki -kvartetti
perustettiin vuonna 1982. Jo kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 1984, kvartetti voitti kaksi kvartettikilpailua, Viitasaaren Kvartettikilpailun ja Concertino Praga -kilpailun Prahassa. Voitot olivat ponnahduslauta nuoren kokoonpanon uralle. Huhtikuussa 1994 Uusi Helsinki -kvartetti sijoittui toiseksi Lontoon kansainvälisessä jousikvartettikilpailussa. Se palkittiin myös yleisöpalkinnolla sekä palkinnolla parhaasta tilausteoksen esityksestä. Vuonna 1997 Uusi Helsinki -kvartetille myönnettiin Nuori Suomi -palkinto.

Onnistuneet vierailut muun muassa Wigmore Hallissa Lontoossa sekä lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla ovat vakiinnuttaneet kvartetin aseman kansainvälisessä musiikkielämässä. Kvartetti on konsertoinut tunnetuissa Berliinin Konzerthausissa, Zürichin Tonhallessa ja Amsterdamin Concertgebowssa. Euroopan lisäksi kvartetti on esiintynyt Japanissa, Yhdysvalloissa, Australiassa ja Israelissa. Vuonna 1997 Uusi Helsinki -kvartetti aloitti työskentelyn Tampereen Konservatoriossa konsertoiden ja opettaen säännöllisesti Tampereella. Kvartetti jatkaa edelleen toimintaansa Tampereella Tampereen ammattikorkeakoulun residenssikvartettina.

Konsertissa on numeroimattomat paikat. Yleisön turvallisuuden vuoksi paikkamäärää on rajoitettu. Salin paikat sijoittuvat niin, että riittävät turvavälit huomioidaan. Saman seurueen jäsenet voivat halutessaan istua konsertissa vierekkäin. Tampere-talon henkilökunta opastaa paikan valinnassa. Lisätietoja.

Muutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo

Liput 26 €
Eläkeläiset 24 €
Opiskelijat 20 €

Lisää Tampere-talossa